Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-14-t256339,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

ja podejdę kiedyś do swojej przychodni i podpytam, też nic nie wiem w tych sprawach.

~ Ruminka, weź sobie Gaviscon na zgagę, zobaczysz, że Ci pomoże.

~ Monia - nie pękaj, ja też jestem w lesie z wyprawką dla małego i torbami do szpitala. Jeszcze trochę czasu jest.

O tą położną środowiskową to nawet nie wiem gdzie pytać, już nie mówiąc o tym, żeby ją "mieć", podobnie z pediatrą. Miałam swoją przychodnię na Suchaninie, a teraz na Oliwie to nie mam pojęcia co gdzie jest i do kogo warto zapisać małego, zwłaszcza, że to pogranicze Wrzeszcza i Oliwy (po stronie Polanek) i jak już mi się coś nawinie, to się okazuje, że wszędzie daleko. Liczę na to, że przy szpitalu dziecięcym coś będzie, ale jakoś nie mam siły sprawdzić.
Wiecie może, czy te położne środowiskowe to mają jakieś rejony i dalej nie jeżdżą? Kompletnie zielona w tym temacie jestem.

Hehe, my też mamy niedługo rocznicę... za tydzień i tak sobie myślę, że chyba tylko na jakąś kolacje pójdziemy... mam straszną ochotę na rybkę :) I pocieszam wszystkie te mamy, które twierdzą, że są daleko w tyle... ja mam tylko kilka ubranek i ZERO innych rzeczy... a mąż mnie wkurza tak, że aż mu dzisiaj powiedziałam, żeby się nie zdziwił jak urodzę wcześniej i będzie sam jak kot z pęcherzem latał żeby przygotować wszystko... bo kobieta nie może się stresować, a on mnie normalnie stresuje!!!

Ru.mink@
na rocznicę nic nie wymyślam niestety, gadałam z mężem i chyba zrobimy sobie wspólny prezent i kupimy nową pościel :) do tego pewnie pójdziemy gdzieś na kolację i już... jakoś nie mam siły na większe ekscesy :) a za te 3 tyg pewnie nagle mi sił nie przybędzie.

Moje dwie kuzynki urodziły w ciągu ostatnich 3 dni, zostałam sama na polu bitwy... Zośka też teraz tak śmiesznie się rusza, wystawia stopę w boku i tak fajnie ją czuć przez skórę, mąż się śmieje, że mam ją połaskotać hehe

P.S. Moj Maz mowi,ze odkad jestem w ciazy wszedzie widzi ciezarowki hehe przynajmniej 5 dziennie ;)

Jej pogoda do kitu, zgaga i inne mniej przyjemne dolegliwosci...;/ bleeee kiedy to juz bedzie po ;p?

No My tez niedlugo Rocznicujemy :) ale nie wiem czy juz nie bedziemy w Szpitalu, mam nadzieje,ze tak :P
A jesli nie,albo bedziemy z Maluszkiem wymyslac cos Rocxzicowego albo jeszcze sami. Jakies pomysly?Natalia wymyslilas cos?;)

Anielka glowka do dolu lezy, wsio chyba ok, rusza sie ladnie, nosek widzialam i gorna warge sprawdzalysmy ze wzgledu na ewentualne rozszczepy podbniebienia ,ktore sie zdarzaja etc. Wsio ok.
Niby juz mi nie grozi przedwczesny porod ;p
Ile wazy to mi nie powiedziala.
Powtorzylam glukoze i po 75 po 2h 132 czyli w sumie w normie...

Do torby do szpitala pakujecie juz rzeczy na wyjscie? bo ja sie zastanawiam czyosobno Mezowi spakowac,najwyzej dowiezie.

Hehe Patunga to u Nas wieksza "roznica" Maz ma 194 cm wzrostu, jestdobrze zbudowany,ale nie gruby, natomiast ja mam 161 cm i normalna moja waga to 47 ;p

Kurcze jakie to dziwne Mala lezy glowka do dolu a tam na samym dole czuje czasem ruchy jakby raczka wiercila,ale jak?;p jaktam glowka jest:P
Od ostatniej wizyty, jakies 3 tyg. przytylam 600gto w sumie niecale 9 kg jak dotad.

Czy ktoras z Was ma problemy z ...hemoroidami...;/?
Kurde ja nie mialam zaparc ni nic, nie kumam...;/

Spojenie tez mnie pobolewa...

Jesli chodzi o wyniki to bakteriami w moczu nie specjalnie sie chyba musimy przejmowac to dosc normalne, ja raz je mam, raz nie.Gin. mowila ze bialko niepokoic moze reszta to tak...

ja mam położną, tą co prowadziła SR i fajnie, że przyjdzie do nas ktoś kogo znam i przynajmniej nie będę się wstydziła o coś zapytać.
Co do lekarza pediatry to też niby wybraliśmy, ale zobaczymy, czy w ogóle będzie można się do niego zapisać.

Monia Er
Ty się nie przejmuj, że my już daleko w temacie wyprawki itp, ale w sumie dużo z nas siedzi w domu i z nudów to robi, a Ty dzielnie pracowałaś do niedawna :) Spoko, pewnie Tobie też "odbije" niebawem :)

Dzwoniłam też do mojej położnej (spotkamy się za jakieś 2-3 tygodnie). Po porodzie będzie zdejmowała mi szwy, chyba że znowu będę dłużej siedziała w szpitalu, a potem będzie przychodziła do synka i od razu zapiszę nas do pediatry (pewnie tego samego co ma starszy synek).
A Wy macie już wybrane położne środowiskowe? I czy to prawda, że nie trzeba już biegać po karteczki/recepty, bo to już nieaktualne?

U mnie dieta chyba zaczęła działać, bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 0.5 kg. Jednak cukier wciąż skacze, chyba muszę zrezygnować z owoców (bo jeśli nie jem słodyczy, ani żadnych napojów nie pijam to od czego?), albo jeść je tylko w porze drugiego śniadania...

Witajcie,

kiepska pogoda i jeszcze gorsze prognozy przegnały nas z Kaszub, dotarliśmy do Gdyni i cóż ... chyba nic już nie odwlecze tego, do czego spieszy mi się najmniej tj. sprzątania, prania, prasowania, pakowania torby i przygotowywania rzeczy dla juniora. Kiedy czytam wasze posty to dopiero widzę jak strasznie opóźniona w tym temacie jestem, no i że mój instynkt "wicia gniazda" albo jeszcze się nie włączył albo dość poważnie szwankuje :-) W każdym razie uruchomiłam zdrowy rozsądek i dziś postanowiłam zrobić ostatnie już zakupy - kosze z Ikea, chusteczki i kosmetyki dla małego oraz wanienka a po powrocie ja ruszam z pierwszym praniem a mąż ze sprzątaniem. Mam b. optymistyczny plan zakończenia wszelkich robót do jutra do końca dnia, bo od czw. mamy już plany, ale cóż ... zobaczymy co z tego wyjdzie.

Miłego dnia

Ewciuś
zacznij malowanie, przykryj kanapę jaką folią czy starym kocem i do dzieła :) no i może zadzwoń do tego kolesia, może jest jeszcze zainteresowany a laskę olej :)

malinowa mandarynko
moja gin by mnie chyba wycałowała, jakbym przytyła tylko 1kg, no ale mamy inna sytuację.. mnie dieta nie dotyczy, a może lepiej powinna...

Wczoraj byłam w Carrefour na Szadółkach i 3 ciężarówki wypatrzyłam... :D

hej,
to już jest chyba po lecie. Na dworze jesień.
Postanowiłam sobie, że wyprasuję stertę ubrań zalegającą na krzesłach, a tak nienawidzę tego robić!
Strasznie pali mnie zgaga, od ostatniej wizyty 1 kg na plusie. Lekarz będzie niezadowolony coś mi się wydaje. Miałam chudnąć przecież. Ale fakt, na ścisłej diecie nie wytrzymuję, czas jednak chyba powrócić do zieleniny ;/ ble

Witam
jak się upomnisz to może Ci dadzą koszulę do porodu, ale sami na pewno nie zaproponują.
My dziś siedzimy w domku, wiatr trochę mocno wieje, a poza tym moje usta wyglądają jakby mi ktoś przyłożył. Tak wielkiej opryszczki to jeszcze nie miałam.
Czekamy też na kuriera z moim zestawem podkładów :) Robimy pranie i jakoś dzień leci.

hej czyli na zaspie nie daja już do porodu szpitalnych koszul?

Hejka,
ależ się dziś wściekłam... Próbuję sprzedam moją starą wersalkę, dałam ogłoszenie i najpierw zadzwoniła jakaś laska, że bardzo chętnie weźmie, ale czy możemy przytrzymać przez tydzień bo dostanie wypłatę... potem jakiś koleś i mówił, że bierze od ręki... no ale laska niby ciężarna i jak dzwoniliśmy to była na 100% zdecydowana... I kurka tydzień minął, mieli zabrać kanapę w sobotę, a ona nadal stoi w moim pokoju, a laska się nie odzywa cały dzień... A ja nie mogę zacząć malowania... grrrrr

He he to ja w końcu poznałam po bluzeczce która to Ty byłaś na SR :) Brzusio śliczny :)

ja coś ostatnio nie mam za dużo siły, dzisiaj zrobiłam leczo, poukładałam materiały ze studiów podyplomowych i padam na pyszczek:(
jumelka i kamczik super, że dzieciaczki rosną i wszystko w porządku:)

My też już po wizycie - mała na szczęście jest wciąż dziewczynką - 35 tydzień i 2900 wagi :) Już bym chciała żeby córcia była na świecie bo zaczyna mi ten brzuszek ciążyć, choć i tak nie jest duży ;/

My już po wizycie. Mały na szczęście trochę urósł i waży już 2100g. Nadal wszystko gra, wyniki są dobre. Miałam dziś pobrany wymaz na paciorkowca, jutro zaniosę na Zaspę i pewnie za tydzień będzie wynik. Oby było dobrze. Na opryszczkę dostałam antybiotyk Heviran i maść Vratizolin. Kolejna wizyta za 4 tygodnie :)

no właśnie przejrzałam swoje poprzednie wyniki badań i zawsze miałam takie coś.. za bardzo nie mam ochoty na wizyte u lekarza, bo to tak daleko...

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...