Mamusie styczniowo-lutowe 2018

Hej babeczki, czekacie na maluszki z terminem na początek 2018? Ja mam termin na 11.01, nie mogę się już doczekać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dołączam :-) Co prawda mam termin na 11 marca, ale to w sumie jeszcze początek 2018 ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hop hop :)

Cześć Dziewczyny. Mój termin to 12 stycznia, choć usg mówi że 8. Stycznia :) we wtorek niestety musiałam się nawodnic w szpitalu z powodu uporczywych wymiotów trwających 5 dni... Wcześniej miałam nudności i inne objawy.

Twoje mdłości będą coraz mniejsze z każdym tygodniem. Ja mam termin na 24.01.2018r. przez pierwsze tygodnie jadłam tylko chleb z serkiem topionym i czasami kisiel. W późniejszym czasie pomagała woda lekko gazowana z cytryną (możesz spróbować kupić gotową). Żeby uniknąć porannych mdłości możesz spróbować pić ciepłe mleko (kakao) albo płatki z ciepłym mlekiem. Pamiętaj żeby się nawadniać - ja przy dużej utracie płynów musiałam dostać troszkę płynów dożylnie... Trzymaj się i głowa do góry będzie lepiej :)

Ja kuz zaczynam 16 tc :) pomiedzy moimi dziećmi będzie mala roznica, rok i 9 mcy :) nie wiem jak ja ogarne te moje maluchy

Z niecierpliwością czekam aż te mdłości miną.. dziś wypróbowałam migdały, wydaje się, że jest mała poprawa.. pierwszą ciążę przechodziłam dużo łagodniej.. można rzec bezobjawowo.. nie było bólu piersi, podbrzusza i mdłości od rana do nocy.. moja córka za 4 miesiące kończy 5 lat, więc będzie spora różnica wieku..

No ja niestety łącze sie w bolu, tez mam ciagle mdlosci, caly dzien. I tez zajadam te mdłości (u mnie akurat suchy chleb). Ogolnie nie mam na nic apetytu i tylko ten chleb mnie ratuje ;) tyle ze u mnie zaczal sie juz 4 miesiac, w 1 ciazy tez mnie to dlugo meczylo

Potwierdzam:) dołączam do wątku z moim planowanym na luty maluszkiem.. dołączajcie dziewczyny.. potrzebuję grupy wsparcia bo już nie daję rady z mdłościami, które trwają 24/7... nic nie pomaga... póki jem jest ok, jak tylko kończę jeść to już żałuję że w ogóle jadłam.. z kolei jak jestem głodna to jeszcze gorzej... jak tak dalej pójdzie to będę kwadratowa jeszcze przed zakończeniem pierwszego trymestru ;)

Ja najprawdopodobniej na 11 lutego... ale jeszcze jestem przed wizytą.

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......