Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

poprzedni wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. Leokadia2101 - 17 wrzesień
7. Jumelka - 24 września
8. Ewciuś - 26 września
9. pieczenienatalia - 27 wrzesień
10. Ru.mink@ - 29 września
11. malinowa mandarynka - 1 październik
12. Monia Er - 4 październik
13. sowka - październik
14. nusia85 - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

Jumelka, na większości jak nie na wszystkich lekach jest napisane by nie stosować w pierwszym trymestrze, ale koniec końców to lekarz decyduje, więc myślę, że nie masz co się martwić, na pewno infekcja jest bardziej groźna dla dzidziusia.

R.mink@
możemy sobie podać rękę, jak mi coś nie podpasuje to mój mąż też zbiera wszystkie bęcki :P Na szczęście możemy być w tym czasie bezkarne hahaha :P

Jumelka musisz miec nadzieje,ze lekarz wie co robi, wybiera pewnie mniejsze zlo. wkoncu komu mamy ufacjak nie lekarzom?

Kurcze dziewczyny
Wy tez macie takie homronalne jazdy?
Moj Maz jest biedny...
Co prawda czasem zasluzy,ale wlasciwie teraz to byle czym zasluzy :P
Masakra.

ja biore euthyrox ze wzgl., na tarczyce, a witaminy to Femibion Natal (kiedys nazywal sie feminatal Metafolin)

Hej dziewczyny:)
Ja narazie nie biore zadnych witaminek wyniki mam dobre wiec lekarz stwierdzil ze nie potrzeba ale w szufladzie mam na wszelki wypadek prenatal:)
A co do plci to wolalabym druga dziewczynke:) ale jak bedzie chlopak to sie nie obraze;)
Z Sandra od poczatku ciazy wiedzialam ze bedzie corka ale terraz to nie mam pojecia kto siedzi w moim brzuszku:)

Ja tez na torecan-ie ;)

Brzoskwinko z wymiotami to roznie.
Polowa ciezarnych je ma wiec moga Cie ominac, ja nudnosci dostalam w 6 tygodniu itak trwaja do dzis... z wymiotami wlacznie(choc nie zawsze) Sa lepsze i gorsze dni,ale teraz to sie wspomagam farmakologicznie wiec... ;)

Dzień dobry

Lekarka przepisała mi tabletki dopochwowe na tą infekcję i wczoraj je wykupiłam. Na ulotce jest napisane, że nie powinno się stosować w pierwszym trymestrze. Trochę się boję, ale wczoraj zaaplikowałam lek. Mam nadzieję, że lekarz wie co robi i to nie zaszkodzi maleństwu. Póki co po tej jednej dawce nic złego się nie dzieje. Ale stresa i tak będę miała.

Do pary brakuje mi chłopca :) ale jak będzie dziewczynka tez będę szczęśliwa :)

No cóż, marzy mi się dziewczynka :)
nawet jak myślę o dzieciątku jak będzie wyglądać itp to zawsze widzę w wyobraźni dziewczynkę :)
ale oczywiście jak to jednak chłopiec się w brzuszku ukrywa to będę równie szczęśliwą mamą :)
Jak to mówią "byle było zdrowe" :)

Zapomniałam dopisać, że tym razem marzy mi się córeczka do pary.

W poprzedniej ciąży też brałam Elevit. Teraz też chyba będę brała i muszę w aptece zapolować na duże opakowanie (100 szt), bo wychodzi taniej. Wczoraj lekarka wspomniała też o Femibionie, ale jak zobaczyłam, że tabletki dla kobiet od drugiego trymestru kosztują ok 50 zł za małe opakowanie to mi się odechciało...

Ja z witamin biore od 7-mego tygodnia ciazy Elevit, podbno są najlepsze (i niestety nie najtańsze). Druga firma polecanych witamin dla ciężarnych to Materna. Zrobiłam wywiazd z moim ginem i położną, więc te polecali (a żadnego interesu w tym poleceniu oczywiście nie mają).

Wiecie co dziewczyny, byłam wczoraj na usg, tydzien temu również i za każdym razem patrzyłam na krocze co tam sie znajduje. No i ja zauważyłam siusiaczka, wczoraj lekarka powiedziała, że też go widzi, ale oczywiście - na 100% w tak młodej ciąży nie może stwierdzić. Byłoby fajnie :) A Wy na co czekacie? :)

Witajcie mamusie i dzieciatka :) dawno tu zaglądałam :) co do witaminek, biorę femibion i jodid (zalecenie lekarza). jak wynik testu ciążowego wyszedł mi pozytywny to brałam kwas foliowy, ale teraz mam go w zestawie z resztą witamin. Torecan dostałam na wymioty, pomaga!!!Co do zmęczenia...w poprzedniej ciąży pod tym wzgędem było gorzej...cały czas chodziłam nieprzytomna, teraz dopada mnie zmęczenie wieczorami, ale udaje mi się to przezwyciężyć :)

a ja się właśnie obudziłam (3 godz. snu) hehe
co do witamin to brałam pharmaton matruelle ale gin kazała zaprzestać, powiedziała że kwas wystarczy. cały czas go biorę.
a torecan brałam przed ciążą kiedy miałam atak migreny właśnie na wymioty. zapytam się. chociaż z drugiej strony wolę z rana zwymiotować i cały dzień mieć spokój niż jak wcześniej całodzienne nudności...nie wiem

Kwas foliowy jest ważny chyba do 6 tyg. Ja go jadłam do 9. Witaminy jadłam przez 2 tyg jak byłam chora, teraz jem 2x dziennie minerały z forever, bo dobrze działają na uzębienie dziecka jak już bedą ząbki rosły, podobno są mocniejsze . Nie wiem ile w tym prawdy, ale na pewno mi nie zaszkodzą, więc jem.

Dzieki ;)

Ja jakoś nie miewam koszmarów ani tzw. głupich snów. Ostatnio padam o 21 i śpię jak zabita, do czasu aż, nam się Młody pakuje do łóżka, hehe.

Na razie kończę falvit (zawiera kwas foliowy), ale lekarka kazała mi już kupić witaminy dla ciężarnych.

jak powiedziała moja gin, wyniki krwi jak u super sportowca więc narazie nic oprócz kwasu :)
witaminki skonsultuj z lekarzem najlepiej :)

:) POwiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy Wy już oprócz kwasu foliowego zażywacie jakies witaminki ??????

Dzien dobrek :)

co do snów to ja mam takie, że jak opowiadam mężowi to patrzy na mnie jak na nienormalną :P np ostatnio śniło mi się, że urodziłam, ale miałam amnezje i nie pamiętałam 4 ostatnich miesięcy, łącznie z porodem :P i się pielęgniarki dopytywałam w jakim jestem szpitalu, czy mąż ze mną był przy porodzie itp. Ale dziecka nie widziałam :)
Czasem też zdarzają się koszmary, a raz to się obudziłam obrażona na męża bo we śnie mnie zdradzał :P

Wymioty na szczęście mnie omijają, kończy się szczęśliwie na mdłościach, a mojej mądrej książce przeczytałam, że w 11 tygodniu powinno już przechodzić, więc siłą sugestii pozbywam się mdłości hahaha

Milego dnia dziewczęta i fasolki!!!

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...