Mamusie wrzesień-październik 2011 *21*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2760g - 51cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *21*

hehe
sny erotyczne, która z nas ich teraz nie ma? :)

Dzień dobry...
Ja rano wyprawiłam Z. do pracy i wróciłam spać i wstałam jakieś pół godziny temu, bo mnie bydlak obudził telefonem... Kazałam mu się rozłączyć i nie przeszkadzać, bo miałam taki piękny sen... erotyczny... I nie miałam żadnego balona z przodu i mogłam się normalnie ruszać... Sen już niestety nie wrócił, może będzie później, bo ostatnio mam ciągle takie sny...
Mały wczoraj mi szalał w brzuchu cały dzień, miałam wrażenie, że coś knuje, ale dziś jest znów spokojny.

Ja pamiętam o suszarce cały czas, bo jak nie użyję i włosy mi wyschną same, a mam dość długie, to wyglądam jak miotła, część się pokręci, część pofaluje, a część zrobi zygzaki i będzie bez sensu sterczeć w przypadkowych kierunkach.
Obwód w pasie dziś 110, z 2 dni temu było 113 - to już chyba kwestia tego, jak bardzo mały tyłek wypnie...

Wczoraj Z. ze stoickim spokojem mi oznajmił, że nie zdążymy ze wszystkim zanim mały się urodzi. On sądzi, że to będzie za jakieś 3 tygodnie, a my "jak zwykle ze wszystkim" będziemy totalnie nieprzygotowani. Gdyby nie prowadził w tej chwili, to chyba bym go udusiła. To nie jest rzecz, którą się powinno mówić ciężarnej kobiecie. Tym bardziej, że nie wiem o co mu chodziło z tym, że "jak zwykle" bo np na wszystkie wyjazdy jesteśmy zawsze przygotowani na 110%. Durne te facety, durne... Tylko mnie wkurzył bez sensu.

Tchibo ma bardzo fajne rzeczy, ja mam szlafrok i jest super. Bawełniany, krótki i w bardzo fajnym kolorze.
Ostatnio tez były super bluzki, takie akurat na "po porodzie" zeby ukryć pozostały brzuszek, ale niestety szybko się rozeszły i siostra nie zdarzyła kupić.

Hej mamusie :)
Iza- śliczny brzusio:).A myślałam,że tylko mój jest taki duuuży :).
Pogoda się zepsuła, a miałam taki zacny plan umyć dziś największe okno i mieć już tą kwestie z głowy.
Kurcze, jak się cieszę, bo wychodzi na to ,że mamy już wszystkie potrzebne rzeczy dla malutkiej.Jeszcze tylko czekam na naklejke i lamberkin z allegro.
I mogę rodzić:).Fajnie by było gdyby małej się udało wydostać w okolicy naszej rocznicy, ale raczej sie nie zapowiada...
Koszula z tchibo super, ale marne mam szanse ze swoim brzucholem w nia wejsc:D

`Natalia, no ja właśnie też wolę piżamy, zamówiłam sobie dwie koszule do karmienia z allegro i tak akurat za ok.60zł. Więc ja z propozycji tchibo też nie skorzystam, chociaż w zeszłym roku kupiłam u nich piżamkę i jest rewelacyjna.

`Izulucha brzuszek fajny, nic tylko się do niego przytulać. Ja z ciekawości zmierzyłam swój i mam tak jak Natalia 112cm a w biuście 105 :) Więc czasem, zależy jak stanę, nie widzę mojego brzuszka :)

dziekuje, ale zdjecie to nie moj kadr ;-) ewwa, ja z Blanka bylam wieksza, Natalio, ja ma wiecej w brzuchu...

polapola, bedzie dobrze, pmoze maly poslucha hihi, ale wiecie pk 12h porodu na porodowce nie jest za fajnie i jest sie zmeczonym, ale najwazniejsze aby dziecko i mama byla ok...

ja siedze na FB i wklejam zdjecia...

izulucha
brzucho niezły :) ja wczoraj mierzylam i mam 112 w obwodzie :P

koszula z Tchibo bardzo fajna, ale 60zł... biorą pod uwagę, że później nie będę w niej spać, bo nie lubię koszul nocnych to wydatek spory

A bym zapomniała, taka koszula ma być za tydzień w tchibo, akurat dla nas

http://www.tchibo.pl/Koszula-nocna-p400007954.html

A tutaj niania

http://allegro.pl/philips-avent-niania-scd505-nastepca-510-sklep-gw-i1799253420.html

jakby która z Was chciała zakupić, wcześniejszy model bardzo polecany ale już nie będzie produkowany a ten jest nowością i jeszcze go w Polsce nie ma. Ma fajną funkcję bo można do niej mówić.

fajny brzuszek ja tak do siebie porównuje i chyba jestem większa ;/

Witajcie,
suszarka! nie pomyślałam o niej, ja mam długie włosy, do pasa i często jej używam bo same za długo schną. Ale tak sobie myślę, że po myciu zaplotę sobie warkocza i niech sobie schną...

Zadzwoniłam wczoraj do ginekologa, pochwalił moje wyniki. Leku już nie mam brać, tylko dietę dalej stosować. Ale jedno ciastko sobie zjem. Bo głównie to ostrzegał mnie przed smażonymi potrawami a ciastko nie jest smażone :P

`Monia jak ogarnę to co wczoraj naskrobałam na SR to napiszę.
Brzuch z kolei mi twardnieje jak jestem zmęczona np. sprzątaniem, długim chodzeniem czy siedzeniem, ale wieczorem też się zdarza.

Dziewczyny a mnie czasem w nocy dopada schiza. Ostatnio dość często wstaje do wc i przeważnie jestem zaspana i wszystko mnie boli, tzn.kości w wiadomych okolicach. I tak już kilka razy dopadła mnie myśl, że za chwilę odejdą mi wody i trzeba będzie jechać do szpitala, a ja taka nieprzytomna, obolała, śpiąca i głodna. I fajnie by było gdyby jednak akcja się w dzień zaczęła. Muszę z małym pogadać :)

Ładny brzusio :)

a mi tez brzuch jest twardy itp, ale skurczy nie mam, moze raz czy 2x na dobe...

ja mam teraz pas bo w ciazy nr.1 nie mialam, a brzuszkow nie moglam robic przez 3-4 miesiace, bo bolalo mnie, wiec zalezy od osoby...basen tez odpada na poczatek...i przede wszsyrtkim ujedrnianie tej skory rowniez po porodzie...pyt.czy ja wcisne sie w ten pas...

a to j w poniezialek, troszke sis zle ujecie dala, ale brzuch widac...

image

wklejam wypowiedz dziewczyny z innego forum odnośnie pasów poporodowych:

Byłam dziś na kontrolnej, poporodowej wizycie u gina i zapytałam, co on sądzi o tych pasach poporodowych. Cytuję odpowiedź: "Porażka". Powiedział, że po porodzie wszystkie wnętrzności naturalnie wracają na swoje miejsce a pas uciskając brzuch powoduje, że wszystko jest ściskane i spychane w dół. Podobno miał już kilka pacjentek, które pluły sobie w brodę, że sięgnęły po pasy bo lądowały u niego z powikłaniami, np. nietrzymaniem moczu albo obniżeniem narządu rodnego. Krótko mówiąc, stanowczo mi ten pomysł odradził i zamierzam go posłuchać.
Pozwolił już na ćwiczenia, w tym brzuszki!! Biorę się w garść i obym tylko w ciągu dnia znalazł chwilę czasu na trochę gimnastyki.

Hello ,
Ja sypiam wyśmienicie , zazwyczaj do 9,10 .W nocy raz się budzę na siku ale za to koszmary mnie prześladują.Ciągle śni mi się poród, odchodzenie wód , a dzisiaj nie wiem czy śniło mi się że mam skórcze czy na prawde je miałam. Mam tak twardy sen że byle ból mnie nie obudzi . Gdyby nie to że mały jest nogami do przodu to jeszcze bym urodziła we własnym łóżku :)

image

Witajcie,

po meczu nie było aż tak źle, ludzi nie było słychać, tylko karetki albo policję jak na sygnale wracali. Trzeba przyznać, że nasi całkiem ładnie zagrali no i szkoda tego gola w ostatnich sekundach.

Ja ostatnie dwie noce nawet dobrze spałam, może dlatego, że Dominik się nie budził i przychodził do nas dopiero koło 5, a ja wstawałam w nocy może dwa razy do łazienki. Za to dziś od rana cały czas 'słyszę' bicie mojego serca w uchu i za nic nie chce to minąć, hehehe.

Ewciuś, jak będziesz miała regularne skurcze to ich nie przegapisz, możliwe że to co miałaś wczoraj to początki i w dodatku sugerujące bóle krzyżowe, współczuję.

Mój brzuch to teraz prawie cały czas jest twardy, także przestałam już zwracać uwagę, no chyba że przychodzą skurcze, wtedy to się potęguje.

Mój mały coś dziś leniwy, to chyba ta pogoda tak na nas wpływa.

Niedługo muszę się zebrać i jechać na Zaspę - kolejna wizyta u diabetologa.

hej,

mi mloda zbudzila sie o 5 rano, ale noc przespala wiec juz jest spoko, ale ja spalam dalej, bo i tak z brzuchem jej z lozeczka nie wyciagne...

moj maz ma aparat w tel, pozniej wezmie,ale on bedzie ze mna non stop, nie wiem czy bedzie robil zdjecie od razu jak urodzi sie, bo, zrobil juz w ubraniu itp, ale on byl w szoku jak juz lekarze pokazali Blanke nad moim rozcietym brzuchem...i u nas szybko zabrali , bo pamietajce jest ten Apgar, w 1, pozniej w 5 a pozniej w 10 inucie zycia...boz....suszarki, szampony, u nas jest to w standarcie szpitala w lazience, ale ja i tak wole swoj zel itp...

ja ide kapac sie, czekam na paczke ze stoliczkiem dla Blanki, a moja mama z wnuczka wyszly na spacer na rowerku, super mam...teraz

mz wczoraj tez ogladal mecz i jaka szkoda, no ale to jest sport...dzina my tez mamy bilety na euro, chco ja wybiore sie tylko na 1, bo ja wole ogladac w tv, lepiej widac, chco ja bylam tylko na Wembley, a to jest ogromny stadion, i malo widzialam, mecz anglia-francja hihi

z motocyklistami to w PL boje sie ich tez, i nienormalny jakis, spisalabym rejestracje hihi, niestety maz i moj wujek to motocyklisci, ktorzy kochaja harleye, czopery itp, maz ma motor, ale nie ma czasu jezdzic, ale w UK jest pelno motocyklistow wiec i kultura jazdy inna.

z waga i schodzeniem brzuszka, to jest ok, mi szybk o zszedl ciazowy, 3 tyg po porodzie chodzilam w swoich ciuchach hihi, karmienie piersia b.pomaga, choc ja nie karmilam prawie, ale widze po kolezanckach...jedyne co teraz mam, to pas poporodowy, zel na blizne po cc, w pologu podmywac sie lactidem czy czyms takim...i smarowac skore brzucha po porodzie kremami po porodzie...w tej ciazy nic nie przytylam, ale musze isc na diete itp...najgorzej jest po 3-4 miesiacach, ja mialam wtedy najwiekszy skok wagi znow...
jesli chodzi o laktator to ja mam minielectric medela i jest super, dzieki nieu sciagalam w porywach 150ml na dobe, ale dla mnie to byl sukces itp...wiec teraz tez mam, pozniej bede sprzedawac jak juz nie bedzie potrzebny...

Monia, fakt Ty możesz umyć włosy sobie później, przy CC aż się tak nie spocisz jak przy SN :) Więc, biorąc pod uwagę, że wiem jak wyglądam po dużym wysiłku fizycznym zabieram suszarkę od razu :P o prostownicę, może faktycznie później poproszę męża o dowiezienie.

Wymyśliłam sobie, że pojadę do GB, w jedną stronę autobusem, a wrócę z mężem, ale jak powiedziałam mu o tym pomyśle, to mi wybił już to z głowy... Powiedział, że dojadę do galerii i będę miała już dosyć. Cholera, a ja potrzebuje iść po ten stanik do H&M. .

~Monia Er mi właśnie też w nocy twardnieje. Rejestruję to bo przy zmianie pozycji się budzę i normalnie czuję jakby miał mi eksplodować. Wczoraj gdzieś tak od 17 masakrycznie bolał mnie kręgosłup i dół brzucha jak na miesiączkę z promieniującym bólem aż do kolan.
Panikuję strasznie, bo coś mi się zdaje, że ja te skurcze przegapię... bo czy to jest coś podobnego jak mam??? :))))) Najgorzej jak nie wiesz czego się spodziewać...

Witajcie,

ja na nogach od 8 rano, dla mnie to i tak sukces - do tej pory moją godziną była 7 :) Noc taka sobie, w znacznej części spędzona na kręceniu się ale i tak lepsza od poprzedniej. Jedna rzecz mnie tylko nurtuje - brzuch przeważnie mam w nocy twardy, przynajmniej wtedy kiedy jestem w stanie to rejestrować. Też tak macie ??

~Natalia
ja suszarki nie zabieram od razu, poproszę o nią męża w 2-3 dobie to dowiezie, ale ja mam ten komfort, że włosów nie muszę myć codziennie. Prostownicy nie używam, stosuje za to po myciu wałki i cóż ... z jednym i z drugim bym się raczej nie wyrywała ;))

~IzZzka
temu panu na motocyklu chodziło o to, że albo jechałaś za blisko osi jezdni albo za późno zrobiłaś mu miejsce. Zasadniczo i tak dobrze, że nie rozwalił ci kopem lusterka. Miałam z takimi królami szos do czynienia zawodowo i cóż .. może nie powinnam tego pisać, ale ci najbardziej agresywni i tak eliminują się sami

Pogoda w Gdyni koszmarna, zimno i deszcz. W planach mam przysiąść nad gazetami z projektami wnętrz, co by przygotować się jakoś merytorycznie na spotkanie z naszą architekt. Może też w necie znajdę jakieś inspiracje. Potem - zanim jeszcze złapię domowego doła - mam zamiar ewakuować się do przyjaciółki, dalej kosmetyczka, obiadek w Ankerze i dzień prawie z głowy.

~Lipuszka
podpisuję się również pod pytaniem Natalii o schodzenie brzuszka. Oczywiście nie muszą być centymetry, wystarczy jak napiszesz nam tak ... obrazowo ;)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...