Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

Mangolia- o taką właśnie koszule mi chodziło! Super kupie dwie żeby mieć też w domu , że jak już będę łazić całymi dniami w piżamie to chociaż żeby jakoś ładniej wyglądać a nie jak wywłoka i jeszcze w koszuli w misie .Chyba bym się pochlastała patrząc na siebie w lustrze ! :)

image

Ja do karmienia mam koszule typu :
http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-sweet-dreams-wiki-l-i1776245808.html

wszystkie rozpinane w dół, niektóre takie babciowe, ale co tam spełniają swoje zadanie :)

Co do szczepień, to my podobne jak za pierwszym razem, weźmiemy te zwykłe bezpłatne i tyle.

Ja też mam dwie koszule Muzzy(dokładnie te co w linku) i jestem z nich bardzo zadowolona:)

W niektórych szpitalach po porodzie musisz być w koszuli żeby był dostęp podczas obchodu itp. W Wejherowie do porodu życzą sobie rozpinaną więc mam zamiar taką dokupić. Do karmienia dostałam od koleżanki w prezencie taką niestety w okropne misie, ale przynajmniej sprawdzoną, bo ona kilka lat temu też podobną kupiła i z niej najbardziej zadowolona była (taką z zakładkami na piersiach).

fakt, wybór może jest dużo ale wszystkie prawie na jedno kopyto... misie, bociany, i inne zwierzaczki:) Mi osobiście ąż tak to nie przeszkadza.

Marta a może coś takiego???
http://moda.allegro.pl/koszula-kopertowa-do-karmienia-muzzy-kolory-roz-xl-i1773670139.html

Ja mam taką od roku, kupiłam ją do szpitala , miałam opcje być nago albo w takiego typu koszuli żeby lekarze mogli przyczepić diody na dekolt. Potem koleżanka mi powiedziała że to przecież do karmienia jest :P
ładnie podkreśla biust i dobrze leży:) ja mam fioletową i myślę że kupię jeszcze jedną i wsio:)

A co do szczepień to myślę że nie będę świrować i wezmę komplet bezpłatnych szczepień plus dopłącę za rotawirusy, nie jestem jeszcze w 100% zorientowana, pewnie zacznę myśleć o tym bliżej porodu :)

no to witajcie w klubie :) ja też sobie nie chciałam dowalać jeszcze tymi koszmarnymi koszulami i postanowilam poszukać czegoś w miarę fajnego... niechcący natrafiłam na przecenę w mothercare, za dwie koszulki na ramiączkach zapłaciłam 75 zł. W nowej kolekcji, identyczne tylko, że w kolorze szarym kosztują 169... Popatrzcię, może jeszcze będą w Klifie. Koszulki są fajne, bawełniane z lycrą.. w zadne misie czy odpinane na cyckach, czego nie znoszę :)

~ Czarna
No właśnie to jest taka koszula, jakiej ja nie chcę. Źle się czuję w takich rzeczach, a myślę, że po porodzie będzie wystarczająco dużo powodów do depresji - nie chcę sobie dokładać kolejnego. Wszędzie, gdzie szukałam, to właśnie takie koszule są, a ja byłabym skłonna zapłacić więcej, byleby mieć coś, w czym się nie będę czuła jak rasowa "mamuśka".

szczepienia raczej normalnie tak jak i u starszej córki

Dziewczyny czy myślałyście o szczepieniach? Czy bierzecie te refundowane czy 6 w 1?

A ja zwiedziłam dzisiaj trzy Lidle i po śpiworkach to nawet ślad nie został :( kupiłam tylko wieksze body z dł.rękawem. Ale materiał mnie nie zachwycił. Lepsze gatunkowo , grubsze i tańsze są w PEPCO .

Marta29 być może że gadająca na samym końcu brunetka to ja. Bo zabrałam ze soba koleżanki ze szkoły rodzenia żeby też się zapoznały z ZZO.

image

ja mam jedną koszulę do karmienia jeszcze muszę dokupic drugą i mam taką z misiami, nie inwestowałam w droższe bo mi było szkoda pieniędzy i tak będą na okrągło prane, więc wyszłam z założenia,że takie wystarczą

Ja kupiłam 2 takie
http://moda.allegro.pl/pizama-do-karmienia-rekaw-3-4-italian-fashion-i1761296322.html
na poród dostałam koszulę nocną, taką która od razu wyrzucę i do szpitala mam koszulę nocną z guzikami z przodu.

co do koszul do karmienia, to ja nic nie kupiłam, siostra dała mi 2 swoje na czas pobytu w szpitalu, bo później powiedziała, że i tak będę chciała wrócić do swoich piżam. Fakt, sama nie lubię spać z "gołym tyłkiem" :P

mi siara też wcześnie zaczęła lecieć ok 17-18tc
teraz w normalnym staniku nosze wkładki, bo to zostają plamy :( a piżamy co noc zalewam, po porodzie będą do wyrzucenia, nie chcę spać w staniku, więc poświęciłam kilka koszulek...

moje przeziębienie się pogarsza :( temp 37 i 2 kreski... oby nie urosło za dużo, bo będziemy w weekend lekarza szukać :/

Ja dziś na poprawę humoru zamówiłam sobie na allegro szlafrok:
http://allegro.pl/frotte-krotki-szlafrok-z-kapturem-dorota-38-m-i1728542236.html
Miałam dylemat co do koloru, wzięłam wrzos, a jeśli szlafrok okaże się fajny, to kupię jeszcze niebieski.
A po wypłacie muszę dokupić resztę wyprawki. Będziemy brali wózek w Akpolu, więc już u nich kupię też całą resztę rzeczy, które chcę: materac, kocyk, prześcieradła, przewijak+pokrowiec, 2 okrycia kąpielowe (jedno mam, ale sądzę, że to stanowczo za mało), pieluchy tetrowe. No i może jeszcze stanik do karmienia medeli. Jeśli będą mieli, to też termometr, szczotkę do włosów i nożyczki dla bobasów. W planie też jest sudokrem, chyba emulsję do kąpieli oilatum i przydałby się jeszcze jakiś krem na buzię, ale nie wiem jaki. Macie jakieś propozycje?
Od dłuższego czasu oglądam wszędzie koszule do karmienia i stwierdzam, że są same okropne. Wyglądają jak pidżamy dla małych dziewczynek. Nie chcę nosić czegoś takiego, nie mam ochoty też wystawiać piersi przez jakąś dziurę pod guzikami... Chyba dokupię sobie ze 2-3 zwykłe koszulki na cienkich ramiączkach, bo na pewno nie będę łazić w tych workach z wyszywanymi misiami i guzikami w poprzek :/

ten 'mój' płyn sobie radzi, ale najpierw trzeba doczyścić te stare zaschnięte krople, co wymaga trochę wysiłku :)

niestety u mnie ten płyn z Lidla z zasłoniętymi kroplami sobie nie radzi. trzeba trochę wysiłku w to włożyć

Co do siary, to mi zaczęła lecieć w 17tc czyli bardzo wcześnie czasami rano mam prześcieradło brudne od niej nie wspominając o piżamie.

Malinowa mandarynko u mnie nic z piersi nie cieknie, nawet jak delikatne scisne...

z drugiej jednak też coś jest. Mam nadzieję, że nie przestanie po porodzie :)

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...