Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

Ja musze sie zabrac za prasownaie jeszcze ;/ no i przejrzec jeszczeraz torbe do szpitala, przepakowac ewentualnie,jakos mi nie idzie ;p

Lipuszko ja tez od 2 dni brzuch twardy, dzis rano co jakis czas bolalo jakby lewy jajnik, jak na okres...

u Nastez widac Dziewczynke, tylko mam na mysli to ze czasem jadra "schodza" pod koniec ciazy i moze byc niespodziewanka ;p

Moja kuzynka miala miec chlopca, przed porodem jeszcze chlopca widzieli, a urodzila sie Jessika ;) takiej sytuacji sie obawiam :)

Jeny a ja myslalm,ze ze mna cos nie tak, tak mi sie chce troche piwa z sokiem,albo wina...tylko ja z kolei czerwone bardziej ;p alkoholiczka jakas normalnie hahaha

Moj Slubny tez pracuje,pracuje... zadzwonic moge, nie ma problemu ,ale zwykle krociutko :PPP

Ja tez jeszcze sie nie widze na porodowce,ale juz bym chciala z drugiej strony.

Ja sobie w lidlu kupilam skarpetki takie mieciutkie, na porodowke :P

Juz ktoras dziewczyna mowila,zeby je zabrac koniecznie.

Tak, na Zielonym rynku też widziałam, że mają. Ja mam bliżej do rynku przy wyspiańskiego :) Na Przymorzu ostatnio widziałam takie stoisko przy schodach do meblowego, mniej więcej na środku rynku :)

Mangolia - ja mam leżaczek Sweetpeace firmy Graco i mogę go śmiało polecić. Ma mnóstwo funkcji, nadaje się dla dziecka praktycznie już od chwili powrotu ze szpitala , działa i na baterie i na prąd, ma muzykę, szum fal, bicie serca itp., można podłączyć mp3 z własną muzą, może też służyć jako zwykłe nosidełko a do tego cóż ... jest prześliczny :)

Dziewczyny, jak wybije 38 tydzien to chyba zaczne panikowac :o

Też tak mi się wydaje że fabiankowa będzie pierwsza, chociaż słyszałam o przypadkach, ze dziewczyny miały rozwarcie na 1 palec i przechodziły ciąże

No widzisz u nas podobny termin, wiec I objawy te same. Mnie ta pachwina az tak mocno nie boli ale caly czas czuje no I to uczucie krecenia w brzuchu.

Oj tak u Fabiankowej juz zaczyna sie cos dziac, wiec kto wie zwlaszcza, ze ostatnio chyba sie nie odzywala...

No to widze, ze akcja "piekarnik" zapowiada sie u wiekszosci z nas :)

Lipuszko ja mam bóle pachwin codziennie i to jest taki ból że aż nie mogę ustać, co do biegunki to miałam ją 2 tyg temu gdy miałam skurcze i wybierałam się do szpitala, byłam przerażona tym, że mój organizm się oczyszcza i to może być to! Ale jeszcze jestem w 2 paku:)

Mangolia piekny ten lezaczek!

Jumelka ten środek kupujesz na zielonym rynku na Przymorzu??

co do obstawiania to życzę każdej wczesno-wrześniowej mamie żeby była pierwsza:) ale cos mi intuicja mówi że pierwsza będzie Fabiankowa!!:)

hej :)
Malinowa dzisiaj będę w lidlu może będą jeszcze ubranka , to kupię ten środek który polecałaś. Wczoraj myślałam że się popłaczę , nie mogłam tego dziadostwa doczyścić.

Mi mały skacze na pęcherzu ... dzisiaj wstawałam 3 razy, ale chyba sie już uspokoił i śpi:)

Któraś z was kupiła może już leżaczek?:) dostaliśmy kasę od dziadków na leżaczek, chyba dzisiaj pojedziemy i kupimy bo znowu się pieniądze rozejdą na inne wydatki i nie kupie... Tyle tego jest że nie wiem na co się zdecydować
myślałam o tym :

http://allegro.pl/bright-starts-lezaczek-lew-komfort-gratis-i1767602245.html

Ja do mycia kabiny prysznicowej polecam niemiecki płyn Luhns, można go kupić na rynku albo na stoiskach gdzie sprzedają produkty przywiezione z Niemiec. Jest o niebo lepszy od płynu W5, bo ten nie doczyszczał mi osadu z kamienia i kabina dalej wyglądała paskudnie.

Tak mówicie o tym piekarniku, że ja też postanowiłam dzisiaj swój wyszorować :)

Oczywiście też byłam w lidlu i kupiłam kocyk z miki i pluto. Teraz trzeba tylko wyprać.

Za niecałe dwa tygodnie wrzesień, to która będzie pierwsza? :)

Dzień dobry, pogoda dziś nie nastraja do robienia czegokolwiek. U nas właśnie leje i grzmi. Ja dziś wstałam o 6.30 zrobiłam śniadanie i wyprawiłam męża i synka z domu, potem położyłam się znowu. Teraz piję kawę i mam nadzieję, że mnie to trochę obudzi.

Mnie też tak dziwnie brodawki pobolewają, jakby gromadziło się mleko, ale jak naciskam to czasem ledwie kropelka siary się pojawi.

Ja rodziłam bez znieczulenia ZZO (bo na Zaspie nie dają), ale tak naprawdę wystarczyło to zwykłe, które podają. Nie miałam bóli krzyżowych, te ponoć są najgorsze, ale i tak bolało mocno. Zawsze myślałam, że mam wysoki próg bólu, ale po tym to już nie wiem. W każdym razie wiem, że nie wrzeszczałam (bo to i tak nie pomaga), tylko stękałam z bólu. Cieszę się, że mąż był ze mną. Dla mnie gorsze od skurczy było badanie rozwarcia przez położną, hehe.

Już niedługo się zacznie, ale dziewczyny warto pocierpieć dla tego maleństwa, potem wszystko odpływa. A po miesiącu czy dwóch już się myśli o następnym, hehe.

A mnie zaczęły boleć plecy i nogi :( W całej ciąży miałam tyle energii jak mały samochodzik, ale teraz zaczynają się dolegliwości ;/ Całe szczęście, że zostały tylko 3 tygodnie, a mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze szybciej :)

No i teraz oprocz bolu w pachwinie doszla biegunka... pierwsza w calej ciazy. Chyba organizm zaczyna sie oczyszczac... mam nadzieje, ze jeszcze tak z 1-2 tygodnie wytrzymam zwlaszcza, ze tydzien temu bylam u gin i mowila, ze wszystko pozamykane.

Malinowa mandarynka dzieki za rade, bede probowac :)

Robilam sniadanie I zaczela mnie lewa pachwina bolec I dalej boli. Do tego mam zgage I wspomagam sie Rennie.
Rano myslalam, ze wrocila mi energia a tu oklaplam I zapakowalam sie do lozka. Czytam ksiazke K. Michalak "Sklepik z niespodzianka - Bogusia".

Lipuszka, zapoznaj się jeszcze z tym termometrem
http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-skroniowy-nc100-wysylka-0zl-i1754421175.html
jest on bezdotykowy i myślę że łatwiej jest sprawdzić temp.

Lipuszka jak pierwszy raz to proponuje popsikać i zostawić na dłużej,
np. na noc.

Od wczoraj boli mnie cały 'dół'. Biodra, pachwiny i krocze. Więc zaczęło się i już nie odpuści chyba do końca.
Dzisiaj przyjedzie do mnie kurier więc trochę sobie znowu poukładam i pozmieniam w szufladach.

Jeszcze wracajac do kapieli to ten plyn do kapieli 2 w 1 Nivea zastapilam Bubchen od pierwszego dnia zycia (Akpol):
http://www.mamaija.pl/bubchen-mleczk...tis,d1821.html

ZAstanawiam sie nad kupnem terometru na podczerwien do ucha lub ucha/czola.
Mamy juz w domu: http://www.topcom.net/pl/babycare/product/100/DigitalThermometer100TobyLily.html

ale myslimy nad:
http://www.topcom.net/pl/babycare/product/100/EarForeheadThermometer301.html

i

http://www.agd-rtv.net/product_info.php?products_id=5780

Przekonuje mnie Braun ale tam nie ma pomiaru czola :-/
Czy ktoras z Was uzywala badz zakupila wyzej wymienione terometry? A moze polecacie zupelnie co innego?

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...