Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

ja kupiłam belly bandit... trochę kosztuje, ale słyszałam, że jest świetny. Odżałowałam więc 2 bluzki i kupiłam pas...zobaczymy czy rzeczywiście działa cuda;)

Bliźniaki to może i fajna sprawa, ale nie chciałabym mieć ich jako pierworódka :) Na początku ciężko było sobie z jednym poradzić, kiedy trzeba było się wszystkiego nauczyć, a co dopiero mieć dwójkę.
Gdybym teraz miała mieć bliźniaki, to już by było ok, ale będzie jeden synek, hehe.

Ja też dowiem się dziś jak tam mój wymaz. Mam nadzieję, że nie mam żadnego paciorkowca.

Dziewczyny czy zamierzacie używać pasa poporodowego? Ja po pierwszej ciąży nie używałam, brzuchol mi się ostał mimo ćwiczeń i tak się zastanawiam czy teraz nie byłoby warto się zaopatrzyć w taki pas plus oczywiście ćwiczenia.

Lipuszka
Ty chyba zwariowałaś! :P Bliźnięta? oooo losie :)
ja teraz myślę, że drugie chciałabym jak Zosia będzie miała ok 3 lat, ale kto wie co z tego wyjdzie :)

Witajcie dziewczyny,

cudne brzuszki macie takie zgrabne i słodkie.
Ale ja to mojego już też bym się chciała pozbyć. Coś mi "wlazło" w dół pleców i ciągnie do pośladka.. do tego brzuch się napina i chodzę jak pokraka.

My mamy 3 rocznicę ślubu 11.10 a termin z USG na 12.10. Ale mam ogromną nadzieję że sprawdzi się tez z OM czyli 5. Lub szybciej.

Czekam na męża z moimi wynikami badań.. ciekawa jestem co tam wyszło..

Znikam. PAPA

Na razie obudzilam sie po 1,5 godzinnej drzemce :D Jedno pranie przespalam ;)

Jumelka no wlasnie moze byc jeszcze drugi dzidzius kto wie :D Powiem Wam, ze szkoda ze nie udalo sie miec blizniat byloby z glowy :D

hmmm... do października powiadzasz;):) to ja mam nadzieję już będę po tym pięknym cudzie narodzin..
mi powiedziała, że jest 2x w tyg., w sumie 10h... to mi wychodzi raczej 5 tygodni..
zobaczymy co powie jutro:)

Współczuję Mandarynko, u mnie mąż zawozi osobiście zwolnienie do pracy, więc mam nadzieję, że obędzie się bez żadnych niespodzianek.

Lipuszka z tym wysypianiem się to może być problem :) Za jakieś dwa lata może będzie się już dobrze spało w nocy a może sprawisz sobie kolejnego dzidziusia i będzie znowu od początku :) Ja niestety budzę się na każde prychnięcie czy chrząknięcie Dominika i podejrzewam, że już zawsze będę spała tak czujnie, hehe (no chyba że dzieciaki będą spały poza domem).

Z przygotowań została mi jeszcze do wyprania budka od wózka, ale to zrobię jutro. Potem to już w sumie mogę rodzić :D

Cheerinup ja też idę do SR na kliniczną, z tego co wiem, to zajęcia będą się odbywać w poniedziałki i środy o 17 i potrwają do połowy października. Pierwsze zajęcia jutro I piętro lok. 14 :)

Lipuszka - na pewno jeszcze prześpisz. Tyle że za jakieś ... 3-4 lata :)

Ja w ogole nie odczuwam tych skurczow przepowiadajacych... chyba bede rodzic po terminie :-/
Co do spania w nocy to tez budze sie co 2-3 godz. I zdarza sie, ze ok. 4-5 rano jestem juz wyspana :( czy ja jeszcze kiedykolwiek przespie cala noc? ;)

a ja się właśnie dowiedziałam, że moje zwolnienie, które rzekomo nie dotarło do fimy, poczta doręczyła. Po prostu się we mnie gotuje. Nie dość, że tyle czasu bez kasy byłam, to jeszcze sama musiałam jeździć, załatwiać podpisy i się martwić. W zeszłym tygodniu całą litanię do ZUSu wysłałam i czekam na odpowiedź. Ciekawe jaka ta odpowiedź będzie. Ja w niczym nie zawiniłam. Szefostwu nie zapomnę podziękować :(

no pewnie, wszystko na własne życzenie ;P
tak sobie sprzątam i myślę, jak my wszystko przygotowujemy pod tego nowego lokatora. Gdyby nie ciąża to nie wiem kiedy wzięłabym się za to wszystko ;))

No teraz skurcze będą się pojawiały coraz częściej. Większość z nich to te przepowiadające, choć one też potrafią być bolesne. Mnie ostatnio złapał jak wracałam ze sklepu, myślałam, że nie dojdę do domu. W dodatku Jaś coraz bardziej uciska na pęcherz. W nocy wstaję 4-6 razy na siusiu, budzę się przy każdej zmianie pozycji, bo obrócenie się z boku na bok jest coraz trudniejsze.

Ja nie widzę zbytnio jak maluszek się układa, bo mam trochę tłuszczyku na brzuchu. Widzę tylko jak szaleje a brzuch skacze, albo on wypycha się rączkami i nóżkami.

Rozpakowywanie zbliża się wielkimi krokami jak widzę, ciekawe która to zapoczątkuje :)

Dzień dobry z rana :)
Ruminka Ty chudzino!! :) Dobrze, że brzuszek Ci widać :)
Pogoda dziś ładna i zachęca do działania :) Zaraz chyba tez zorganizuję jakieś pranie a co mi tam :) W planie mam jeszcze upiec rogaliki drożdżowe, a na obiad zrobić zapiekankę z dyni :)
Muszę sobie znaleźć zajęcia na długie wieczory, mój mąż idzie spać ok 21 a ja siedzę jak ten mongoł i nie mam co robić, jak się położę spać to znowu nie mogę zasnąć. Już odliczam dni aż się to skończy. No ale zacznie się drugi etap, trudniejszy, ale tego przecież chciałam walcząc o ciąże, prawda?

Witam się w nowym wątku i zmykam bo jestem zmęczona jak nie wiem co,codziennie męczą mnie skurcze...

ja o fitnesie też myślę, chociaż jak się przyzwyczaję do mojej diety cukrzycowej i będę ją stosowała również 'po' to będzie super.

Cześć Dziewczyny :)

Tak jak myślałam, ja już wróciłam i nowy wątek :)Wczoraj was " podczytałąm " trochę ale nie miałam weny na pisanie.

Dziewczyny fajnie fotki, może i ja się zmobilizuje w końcu żeby swoje wstawić, ja to się taki serdel zrobiłam że hoho :P) , chodzę w ciemnych rzeczach i już myślę o odchudzeniu po połogu ( przytyłam 14kg a jeszcze 2 mies) Tak wiec jestem chętna na fitness gdybyście zbierały drużynę walecznych mam po porodzie.

Co do wieku to ja myślałam że najmłodsza jestem :) a mam 25 lat. Rocznice ślubu mamy 17 kwietnia wiec nie wycyrklowaliśmy z prezentem :) ale ja jestem z początku listopada więc jak mały sie urodzi to będziemy razem jesienią świętować.

~cheeringup ja idę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia , umawiała nas moja koleżanka wiec nie wiem co i jak bo z nia sie spotykam przed wejściem i zajęcia są na 18. Z tego co wiem są 2 szkoły rodzenia ja jestem w ten bezpłatnej.

Patunga kupiłaś może hotelik bujaczek bright stars?

no u mnie wystarczy czasem chwila a mała się nieźle wypnie z drugiej strony i dokładnie widać ją i czuć ;-)
z tym spaniem to też jest u mnie różnie. Najgorsze jest jak spać się chce jak nie wiem, ale ból bioder jest silniejszy i wtedy muszę wstać i to rozchodzić. Teraz dochodzi ciągnięcie w pachwinach. Ehhh

Z tym spaniem, to ostatnio mam na zmianę - pośpię 2-3 godziny i budzę się zupełnie przytomna np o 2 lub 4 w nocy, albo tak jak dziś - pobudki nocne chwilowe tylko, zaraz zasypiałam znowu, ale się obudziłam o 10 i jestem nieprzytomna prawie. W takich przypadkach jak śpię długo, to obowiązkowo rano jakiś durny sen mi się śni.
Czy Wam też się zdarza, że się budzicie po dłuższym leżeniu w jednej pozycji i widać dokładnie, jak maleństwo zjechało na jedną stronę brzucha i odznacza się kształt malutkiego ciałka? Miałam tak już wcześniej, ale dzisiaj Gucio był tak wyraźny, że nawet tata dokładnie widział jego pozycję :)

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...