Szpileczka, to tak jak u mnie... zobaczyłam że darmowa dostawa więc zrobiłam zamówienie, które od jakiegoś czasu odkładałam, no i wyszło 366 zł, więc tak czy siak dostawa gratis...
Ja kupiłam:
dla siebie:
majtki poporodowe,
podkłady ginekologiczne,
wkładki laktacyjne,
Medela Purelan (krem do brodawek sutkowych),
dla młodego:
podkłady higieniczne (40x60cm, na przewijak),
alantan maść i bepanthen maść (do pielęgnacji pupy),
hipp żel do ciała i włosów (do kąpieli),
gaziki sterylne i roztwór soli fizjologicznej Gilbert,
octenisept do pępuszka,
smoczek;
Do wyprawki brakuje mi jeszcze:
smarowidła- nie tyle do nawilżania co dla poślizgu bo chciałabym masować młodego po kąpieli, chyba wybiorę mleczko Hipp, nie zamawiałam bo akurat ten produkt wychodzi taniej w Rossmannie
pieluch- idę w Pampersy, ale w gemini akurat niezbyt dobrą cenę mają na nie
patyczków higienicznych (najlepiej mi się nimi czyściło pod kikutem pępka),
chusteczek do wycierania pupy (chyba pójdę w chusteczki suche, nienawilżane + jakaś przegotowana woda lub woda termalna),
szczotki do włosów,
obcinaczki do paznokci,
no i witamin d i k...
Nie pamiętam jak to z tymi witaminami było.. bo dziecko dostaje zastrzyk jednej z tych witamin w szpitalu i tam jakieś były kombinacje z podawaniem tych witamin... nie wiem ile jakiej witaminy mam kupić więc na razie nie kupiłam...
Jeśli zauważycie jakieś braki w mojej liście, kupujecie coś jeszcze to podpowiedzcie, bo ciągle zachodzę w głowę czy czegoś nie przegapiłam...
Laktatora na razie nie kupuję, bo to spory wydatek a nie zawsze jest potrzebny przy nawale pokarmu... spędziłam z resztą masę czasu z laktatorem przy karmieniu córki (zaczęła spadać w siatce centylowej, spanikowałam i chciałam mieć kontrolę nad tym ile zjada, więc zaczęłam odciągać i dawać z butli) i teraz zrobię wszystko by tego losu uniknąć... straszna strata czasu najpierw przy odciąganiu, potem przy podawaniu, nie wiadomo czy odgrzany pokarm nie traci swoich właściwości, no i laktator to masakra dla cycków... tak więc mam nadzieję nie wracać do niego...
0
0