Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Argosulfan, jest na receptę.

Prenatal DHA to tylko te oleje z ryb, oprócz tego trzeba przyjmować inne witaminy. Ja z nich zrezygnowałam na rzecz warzyw i owoców.

Kefir lub maslanka dziala kojaco. Panthenol regeneruje uszkodzony naskorek.

Ja przestałam mieć problemy ze skurczami łydek w nocy od chwili kiedy zaczęłam się więcej ruszać tj. basen i spacery. Oprócz tego od dłuższego już czasu biorę Falvit mama, bo tak kazał mi mój gin., ale nie sądzę, żeby to akurat na skurcze działało.
Mam za to inny problem - tydzień temu siedząc na plaży spaliłam sobie wierzchy stóp (wiem, że to brzmi idiotycznie, ale tak jakoś wyszło) i do dnia dzisiejszego jeszcze nie zeszło mi zaczerwienienie. Ogólnie nic mnie nie boli, nie puchnie ani nie swędzi, ale dziwnie to wygląda. Lewa stopa już trochę zbrązowiała ale prawa wygląda jakbym miała na niej czerwoną skarpetkę. Stosowałam Panthenol ale chyba średnio działa, znacie może jakieś inne sposoby bądź specyfiki dozwolone w naszym stanie ??

Na skurcze lydek pomaga picie soku pomidorowego :)
Jesli chodzi o witaminki to ja do 15 tyg. przyjmowalam tylko kwas foliowy. Pozniej Prenatal Classic i za ok. tydzien koncze opakowanie. Przechodze na Prenatal DHA jest zalecany od 3 trymestru.

Na skurcze najlepiej magnez z potasem np Aspargin

Ja biore femibion,ale skurcze tak naprawde i tak mialam straszne;/ Dopiero jak zaczelam brac magnez 2 razy dziennie to przeszlo i juz nie mam :D

Witam wtorkowo:)

Wczoraj kupiłam w lidlu dużą poduszkę walec do spania na boku i powiem wam że już we trójkę w łóżku ciasno. Niby łóżko 160 ale jak się rozłożyłam z tym walcem to Mój wylądował na skrawku łóżka:).

Dziewczyny ale mnie skurcze łydek łapią w nocy... muszę chyba zacząć brać jakieś witaminy dla kobiet w ciąży. Bierzecie jakieś konkretne ???

Natalia spokojnego i miłego urlopu:) !!

czesc
kurcze, przegapiłam prezent na urodzny mojego męża ;/ ma dziś urodziny..

mamosandry nie bierzesz juz tej no-spy? Przeszlo po niej?
Ja mam brac narazie 2razy dziennie do 21,06 ,i przyjsc na kontrole co by sprawdzila czy mi sie szyjka nie skraca dalej. Ciekawa jestem...myslalm,ze do konca juz bede ja brac.

Ja glukozy jeszcze nie robilam,hmm...;/

Fabiankowa
ja na glukoze ide dopiero w następnym tygodniu, bo dziś ruszamy na domek, a po drugie i tak wszystkie badania robię w Lux Medzie, bo za nie nie płacę. To chyba malinowa mandarynka pisała, że chce się wybrać na Świętokrzyską, musiałabyś sprawdzić.

Lecę się pakować :) Jakbym już nie miała czasu by tu zajrzeć, to do napisania ok piątku-soboty!!

No i po wizycie. Mały waży ok. 700 gr i wszystko jest ok.

Tak jak myślałam dostałam skierowanie na glukozę 75 i jak wyjdzie powyżej 140 to dostane skierowanie do diabetyka dla ciężarnych, jeśli wyjdzie ok, to ponowna glukoza po 30 tygodniu. Zamierzam wybrać się w piątek.

Teraz czekam na mój serial i potem lulu :)

BRY :D

A ya czekan na ślubnego bo kupić nakazałam Michałki ;)

Kiedy byłan ostatnio na wizycie było + 8...
za tydzień wizyta i aż się trzęsę...
W ciąży powinno zabronić stawania na wadze ;)

Idę jutro tą glukozę wypić...
Natalia przybądź też.. razem posiedzimy :)

Witam wieczorową porą :)

weekend minął jak zawsze za szybko.. my póki co na wakacje nie wyjeżdżamy a przydałby się chociaż weekend poza własnym łóżkiem :) może coś się w tej kwestii zmieni..

Miłego wieczoru i jutrzejszego dnia!

hej,

fabiankowomamo, piekny pokoik urzadziliscie, a ja rozkrecilam lozko \blanki w jej pokoju, aby goscie mogli spac normalnie hihi

ja dzis w pracy i moj szef jest nienormalny, ale nie zepsul mi humoru hihi...ps.zaznaczyl w kalendarzu kiedy mam \CC hihi

moj dzidzius tez ruchliwszy juz wiec uspokoilam sie...
mi mama przemowila, ze cos dla nowej dziewuszki mam kupic, bo tak trzeba itp, wiec moze skusze sie na cos...ja czekam na wyplate, i wtedy meza pognebie co kupic...

Cześć Dziewczyny :)!!
Ja już w łóżku przed telewizorem , od jakiś dwóch dni mały szaleje. Przyznam szczerze że już przyzwyczaiłam się do jego lenistwa i tu nagle takie ożywienie....

Dzięki lilo za informacje, byłam że przeceny w HMce są dopiero 16stego. Już trochę nazbierałam ciuszków, ale chce kupić kilka par body, może coś znajdę bo ostatnio w dobrych cenach widzę same różowe.

Co do badań na glukozę to po waszych postach jestem już wyedukowana:), wizyta 29 więc w następnym tygodniu pora stawić temu czoło.

Miłego wieczoru :)

marta29

nie powstrzymasz się :P ja bym się nie powstrzymała heh

Ja wcinam prażynki bekonowe i zastanawiam się nad lodami - mam w lodówce Grycana czekoladowe, chałwowe, pistacjowe, truskawkowe i sorbet z mango. I usiłuję się powstrzymać...

u mnie to też różnie z r******i, czasem szaleństwo a czasem lenistwo :)

kurcze, coś znowu mam skurcze jakieś dziwne i nie wiem czy to coś ciążowego czy to skutek jakiejś niestrawności, bo najadłam się czereśni, krówek i troche chipsów...

Fikanie mojego syna również nie odznacza się żadną systematycznością. Są dni kiedy ruchy czuję wiele razy i są one naprawdę intensywne a czasami mimo, że staram się go jakoś "pobudzić" jedząc coś słodkiego nie chce się ruszać. Początkowo martwiło mnie to nawet,ale kilka dni temu wyczytałam, że ok. 26-28 tyg. wyczuwalna aktywność dziecka spada, bo ma po prostu coraz mniej miejsca i mniej się przekręca a bardziej "rozpycha" co czasami - a to zależy od wrażliwości, tuszy i położenia łożyska mamy - jest prawie niewyczuwalne.

ja Wam powiem, ze jakis tydzien temu moj maluch tez przez te upaly chyba wiecej odpoczywal, przeciagal sie a mniej kopal. Dzisiaj znowu kopanie, przeciaganie sie... szalenstwo.
Dzieciaczki maja coraz mniej miejsca i wiecej maja sie teraz przeciagac niz kopac... wiec chyba wszystko jest, jak trzeba :)