Mamusie styczniowo-lutowe 2018

Hej babeczki, czekacie na maluszki z terminem na początek 2018? Ja mam termin na 11.01, nie mogę się już doczekać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ilkana, dzięki za cynk o Rossmannie.. co prawda ja nie w klubie bo jestem szczęśliwa posiadaczką telefonu nie aj i nie smart... ale może dla tych spoza klubu też coś będzie przy okazji:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cetaphil i Katarek jak najbardziej:) ja już oba posiadam bo stosowałam i czasami nadal stosuję przy starszej córce:) Cetaphil Restoraderm bardzo jej pomógł na cerę bo długo miała krostki na buzi jako niemowlak. Nadal jak nie przypilnujemy by umyła buzię po jedzeniu to zaraz jej wykakują krosteczki wokół ust... po prostu taka wrażliwa skóra..

O, dzięki :)

Od 9.12 bedzie w rosmanie 2+2 gratis na 4 różne produkty do pielęgnacji dziecięcej w klubie rosmanna m.in.chusteczki, kremy , oliwki do kąpieli nie wiem czy pampersy będzie obejmować ale warto coś kupić zawsze taniej

Diverta, ja wzięłam jeszcze nożyczki do paznokci i katarek do gili :) do pielęgnacji Cetaphil i Mustele.
Laktatora na razie nie kupuje.

Szpileczka, to tak jak u mnie... zobaczyłam że darmowa dostawa więc zrobiłam zamówienie, które od jakiegoś czasu odkładałam, no i wyszło 366 zł, więc tak czy siak dostawa gratis...

Ja kupiłam:
dla siebie:
majtki poporodowe,
podkłady ginekologiczne,
wkładki laktacyjne,
Medela Purelan (krem do brodawek sutkowych),

dla młodego:
podkłady higieniczne (40x60cm, na przewijak),
alantan maść i bepanthen maść (do pielęgnacji pupy),
hipp żel do ciała i włosów (do kąpieli),
gaziki sterylne i roztwór soli fizjologicznej Gilbert,
octenisept do pępuszka,
smoczek;

Do wyprawki brakuje mi jeszcze:
smarowidła- nie tyle do nawilżania co dla poślizgu bo chciałabym masować młodego po kąpieli, chyba wybiorę mleczko Hipp, nie zamawiałam bo akurat ten produkt wychodzi taniej w Rossmannie
pieluch- idę w Pampersy, ale w gemini akurat niezbyt dobrą cenę mają na nie
patyczków higienicznych (najlepiej mi się nimi czyściło pod kikutem pępka),
chusteczek do wycierania pupy (chyba pójdę w chusteczki suche, nienawilżane + jakaś przegotowana woda lub woda termalna),
szczotki do włosów,
obcinaczki do paznokci,
no i witamin d i k...
Nie pamiętam jak to z tymi witaminami było.. bo dziecko dostaje zastrzyk jednej z tych witamin w szpitalu i tam jakieś były kombinacje z podawaniem tych witamin... nie wiem ile jakiej witaminy mam kupić więc na razie nie kupiłam...

Jeśli zauważycie jakieś braki w mojej liście, kupujecie coś jeszcze to podpowiedzcie, bo ciągle zachodzę w głowę czy czegoś nie przegapiłam...
Laktatora na razie nie kupuję, bo to spory wydatek a nie zawsze jest potrzebny przy nawale pokarmu... spędziłam z resztą masę czasu z laktatorem przy karmieniu córki (zaczęła spadać w siatce centylowej, spanikowałam i chciałam mieć kontrolę nad tym ile zjada, więc zaczęłam odciągać i dawać z butli) i teraz zrobię wszystko by tego losu uniknąć... straszna strata czasu najpierw przy odciąganiu, potem przy podawaniu, nie wiadomo czy odgrzany pokarm nie traci swoich właściwości, no i laktator to masakra dla cycków... tak więc mam nadzieję nie wracać do niego...

Postanowiłam skorzystac z darmowej dostawy i i tak wyszlo ponad 300 zl, czyli normalka, i tak bym miala darmowa dostawe i tak :D no coz. Ale ja oprocz tego o czym pisze Olala kupuję przy okazji rzeczy dla starszej - wit d, szczoteczke i paste do zebow, rzeczy do pielęgnacji ogolnie ;)

Hmmm...wszystko.
Podkłady i gacie poporodowe, wkładki laktacyjne, butelki, pieluchy tetrowe itp itd.
Większość rzeczy mam po pierwszej ciąży, ale wtedy tez kupowałam w Gemini (łącznie ze sprzętami typu laktator i podgrzewacz).

Ale co kupujecie?

Moja wyprawka też była kompletowana w Gemini :)

Ja prawie wszystko kupiłam w Gemini :) Jeżeli któraś mieszka niedaleko i nie uda Wam się skorzystać z darmowej dostawy, to mają punkt odbioru osobistego na Morenie.

dzięki za cynk!
A co kupujecie w tej aptece? macie konkretną listę?

Hej:) Ja w dalszym ciągu trwam przy wyborze Wejherowa, ale mam jeszcze trochę czasu do namysłu bo dopiero około 10 lutego się rozpakowuję:)
Chciałam jeszcze podzielić się z Wami informacją, że dziś w aptece gemini jest dzień bezpłatnej dostawy.. wydaje mi się że mają dobre ceny, więc jest okazja by trochę skompletować wyprawkę i nie płacić za dostawę:)

Dziewczyny, a jak tam plany porodowe? Już wiadomo, że Weronika rodzi poza Trójmiastem, a reszta? Wybrałyście już szpitale? Ktoś już wie, że będzie miał CC?
Pozdrowienia i dużo spokoju :)

Dziękuję :)
PS. Teraz była pełnia, więc może dlatego wszystko takie intensywne :)

Weronika, cieszę się że jesteś cała i zdrowa:) martwiłam się bo bardzo długo Cię nie było.. tak myślałam, że może z tym pessarem coś poszło nie tak i że trafiłaś do szpitala.. no i niestety nie pomyliłam się, ale najważniejsze że dobrze się skończyło i już tylko 3 tygodnie Ci zostały... trzymam kciuki by już wszystko było ok..
U mnie ostatnio nerwowo.. córka nam niechcący sformatowała dysk zewn, i straciliśmy zdjęcia, bajki itd. od dwóch dni staramy się odzyskać pliki;), wczoraj pokłóciłam się z siostrą a dziś przytarłam lusterko i wgniotłam lekko tynk przy wjeździe do garażu... także jakaś zła passa... od kiedy jestem w ciąży to reaguję bardziej emocjonalnie na wszystko- ryczę na bajkach disneya, reklamach itd, także te sytuacje już zupełnie mnie wytrąciły z równowagi.. popijam melisę (podobno można w ciąży) no i liczę, że jutro będzie lepiej:)
Pozdrowienia dla Was wszystkich!

Mieszkam teraz w mazowieckim :) i czuję się teraz jak tykajaca bomba, w piątek mam wizytę i zobaczymy jak ta szyjka... Póki co plamien/krwawien nie mam.

Weronika, ja tez od roku mieszkam za Gdanskiem. Najblizej mi do Tczewa na porodowke, ale mam sentyment do szpitala na Klinicznej ;)

Dzięki Kasia. Muszę dotrwać te 3 tygodnie minimum.

Szpileczka, ja poza Gdańskiem jestem i rodze też poza Gdańskiem.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...