Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - CÓRKA - Kaja - 3820 g - 54 cm

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-18-t263232,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Witajcie,

znowu poniedziałek.. czekam na męża. Obiado- kolacja się dogotowuje.. Mały mój marudny. Chyba przez pogodę. Ledwo wróciliśmy do domu ze spaceru i zaczęło padać. Dobrze że pranie mi wyschło do południa :) a mnie strasznie boli(rwie) kolano(w sumie noga od kolana do palców stóp) zawsze tak mam jak ma przyjść zmiana pogody.. :/
od dwóch dni męczą mnie nocno- poranne mdłości..buu..
Czy na zaspę trzeba brać swój zestaw do lewatywy??
Bo byłam w aptece i nie wiedziałam czy kupić czy nie... torbę mam spakowaną i czeka grzecznie na użycie. Jutro idę do lekarza może będzie miał dla mnie jakąś cudowną wiadomość i oświadczy że urodzę szybciej niż przewidywał.. ah..
Niecierpliwie czekam na kolejne wieści o rozpakowanych mamusiach :)

ten sklep ma aktualnie bezpłatną dostawę na karmniki http://www.lovemum.pl/categories/biustonosze-do-karmienia

bladykot może mała zechce jutro przyjśc na świat, weź z nią może porozmawiaj, wytłumacz:)

nusia oj tak jeszcze tylko dwa dni i wolne:)

ja dzisiaj weszłam do sklepu z ciuszkami dla malucha i tak mi się słabo zrobiło, że musiałam wyjśc:( weszłam do cukierni wypiłam wodę mineralną, zjadłam drożdżówkę i było już lepiej. Nie wiem czy to od ciepła, czy spadek cukru czy ciśnienia, ale trochę się wystraszyłam

a ja po wizycie u gina i cały czas do przodu czyli szyjka miękka 1,5cm, rozwarcie 1 palec, czop nie odszedł. Mała waży 3561g. Gdyby zachciało mi się rodzić to mój gin ma jutro dyżur :)

Eveline22
mnie też :( a w dodatku od jakiegoś czasu strasznie mi "tam" mokro .Normalnie utrzymuje przemysł wkładek !

image

mnie dzis caly dziień brzuch boli jak na okres

Cześć dziewczyny :-) Wczoraj wróciliśmy z lasu :) Było super, powietrze ekstra-spędziliśmy na łonie natury 2 dni ze znajomymi i naszymi dzieciakami:)Muszę zaraz poczytać co tam u Was przez weekend ;-)
Mnie strasznie boli krocze i mam małe skurczyki od soboty-czuję jakby mi się rozwierała szyjka,to pewnie te przepowiadające... Pamiętam tak samo było z Jasiem..:)

~ Ewciuś, jak będziesz miała jakiś godny polecenia przepis dla karmiących mam, to daj znać. Jeszcze nie zwracałam uwagi na kwestie żywienia przy karmieniu, mam nadzieję, że mały nie będzie miał alergii.
Pamiętam, jak wyglądała starsza siostra mojego ex, jak zakończyła karmienie dziecka z alergiami. Z wysokiej, odpowiednio zbudowanej (panowie ochoczo potwierdzali, że budowa jest bardzo odpowiednia) naprawdę fajnej laski został szkielet!! Przez kilka miesięcy jadła wyłącznie gotowaną pierś kurczaka/indyka, gotowane buraczki i jeszcze tylko kilka innych rzeczy i prawie żadnych przypraw. No i wyglądała jak kości okryte skórą, a z cycków zostały jej dwie powiewające skarpety. Przez kilka miesięcy schudła ponad 30 kg (ok 60 ważyła przed ciążą, w ciąży jej przybyło ok 20, a po zakończeniu karmienia ważyła niecałe 50 przy wzroście 175). Ja wtedy jeszcze byłam g*wniarzem i nie kumałam za bardzo tematu, ale teraz jak o tym myślę, to coś mi się wydaje, że chyba nie tak to powinno wyglądać.

termometry rtęciowe nie są już dostąpne w aptekach !!!! Zostały wycofane jakiś czas temu ze wzgledu na szkodliwośc rtęci .Teraz są tak samo wyglądające jak rtęciowe ale mają jakąs inną substancję .Też działają dobrze , lepiej niż te elektorniczne :)

image

~cheeringup
niestety w sprzedaży już nie ma termometrów rtęciowych, zostały wycofane zgodnie z wytycznymi UE

Ja w domu mam jeszcze rtęciowy, ale przy maluchu to będę się bała tego używać. A jak mam kupić elektroniczny, to już chyba kupię taki co w kilka sekund zmierzy tą temperaturę, czyli chyba taki bezdotykowy...

na SR babeczka mówiła, że może być jakikolwiek byle nie rtęciowy i nie chodzi tylko o mierzenie temp. dzieciom ale również i mamom.
Ja kupuję najzylkejszy elektroniczny, pielęgniarki w razie czego poradzą sobie z mierzeniem temp. malucha.
Z tego co słyszałam, to najdokładniejsze są jednak zwyczajne rtęciowe termometry... i chyba taki zakupię do domu. Do szpitala chcą chyba elektroniczny, żeby się nie stłukł.

Nie, jeszcze nie kupiłam, bo też nie wiem jaki :((Tyle tego jest...

Ewciuś
a kupiłaś już ten termometr? Bo skoro w szpitali nie ma, to muszę kupić ale zupełnie nie wiem jaki :(

tyle sie napisalam i nie dodalo... wrrr
no nic, milego dnia MAmuski, szybciej sie rozpakowywac bo czekam na swoja kolej ...;)))

Heh, biedne jesteście cukrzycowe ciężaróweczki :(( Ja ostatnio postanowiłam potestować takie różne jadłospisy dla karmiących mam :) że niby 5 posiłków dziennie, że niby bezpieczne kombinacje dla maleństwa... i sprawdzam ile czasu zabierze mi przygotowanie takich posiłków... czy będę miała czas w ogóle...na razie idzie mi szybko i sprawnie ale ciągle jestem głodna!!! :)))

Natalia, ja Ci napiszę z doświadczenia, że jak byłam na klinicznej na zabiegach (piętro wyżej na onkologii) to trzeba było mieć swój termometr bo nie dają szpitalnych i mama biegła mi kupić i papier toaletowy bo w kibelkach nie uświadczysz :) Nic nie pisali o elektronicznych więc miałam zwykły, ale pewnie dla maluszka wygodniej od razu ten douszny mieć :)

Mi też się zdarzy zjeść coś słodkiego albo przed obiadem, albo między obiadem a kolacją i jakoś wtedy nie ma problemu z cukrem.

No nic trzeba wytrzymać jeszcze te parę tygodni i miejmy nadzieję, że potem samo się ustabilizuje. Mam tylko nadzieję, że za tydzień jak pójdę na kolejne spotkanie z diabetologiem to nie karze mi insuliny brać...

Kurczę teraz w ciąży, żeby za dużo nie przytyć to tak uważałam co jem i ile i mi jakaś głupia cukrzyca wyszła. A poprzednim razem miałam 22 kg na plusie, żarłam wszystko i nic mi nie było (oprócz tych zbędnych kilosów oczywiście ;)).

ja tez az tak restrykcyjna nie jestem, przeciez nic w ciazy nie przytylam, a kolosa mam w srodku...i ciasteczko zjem...ja juz nie mam pomyslow co wymyslec do jedzenia...dziewcyzny jeszcze miesiac, ale ja musze diete trzymac po ciazy rowniez, aby ta cukrzyca nie zostala, bo dosc szybko u mnie wykryli...i tu jest duzy minus tego...

ja też na tej diecie cukrzycowej wiecznie głodna chodziłam. I zjem normalnie, wyników wtedy nie zapisuję. Po co mam znowu słuchać. Tym bardziej, że przytyło mi się 1 kg od wizyty. Wczoraj np. zjadłam pyszne lody na deser. Ale za mną chodziły... :)

Zjadam 1 bułkę taką niedużą, wielkości kajzerki. Ja też jestem przyzwyczajona do normalnego porządnego śniadania i po takiej bułeczce po godzinie znowu jestem głodna. Najlepsze jest to, że jak zjem taką bułkę z wędliną i zielskiem na kolację to mi cukier wychodzi ok 100, a po śniadaniu to jakaś masakra (przecież jem to samo). No nic może też przerzucę się na twarożki na śniadanie nr1 a po zmierzeniu cukru wypiję kawę i wtedy zjem bułkę (to takie małe oszukaństwo, ale nie zamierzam się głodzić, tym bardziej że przez ostatni miesiąc to może pół kilo przytyłam, a przecież dziecko też rośnie).

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...