Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Ma być ładna:) i będzie ;)
Dogadzacie sobie z jedzeniem?:P
Ja właśnie wcinam czekoladę:) Mniam:)

Patunga
jedziemy do Borska , na kilka dni, mam nadzieję że pogoda będzie cały czas ładna :)

Wczoraj stanęłam na wadze- jest +5 kg.. eh:)

dzień dobry po weekendzie:)
My w sobotę od rana basen z małym, potem zakupy, sprzątanie,mąż ugotował obiad(kurcze pysznie gotuje:)) ,po południu na plażę do piasku z Jaśkiem:)
Wieczorem nie mogłam się ruszać coś mnie złapało w kręgosłupie, za ostro latałam z odkurzaczem i ścierką:(
Wczoraj spokojniej, poleniuchowaliśmy do 11:) a na 15:00 na urodzinki do babci:),po urodzinkach jeszcze rundka spacerkiem na Długiej z małym:) Byłam wymęczona, Jaś też:) A dzisiaj w pracy:)
natalia- dokąd jedziecie? My wyjeżdżamy na 2 dni w moje urodzinki z jasiem do Wdzydz w środę:)

Jumelka nie fisiuj ;)

Przechodzic...o nieee ;p
ale tak serio no ze 2 mies. niech jeszcze wytrzyma.
Nie wolno seksu, dlugiego lazikowania ehhh
Nie lubie siedziec w miejscu no,alze coz...wiecej mam odpoczywac...niech bedzie chociaz nie usmiechami sie, aktywna chce byc;)
Ile utylyscie juz?
Ja nie wiem od kiedy liczyc tycie bo na poczatku schudlam przez wymioty...

hej!
ale wczoraj miałam intensywny dzień. Pojechaliśmy do Pruszcza na festyn, jakieś pokazy lotnicze i inne atrakcje (wata cukrowa np hehe) ale się zmęczyłam jak nie wiem co... Rano już miałam tego skutki, jakiś skurcz mnie złapał obok pępka, ale po nospie przeszlo.

Dziś niestety nie mogę odpoczywać, bo jutro jedziemy na domek, trzeba zrobić zakupy, pakowanie itp, a mój szanowny małżonek zwinął się na integracyjny spływ kajakowy i wróci dopiero wieczorem...

oo Fabiankowa, ja chyba jutro tez sie wybiore do swetokrzyskiej na glukoze i inne badania. za tydzien mam wizyte wiec musze trzeba miec wyniki . wczoraj byla u mnie rodzinka, i od rana w kuchni przy garach, jako kelnerka i sprzataczka. jakos wszystko ogarnelam ale wieczorem juz mi sie brzuch stawiał. wiec dzis odpoczywam ;]

ya glukozę zrobić też muszę ..
w Świętokrzyskiej zrobię po sąsiedzku i we wtorek oo ;)
bo yutro ślubny sprawy będzie załatwiać a pozniey urlop jeszcze i za tydzień ginka ;)

Nie ma za co :)

Poprzednim razem robiłam w Brussie, a teraz w Polmedzie (21.50)

Jutro w lidlu mają być takie długie poduszki do spania, zobaczę jak wygląda i chyba sobie kupię (zamiast tego długiego rogala).

Dziękować Jumelka :)

Ja robiłam ten test w Invicta. Płaciłam chyba 22 zł.

my już po obiedzie, ja jutro gotuje zupę kalafiorową, a zaraz udajemy się na mały spacerek:)

dziewczyny a gdzie robiłyście test obciążenia glukozą??

według norm podanych na moim wydruku do 140 jest ok, potem do 200 jest nietolerancja glukozy, a powyżej 200 cukrzyca (a to już wzięte z internetu ;))

Ja w pierwszej ciąży spakowałam sie dopiero na 2 tygodnie przed terminem, a i tak jeździłam wtedy z torbą aucie jeszcze 9 dni dłużej, bo Stokrotka nie chciała wyjść.

Dziewczyny, a wynik 140 podczas badania glukozy to jest ok? Bo jakos nie mogłam nigdzie znleźć norm obciążenia glukozy :/

Witam się niedzielnie i witam nową mamusię Eveline22:)!!!

Fabiankowa fajne te twoje remonty, uwielbiam białe meble - u nas praktycznie wszystko jest w brzozie i bieli.

My sobotę spędziliśmy dość aktywnie i teraz odpoczywam , niestety troszkę się przeciążyłam...
Zabieram się za robienie naleśników:):) tylko bym jadła i jadła .... :)

Miłego popołudnia Dziewczyny :)!!!

ja to planowałam się pakować na początku sierpnia, chociaż kto wie.
No to już po obiadku, a za chwilę śmigamy odwiedzić mamę w szpitalu.

Eveline Twój wynik to jeszcze nie cukrzyca. Mnie wyszło 187, więc teraz pewnie dostanę skierowanie na powtórkę z glukozy ale 75 i jak tu wyjdzie wynik nieprawidłowy to znaczy, że jest cukrzyca.

Wkurzające jest to, że mamy się nie denerwować a tu takie sytuacje się zdarzają. Dobrze, że znalazłaś innego lekarza.
Ja chodzę prywatnie, więc akurat takie coś mnie nie spotka. Spodziewam się tylko, że lekarka pewnie niedługo się na urlop wybierze :)

Obiadek już się piecze i zaczyna mnie ssać, bo takie zapachy się unoszą, hehehe.

Oj Ruminka, żebyś czasem nie pochodziła dłużej z brzuchem ;)

eveline witam :)

Dzien rzeczywiscie ladny sie zapowiada, z tym,ze ja bez Ś↑lubnego :((( buuu.

Trudno jakis spacer sobie urzadze czy cus.
tez mam zamiar pakowac sie juz w lipcu, nigdy nie wiadomo... poza tym z moimi skurczami...;/ byle ze 2 mies. jeszcze chociaz. hehe i mam nadz.ze nie dluzej niz 38 tyg. bede chodzic ;p

21 mam wizyte kontrolna, do tego czasu na nospie.
Milego dnia Mamuski :)))

Witam nową mamę :)
Widzę, że jesteś już na liście :)

ojj tam ja się pająków nie boję :) jak jakiś się pałęta po domu to wołam kota i on się nim bawi :P wiem wiem, mało delikatna jestem :)
a jak kotu się nie chce to wyrzucam przez okno, jakoś nie mogę go gazetą zabić! tak traktuję tylko komary.

Dziś zapowiada sie ładny dzień, wybieramy się na pokazy lotnicze do Pruszcza Gdańskiego, może być miło :)

Udanej niedzieli!

Cześć dziewczyny!
Ostatnio położna mnie zdenerwowała,zadzwoniła że mam szukać innego gina bo skończył im sie kontrakt z NFZ i takim sposobem szyyyyybko szukałam gina żeby w czerwcu nie zostać bez lekarza,do tego wyszła mi w badaniach cukrzyca (tzn norma przy 50 gramach jest 130 a ja mam 162) a nie miałam lekarza żeby iść z nimi wrrrrrrrrrr,wkońcu znalazłam gina i 16 czerwca wizyta

Dzień dobry :)

My wczoraj znowu byliśmy na działce, na szczęście słońce nie było takie ostre i tym razem się nie spiekłam. Zebrałam sobie trochę czereśni i dziś będą na deser po obiadku :)

Za jakieś pół godzinki wybieramy się na spacerek, a potem szykowanie obiadu i pewnie znowu spacer.

Ciekawa jestem co mi jutro powie lekarka o tym za wysokim wyniku z glukozy. Pewnie czeka mnie kolejne picie tego paskudztwa w większej dawce.

Od 22 czerwca wybieram się na tygodniowy urlop, pojedziemy na drugi koniec Polski w odwiedziny do prababci. A po powrocie zajmę się praniem i prasowaniem ubranek oraz przygotowaniem urodzinek dla Dominika. W lipcu zamierzam też spakować wstępnie torbę do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo.