Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-15-t258649,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

Jumelka pieknie trzymasz wage.
Ja dzisiaj nie wiedziec czemu jestem strasznie glodna :O Chyba podobnie, jak maluszek bo w ciagu 2 godzin 2x meczyla ja czkawka...

pieczenienatalia no to Ty tez niedlugo bedziesz szalec z urzadzaniem pokoju.
Grunt to miec dobry pomysl a z reszta mozna pwoli dzialac.

Lipuszka - ja też nastawiałam się na zakup laktatora Aventu tyle, że elektr. bo koniecznie chciałam mieć swój i nowy, ale potem koleżanka zaproponowała mi pożyczenie swojego laktatora (elektr. Medela) i zwyciężył zdrowy rozsądek - lepiej pieniądze wydać na coś innego

Jumelka - 7 kg na plusie to b. mało, zejdzie ci pewnie już po porodzie. Zazdroszczę. Ja mam 12 kg na plusie (33 tydz.), niby ich nie widać bo w sumie wszystko poszło w brzuszek ale wystarczy, że ja je na wadze widzę :-) Realnie CC czeka mnie za jakieś 5 tyg. więc 2-3 kg może mi jeszcze wpaść. A najdziwniejsze jest, że ja naprawdę nie szaleję z jedzeniem, nie jem słodyczy, lodów, białego pieczywa i wszystkiego co z zasady tuczy. Cóż ... widocznie tak ma być

udało się :) o 8,30 zasnełam ponownie i właśnie wstałam, tak dobrze to mi się już dawno nie spało :)

Lipuszka
piękny pokoik! ja wystartuję z urządzaniem ok początku września, żeby mój siersciuch się przyzwyczaił, że łożeczko to nie dla niego. Coraz bardziej wkurza mnie ten kot. Już przygotowuję mojego tatę, że możliwe, że niedługo zamieszka u niego :)

Lipuszka, bardzo ładny ten pokoik :) My na razie większe mieszkanie lub dom mamy w sferze marzeń i to przez najbliższe trzy lata, ale póki dzieci małe to da się przeżyć :)

Mnie niestety nie udało się zrzucić całości balastu po pierwszej ciąży. Przytyłam 22kg i po porodzie zeszło 12 a reszta została, a jeszcze przed ciążą miałam trochę na plusie... Chodziłam na aerobik, jeździłam na rowerze, ale i tak zeszło tylko 4 kg chociaż sylwetka się poprawiła. Potem przyszły święta Bożonarodzeniowe, więc znowu coś doszło, hehehe i w styczniu była już ciąża. Na szczęście tym razem przybrałam póki co tylko 7 kg, więc jest dobrze, oby tak do końca. Mam nadzieję, że teraz przy dwójce maluchów pójdzie lepiej to zrzucanie kilosów :)

MoniaEr oprocz gadzetow Aventa mam jeszcze reczny laktator dlugo sie wahalam czy elktryczny ale uznalam, ze jak bedzie potrzeba to najwyzej zmienie :)
Mam nadzieje, ze bedziemy obie zadwolone z Aventu :D

Bardzo Wam dziekuje dziewczynki za mile slowa odnosnie pokoju malucha. Zwlaszcza, ze naprawde dlugi czas nie mialam pomyslu na ten pokoj.

Alicja82 gondolka w xlanderze w porownaniu z innnymi gondolami jest faktycznie mniejsza ma ok. 75cm (wewnatrz) ja kierowlaam sie przy wyborze xlandera tym, ze w marcu maluch bedzie mial 6 miesiecy i wtedy przechodzimy na spacerowke. W spacerowce jest spiworek xlandera, wiec w razie czego moze spokojnie sluzyc jako gondolka.
Xq jest najlzejszym wozkiem , jaki do tej pory mialam przyjemnosc ogladac a dla mnie to bardzo wazne, bo mieszkam na 2-gim pietrze bez windy :(
Czy faktycznie zmiana kierunku montazu spacerowki bedzie potrzebna? nie wiem... zobaczymy :)

Witajcie,

ja może i mało się udzielam za to czytam regularnie i całkiem sporo z waszych rad i pomysłów korzystam.

Lipuszka - Ty to już naprawdę masz wszystko pięknie przygotowane ! Normalnie mnie zawstydzasz :-) Patrząc na twój pokoik uświadomiłam sobie, że brakuje mi jeszcze karuzeli nad łóżeczko - dzięki za podpowiedź :-) Poza tym podpatrzyłam sprzęty Aventu, które też mam, identyczną owieczkę z bijącym sercem oraz wózek X-lander, tyle że ja mam zielonego XA.

Titina - gondola X-landera XA wcale nie jest taka mała i jak dotąd żadna ze znanych mi mam na to nie narzekała, więc może i nam podpasuje

A poza tym jak postanowiłam tak zrobiłam - wtorek i środę spędziliśmy z mężem najpierw w Ikei a potem głównie na ostrym sprzątaniu. Nie był to jeszcze "instynkt wicia gniazda", raczej zdrowy rozsądek ale ciąża chyba dodała mi energii, bo szłam jak taran pozbywając się stert nieużywanych rzeczy, mebli, kosmetyków itp. Normalnie zrobiło się jaśniej :-) Poza tym ruszyło pranie, prasowanie, mąż wstawił komodę do sypialni, złożył łóżeczko i cóż ... trochę nam jeszcze brakuje do Lipuszki, ale jesteśmy na bardzo dobrej drodze :-) Z zakupów pozostała wanienka, karuzela i - tu będzie najgorzej - drugi stanik do karmienia !

Do mam większobiuściastych - po raz pierwszy chyba pozazdrościłam mamom z miseczkami maks. D, bo to co jest dostępne w moim rozm. to jakaś masakra i to jeszcze taka, za którą trzeba sporo zapłacić. Ostatecznie kupiłam jeden stanik Panache Sophia nursing (169 zł, bez fiszbin), wg. pani brafiterki leży świetnie, ja mam inne zdanie ale po prostu nie mam innego wyjścia. Alles ma miseczki tylko do G albo H, ale wypadają naprawdę małe, a szkoda bo kosztują ok. 70 zł, są całkiem ładne i mają miękkie fiszbiny, więc całość od razu wygląda inaczej. Teraz pozostaje mi znaleźć jakiś drugi stanik na zmianę w Internecie, jest kilka opcji, w razie czego można odesłać, więc zaryzykuję.

Wczoraj zaliczyliśmy z mężem sesję "foto z brzuszkiem" u naszych ślubnych fotografów i jeśli macie taką możliwość a np. wahacie się to naprawdę polecam, bo zdjęcia wyszły b. fajne i cieszę się, że w końcu się zebrałam do tego.

Co do dolegliwości to ja też ostatnio marnie sypiam, bo i biodra i siku ale jak na razie zdaje egzamin poducha i w końcu jakoś dosypiam do rana a w dzień jest ok. Co do obaw - ja też mam kilka ale jakoś nie boję się cesarki i połogu, do życia podchodzę raczej zadaniowo i nie rozczulam się za bardzo nad sobą, tylko bardziej tego czy z małym będzie wszystko ok, czy ominą go jakieś szpitalne choróbska, czy uda mi się zapewnić mu dobrą opieką w momencie powrotu do pracy no i ... czy uda mi się wrócić do formy i zrzucić dodatkowe kg. !

Właśnie, pytanie do mam, które już rodziły - ile zajęło wam zrzucenie tego balastu i czy w ogóle się udało ??

Lipuszka ja mam dylemat jeśli chodzi o wózek, chcieliśmy kupić właśnie Xlandra XQ, ale czy on nie ma zbyt małej gondoli, żeby zimę przetrwać?

dzięki dziewczyny za gratulacje :)

śliczny ten pokoik, my daleko w polu jesteśmy juz 2 tygodnie mamy obsuwy z górą ;/ szpachlarz, malarz nam sie spóźnia a do końca sierpnia chciała bym mieć już zrobione razem z panelami na podłodze i schodami bo moja starsza idzie do szkoły i nie chce juz żadnych remontów jej fundować

Ruminka spokojnie my tez zanim sie zebralismy troche czasu minelo , zwlaszcza ze kiedys to byl pokoj tzw. komputerowy :D Musielismy kupic nowe biurko, ktore pasowaloby do duzego pokoju i wtedy to juz poszlo samo :)
Dzis bierzemy sie za szafe w przedpokoju, bedzie ciekawie :D

Fabiankowa na razie lozeczko jest w pokoju malutkiej ale chyba na pierwsze dni wniesiemy do sypialni. No zobaczymy, jak sie urodzi :D
To nasze pierwsze dziecko, wiec ciezko powiedziec jak to bedzie:)

Fabiankowa ja od przeszlo od 2 -3 tygodni mam wszystko na wierzchu zeby zatrzec ten zapach sklepowy a fuj! :D Czekam tak jeszcze do 2 tyg i bede prac posciel, mysle ze bedzie optymalnie.
Ahhhhhhh swoj wlasny domek to jest to! Nasze marzenie no ale coz dzialki sa tak drogie przy Gdansku, ze mozna sobie pomarzyc :)

Lipuszka fajowo :)))
Super!
Ja mam jeszze szafki do przyciecia, szafe do pomalowania etc.jakos stanelismy w miejscu :P
Lece, milego dnia Mamusie :)

Prezentacja wozeczka Xlander XQ i fotelika MaxiCosi CabrioFix

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

image

LIPUSZKA piekny pokoik ;)

My poki co mieszkamy w bloku, ale niebawem bedzie domek to dzieciaki tez beda miały osobne pokoje.

A teraz Fabian ma sam a Kaja bedzie u nas ;)

jak zrobie zdjecie to pokaże ;)

I widze ze na komodzie naklejki takie same jak Fabo ma u siebie na łozku :)

i widze ze posciel masz polozoną, nie kurzy Ci się? :)

image

image

image

image

niestey wychodzi na to, ze musze pojedynczo wrzucac

Dzien dobry Dziewczynki :)
Mnie ten grafik mojego Mezula dobija, ubzduralam sobie,ze bedzie dzis o 17 w domu a tu lipa, okazalo sie ze godzina od ktorej liczylam te 8h nieaktualna bo to "praca przed praca" to znaczy ma kursantow, natomiast do pracy na 14 wrrr

Czas sobie musze tez organizowac. Pojade chyba do Rumi,a co mi tam;) Ciotka sie wczoraj pomylila i zadzwonila do mnie ;p przy okazji mocno zapraszala moze i o nia zahacze ;p

No wczoraj niestworzone historie byly w tej"ciazy z zaskoczenia" jak Mezowi wspominalam to sie za glowe lapal,ze to niemozliwe...

Co do wizyty to My mamy 30 zeby wymaz zrobic i do szpitala go zawiezc ;p
Skurczy zadnych nie mam no kurcze... chyba przez ta no-spe i magnez :P:P:P jak jej nie odstawie to nie urodze ;)))

wyszlo!!!!!! jupi! to wrzucam wiecej :D

Sprobuje Wam przeslac zdjecia pokoiku naszego maluszka

image

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...