Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Daniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@-Wejherowo-CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-13-t254462,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

dziewczyny przyszedł wózek więc piszę co i jak.
Wszystko złożone przez męża w 15 minut bez czytania instrukcji. Wózek bardzo prosty w obsłudze. Wygląda świetnie. W domu między pokojami bardzo dobrze się prowadzi. Wszystkie 3 części prościutko się montuje. Fotel nie wymaga żadnych dodatkowych adapterów. Stelaż elegancko się składa. Na razie jesteśmy super zadowoleni. Jedynym minusem wydaje się zbyt mały koszyk na zakupy. Ale nie wiem czy to taki duży problem.
Kolorek wybraliśmy citro, taki zielone jabłuszko. Nie byłam do niego przekonana, to mąż wybrał. Ale wybór okazał się trafny. Jest śliczny :)
Nie wiem cóż by jeszcze napisać. Czekamy na pasażerkę ;))
Z tego co czytałam o hamulcach trzeba będzie nasmarować prowadnice by nie dostała się sól (zimą). A później regularnie czyścić. I będzie ok.

`Monia R, z tego co kojarzę będziesz rodziła w Redłowie i chodzisz na zajęcia do SR w Galerii Malucha, byłaś dzisiaj?
Ktoś jeszcze się przyznaje do porodu w Redłowie :) ?

właśnie wróciliśmy od lekarza, nasz maluszek waży już 1153g :) wszystko wygląda pięknie, szyjka 40mm, lekarka stwierdziła, że jestem stworzona, żeby chodzić w ciąży ;) a co za tym idzie, do pracy jeszcze z miesiąc sobie pochodzę...
miłego wieczoru, dziewczyny

Cześć dziewczyny a ja witam się i znikam, w pracy sajgon,zmęczona jestem jak nie wiem co,na nic czasu....

u mnie w rodzinie w tym roku urodzi się w sumie z naszym maluszkiem 6 dzieciaczków :D Synuś chyba nie będzie narzekał na brak towarzystwa :)

hej, dziewczyny jakie macie piekne brzuszki i jakie wy chudziutkie jestescie...
polapola ciesz sie, ze maly brzuszek, taki twoj urok...

mi kreska wyszla dosc pozna z Blanka, na 2 miesiace przed porodem, teraz mam na dolepod pepkiem, pepek nadal wklesly, ale wychodzi...

Ruminko, piekne rysunki, uwielbiam rysunek na scianie , chyba olowkiem, piekne...sprzedawaj to na aleegro, albo ebay....

ja poscieli nie kupuje, mam 4 przescieradla, ale dwa lozka, bo Blanka i Nell, do tego ja mam pralkosuszarke, wiec w najgorszym wypadku wysusze w suszarce...

ach, a ja przezywam prace, wiec na dobry humor jade z sis na brwii henne rzes...

Witajcie,

jakie ładniutkie brzuszki :) ja nie mam aktualnego. Jedynie takie sprzed 2 tygodni. Może dorobię się jakiejś nowej fotki to wkleję.
Ruminka zazdroszczę talentu.. ja to zdam się chyba na gładkie ściany bo w sypialni malować ani naklejać motywów dziecięcych nie chcemy. Ewa myślę że cena rewelacyjna za taki komplet. Szkoda że nie mają białego łóżeczka.. Ja mam pościel dla maluszka(2 zmiany) ale dokupię na początek nówkę z ochraniaczem. A śpiworek licytuję na allegro. Nie chce nowego bo poprzednio nie używałam i nie wiem czy będę zadowolona.

U mnie w rodzinie od maja urodziła się trójka dzieci (rodziła moja siostra, mamy siostra i taty siostra), a wśród znajomych mam 6 ciężarnych. Urodzaj jakiś w tym roku. Większość ma terminy na wrzesień-październik. Chyba miniona zima wymusiła przytulanie :)

Ja dla małego nie kupuję pościeli w ogóle. Kupię kilka prześcieradeł na zmianę i dokupię ze dwa kocyki różnej grubości (jeden już mam). Ładne te pościele dla dzieci, ale nie mam ochoty wydawać na nie tyle kasy, a poza tym, nie uważam, że są niezbędne.

Takiej to dobrze, długi urlop to jest to! :)

Ostatnio ciągle się dowiaduje, że ktos jest w ciąży :)

Nie kupuję pościeli. Dostanę jedną parę od teściowej. Położna mówiła żeby na początek dziecka nie kłaść do pościeli - ma to zapobiec śmierci łóżeczkowej. Na początek do spania albo jakiś cieplejszy pajacyk albo śpiworek. Kupiłam dwa śpiworki :)

A to link do łóżeczka, które dziś kupiłam :)
http://allegro.pl/lozeczko-6-kolorow-szuflada-gpk-posciel-17el-i1726158575.html

Ja też planuje kupno Pampers New Born jednego opakowania, a potem zobaczymy. Pieluszki są wszędzie i zawsze można dokupić więc nie wiem czy jest sens kupowania na zapas na samym początku skoro nie wiadomo jak maleństwo je przyjmie na swoja pupę:)

Tak się zastanawiam ile kupić zmian pościeli dla dziecka? kupujecie 2 pary?

My kupiliśmy 2 paczki Huggies Newborn w zestawach z nawilżanymi chusteczkami i czapeczką za 17.99 w Carrefour i kiedyś jeszcze jedną paczkę takich dla noworodków z Biedronki. No i kilka różnych pojedynczych dostałam od koleżanki na wypróbowanie :) Myślę, że na początek starczy.

W końcu zdecydowałam się że kupię 1 paczkę pampersów 1 i jedną 2 :)
Kupiłam w rossmanie bo jest promocja z kodami i mona je kupić za 35 zł. (jest gdzieś o wątek na forum)

ale znowu "naskrobałyście" postów:), żałuję, że nie mogę Was regularnie podczytywać

my nadal na urlopie, w zasadzie to nic konkretnego nie robimy, tylko odpoczywamy, wczoraj byliśmy w kinie - jesteśmy na wsi a do najbliższego kina mamy 45 km:)

u mnie pępek jeszcze wklęsły, a linie na brzuchu mam od około 20 tygodnia

a dzisiaj się dowiedziałam, ze kuzynka jest w 8 tygodniu ciąży super:)

wróciłam z USG :)
Mała waży 1900 - niezła sztuka :) choć wg reszty wymiarów nie wygląda na jakąś dużą, więc mam się nie przejmować, że będzie jakaś mega duża jak się urodzi, choć wiadomo, że niespodzianki się zdarzają :)
Tym razem tak zacisneła nóżki, że nie chciała pokazać co tam ma, ale wg lekarza, raczej dziewczynka :)
Reszta również ok, odwróciła się głową do dołu i czeka na sygnał do startu :)

Co do pieluch, ja kupię jedną paczkę 1 Pampers New Born, stwierdziliśmy z mężem, że nie ma co szaleć, bo pieluchy to można kupić zawsze i wszędzie (mamy blisko do Tesco 24h) a nie wiadomo jakiej wielkości stworek nam się narodzi no i oczywiście czy pieluszki nie będą uczulać.
Dziś SR i temat porodu :) coś czuję, że może mnie to trochę zdenerwować hehehe

Też się nad tym zastanawiałam. Ostatecznie chyba pozostanę przy tym co już mam, czyli 2 duże paczki pampersów jedynek. Przy czysto teoretycznym założeniu, że na dobę potrzebne jest ok. 10 - 12 sztuk to mam zapas na jakiś tydzień i tyle chyba wystarczy, bo po pierwsze nie można przecież wykluczyć, że dane pieluchy mogą dziecko uczulić a po drugie nie wiadomo jak długo będzie się mieściło w jedynki. Takie jest moje skromne i czysto teoretyczne zdanie :-)

A z innej beczki - gdybyście były przypadkiem w okolicach outletu na Szadółkach to polecam wizytę w Benettonie - jest wyprzedaż, w niedzielę kupiłam sporo ciuszków w różnych rozmiarach i naprawdę b. b. dobrych gatunkowo, ceny - 9 zł za bodziaki, 30 zł 2 - częściowy dres itp. Poza tym cały czas jest tam totalna wyprzedaż w sklepie Cocodrillo (czy jakoś tak) ale o tym to już gdzieś na forum czytałam - rzeczy też dobrej jakości a ceny bardzo fajne - od 2 zł za czapeczki, 4 zł za bodziaki, 6 zł śpioszki itp. Aż sama pożałowałam, że w nic tam się nie zmieszczę :-)

hej,

w pracy mi sie zdjecia nie wyswietlaja, wiec w domu obejrze i pokomentuje...

ja mialam 2 opakowania new baby 2-5kg, a tak to new baby 3-6 kg, rozmiar 2 od razu po wyjsciu, bo Blanka duza byla...

pieluszki to zagadzam sie z zastosowaniem tych tetrowych itp...a i bardzo wazne, nozyczki ci ciazki do obcinania paznokci, bo byla tak podrapana hihi...

ja zalapalam dola, zlozylam aplikacje o awans , juz 4 raz mnie omija, bo wiecznie jestem w ciazy ;-), i raczej nie mam szans, bo ide na macierzynski itp i to rozumiem, i zaoferowano ja mojej kumpelce, ktora b.lubie itp, ale dla mnie to oznacza degradacje i w sumie nieoficjalnie wola abym nie wracala, nie moga mnie zmusic itp i w sumie jestem bez wyjscia, bo po macierzynskim nie wroce tutaj...a troszke ludzilam sie, ze zaoferuja mi awans i poczekaja itp, jesli oferuja to komus bez kwalifikacji...kazdy mowi, skup sie na dzieciach itp, i super, ale ja w domu sie nie czuje szczesliwa, po roku zaczniesz szukac pracy itp, ale teraz jestem w kropce i w sumie za rok bede bez pracy....

ach jeszcze jutro i urlop mam na tydzien...

Dziewczyny chciałabym sobie kupić pieluchy na zapas tzn. kilka paczek. Żeby mieć do szpitala i w domu po porodzie jakiś zapas. Ile paczek powinnam kupić?

pieczenienatalia, nawet 2 tygodnie przewagi

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...