Mamusie wrzesień-październik 2011 *12*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.h
tml
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-10-t244850,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-11-t247158,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Amelka(chyba,ze okaze sie,ze Pawełek :P)
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *12*

Ciasto to super sprawa :)
moje wyszło przepysznie (wcale się nie chwalę) tak naprawdę dziś dopiero jest takie jak powinno być, ale wczoraj poszło już pół blaszki i gdybym nie zakazała mężowi jeść więcej, to pewnie na dziś nic by nie zostało :)
Dawno nie widziałam męża tak zadowolonego :) miał niespodziankę, że coś upiekłam i to jeszcze "takie coś" :) Aż mi się miło zrobiło

marta29
zazdroszczę nowego mieszkania... my coraz częściej oglądamy mieszkania na sprzedaż i myślimy o swoim własnym gniazdku, ale trochę się boimy brać kredyt, tyle, że tak naprawdę nigdy nie będzie odpowiedni moment, zawsze coś będzie nas blokować, więc może warto brać byka za rogi? :)

Ja też chyba zrobię jakieś ciasto... Im więcej o tych ciastach mówicie, tym bardziej ja też chcę :)
U mnie przeprowadzka w toku, jutro muszę wynieść moje rzeczy z jednego mieszkania i zainstalować je w drugim, jeszcze nie całkiem gotowym. Tutaj mega sprzątanie, bo trzeba w jakimś stanie to mieszkanie oddać, a w nowym mycie ścian, gruntowanie, szpachlowanie i malowanie w trakcie, meble stoją chaotycznie, łóżka jeszcze nie mamy i nie wiemy kiedy będzie, bo w sumie to nie wiemy jakie chcemy.
Ehh, czeski film normalnie...
Połowę garów już przenieśliśmy, ale teraz się zastanawiam i wychodzi mi, że jakbym chciała zrobić jabłecznik, to jeszcze tutaj przyrządy kuchenne jakieś do niego mam. I pewnie między pakowaniem reszty rzeczy, odkurzaniem, myciem i innymi takimi sprawami, żeby sobie utrudnić życie - będę piekła ciasto.

Ruminko, moz warto pojsc na 2ga konsultacj, tylko po to aby uspokic sie i porownac...

ja nie wiem ile wazy Nell,w pt zapytam sie bo mam usg

dziewczyny, wy tymi ciastami mnie draznicie, ja nie potrafie piec i len ze mnie, a tu taki smak...ja mam wreszcie pierwszy wolny weekend i jesyny w tym miesiacu, z nie pracuje...wczoraj maz wzial mnie do hiszpanskiej restauracji na jedzonko ,i bylo ok, do tego i ja imazbylismy na pedicure co robia rybki to, super sprawa, szybka i tania i faktycznie naskorek wygladzony, czyli zjedzony, ale rzucaja sie jak wampiry ;-)
wlasnie ogladam propozycje na urlop w przyszlym roku, myslimy o maju, bo my lubimy tzw low season i ja napalilam sie na karaiby, dokladnie st lucia, oczywiscie z dziecmi, ale my zawsze wille wypozyczamy, bo nie cierpimy hoteli itp, i jednja jest niesamowita, istny raj...tylko te loty tam sa cholernie drogie, i chyba na raty trzeba byloby wykupic...ach ale poogladac mozna, moja maz ma prace, ze z rocznym wyprzedzeniem musze ustalac urlop, to wtedy sie dostosuje, bo tak to nigdynie pasuje....
ach, a dzis pol nocy nie spala, czyzby zaczynaja sie bezsenne noce, ja jeszcze w sumie ok 6 tyg bede pracowala, i jakos tak szybko czasmi leci...

Prywatnie ;]

Pocieszam sie jeszcze,ze moze ja zle rozumiem czy cus ;)

Rumink@ a Ty chodzisz do lekarza na książeczkę czy prywatnie? Bo może warto by było wybrać się prywatnie na drugą konsultację i mieć jakieś porównanie. Jak opowiadasz o tej swojej to włos się jeży na głowie.

znalazlam szybki przepis na tarte;p
nie nastoje sie a zrobie boscie narobily smaku :P

Hej,

mój synek w 25-26 tc ważył ok 700 gr, myślę, że teraz będzie ponad kg. Brzuch mi wyskoczył tak całkiem okrągły przez te ostatnie 5 tygodni. Zresztą moja waga też podskoczyła 2 kg.

Mi mały ciągle wbija rękę albo nogę tuz pod mostkiem, kurczę to się chwilami robi bolesne. Poza tym coraz gorzej śpi mi się w nocy. Nie dość, że biodra bolą jak za długo leżę na którymś boku, to jeszcze kilka razy trzeba pójść do toalety i starszy synek do nas dołącza i wtedy miejsca ubywa ;) a przekręt z boku na bok wymaga wiele wysiłku.

Już się nie mogę doczekać poniedziałkowego wieczora. Chcę zobaczyć Jasia i dowiedzieć się czy wszystko w porządku. Tak piszecie o tych krótkich szyjkach, że zaczynam się martwić. Poprzednim razem też miałam w 32-33 tc 1 cm rozwarcie, ale branie nospy 3 razy dziennie pomogło i nic do dnia porodu się nie zmieniło.

Ostatnio moje samopoczucie znacznie się pogorszyło, do tego z Dominika zrobiła się mała przylepa, która ciągle tylko mama i mama. Chcę iść już na zwolnienie...

Natalia...no to fakt,zastanawia mnie to hehe albo ja juz jestem tak niekumata,ze nie wiem co ona do mnie mowi:D

Kurcze tez bym zjadla ciacho,ale zabronione stac dlugo przy kuchni;/
To Dziewczynyzabierajcie swoje ciasta i wpadajcie ;) wkoncu mnie nie wolno robic ;p

hej dziewczyny,ja też będę tęskniła za okopywaniem bebzona przez malucha:) my planujemy niedługo po urodzeniu Dominika zacząc produkcję trzeciego malucha,zobaczymy w praniu jak to wyjdzie bo tym razem leczyłam się 2 lata,chcieliśmy iść na zlot Citroenów ale nie dotralismy tam

Natalia nie ma problemu:), możemy się podzielić po połowie ;)

@IzZzka@

wymienię kawałek kaszaka na drożdżówkę :D

Mało miejsca się bobasom robi więc czujemy te ich wariacje mocno :), ale fajnie, ja się śmieje,że jak juz urodzę to będzie mi tych ruchów brakowało hehe:).
Tak się rozpisałyście o tych ciastach, że chyba zaraz drożdżówkę z jagodami zmontuje:)

moje ciasto prawie gotowe :)
masa i blaty do przełożenia sobie stygną, postałam z godzinkę w kuchni i już czuję kręgosłup.... :(
Mała się wierci, chyba czuję już zupę, którą gotuje na obiadek, albo na kaszaka się nastawia :D

Ruminka
ta Twoja gin na serio jest jakaś dziwna! Ja tam lekarzem nie jestem ale przecież wszędzie piszą, że w 30tyg to już grubo ponad 1kg średnio dziecko waży...

ojj ja też bym sobie śmignęła na jakieś weselicho:) ale dopiero jakieś zapowiada się za rok:)
Swoją drogą trochę brakuje mi moich ulubionych ołówkowych sukienek:) ostatnio popakowałam je do kartonu bo i tak nie przydadzą się przez rok, ale w następne lato może....:)

Ale mi smaka narobiłyście z tymi ciastami:) właśnie zabieram się za tartę z jabłkami:) mój pierwszy raz- bo ja w pieczeniu ciast to noga jestem że hej:P

Ojj dziewczyny chyba już nowy wątek się szykuje zaraz:)

też bym sobie poszła na jakieś weselicho ale raczej mnie ominie bo mieliśmy isć 1 października ale termin mam na 17go października i bede pewnie juz taaaka duża i nie wiem jak z samopoczuciem więc raczej sie nie wybierzemy

Fajnie Ci-mialo byc ;)

Fajnie Cie :)
Dobrej zabawy!!! :)

a ja dziś śmigam (żółwim tempem hehe) na wesele :) ciekawe czy synuś da mi się troszkę pobawić;)

marta29 nooo moj Maz ma dobrygust, mnie sie zawsze podobalo Daniela,ale w sumie teraz to On wymyslil :)

No a mnie lek.po usg,na ktorym nie zwazyla,ze w 30 tyg. to jeszcze kilograma nie ma dziecko, phi bzdura jakas :P ja jej ,ze jak to nie? ze 30 tydzien HelloŁ a ona,ze poczatek 30 tygodnia. I co z tego przeciez kilogram to ma na pewno. A nie mowila tego na podst. wazenia tylko ot tak, zadziwila mnie strasznie :P
Nastepnym razem upomne sie o wazenie.
W 21 tygodniu i 2 dniu(czyli poczatek 22 ;p) wazylo 400 +/- 56g

Nooo ciasto z kaszy manny,kakao,herbatnikow,pyszne zwlaszcza ta masa na cieplo :P

Ja tez dzis sama,ale do 21 prawie buuu :( Przerabane :(

no właśnie wybrałam inną, trudniejszą opcje z zeszytu kulinarnego, który zwinęłam z domu rodzinnego hehe, mój tata i tak nie piecze :P
Muszę iść to sklepiku po Kasię i kasze i zabieram się do roboty :)

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??