Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - CÓRKA - Kaja - 3820 g - 54 cm

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-18-t263232,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

my wróciliśmy z zakupów, ale takich do lodówki i obiadowych:) jejku jak dziś gorąco, ale tylko się cieszyć, że takich upalnych dni nie było za wiele tego lata bo bym chyba na czworakach chodziła:)
mamosandry to trzymam kciuki, żeby się akcja dzisiaj rozwinęła:)

~ Monia - ja zmusiłam Z. żebyśmy się zamienili w łóżku na "strony". Niby to samo łóżko, ale po jego stronie spałam jak niemowlę, nie budziłam się, nie odgniotłam sobie bioder, nic mnie nie boli. Już chyba sobie na niej zostanę.

~polapola

leszczynki i grabówek to mała odległość, wygląda na to, że jesteśmy prawie sąsiadkami :)

Odnośnie redłowa to zasadniczo nie usłyszałam niczego o czym bym wcześniej nie wiedziała tj. kiepskie warunki na patologii, na położniczym lepiej, opieka całkiem dobra, położne różne - i miłe i mniej miłe ale pomagają, zaglądają do dzieci i nie robią z tego problemu, jedzenie kiepskie i przeważnie zimne (catering jedzie z Wejherowa), tatusiowie, babcie i reszta rodzinki wstępu na sale, gdzie leżą dzieci nie mają, sale 2,3 i 4 osobowe, całkiem ładne, szpital niczego nie daje tj. nie ma żadnych zestawów startowych, kosmetyków, pampersów, podkładów itp., jedyne na co można liczyć to tetrowa pielucha ale warto wszystko mieć swoje
Więcej pożytecznych informacji uzyskałam na temat cesarki, ale Ciebie to raczej nie dotyczy, więc nie będę zaśmiecać wątku

Ja sypiam niestety coraz gorzej, budzę się ok. 3-4 i potem to już tylko przewracam się (z niemałym trudem) z boku na bok a o 7 już dalej leżeć nie daję rady. Bolą mnie biodra a przy zmianie pozycji brzuch, szkoda gadać ...
Poza tym patrzę na siebie i czuję się taka ... wielka i nieatrakcyjna. Zamiast myśleć o dziecku zastanawiam się co będzie po porodzie, kiedy zrzucę wagę itp. Nie wiem skąd mi się te myśli biorą, koszmar :(
Na weekend wybywamy do przyjaciół, więc mam nadzieję, że trochę mi się optyka zmieni ...

Miłego weekendu życzę

hejka,

Lipuszko, widze, ze jestes stworzona do rodzenia ;-) super, ze mialas to znieczulenie no i poszlo na oxy powinno przyspieszyc hihips.czkawki to norma i nie przejmuj sie, daj jej cyca albo butle, bo nie wiem jak karmisz i dzidziusiowi nie przeszkadza...plus wybudzasz na karmienie dlaczego? minelo 4h od niekarmienia, twoja to kruszynka, wiec moze mniej jedzonka potrzebuje...

mamosandry, cierpliwosci i powodzenia...

ja za 1h odwoze meza do norwegii, oczywiscie jet przeziebiony itp, mam nadzieje, ze w Pln ie bedzie chorowal...

aha ja przynajmmiej na kazdej wizycie w szpitalu mam rozmowe o antykoncepcji...i to mi sie b.podoba, dziwie sie, ze w Pl tak nie ma, bo spoko jak kogos stac na 6 dzieci to ok, ale nawet maz pochodzi z 5 rodzenstwa i nie stac ich bylo, klepali wielka biede, najgorsze, ze bracia powielaja ta, bo tak sie wychowali i jakos to bedzie...nie chce opisywac, ale naprawde dziwie sie, ze ludzie mysla o dziecku nr.3, jak mieszkaja na wsi, w 1 pokoju, dzieci spia razem w lozku itp...pracuje tylko jedno i to na czarno...

w londynie jest slonce hurraaa, ps.chce wybrac sie z sis do kina na film Almadowara, pt. The skin I live in, podobno dobry, moze jutro wybiore sie...

cześć kobitki,ale dziś gorąco....

nie słuchajcie nikogo tylko własnej intuicji ,bedziecie popełniac błedy ..bo kto ich nie popełnia ale to wasze dziecko i tylko wy czujecie i wiecie co dla niego jest najlepsze =] POWODZENIA =]]]]

Dziewczyny ja mieszkam na karczemkach więc też należe do tej przychodni na jasieniu. Jest jeden pediatra ok ale nie pamiętam nazwiska chyba Dymkowski . Ale gorsze to są położne !!! Ponoć przychodzą na wizyte patronażową z wielką łachą i próbują za wszelką cenę pokazać Ci jaka to z Ciebie niedorajda przy dziecku. Zreszta jak na początku chodziłam tam do gina to ani jedna z nich nie była ani przez sekunde miła !

image

alicja_82 ja tez mieszkam na Jasieniu od jakichs 5 lat i jak urodzilam Sandre to pierwsze co to zapisalam ja do pediatry do zukowa skad pochodze bo tez opinie nieciekawe slyszalam o tutejszych pediatrach zreszta dwa razy z Sandra nawet poszlam ale jakos nie bylam zadowolona:(
A ja to dzisiaj myslalam ze na porodowke pojade przed 1 pierwsza dostałam skurczy miałam co 7 minut i tak do godziny 4 z malymi przerwami pod koniec ale pozniej wszystko sie uspokoiło a juz mialam cicha nadzieje ze to dzisiaj...:) no cóż czekamy dalej:)

Ale dziś w nocy było gorąco. Rano skusiłam się i wyszłam do sklepu, teraz żałuję, jest tak gorąco, że aż mi słabo. Resztę dnia spędzam w domu i tylko obiad zrobię, za nic więcej się nie zabieram :)

titina dobre to :) ale na dłuższą metę chyba nie dałoby rady
a tak na poważnie to wcale nie jest tak śmiesznie jak to sie wydaję, az dziw na głupote niektórych ludzi..

ewaaa42 - Może do każdej paczki dołączaj prezerwatywy ;)

czesc dziewczyny,
to ktora się dziś rozpakowała? :P
ja o swoim samopoczuciu nawet nie będę pisać, bo to się robi nudne! Mam serdecznie dość wszystkiego. :(

Życzę wszystkim miłej soboty!

Lipuszka gratulacje!!

do mnie wczoraj sasidzi zawitali z wózkiem i 3 pakami ubranek
posegregowałam, część pakuję i oddaję u mnie na wsi bo tu niestety niby XXI wiek ale niektórzy mają nadal problem z antykoncepcją ;/

brakuje mi jeszcze łóżeczka,wanienki, kolderki i podusi no i kosmetyków
czekam aż mi sie remont skończy i zaczynam przygotowania na maxa :)

GRATULUJE LIPUSZKA !!!!!!!! no to teraz sie posypiemy =] MÓJ BRZU BOLI TWARDY JAK KAMIEN ALE TO DLATEGO ZE MUSZE NOSI TULIC MOJEGO MALUTKIEGO SYNKA =] I W NOCY I W DZIEN =] A PACIORKOWCA NIE MAM !!! =] HURA

Ruminka to klejam tak:
Z przyjemnością informujemy, że nasz oddział Klubu Kangura
rozszerza swoją działalność również
na Małe Trójmiasto Kaszubskie.
Po ostatnim, bardzo udanym, spotkaniu plenerowym
koło Miejskiego Domu Kultury,
na dobre ruszamy ze spotkaniami klubowymi
również w Rumii.
Stało się to dzięki Klubobawialni,
która życzliwie zgodziła się nas gościć nieodpłatnie,
na początek we wrześniu i październiku,
a także zaprosiła nas do udziału
w „Janowskiej Biesiadzie” – imprezie plenerowej
organizowanej przed Dom Kultury Spółdzielni Mieszkaniowej „Janowo”.
W czasie Biesiady zapraszamy Was
do naszego punktu konsultacyjnego przy stoisku Klubobawialni,
gdzie będziemy robić to co zawsze, czyli:
 będziemy pomagać Wam się wiązać,
 będziemy pokazywać chusty i nosidła,
 będziemy odpowiadać na Wasze pytania
 i będziemy miło spędzać czas.
Klubobawialnia przygotowała w tym czasie szereg atrakcji dla dzieci i rodziców,
dlatego zapraszamy Was tym bardziej, bo jesteśmy przekonani,
że udział w Biesiadzie jest dobrym pomysłem na wspólne spędzenie sobotniego wieczoru.
Szukajcie nas w sobotę, 27 SIERPNIA od godz. 16.00
w Parku Miejskim w Rumii Janowie
przy ul. Stoczniowców

Ja tez wyspana...Maz odsypia.Co tu robic,zeby nie halasowac za bardzo ;/?

Uciekam...slonecznego dnia!!!

ja już też wyspana:)
w nocy wstałam tylko dwa razy do toalety więc jest sukces:)
dzisiaj w planach ogarnięcie mieszkanka(kawalerka więc damy radę z mężem:)), a potem wybieramy się na działkę na grilla
odezwę się jeszcze przed wyjazdem, a tymczasem życzę miłej, i pogodnej soboty

bladykot sie nie otwiera,ale dzieki za checi ;)

Lipuszka gratulacje!!!
Ale fajnie,ze sie ruszylo...niespodzianka,nie spodziewalabym sie,ze Ty bedziesz nastepna :)

hihi mi tez 36 tydz.leci,ale jakos sie staram nie stresowac :P Wczoraj tak siedzac na Mszy...napinal sie brzucho co jakas chwile pomyslalam,a co jak mi tu wody odejda?;p trudno.Brzucho czesto sie napina wiec moze wkoncu cos z tego bedzie :P

Ja chce ur.gora za 2 tyg. ...mam nadzieje...mimo wszystko :P
We wtorek idziemy do gin.niech mowi co i jak...

Ja wczoraj sama sie farbnelam na leśna jagode ;D ostatni raz przed porodem...:P

Chcialabym miec w perspektywie na wrazie"w"znieczulenie,ale sie nie zapowiada...

lilo ja tez wole "Mama I ja" zdecydowanie lepsza obsluga, moze mniejszy wybor kosmetykow I akcesorii dla maluszka ale za to kompetentnosc pracownikow s****ila, ze jestesmy zadowoleni z wyboru wozka, lozeczka, komody, fotelika, materaca :D A ceny jedne produkty tansze niz w Akpolu, drugie troche drozsze.

Pewnie dziwicie sie co ja robie na forum o tej porze? Musze malutka obudzic na karmienie :D

Wczoraj dostala czkawki I biedna tak wyczekujaco patrzyla na mnie a ja jedyne co moglam to tulic I czekac az jej przejdzie...

Marta29 zmienie suwaczek tylko musze do domciu wrocic, bo tak to caly czas z telefonu pisze :)

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...