Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Cześć dziewczyny:)
Do Pepco warto iść, moja znajoma tam kiedyś pracowała i mówiła,że tam większość rzeczy jest firmowa, tylko metki muszą wycinać:)Np. dużo bodziaków jest marki George, niektóra bielizna damska z Triumpha.Ogólnie sklep przekręt hehehe.
Naleśniki. Mniam...też bym zjadła :).
U mnie dziś dobry humorek bo właśnie zadzwoniłam do mamci, żeby pojechała do Black Red White zamówić mi komodę dla dzidziusia (mieliśmy upatrzoną,ale coś nam się nie chciało jechać:D) i super, będziemy mieli dwie identyczne:).Do tego jest promocja bez vatu więc wyszła sporo taniej ...Lenistwo czasem popłaca:D

Witajcie weekendowo.

A ja dziś mam dobry humor.. mąż wstał dziś wcześnie rano a kiedy ja smacznie spałam on przygotował śniadanko i kawke. Wypiliśmy spokojnie bo nasze dziecie jeszcze spało więc poranek cudny mimo deszczu. Teraz wywiózł nas do teściów.. :) ale laptopa zabrałam więc nie jest źle.
Z tego co się orientuję to przy cukrzycy czy podwyższonym poziomie cukru nie można jeść winogron, triskawek, bananów, gruszek.. mają w sobie sporo cukru(mój teściu już od lat zmaga się z podwyższonym cukrem). Co prawda nie unika całkowicie tych owoców a za truskawkami szaleje ale zna już swój organizm i wie po czym cukier mocniej skacze na co musi uważać.

Ja jeszcze nigdy w tym pepco nie byłam. Też się muszę wybrać skoro takie rewelacyjne ceny mają. :)

Miłego dnia!!

Ja dopiero co wstałam i zjadłam twarożek z truskawkami :) Jeszcze kawkę dopijam.

Małżonek jeszcze śpi, wczoraj spotkał się z kolegami, hehehe. Więc podejrzewam, że dzisiejszy dzień spędzimy na leniuchowaniu. Tym bardziej, że pogoda też nie nastraja do wyjścia.

Dziś mam ochotę na naleśniki, a co mi tam :)

oby Cię tylko nie zmoczyło:(

pogoda faktycznie do niczego! Zastanawiam się czy iść na ten piknik... W deszczu to w sumie nie frajda... :(

ja przed ciążą nie wiedziałam co to jest skurcz łydek, ale jakiś czas temu poznałam ten ból:(

pogoda niestety nie zapowiada się ciekawie, ale zobaczymy może się poprawi, ja wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu i chyba wszystko w porząku, w przyszłym tygodniu wizyta u ginki:)

jeju!
dziś rano zaliczyłam pierwszy skurcz łydki, normalnie aż się zdziwiłam, że aż tak to boli! Pierwszy raz w życiu miałam skurcz i więcej nie chce! :(

@IzZzka@
podziwiam za wytrwałość :)

Jumelka nie wiem dlaczego nie moge,lekarka powiedziała żebym unikała bananów,winogron i truskawek.... Czasem cos pewnie skubnę, ale w ograniczonej ilości:). Póki co jestem twrda, dzisiaj byłam z wizytą u teściowej i miała tyle pysznych ciast, ale nie dałam się skusić nawet na kawałeczek :). Może nie będzie aż tak źle :)

~Izulucha

Nic się nie martw, pewnie maleństwo się tyłkiem wystawiło na czas badania :P

Ja bym chciała, żeby mój mały poskakał jeszcze trochę - jakoś mi brakuje tych jego szalonych fikołków. Czuję jego ruchy cały czas, ale jakieś takie niemrawe. Dwa tygodnie temu szalał jak wariat, a teraz jakiś taki spokojny... Kumpela mówi, że też tak miała ze swoją córą - im bardziej rosła, tym mniej skakała, bo ilość miejsca jej się zmniejszała na takie manewry.
Mam wizytę u lekarza we wtorek, to się upewnię, czy wszystko ok, o ile potomek po raz kolejny nie odmówi współpracy

ojjj dziewczynki nie straszcie mnie tak tą glukozą, normalnie ciągle mam stres, że wynik nie wyjdzie fajnie i będę musiała mieć dietę a tego nie zniosę...
w następnym tygodniu się wybiorę, bo po 27 czerwca nie będę miała czasu, a 4 lipca wizyta u ginki

co do wyprawki to mamy łożeczko i materac, przewijak, wózek zaklepany (odbieramy na początku lipca) w następnym tygodniu jadę do mojego taty po ubranka i zacznę już sobie prać i prasować, mam jakiś stres, że nie zdąrze przed porodem i będę nie przygotowana... ehh to "wicie gniazda" :) Gdybym miała gotówkę to wszystko bym już kupiła w lipcu, a tak muszę czekać na wypłatę sierpniową, bo wózek nam sporo pochłonie...

Jutro wybieram się na piknik rodzinny mojej firmy, promujący zdrowy styl życia, mam nadzieję, że pogoda będzie ładna, pewnie najem się jakiś pyszności i wrócę wielka jak bąk do domu :P
ważyłam się dzisiaj i od ostatniej wizyty u gin można powiedzieć, że nie przytyłam więc jest ok :) mam nadzieję, że tak pozostanie...
A dziś mieliśmy grila, ale tylko rybki z niego zjadłam więc cieszę się bardzo, że tak beztłuszczowo poszło :)

witam,

natalio, szkodaze nocleg bylnieudany, i pogoda niedopisala, ale na pewno odpoczelas i z mezem troszke czasu spedzilas ;-)

Jumelko, ja z dieta cukrzycowa radze sobie od prawie 2 miesiecy i jest ok, umnie na moja niekorzysc przewiduje to, ze wykryto ja tak wczesnie, choc lekarze mowia ze zniknie po porodzie, ale zobaczymy bo po 6 tyg od urodzenia znow ide na glukoze, aby spr czy jest ok.
ja moge jesc owoce typu truskawki, zakaz mam bananiwinogrona, ale i tak jem, wiem, ze deserow czekoladowych nie moge, ale ciasto z galaretka tak, nic smazonego i w sumie wszystkie warzywa...
zmieniono mizalecenia, ze kluje sie 2x dziennie tylko, bo jest ok, ale powiedzieli, ze 2 ostatnie miesiace sa najtrudniejsze itp.
dzis bylam w szpitalu na kontroli i ok, strasznie zajeli sie moim podejsciem psychicznym i jak sie czuje w ciazy, nadal mam zarerezerwowany termin na 26 wrzesnia, o 8 rano mam stawic sie w szpitalu, i mam nadzieje, ze tego dnia bedzie operacja...
ja w ten weekend pracuje, buuu, a we wtorek tez do szpitala na rozmowe do gina odnosnie mojej bylej cc i jak blizna wyglada i czy ze mna i dzieckiem ok, bo dzis dlugo tetna nie moglysmy uslyszec przez monitor...

Ech, ja też już po glukozie. Od razu dawka 75g... nie było takie złe, herbata z miodem (którą w czasie przeziębienia pijam) jest podobnie słodka. Ale w sumie dobrze, że potem troszkę siedziałam, bo zrobiło mi się tak jakoś słabo i straaaasznie spać się chciało :) Masakra te 2 godziny siedzenia :) Wyniki miały być po 15 ale na Morenę przebijać się przez te korki to chyba nie dam rady... odbiorę jutro albo w poniedziałek przed wizytą u ginki ;) Na czczo po pobraniu miałam cukier w normie, więc mam nadzieję, że wszystko ok :) Teraz tylko stresuje mnie to echo serca dzidzi, na które mam pójść... oby to było profilaktyczne badanie...

A dziś zaszalałam w Pepco... kupiłam dla Klary kilka bodziaków... normalnie 4.99 za sztukę :)

o widzę, że coraz więcej z Was ma już wybrane imię dla maleństwa, a my się jeszcze dokońca nie możemy zdecydowac

Współczuję dziewczyny, ja dziś po raz drugi piłam glukozę. Najgorsze było siedzenie dwie godziny, bo czas dziś wlókł się niemiłosiernie mimo, że siostra cały czas coś opowiadała.

Iza, a czemu nie możesz owoców (truskawki czy maliny to chyba nawet są ok przy diecie cukrzycowej). Mi lekarka kazała ograniczyć słodkie napoje i soki, żadnych jogurtów owocowych, bo za dużo cukru mają, ale słodkie póki co mogę tylko z wielkim umiarem. W poniedziałek dostanę wynik i zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że obędzie się bez diety :)

Wczoraj byłam na USG połówkowym, wszystko jak najbardziej ok, córeczka pozostała córeczką :) tatuś zdążył się już przyzwyczaić do tej myśli :)
Zdecydowaliśmy się na imię Kinga

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina - SYN
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Amelka(chyba,ze okaze sie,ze Pawełek :P)
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

moge jedynie powiedziec, ze dr Brzoska to bardzo kompetentna lekarka. Bardzo dokladna, my bylismy u niej na usg 4D w 22 tyg. w Invicie. Aaaaa i swietny sprzet tam jest.

To widze, ze mamy podobny gust jesli chodzi o wozki :) Ja ogladalam mutsy transporter i xlandera w "Mama i ja" na Grunwaldzkiej. Mutsy jest lzejszy niz xlander o ok. 3kg. W budce w spacerowce nie ma z tylu okienka zeby obserwowac malucha. Poza tym czytalam, ze jednak stelaz jest duzo mniej wytrzymaly niz xlander. Po tych info zdecydowalismy sie na xlandera chociaz jest ciezszy :(

witam się prawie weekendowo z pracy:), prawie bo jeszcze 1h i 10 minut i zmykam do domu hura:):):)

cieszę się na ten weekend bo chociaż jakieś konkretne plany są, jutro mamy odwiedziny mojego brata z rodziną, a w niedzielę to my się u niego gościmy:)

Ja też przed następną wizytą muszę powtórzyć jeszcze raz dawkę 75g :/. Pal licho to wypić, ale to 2godzinne siedzenie w przychodni to porażka...