Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Zamówiony, będzie w tym tyg i u mnie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam detektor Baby Sound. Nie jest to najnowszy model, bo kupiłam go przy pierwszej ciąży, ale można złapać tętno już w 12 tygodniu i świetnie się sprawdza. W sumie wrócił do mnie po pożyczeniu z czetrem mamuśką i nadal świetnie działa.

Wczoraj jak tylko przyłożyłam go do brzucha to dostałm solidnego kopniaka:) chyba maluszek nie lubi być na podsłuchu:)

Fajnie, będzie parka! :)
3mam kciuki żeby nie było psikusa na kolejnym badaniu ;)

Dzisiaj mialam usg i pani doktor wypatrzyla siusiaka.Mam już corcię, więc cieszę się że będę się mogla teraz sprawdzic jako mama synka.O ile nie zrobi nam psiukusa :-)

Podłączam się pod pytanie bo właśnie namawiam męża na zakup i nie wiem jaki wybrać bo na allegro strasznie tego dużo...

Dziewczyny jakie macie detektory?

Witam nowa kolezanke:)
Ja tez zakupiłam detektor, ale mąż pozwolił mi go kupić tylko pod warunkiem że nie będę wpadać w panikę jak nie usłyszę serduszka i dlatego czeka w szafce do wizyty. Dopiero wtedy zacznę go używać, bo wtedy będę wiedzieć że wszystko jest ok. Otrzymałam wyniki testu pappa i wszystko jest w normie:).
A ja dzisiaj mam dzień lenia, nawet nie wiem co na obiad zrobić..

Borys we wrześniu skończy 4 lata. Cały czas twierdzi, że to będzie siostra. Opcji brat nie bierze pod uwagę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie też było trudno uchwycić malucha, żeby wykonać wszystkie potrzebne pomiary. Badanie trwało 40 minut! W końcy się udało. Teraz mam spokuj z wszystkimi lekarzami i badaniami do 19 sierpnia.

W jakim wieku jest twój synek Maua_mama. Mój 3 sierpnia skończy 5lat i cieszy się że będzie miał rodzeństwo:)

eliza624, spokojnie :) w 12 tc narządy płciowe chłopca i dziewczynki są praktycznie identyczne więc nadal jest szansa na dziewczynkę :)

Ja też mam chłopca i chcielibyśmy dziewczynkę. W zeszłym tyg byliśmy na prenatalnych u Preisa i było coś widać między nóżkami, ale od razu mi wybił z głowy zgadywanie płci ;) powiedział właśnie, że teraz to tylko zgadywanie i wychodzi w 50%
Poza tym całe badanie ok i teraz tylko czekam na wyniki z krwi.
Maluch tak się wiercił, że ciężko było dobrze wymierzyć - taka mała wściekła krewetka :)

Hej. Ja żeby się nie denerwować, że u maluszka wszystko ok mam detektor tętna. Codziennie wieczorem podsłuchuję serducha i wiem, że wszystko jest ok. Od kilku dni też już czuję jak maluch się rusza więc jestem dużo spokojniejsza.

Przy usg w 12 tygodniu pani doktror zasugerowała. że to może być chłopak a ja strasznie chę dziewczynkę. Mam już chłopoaka, mam same siostry, które mają samych chłopoków, jeśli ja też będę maiła chłopca to będzie już 7!!!! A dziewczyna ani jednej:(
Pożyjemy zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkich gorąco:)

Hej;)Z przyjemnością do Was dołącze.
Mam na imię Magda,termin mam na 30 styczen;)Mam juz dwie córki,teraz licze na chłopca;)
Też już czuje ruchy maluszka.

cześć dziewczyny!
dziś lekarz na usg próbował się dopatrzyć chłopaka lub dziewczynki, ale moje dziecie jest uparte i nie dało się podejrzec ;)
przepisał mi leki. mam podwyższone TSH, ale podobno to normalne. dostałam euthyrox 25. Dodatkowo mam infekcję, więc w kierunku leczenia jej też mam monural i macmiror complex 500.
Nie stresujcie się dziewczyny. Mam super lekarza, który mnie uspokajał dziś, że tarczyca płata figle a infekcje się zdarzają, ale odpowiednio leczone nie muszę nieść za sobą konsekwencji.

Ja też przed każdym usg się denerwuję... a Teraz szczególnie bo w środę genetyczne.

Chyba każda z nas się martwi, czy wszystko będzie dobrze. Jak dzidziuś będzie na świecie tez będziemy się ciągle martwic, taka juz rola matki. Trzeba tylko pamiętać, że maluszek tez się lepiej czuje jak mama jest spokojna i szczęśliwa. Na wiele rzeczy nie mamy niestety wpływu i nasze zamartwienie się nic nie da.
Ja już chyba czuję pierwsze ruchy dzidzi, takie bębelki i "smyranie".

Witajcie dziewczyny,
Jak tam po weekendzie? Mnie ogarnęła panika, do wizyty jeszcze tydzień, a ja boję się że nie usłyszę serduszka... Tak się boję, tyle już przeszłam i teraz przed każdą wizytą jestem pełna obaw. Gdybym już czuła chociaż te motylki tzw pierwsze ruchy mojego maleństwa to byłoby inaczej:(. Przez to wszystko pół nocy nie przestałam. Tyle dobrego że w sobotę byłam za miastem cały dzień na powietrzu, było super ale wieczorem ogarnęło mnie takie zmęczenie, ze o 20 poszłam spać i nie miałam kiedy o tym wszystkim myśleć:)

witaj, czy byłaś może już w Akpolu w szkole rodzenia? polecasz ją?

dzięki. Byłam dziś jeszcze raz i się o to dopytałam. Lekarz zmienił mi dawkowanie, a jutro będę znała opinie jeszcze jednego ginekologa. Jak byłam w I trymestrze to lekarz ogólny przepisał mi syrop na kaszel, który absolutnie w tym okresie jest zabraniony, więc teraz dmucham na zimne.
A co do kaszlu, przeziębienia i opkropnego bólu gardła to męczyło mnie od samego początku, w końcu pomogł mi syrop z cebuli i do tej pory jest ok, więc polecam:)

Te tabletki to vitagyn c lub feminella vagi c.

Są takie tabletki dopochwowe z wit.c dla kobiet w ciąży.Jak sobie przypomnę to napiszę nazwę.
Co do lekow w ciąży to moim zdaniem należy słuchać lekarzy bo niektóre infekcje są grozniejsze dla dzidzi niż efekty które może potencjalnie powodowac lek przepisany przez lekarza.

Inne tematy z forum

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...