Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - CÓRKA - Kaja - 3820 g - 54 cm

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-18-t263232,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Jumelka może na tej wizycie dowiesz się, że już się rozpoczęło? Bo chyba już będziesz mogła spokojnie rodzić? :)
Dla mnie dziś za gorąco. Czekam na jesień.

Siemanko :)
Mój katar nie odszedł :/ a mógłby już!
Dziś jadę do mojego Taty, gin pozwoliła, więc korzystam. Dół brzucha boli, ale zdąrzyłam się już do tego przyzwyczaić.
Na dziś zapowiadają upały, więc dobrze, że mój Tata mieszka w starym budownictwie i w domu jest fajnie chłodno, bo wczoraj to myślałam, że się zaraz rozpłynę...

Witam ciepło!

Życzę miłego dzionka!

Ruminka wklejam specjalnie dla Ciebie. Ja niestety nie bedę mogła byc. https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=637176caed&view=att&th=13202ae4112b32db&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_grs5ztjl0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_-scWp-sEHtBr8S0y2fLFo&sadet=1314341487900&sads=knlQ1HDy4246oe8cpCbtuFZQxYE&sadssc=1

Witajcie,

niestety, do SR wczoraj mimo szczerych chęci nie zdążyłam :(

~polapola

w sumie może masz i rację z tym tematem. Co prawda na wykładzie z I fazy porodu z wiadomych względów nie byłam ale co zabrać ze sobą do szpitala to temat wałkowany tyle razy również przez nas, że chyba faktycznie mała strata. Dziś zresztą spotykam się z koleżanką, która rodziła w Redłowie w lutym br. i też miała CC ze wskazania, więc jeśli powie mi coś ciekawego na temat wyprawki, opieki na oddziale i w ogóle to chętnie się tą wiedzą podzielę. Ja również liczyłam na zwiedzanie oddziału no i na zajęcia dot. karmienia, bo na takowe się nie załapałam. Może uda się we wrześniu ?

Ja chyba postaram się złapać trochę słoneczka, jeszcze przed tym zapowiadanym na dziś upałem i udam się z książką na bulwar pooddychać trochę morskim powietrzem.
~polapola - a z jakiej części Gdyni jesteś ? Ja mieszkam na osiedlu Tarasy Gdyni (między Stocznią a Grabówkiem)

Ech wlepiło mi te listę trochę za wysoko, ale trudno :)

Ja dziś spałam w miarę dobrze. Na szczęście Dominik przyszedł do nas dopiero po 5, więc miałam sporo miejsca :)

Ale cały czas od wczoraj mam takie dziwne uczucie. Brzuch mnie pobolewa, słabo bo słabo ale przyjemne to to nie jest. Jaś za to kręci się jak zwykle. Poza tym już trzeci dzień z rzędu boli mnie kręgosłup i nawet po nocy nie jest lepiej. Szkoda, że muszę czekać jeszcze półtora tygodnia, żeby lekarz mnie obejrzał i powiedział co tam się dzieje i czy w ogóle są jakieś oznaki, że poród blisko, czy też wszystko pozamykane.

Ale dziś mgła :) Ciekawe czy będzie później ten zapowiadany upał.

Uzupełniam listę o szpital Fabiankowej i formę porodu :)

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

My dzisiaj byliśmy w realu-mnóstwo ciuszek dla niemowlaków-śliczne i poprzeceniane za grosze :-)

Ja mam nadzieję,że mała wyjdzie na świat wcześniej niż jej starszy braciszek( w 43tc)..:) Nie widzi mi się znowu rodzić ponad 4kg dzieciaczka:)

Ja dziś widziałam w Tesco takie śliczne kurteczki, kozaczki, sweterki i w ogóle zimowe ubranka na rozmiar 56... ale do zimy to te nasze maleństwa urosną i raczej nie ma sensu kupować :) Ale są przepiękne te ubranka :) Moja Klara dziś się rozszalała, wypycha się i kopie jak szalona. Mam nadzieję, że da mi pospać dziś w nocy :)

no to niestety ale chyba będziesz musiała ostro przysiąść i posegregować ;/
Ja nic nie dostałam, może to i dobrze. Bo pewnie mi też by ludzie nawciskali. A tak to co potrzebne mam na te 3 miesiące, a później to się dokupi.

Dzisiaj dostaliśmy 3 kombinezony takie z gatunku cieplejszych - używane, ale bardzo ładne i w bardzo dobrym stanie. Są różnej grubości, więc na pewno któryś z nich będzie w sam raz, żeby małego zapakować na podróż ze szpitala do domu.
A karton ciuchów o których wspomniałam wcześniej - rzuciłam okiem i już mi się nie chce patrzeć dalej.
Mam wrażenie ostatnio, że wszyscy ludzie w okolicy traktują nas jak zakład utylizacji - wciskają wszystko co mają po dzieciach. W kartonie na wierzchu leży reklamówka z masą butów - na moje niewprawne oko, buty na przynajmniej roczne dziecko. Podobnie ciuszki, na które zdążyłam spojrzeć. I co ja mam z nimi zrobić? Nie mam miejsca nawet na te, które się faktycznie przydadzą od razu...
Fajnie, że tyle tego dostajemy i nie chcę być niewdzięczna, ale część rzeczy nadaje się do schowania do piwnicy na rok a niektóre wręcz do wywalenia.

Fabiankowa jeszcze raz ogromne gratulacje:)
my właśnie wróciliśmy od koleżanki z torbą ciuszków, a mąż teraz skręca łóżeczko

Właśnie po wizycie jestem. No i zgodnie z moimi obawami, rośnie mi ten chłop... Teraz waży ponad 2700, niby w normie, ale to górna granica i termin USG na 25 września wychodzi. Wiadomo, zależy ile młody jeszcze sobie posiedzi (lekarz mówi, że tacy jak on to prędko nie wychodzą), ale szyjka zamknięta i nic zupełnie się nie dzieje.
Za jakieś 2 tygodnie mogę już zacząć próbować go wykurzać stamtąd, żeby nie ryzykować, że ponad 4-kilogramowego słonia przyjdzie mi urodzić. A z kolei w domu jeszcze tyle do zrobienia, zanim się młody urodzi. Ciuchy niepoprane, szafy nie ma, wózka nie ma, materaca i kosmetyków też nie. No i jestem między młotem a kowadłem, bo ja chciałam go do października ponosić, żeby na spokojnie ze wszystkim zdążyć, ale teraz się boję, że tak duże dziecko to mnie zmasakruje. A cc to mi się jakoś nie uśmiecha - nie chcę, żeby mnie pociachali...
To chyba czas na trochę paniki...

Dziewczyny nie straszcie kurde :P
staram sie mimo wszystko nie myslec o porodzie ,a Wy przed drugim rozpakowaniem wiec z doswiadczeniem i jak juz Wy tak mowicie wrrrrr. Bedzie ok, jakos byc musi, przezyc sie da wiec... ;)))

cherringup glowa do gory, mnie co jakis czastez lapie, ale raczej ze Maz mnie nie przytula haha, On oczywiscie twierdzi,ze ciagle to robi,ale ja nie chce "tak" ja chce 100 % uwagi ;)))
Wlasnie, wyjsc trzeba z domu, ja sie staram sama nie siedziec bo wtedy najczesciej lapie , a tak jak czlek zajety, zagadany ;)ja kursuje ciagle miedzy wejherowem i Rumia hehe i tylko sie boje co by mi wody nie odeszly w autobusie :P
no i wlasnie wygadac sie Mezowi, wyzalic, cieprliwy wyslucha,nawet postara sie cos pomoc,pocieszyc chociaz nie rozumie o co chodzi...;) o i wlasie czekolada,oj,ale sobie belgijska gesta dzis strzele ...

Fabiankowa super!!! Gratulowac!!! Rewelka, "olac" bol,wazne zeby byc po, wszystko chyba do przezycia... :P

Natalia tak to z tymi Mezami jest ;) niby maja wspierac,ale nie oszukujmy sie nigdy nie zrozumieja co czuje kobieta, do tego kobieta w ciazy, ktora czasem sama siebie nie rozumie w tym stanie ;)))

Moja siostroa mnie wybawiła! Przywiozła mi jakieś krople do nosa, które mogę stosować... choć na chwilę ulga

Mąż za to się jakby na mnie obraził, że marudzę itd. Mężczyźni nigdy nie skumają o co nam kobietą chodzi. Bo to chyba logiczne, że skoro jestem duża jak słoń, ciężko mi znaleźć wygodną pozycję, muszę leżeć i jeszcze mnie katar męczy to raczej w skowronkach nie będę.... I to ma być wsparcie...

Super, że zaczyna się już na dobre rozkręcać mimo, że wciąż mamy sierpień, a jeszcze sporo sierpniówek w dwupaku :)

Ja dziś padnięta jestem, pogoda straszna, jest tak parno. Wracaliśmy do domu spacerkiem i już myślałam, że nie dojdę. Dobrze, że była spacerówka i miałam się o co opierać :) Ledwo przyszliśmy to wzięłam prysznic i już paraduję w koszuli nocnej ;)

Coś mi się wydaje, że w pierwszej kolejności rozpakują się dziewczyny, które już mają dzieci, a świeżaki to sobie poczekają.

Zobaczycie, jeszcze zatęsknimy za tymi momentami, kiedy spokojnego snu nie przerywał ryk głodomora, a nasz dzień nie ograniczał się do karmienia cycem i oglądaniem każdej kupy, czy aby na pewno wygląda jak powinna :P

~ Cheeringup - obejrzyj sobie jakąś dobrą komedię, nawet zmuś się, jeśli samo z siebie Ci się nie będzie chciało oglądać.
Jak lubisz gry karciane, planszowe itp, to proponuję stronę kurnik.pl.
No i mi osobiście poprawia humor czytanie dobrej książki kucharskiej z obrazkami :)
Albo, skoro już w temacie książek, jeśli nie czytałaś, to ja polecam Cejrowskiego, np. Rio Anakonda. Kolesia nie trawię, nie mogę go słuchać, ale to trzeba mu przyznać, że jak się wciągniesz w książkę, to zapominasz o reszcie świata. Ja go czytałam w 5-6 miesiącu, jak zaczęła mnie napadać depresja i rzygałam już literaturą ciążową, a każdy mi "przy okazji" takową podrzucał.

Fabiankowa - GRATULACJE!!!!!!! Jejciu, zaczyna się :)
Ja dziś byłam w pracy :) zaliczyłam uczniom wszystkie poprawki... no bo w końcu taką m...dą nie będę :) Posiedziałam na radzie, potem pojechałam na zakupy i zaszalałam... ale mam już wszystko :) oprócz kosmetyków. A teraz zjadłam obiadek i oglądam Flash Foreward na kompie... wciągnął mnie ten serial :)

Dzien dobry ;D

jestem...

urodzilam i mamy sie rewelacyjnie ;)

siedzac wieczorem w domu... dla swietego spokoju Sebastiana pojechalismy na izbe co by zobaczyc czy sa skurcze.....

no i byly...

lekarz zapytał czy chce rodzic... wiec powiedzialam ze tak..

podali oksy co by poszlo szybciej...

jakies znieczulenia... i poszło ;)

oczywiscie nie bez bolu.. ale bolało że łoooo ...darłam pysk rowno!

Seba był ze mną ;)

o polnocy odeszły wody.. a o 0;35 byla juz Kaja.. ;)

no i pekłam..

3 szwy..

ale siedze po turecku wiec nie boli bardzo :)

KAJA jest cudowna...

spi, s****i woła jesc ;)

A Fabian.. zachwycony siostrą! ;)

a ja jak przyszedł z Sebastinem to na wejsciu sie popłakałam ;)

Ah... wspaniale ;)

mamo Sandry, no to 3mamy kciuki, aby poszlo szybko i aby nie meczylo was za bardzo...no to faktycznie rozpakowanie sie zaczelo

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?