Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

poprzedni wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. Leokadia2101 - 17 wrzesień
7. Jumelka - 24 września
8. Ewciuś - 26 września
9. pieczenienatalia - 27 wrzesień
10. Ru.mink@ - 29 września
11. malinowa mandarynka - 1 październik
12. Monia Er - 4 październik
13. sowka - październik
14. nusia85 - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

Nie przejmuj się pieczenienatalia, ja juz przywykład do uczucia braku męża. Choc nie jest łatwo..:(
Ru.mink. możesz podac mi linka do aukcji Twojej sukienki?

ależ tu dzisiaj cisza, wszystkie ze swoimi siedzą? tylko ja słomiana wdowa w domu??
wczoraj nie czułam się najlepiej, na szczęście dziś już jest zdecydowanie lepiej :)

Ja wlaśnie swoja wystawilam na allegro.

Roli mimo wszystko ci wpsolczuje...;/
Mnie skreca jak pomysle,ze Maz ma na tydzien wyjechac na szkolenie wrrr

Ja z kolei poszukuje sukienki na ślub. Będę wtedy w 7-mym miesiacu, więc musi byc juz typowa ciążówka. Może wiedzie gdzie mozna kupić takie wywalone w kosmos sukienki? :) Tzn. chodzi mi o ładna, porządną, średnioskromną..;)

Co do przeczucia to ja juz sama nie wiem. W pierwszej ciazy od 2 miesiąca wiedziałam, że będziemy mieli dziewczynkę. Teraz wszyscy mi mówią, że fajna byłaby parka, czyli chłopak. Ale dziewczynki sa takie kooooochane, że gdyby była druga to tez będę bardzo szczęśliwa :)))

a ja sobie kupiłam sukienkę, piękną :)

mnie maz przez wiekszosc ciazy nie bedzie widzial takze mam pelna wolnosc wyboru:)

kiedys na aerobic sie wybieralam w legginsach to bylo" jak to,ale Ty juz na to nic nie zakladasz?a jakies spodnie?" hihihi

ja widzialam tez fajne jeansowe sindbadytakie za kolano tez ciekawe ;) w legginsach to mnie Maz z domu nie wypusci ;)

ale cisza...
Chyba trzeba uciekac ;)

ja tez raczej nie zamierzan duzo ciazowych ubran kupic ale widzialam juz swietne leginsy 3/4 z guma ciazowa w sam raz na lato i moze jeszcze cos mi wpadnie w oko:)

Fajne bluzki na allegro, strasznie mi sie podobaja:)
Za duzo typowo ciazowych ubran nie bede kupowac bo nie ma sensu,tuniki mozna nosic, ale ze 2 bluzki na lato ;))) i jakies spodnie.

http://moda.allegro.pl/be-mama-ciazowy-t-shirt-baby-face-violet-l-i1489163298.html

Ja tez w sumie chcialabym czesac warkocze ;),ale mysle,ze bedzie chlopiec. Z chlopaka tez sie bedziemy cieszyc, byle wszystko bylo dobrze :)
Ehhh az sie boje myslec o porodzie,narazie staram sie w ogole nie rozwazac tego tematu ;p

A ja dzisiaj mam wychodne... :)
Na bal "se" idziemy ;) a co tam :)

Dla chlopca myslalam Filip, Łukasz... jakos tak :)
Dziewczynka... Amelka, a Maz chce Daniele ot tak bo zetknal sie z tym imieniem i w sumie,ani bardzo wydziwione nie jest ani zbyt popularne wiec w sumie fajne.

Zobaczymy... a czwartek czeka nas bad.przeziernosci karku w inviccie.

Dzien doberek

co prawda u mnie jeszcze nic nie widac usg jeszcze tez nie mialam wiec staralam sie podchodzic sceptyczniej do ciazy ale nie da sie i od zeszlego tygodnia mowie do fasolki np jak gotuje albo wracam z pracy tylko wtedy staram sie zeby nikogo nie bylo w poblizu bo raczej dziwnie moglabym wygladac idac ulica i mowiac sama do siebie:)

milej soboty:)

Dzień dobry w sobote!
Wczoraj miałam wieczorne wyjście więc nie zaglądałam na forum i dziś popołudniu też mnie nie będzie. Widzę, że bardzo tęsknicie :P

Co do imion to mamy już wybrane i już się nie mogę doczekać, aż będę wiedziała jaka płeć by mówić do brzuszka po imieniu :)
A czy Wy już mówicie to swoich brzuszków??

odnosnie przesuszonych dloni to mi zawsze kamill rumiankowy pomagal a slyszalam opcje zeby rece nasmarowac grubo kremem nivea i na noc wlozyc rekawiczki bawelniane
powdzenia:)

ja juz imiona mialam wybrane dluuuuugo przed ciaza- mam swoje ulubione ale pewnie to bedzie tak ze dopiero jak zobaczymy maluszka to wyjdzie jakie imie bedzie mu najbardziej pasowac:)
macie jakies przeczucia odnosnie plci dziecka? ja bardzo chcialam dziewczynke ale od poczatku mam przeczucie ze bedzie chlopak

dziś piątek pewnie każda ze swoim chłopem siedzi :) mojego jeszcze nie ma w domu bo jakby był to mnie by tu nie było ;)

Pytanie 1: Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na przesuszone dłonie? Jeszcze nigdy nie miałam tak suchych dłoni jak tej zimy.. :/

Pytanie 2: Czy myślicie już nad imionami dla waszych maluszków?

P.S. a cisza...rzeczywiscie jakas taka zapadła :P

misiabela ja generlanie tez sie "ubezpieczalam" zarzucalam pytaniami doradczynie...,ale jak juz nie kazala sie martwic to jestem dobrej mysli i nawetnie mysle,ze mogloby byc inaczej ;)
Wkoncu musze miec co robic, szykowac kat Maluszkowi :)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...