Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

Dziewczyny napiszcie jeśli dowiedziecie się czegoś ciekawego w Wojewódzkim :)

Witam!!!

ja już prawie wszystko mam gotowe, tylko jeszcze nie mogę sie zabrać za spakowanie torby do szpitala. Wczoraj skorzystałam ze słonecznego dnia i wyprałam wózek i już się nie mogę doczekać mojej dzidzi.
Jeżeli chodzi o staż to u nas 12 lipca mineło 14 lat od ślubu cywilnego a 04 sierpnia 4 od kościelnego.
Fajnie jak dziewczyny które chodzą do SR na klinicznej będą się z nam dzielić swoją wiedzą z góry dziekuję. Ja sobie nie wyobrażam rodzić w innym szpitalu, przez cała ciążę chodzę do pani dr z klinicznej i chyba sie wścieknę jak mnie tam nie przyjmą z powodu braku miejsc. W pon idę na wizytę i jeszcze z nią porozmawiam o moich obawach.

ja też będę

Też będę :)

image

no to do zobaczenia :)

Dziewczyny - spotkanie z anestezjologiem będzie.
Godz. 13:00 (proponuję być chwilę wcześniej, to się pooglądamy :))
Miejsce - biblioteka, I piętro, przy oddziale ginekologii.

Ewciuś
najlepszego w dniu rocznicy :)
Cieszę się, że ruszyło u Ciebie z remontami i to pewnie dlatego lepiej Ci się śpi, bo nie stresujesz się :)

Moja malutka również okropnie się wypina i kopie silnie, ma charakterek chyba po mamusi, bo jakby było po tatusiu to by cały czas spała i tylko się leniwie wyciągała :)

Dziś w Lidl są ubranka dla dzieci, mam zamiar się wybrać i kupić spiworek. Do tego w planie na dziś jeszcze szarlotka z kruszonką i sprzątanie łazienki. Muszę tez wykąbinować jakiś obiad ale weny brak.
A właśnie! Wczoraj napadło mnie, żeby jechać do KFC i to był największy mój błąd! Czułam się po tym okropnie, nie wspomnę już o zgadze, na która nie działało nic! Ani mleko ani Gaviscon! Tak więc uroczyście obiecuje, że w tej ciąży moja noga już tam nie postanie! :D

Ewciuś, 100 lat ;)

my w lipcu mieliśmy 2 rocznicę ślubu, a w czerwcu skończyłam lat 26 ;)

dzień dobry

Zapowiada się dziś ładny dzionek, więc pewnie wybierzemy się z synkiem na spacerek.

Ewciuś gratulacje i wszystkiego najlepszego.

U nas 3 rocznica była w lipcu, pierwsze dziecko też udało mi się urodzić przed 30-stką (bo urodziny mam pod koniec listopada), no a w tym roku kończę 32.

ewcius wszystkiego najlepszego! dużo miłości!

A my jutro mamy rocznicę... 4... czyżbym miała najdłuższy staż?? Ale jeszcze przed 30 załapałam się na ciążę, bo mam do grudnia 29 lat :)) Pewnie wieczorkiem pójdziemy na jakiś spacerek i ciacho :) Jestem tak umęczona ciążą i remontem, że chyba na nic innego mnie mąż nie namówi :)) Ok, zmykam... Dobranoc.

Ooo, a ja dziś doczytałam poprzedni wątek i skończyłam ten. Dawno nie zaglądałam bo K. odłączył mi komputer jak malował pokój. A z resztą w mieszkaniu wciąż bałagan, ale coraz lepiej nam idzie. W końcu pozbyliśmy się wersalki :) i okleiliśmy meble :) Wczoraj K. skręcił łóżeczko i przewijak. Teraz pozostaje tylko umyć okna i generalnie sprzątnąć. Może do końca tygodnia się wyrobimy :)
Moja malutka też się wypycha w różnych miejscach, też kiepsko mi się śpi... ale ostatnio znalazłam całkiem wygodną pozycję. Najgorsze jest to, że zauważyłam, że zrobiły mi się rozstępy :((( na pośladkach... jedynym miejscu, którego nie smarowałam kremem Pharmaceris... A miałam nadzieję, że może nie zrobią się :(((

dziewczyny od kilku dni strasznie bolą mnie sutki,normalnie jakbym je wrzątkiem oblała,tez tak macie?

Cheeringup wielkie dziękuję za informacje!

alicja_82
byłam na szkole ale dziś to było tylko takie informacyjne spotkanie;)
ogólnie spotkań jest 10, w poniedziałek i środę. Podzieliła nas na dwie grupy więc dobrze by było żebyś zadzwoniła i dowiedziała się na którą godzinę powinnaś chodzić (17 lub 18.30).
Ogólnie nic ciekawego nie było ..
Zaczyna się wszystko w następny poniedziałek wykładem.

ja będę podglądać rano wątek,będę na pewno,do wojewódzkiego mam min piechotą,jestem mocno rzucająca się w oczy więc mnie napewno poznacie :) Spotkania są w IP czy gdzie? no i czy z córką mogę przyjść bo nie bede miała jej z kim raczej zostawic

Co do tego spotkania z anestezjologiem w Wojewódzkim - przypominam, żeby sprawdzić wątek jutro rano, koło 10-10.30. Napiszę Wam co i jak. Zaznaczam tylko, że nawet jak potwierdzą, że spotkanie będzie, to i tak nie ma 100% pewności, bo w ostatniej chwili może się coś zmienić.

ciekawa jestem czy jutro się zobaczymy w wojewódzkim. :-)
zajrzę tu jutro sprawdzić, czy spotkanie się odbędzie.
moja mała miała dziś wyjątkowo mocną czkawkę. Brzuch mi tak rytmicznie podskakiwał heheh

Dziewczyny czy któraś z Was była dzisiaj na zajęciach SR o 17:00 na klinicznej?Mi wypadł pilny wyjazd, a też miałam być...Cheeringup z tego co pamiętam to chyba miałaś chodzić? Napiszcie co ciekawego było, kiedy następne zajęcia i jak ogólnie wrażenia - z góry dziękuję!

A ja dzisiaj byłam na usg i na wizycie. Mały ma 1,8 kg i wszystko z nim okej więc jestem spokojna.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach SR na Klinicznej, wdrapałam się na pierwsze piętro po tych strasznych starych schodach i poczułam że przecież jeszcze 2 mies i mały będzie z nami... chyba ten mój stresik mu się udzielił bo kopał przez 2h zajęć straszliwie, aż się skupić nie mogłam . Generalnie Pani położna bardzo sympatyczna, radziła codziennie na noc smarować kroczę parafiną. Niby ma to poprawić kondycje krocza, jego elastyczność w czasie porodu. Dzisiaj rozmawiałam z moja gin w Klinicznej na temat znieczulenia, bo myślę o zastosowaniu takiego specyfiku. Powiedziałam mi że mam nadzieje że jak przyjadę w październiku to jeszcze będzie..., NFZ nie chce finansować znieczulenia, ani też nie pozwala kobietą płacić za nie . Czyli reguła: że jak kobieta się nacierpi porządnie to będzie widziała że zostanie matka.... Generalnie po prostu poinformowała mnie że taka możliwość może być...

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??