Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-15-t258649,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

Hej z rana :)
dzisiejsza noc, troszkę lepiej mi minęła, pomogła poduszka w nogach.
Co do lekarza, to ja się chcę zapisać na Świętokrzyską do dr Mik, ale nie wiem czy się uda.
Jeśli chodzi o pielęgniarkę środowiskową to trzeba samemu zapisać dziecko do przychodni i wtedy pielęgniarka przychodzi.

No moze macie racje, jak sa takie kolejki na Swietokrzyskiej zreszta zawsze mozna zmienic przychodnie :)

Ja jestem po wizycie mialam 2 wymazy na paciorkowca. Za ok. tydzien wyniki. U mnie wszystko pozamykane, kolejna wizyte mam juz za 2 tygodnie.

Witam się i ja.

Z tego co wiem to szpital nic nie zgłasza, trzeba wszystkim samemu się zająć. Jeśli chodzi o pielęgniarki/położne środowiskowe, to najlepiej sprawdzić w najbliższym miejsca zamieszkania ośrodku, bo jakaś tam rejonizacja jest.

Dziś idziemy z synkiem na bilans dwulatka, więc od razu podpytam lekarkę czy przyjmie też drugiego synka.

Ja też jakaś zmęczona ciągle jestem (to chyba przez tą pogodę). Biodra czasem w nocy pobolewają, ale wystarczy zmienić póki co pozycję i jest ok. Też mam długą poduchę, ale nie rogala, i mogę spać prawie jak na brzuchu.

Lipuszka, na Wilanowskiej też jest rejestracja przez internet. I wiem, że nawet jak się nie zarejestruje przez internet to zawsze się dodzwonię. Poza tym nie ma takich kolejek jak na świętokrzyskiej, podoba mi się ta nasza kameralna przychodnia :-) Jadę dziś do Tesco, może są jakieś promocje jeszcze na pieluchy, wiem że są chusteczki Pampers 6op. za 25 zł.

Ja juz nie spie od 6 rano, takze dzien dobry :)

Dzis mam kontrole u gin. Moze dowiem sie, jak tam moja szyjka czy cos zaczyna sie dziac czy spokojnie spac:)

Dziewczynki nie wiem , ktora przychodnie wybrac czy Swietokrzyska czy na Wilanowskiej... intuicyjnie Swietokrzyska chociaz na Wilanowska mam blizej bo przez ulice Lodzka jedynie musze przemaszerowac.
Niestety nie znam lekarzy z obu przychodni. Nigdy nie bylam ani w jednej ani w drugiej placowce.

Na Swietokrzyskiej jest rejestracja przez internet i to mi sie podoba :) Chyba dzisiaj zaczne szukac opinii na temat tych lekarzy. Znam duzo swietnych pediatrow ale oni tu nie przyjmuja...

Jeszcze w temacie pielegniarki srodowiskowej to szpital sam zglasza? czy trzeba wczesniej wybrac przychodnie dla malucha? jak to jest?

no to masz pod nosem, jeszcze bliżej niż ja. Choć też nie narzekam na odległość (od Piotra i Pawła). A jak jeszcze mówisz, że ma dyżur na Świętokrzyskiej. Phi..Więcej zastanawiać się nie będę ;-)

Ostatnio trochę też o niej czytałam i nawet w razie czego ma czasami dyżury po 19 do rana w przychodni świętokrzyskiej., filie wilanowską żeby nie skłamać mam 50metrów od domu więc nie będę chyba szaleć:).

o już wiem do kogo zapiszę, Małgorzata Skowron, ma bardzo dobre opinie i przyjmuje w filii wilanowskiej.

ja napewno wybiorę lekarza w przychodni nowy chelm wilanowska. Tam nigdy nie miałam problemów z rejestracją, długo nie czekałam na wizytę i wierzę, że z pediatrą również tak będzie.
Wiem, że jest tam neonatolog, ale nie jestem pewna czy jakiś typowy pediatra? Sama należę do rodzinnej Filipczuk-Hurynowicz i jestem z niej zadowolona. Dzieci chyba też przyjmuje.

i ja się witam w nowym wątku

Podczytuje Was regularnie ale jakoś nie miała weny na pisanie.
W domu sajgon. Mój P. jeszcze nie zakonserwował blatów kuchennych więc cackamy się z nimi jak z jajkiem ( generalnie czeka mnie olejowanie drewna co 2 dni przez 2 tygodnie).
Niby parę tylko rzeczy trzeba było zrobić a wszystko się przeciąga. Ale marudna jestem .... :P nogi mi puchną i generalnie chyba to nie jest mój tydzień...
pocieszam się tym że jedziemy na długi weekend do rodzinki i trochę się zrelaksuje:)

Dziewczyny z okolic Ujeściska (z tego co pamiętam Lipuszka, Mandarynka i Natalia ) macie na oku jakiegoś fajnego pediatrę ??
Zastanawiam się nad przychodnią Swiętokrzyską , ale mam też pod nosem Filie Wilanowską przychodnia nawy chełm. Zdaje sobie sprawę że jest jeszcze dużo czasu ale zapytać warto :)

przeczytałam sobie ten artykuł z linka.. jestem ciekawa na ile jest możliwe wypisanie się ze szpitala po kilku godzinach po porodzie. Wypisujemy się na własne żądanie i odpowiedzialność.. ja wypisałam się na własne żądanie po 3 dniach bo chcieli mnie jeszcze zatrzymać. Ale po paru godzinach?? A co ze szczepieniami które dziecko ma wykonywane w szpitalu, badaniem słuchu.. trzeba na to wszystko jechać jeszcze raz? A może nie chcieliby ich zrobić bo wypisało się na własne żądanie szybciej.. hmm..
Ale wizja spędzenia tych kilku dni samotnie w szpitalnych murach rzeczywiście jest okropna.. poza tym chciałabym żeby mąż mógł być ze mną i z dzieckiem cały czas..

dokoncze moja wypowiedz: pisalyscie o porodzie w domu, w Uk jest to b.popularne, chyba z 5 kolezanek tak urodzilo, jedne rodzily wszystkie dzieci choc wiekszosc rodzilo 2 w ten sposob, jak pierwsze bylo SN i bardzo polecaly itp, ale sa to procedury np.jak akcje po 10h nadal nie urodzisz to do szpitala jedziesz i tak, ma sie swoja pielegniarke, czesto z basen z woda do domu przywoza, wiec powiem, ze jest to dobrze zorganizowane, z Blanka tez namawiali, ale ja powiedzialam, ze sie boje itp, a i tak bylo cc, teraz po decyzji , ze od razu planowe cc to tylko szpital...
ja nadal nie moge uwierzyc ze zza miesiac Nell pojawi sie, przeciez jestem w wielkim proszku, ale jeszcze 2 tyg, i na urlop ide...

hej,

ja dzis zwolnilam sie z pracy, bo po zastrzykach z wit B12 to ledwo dochodze do siebie, do tego w nocy skurcz mnie zlapal, kopnelam meza i nadal kuleje...w piatek ide do szpitala mam scan , i konsultacje...ciekawa jestem jak zareaguja na to, ze nie biore metforminy, zobacze jak Nell rosnie i jak znow stwierdza makrosomie to zaczne brac...

witam sie i znikam,ostatnio czasu brak...

od 18.08 w LIDLu ubranka dziecięce: http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=XStxW5

całkiem niedługo wszystko minie :) dla niektórych z nas może już w tym miesiącu ;)

no to zaczynamy razem szkołę :) ja też na Kliniczną.
Ja mam zamiar pogadać na temat odsyłania ze swoja lakerką, może ona ma jakiś patent na to:) w końcu nie po to chodzę do lekarki szpitalnej, żebym potem miała problem na porodówce;)

Cheeringup ja zaczynam SR 17-go na Klinicznej, Ty też tam?Jeśli chodzi o odesłanie to też się boję, z Wojewódzkiego mam niemiłe wspomnienia...bardzo nie chciałabym tam rodzić!

No to pewnie już niewiele się da zrobić w tym temacie...
Pozostaje liczyć na to, że za niedługo nie będziemy nawet o tym pamiętać :)

do tej pory wszystko było w porządku. Łóżko jest ok z twardym materacem. Między nogi też wkładam sobie poduchę. Myślę, że to wina krążenia, taki typowo uciskowy ból. A może po prostu wszystko się 'tam' poszerza

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)