Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - CÓRKA - Kaja - 3820 g - 54 cm

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-18-t263232,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

~ Bladykot następna?? :)

~ Jumelka - no na szczęście nic mi się nie obniżyło. Już wczoraj wieczorem Z. mi podsunął taki pomysł, więc się dokładnie obejrzałam, no i stanowczo brzuch jest na takiej wysokości jak był. Swoją drogą, nie sądziłam, że Z. będzie wiedział o obniżaniu się brzucha przed porodem. Normalnie zaskakuje mnie ten facet :)

A co do firmy meblex-frigan, ja od nich jakiś czas temu kupiłam lodówkę i rogówkę kuchenną ze stołem i taboretami. Zastanawialiśmy się skąd biorą meble, bo faktycznie mają ich tam dużo i często w dobrym stanie. No to już wiem.

wiecie co.. ja już rodziłam raz a i tak mam obawy że coś przegapie :) bo z Matim odeszły wody w domu i wiedziałam że to to. A jeśli poród rozpocznie się skurczami to będę zdezorientowana.. liczenie co ile, czy ustępują czy się nasilają.. czy to nie fałszywy alarm..

Lipuszka ja też nie lubię być bezsilna i nad sobą się nie użalałam w szpitalu. Na chodzie byłam od razu. Wszystko robiłam sama, nie brałam tabletek przeciwbólowych bo nie bolało mnie nic na tyle żeby je brać. Chodziłam normalnie mimo cięcia(można naprawdę różne rodzaje chodu zobaczyć na oddziale poporodowym :)
Najbardziej uciążliwe było siadanie.. ale prawdę mówiąc najważnieszy jest dzidziuś..opieka nad nim i przyglądanie się godzinami jakie ma małe paluszki, jakie słodkie usteczka..

Właśnie przyszliśmy z dworu... buuu.. zimno!! Na rozgrzanie odkurzyłam i wyczyściłam autko w środku. Skradłam dziś mężowi bo do lekarza jadę.
Któraś z was pisała że czuje kłucie w szyjce.. ja właśnie też czuję cos takiego. A już nie pamiętam czy z Mateuszem też tak miałam.. :/

Cześć Dziewczyny :)

U nas weekend na pełnych obrotach, przyjechałam moja kuzynka i została do wczoraj. Fajnie- dawno się nie widziałyśmy więc trzeba było nadrobić zaległości. :) Wpadałam na forum trochę was " podczytać " i sprawdzić czy już kolejny maluch na świecie.

Natalio wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu, dużo miłości :)

Bladykot trzymam kciuki za szybki i praktycznie bezbolesny poród! :)

zmykam, jakoś dziś się snuje po domu i nie mam weny na nic a tyle rzeczy do zrobienia... ehhh :P

Idziemy do domciu! Jupi! Dzieki dziewczynki za wsparcie.

natalia-Wszystkiego najpiękniejezego i najsłodszego :)

Ja dzisiaj w nocy chodziłam w kółko wc łożko wc łóżko.. Miałam rozwolnienie,że hej! ;-)

Ja czuję okropne bóle w podbrzuszu,ale tylko w nocy i już własciwie prawie w ogóle nie sypiam..Brzuch mam ogromniasty ;-)

Pogoda dzisiaj nijaka ani słoneczka ani deszczu ani nic ;-) Tylko wieje i wieje :)

U mnie cisza niestety ;/ Brzuch opadnięty od jakiegos tygodnia, ale skórczy i innych porodowych objawów niestety brak ... czekamy :)

Bladykot trzymam kciuki, żeby to już rychło było. Myślę, że jak zaczną się skurcze to zauważysz :) Poza tym rzadko zdarzają się aż tak szybkie porody, żebyś nie zdążyła do szpitala.

Ciekawe co u reszty mam z terminem na drugi tydzień września.

Marta29 chodze, leze, siadam bez problemu ale mysle, ze to tez zalezy od nastawienia, ja nie lubie bezsilnosci...

natalia dużo miłości :)!

o matko... "krociutka"-oczywiscie i wypakowac nie "wpakowac" :)

Alez mnie dzis podbrzusze jak okres bolalo,ale tylko z jednej strony...;/

Dzis do gin.mam nadzieje,ze czegos sie dowiemy i to czegos optymistycznego,wszyscy mowia,ze mam duzy brzuch i zaczynam sie stresowac... a on rzeczywiscie jesttaki ze gdyby patrzec z przodu to nie widac ciazy ;), boczki sa hmmm normalne, mozna by sie pomylic natomiast stojac bokiem...ło matko...

ewaaa42 chamstwo jest na swiecie... jednym naprawde pomozesz drudzy Cie wykorzystaja...;/ zycie ;]

malinowa mandarynko podobno skracania sie szyjki zupelnie sie nie czuje, ja tylko jak mi sie skracala moglam wnioskowac po skurczach ,stawianiu sie brzucha co w 25 tyg. nie bylo normalne natomiast nie wiedzialam wtedy "jak to sie czuje" ;)

Natalia wszystkiego cudownego z okazji Rocznicy!!! Moj Maz wzial urlop od 12 wrzesnia czyli od dnia rocznicy :D ojjj...bedzie fajnie :))) chyba ze na porodowce wyladujemy to bylaby ROCZNICA ;)))

Mnie tez zdarzalo sie miec skurcze regularnie co 20 min.dlatego mam nadz.ze chociaz szyjka juz krociotka,ze cos tam sie dzieje dzieki temu i ze jest adzieja niedlugo sie wpakowac...

Bladykot powodzenia :)))!!! teraz Ty...trzymam kciuki :)

ewaaa42 - to już nie pierwszy taki numer firmy meblexfrigan. Oni tylko czekają aż ktoś w dziale oddam wystawi jaki mebel. Zazwyczaj są pierwsi jeśli chodzi o maila i szybko przyjeżdżają po odbiór a później te meble sprzedają za niezłe pieniądze. Widziałam już nawet ogłoszenia wystawiających, że meble chętnie oddadzą, ale nie firmie meblexfrigan :)

Wczoraj byłam u ginekologa na ostatnim usg. Wszystko ok, mam już się powoli szykować do porodu. Niestety remont u mnie w pełni i na kilka dni będę musiała pojechać do mamy. Więc jeśli dostanę skurczy u mamy to będę jechała na Kliniczną.

Od wczoraj wieczora odchodzi mi czop, poza tym bóle podbrzusza jak na miesiączkę a ja cały czas czekam na konkretny skurcz i będą jaja jak się nie doczekam hihi

Natalia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

No dziewczyny, teraz skurcze to będzie dla nas chleb powszedni. Ja na razie nawet nie bardzo je sprawdzam, dopiero jak pojawiają się z większą częstotliwością to zwracam na nie uwagę. Zresztą (może źle robię) pamiętam, że te porodowe - rozwierające trochę bardziej bolą (ale wiadomo każdy poród może być inny), to się tym nie przejmuję.

Marta może brzuch Ci się obniżył i dlatego masz więcej luźnej skóry :)

Ja teraz już nie mogę się doczekać kolejnego poniedziałku. Mam nadzieję, że lekarka będzie miała dla mnie dobre wieści i że poród już blisko :)

Hej,

miłego dzionka życzę!

PAPA

a ja dziś miałam od godz 1:00 w nocy do 3:00 skurcze co 20minut....
brzuch już mam nisko.Wymęczona jestem jak koń po westernie a musimy dziś jeszcze do elbląga jechac

Lipuszka
dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi :)

Mój brzuch jest twardy i przybiera bardzo dziwne kształty, niestety jest przy tym bolesny. Dziś w nocy wstawałam z 4 razy i za każdym razem z okropnym bólem brzucha i pleców, ale wydaję mi się że to była zwykła niestrawność.
Idę dziś do internisty na kontrolną wizytę z moim katarem, ale jak pisała Monia Er, zbliżamy się do tygodnia od kiedy się zaczął i jest zdecydowanie lepiej. Ale mimo wszystko wolę iść i się przebadać, żeby później nagle się nie okazało, że coś tam jeszcze zostało i np poszło na oskrzela.
A wieczorkiem rocznicowa kolacja w Sushi z moim małżonkiem :) Już nie mogę się doczekać!! :D

Z. twierdzi, że młody mi się wokół kręgosłupa zawija i dlatego go nie widać... :)
No ale fakt, wczoraj nie robiłam kompletnie nic, albo leżałam, albo siedziałam, więc na pewno się nie przemęczyłam. To ma sens :)

marta mi też czasami brzuch 'zanika' i myślę sobie, że mała właśnie jest bardziej w środku, bliżej kręgosłupa :) Zwłaszcza jak dłużej poleżę na plecach. Największy brzuch mam wtedy kiedy coś robię, chodzę. Wtedy na maksa mi się 'wypina'

A ja mam od wczoraj jakiś dziwny brzuch - jakby mały się schował jakoś bardziej do środka. Mam wrażenie, że jest mniejszy niż był, a poza tym, udaje mi się złapać za skórę, szczególnie w rejonie pępka i poniżej, a wcześniej się nie dawało, bo wszystko było za bardzo napięte.
Nie odczuwam, żeby mały jakoś zmienił pozycję, fika tak samo jak wcześniej, jakość spania jest mniej więcej taka sama. Kojarzy mi się to z balonem, nadmuchanym na maxa, z którego minimalnie powietrze zeszło. Nie wiem co o tym sądzić.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...