Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

~ cheeringup
Pisałam w poprzednim wątku o Wojewódzkim, wklejam Ci poniżej, żebyś nie musiała szukać. Wprawdzie ja byłam umówiona z babką z SR, ale im to chyba żadna różnica, kogo oprowadzają.

Sądzę, że możesz zadzwonić do szpitala i zapytać, czy możesz wpaść z mężem, obejrzeć porodówkę, wydaje mi się, że nie powinni robić problemów, o ile nie będzie na niej dużego ruchu. Jakaś dyżurująca położna powinna Was oprowadzić.
Numer do szpitala na centralę to 583023031 (w biurze numerów TP powinni mieć jeszcze inne numery na centralę, gdybyś nie mogła się na ten dodzwonić), poproś o połączenie z ginekologiczną izbą przyjęć i tam podpytaj dokładnie. IP na ginekologię jest na I piętrze.
Miej przygotowane te fartuszki fizelinowe i kapcie (wprawdzie co do kapci już wymogu nie ma, ale są mile widziane). PS. Tam jest gorąco jak cholera, w tych fartuszkach jeszcze bardziej, więc weź sobie butelkę zimnej wody.

Witam niedzielnie!
Dziś postanowiłam, że spakuję torbę, w nocy miałam taki skurcz, że się przestraszyłam. I już myśłałam co gdzie leży, żeby ewentualnie spakować do szpitala. Już niedługo 36tc, w sumie wszystko może się wydarzyć.
Na szczęście moje przeziębienie odeszło w zapomnienie :) dziś mam zamiar posiedzieć troszkę na powietrzu bo pogoda zachęca, a wieczorem jedziemy do Pruszcza na koncert Marii Peszek. Już nie mogę się doczekać!! :D
Życzę wszystkim milej niedzieli :)

Jutro z rana mamy usg naszego malenstwa, juz nie moge sie doczekac... :)

Jumelko ja zyly na piersiach mam od poczatku II trymestru. Do 11 tygodnia piersi bardzo mi urosly, nie moglam spac tak mnie bolaly. Od tamtej pory zadnych dolegliwosci ze strony piersi ani rozmiarowo tez sie nic nie zmienilo. Jedynie tez yly ale tak, jak mowila sa praktycznie od poczatku.
Mysle, ze nie masz co sie martwic to normalne bo piersi przygotowuja sie do karmienia.

witam się z rana
ja już też nie śpię, synek się obudził i mi figlował w brzuchu, więc już nie mogłam zasnąc
no właśnie ciekawe która nam się pierwsza rozpoakuje, ja myślę, że będzie niepodzianka i może ktoś wyprzedzi Fabiankową:)

Dzień dobry

Niestety nie wiem jak to jest z tymi odwiedzinami porodówek, ale podejrzewam, że jest taka możliwość, tylko pewnie trzeba zadzwonić i się umówić.

My tu typujemy Fabankową, a zobaczycie że to ktoś inny sprawi nam niespodziankę, hehe. Tutaj nie znasz dnia ani godziny :)

U mnie od paru dni na piersiach widać wszystkie żyły, Wy też tak macie? Nie mówiąc już o swędzeniu i takim mrowieniu (jak na mleko, ale nic nie leci).

Hop Hop!

Melduje sie i ja :) Tez od 6-tej nie spie :D
Wczoraj bylismy na Klinicznej zwiedzac porodowke jestesm mile zaskoczona intymnoscia i czystoscia sal :) Mam nadzieje, ze nas nie odesla, jak juz zaczne rodzic. Teraz na Klinicznej jest remont i roznie z tym moze byc, bo miejsca na porodowce sa gorzej z salami.

dzień dobry ja tez na nogach od 6tej :)

Witam z rana :) ja niestety już spać nie mogę od 6... ale tak to jest , może organizam się już przyzwyczaja do tego co będzie po porodzie ;):)

dziewczyny, które zwiedzają porodówki na własną rękę... jak to się robi technicznie?? Tzn. mam zamiar rodzić na Klinicznej, ale w razie czego... chciałabym pojechać do wojewódzkiego albo na zaspę zobaczyć i pogadać z położnymi. Trzeba zadzwonić, umówić się?

~ Lilo, ja też wzięłam M. Na coś się trzeba zdecydować. W sumie to nie majątek.

marta skoro piszesz, że się rozciągają to zamówiłam M:)
pieczenienatalia ja ważę się przed wizytą u ginekologa, po co mam się stresowac :), życzymy wam z synkiem miłaej nocki, kolorowych snów i sporadycznego wstawania siku:)

Fabiankowa
ja już normalnie nie mogę się doczekać aż piersza z nas urodzi, jak widziałaś powyżej zostałaś wytypowana do rozpoczęcia rozpakowywania :P
o jedzeniu nic mi nie mów, ja muszę się powstrzymywać. W poniedziałek idę do gin, boję się stanąć na wagę...

~ Lilo - piszą w opisie aukcji, że się rozciągają. No to ja na to liczę, bo na pewno nie chcę, żeby to na mnie zwisało.

oj mój maluszek coś dziś się pręży i pręży:)
postanowiłam skorzystac z maszych podpowiedzi i linków i jedną koszulę mam z misiami, a jedną dokupię muzzy:) tylko też mam problem z rozmiarem nie wiem czy M czy L

A my dzisiaj z bladymkotem i mężami spotkałyśmy się na spotkaniu klubu kangura w Rumi. Nauczyliśmy się motać chusty i mamy zamiar już niedługo naukę wykorzystać w praktyce :)

Co do szczepień to ja najchętniej nie szczepiłabym wcale, ale dla świętego spokoju zaszczepię tylko na to, na co muszę. Uważam że niestety Polska to kraj hipochondryków, którzy nadużywają wszelkiego rodzaju specyfików. Na zachodzie i w stanach nie ma aż tylu szczepień i do tego wcale nie są obowiązkowe i jakoś dzieciaczki bez nich żyją i mają się świetnie.

Mój fiolet biskupi/ śliwka :) nie wiem dokładnie jak ten kolor się fachowo nazywa, po roku czasu nie jest sprany :) . Cena nie jest wysoka więc nie ma co liczyć na super jakościowo tkaninę ale jest dość gruba. A co do koloru koszul to chyba bardziej komfortowy jest kolor ciemniejszy ze względu na połóg..ale to już kwestia indywidualna:)

Miłego wieczoru:), ja właśnie wyczyściłam meble kuchenne, chwilka na herbatkę i zmykamy do znajomych.

~ Mangolia - ja wielka nie jestem, mam 162 cm i rozmiar M mi sięga tuż za kolano, więc to chyba dobra długość. Inna sprawa, że teraz mam dylemat z kolorem :).

witam weekendowo,

ja tylko na momencik. Mój brzuch zaraz po porodzie wyglądał jak w 4-5 miesiącu a jak wychodziłam to byłam jakby wzdęta. Jedynie co to skóra była taka miękka.. nie wciągnęła mi się od razu. Za to biust miałam OGROMNY.
Dziś wieje nieziemsko, mieszkam przy lesie i tylko patrze kiedy któreś drzewko się złamie. Bo drobnych gałęzi to sporo na drodze..
Wczoraj byłam na zakupach z mamą i dzidziolek dostał 2 pary spodenek bawełnianych, 3 bodziaki z długim rękawkiem i skarpetusie.. słodkie to wszystko..a drogie. :/
Teraz trochę pomarudze... chce już urodzić i mieć za sobą poród i połóg..brzuch zaczyna mi ciążyć.. co wieczór łapią skurcze i mały strasznie naciska główką... eh.. modlę się żeby nie przenosić dzidziusia bo chyba bym się załamała.

Miłego dnia!!

~ Lipuszka - pocieszasz mnie nawet bardziej :)
Jak dobrze, że na tym forum są normalne dziewczyny :).
Jakiś czas temu jeszcze zaglądałam na inne fora, ale odpuściłam sobie, bo tam wszędzie panowało przekonanie, że po porodzie to już się jest matką i niczym więcej. A ja jednak uważam, że przede wszystkim jest się kobietą i zamierzam przede wszystkim czuć się dobrze jako kobieta. Zresztą, dla dziecka też jest lepiej, jeśli ma zadowoloną, dbającą o siebie mamę.

Marta29 kiedy kupowałam tą piżamkę w tamtym roku przy wzroście 178cm miałam rozmiar 38/40 wybrałam rozmiar L. Teraz jak jestem w ciąży to jest jak krótka tunika, ale zakrywa tyłek. No ale ja jestem wysoka... przed była 25 cm przed kolanami. Po praniu wiadomo jest obcisła ale jak byłam w szpitalu i się trochę krępowałam to ją rozciągałam i robiła się szersza :) teraz dokupię XL do szpitala żeby była dłuższa po porodzie i na ten mój brzuch.

Co do fotelików to wczoraj kupiliśmy w boboraj ten:
http://boboraj.pl/lezaczek-hipopotam-komfort-harmonia-6925-p-3375.html
Przemyślałam i kupiliśmy bez funkcji bujania, jednak nie chcę przyzwyczajać dziecka bo bujania. Potem będzie wielki płacz i histeria bo dziecko będzie trzeba zawsze bujać bo nie zaśnie. Fotelik mam śmieszne wibracje i melodyjki.(jest też pozycja leżąca na płasko). Mam aneks z salonem wiec mam nadzieje że przyda jak będę chciała gotować obiady i chwilkę odsapnąć . Była okazja to kupiliśmy mam nadzieje że mały będzie chciał w nim spędzać czas:)

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...