Mamusie wrzesień-październik 2011 *21*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2760g - 51cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *21*

dobrze, ze przypomniałyście o aparacie. na torbie mam przyklejona kartkę z tym co włożyć w ostatniej chwili czyli: japonki (caly czas w nich chodzę), suszarkę i grzebień.

Dzięki za odpowiedź. W Wejherowie jednak robią lewatywy w szpitalu i nie trzeba mieć, stąd pytam :) Wolę mieć zrobioną bo to zawsze dodatkowy stres ;) Nie chciałbym dziecku na główkę narobić ;)
Gdyby dianatal nie był taki drogi to bym sobie kupiła, ale opinie są tak różne, a mój budżet kompletnie na wykończeniu więc już sama nie wiem....
Dodatkowo doszedł stres związany z tym że nie wiem gdzie w końcu przyjdzie mi urodzić :( Od kilku dni mam kompletnego doła i nastrój "bez kija nie podchodź" :)

Hejka,
ja też dziś sobie pospałam. O 7 wypiłam Inkę, wyprawiłam K. do pracy i jeszcze się położyłam. Teraz jem śniadanko i doczytuję :)
Ja w ogóle nie pomyślałam o suszarce, ba, nawet o szamponie żeby zapakować... bo ja bym chciała szybko do domu wrócić, nie cierpię szpitali :)

Natalia prostownica to chyba nie przesada. Grunt to się dobrze czuć. A wiem, że jak jest się 'zrobionym' to jest lepsze samopoczucie :D

titina
lewatywy już nie robią w szpitalach, jeśli chcesz, możesz przywieźć swoją i wtedy poprosić o zrobienie położnej, albo zwyczajnie załatwić to w domu przed przyjazdem do szpitala.
Jeśli chodzi o odwiedziny to na Klinicznej odwiedzający mogą normalnie wchodzić na sale gdzie leża mamy z maluchami, a na Zaspie i Wojewódzkim, są specjalne pokoje do odwiedzin, na sale nikt nie może wejść.
Jeśli chodzi o jakieś "specjalne" rzeczy to ja to takich nie słyszałam....

mamasandry
to Ty z tym pęcherzem płodowym jeszcze chodzisz? weź może na jakieś szpilki usiądź :P wiem, wiem, mądre rady są najlpsze :P Wybacz :)

Będę musiała wyjechać do Gdańska na kilka dni. Z tego co się zdążyłam na wątku zorientować to większość z Was, jakby co, chce rodzić na Klinicznej. Możecie mi powiedzieć jak jest z odwiedzinami na Klinicznej i ewentualnie na Zaspie? Czy np. oprócz standardowych rzeczy dla siebie i dla dziecka te szpitale życzą sobie coś ekstra np. własną lewatywę itp.? Dzięki za odpowiedzi.

dzień dobry!
ale deszcz, fuj :P
malinowa mandarynko - suszarka!! wląsnie!! muszę spakować, mam taką małą na wyjazdy, myślicie, że prostownica do włosów to już będzie przesada? W sumie, czy będziemy miały czas na taką pielęgnację własnej osoby? :)

Lipuszko
a jak tam Ci brzuszek schodzi? Jeśli to zbyt osobiste pytanie to przepraszam i nie odpowiadaj ale dla mnie to ważne...

malinowa ja sie strasznie boje ze aparatu zapomne tak jak przy pierwszym porodzie o aparacie przypomnial nam lekarz jak mala sie urodzila:)

hej dziewczyny no ja troszke dluzej dzisiaj pospalam teraz sobie jem sniadanko i pije herbatke :)
kurcze zla jestem na maksa bo znowu w nocy mialam skurcze i to takie naprawde porzadne i znowu cholery przeszly wkurza juz mnie to bo mogloby sie raz a porzadnie rozpoczac a nie ze poboli i przestanie ja tu zajarana ze cos sie zaczyna dziac i wogole a tu za chwile cisza :/

cześć,

Ja sobie wczoraj torbę spakowałam do szpitala. Już z nudów chyba.
Zajęło mi to jakieś 5 minut...Nie kumam tego ciśnienia...No ale może faktycznie, jakby się zaczęło coś dziać to w panice można połowy rzeczy nie wziąć.
Bardzo się boję, że zapomnę o suszarce do włosów, która oczywiście jeszcze w użyciu w łazience! hah :D

Dzien dobry!

Za mna taka sobie noc, mala w srodku nocy marudzila ale na szczescie obudzila sie p 3 godzinach i jestem juz na nogach...
Nastawilam zmywarke, zjadlam jogurt, uprasuje ubranka Julci i moze uda mi sie doczytac rozzial "Jezyka niemowlat" przydatne wskazowki, polecam.
Spijcie dziewczynki ile mozecie bo pozniej to z zegarkiem w reku male glodomory beda Was budzic :)

Izzka wspolczuje Ci tego zdarzenia :O no jak tak w ogole mozna?:O jestem w szoku...

Musiałaś mu chyba czymś zaleźć za skórę. Może zajechałaś mu drogę? Nie piszę tego do ciebie ale dość sporo kobiet jeździ samochodami po prostu fatalnie. Nie chodzi mi o samą jazdę (bo jak już kobieta wsiądzie to jedzie), ale o to że nie zwracają uwagi na to co się dzieje dookoła. Nie zrobią miejsca dla motocyklisty czy rowerzysty. Nie przepuszczą samochodu wyjeżdżającego z parkingu czy podporządkowanej. Nawet w korku nie puszczą gdy wypadało by puścić "na zamek". Gdy widzę za kierownicą kobietę a potrzebuję żeby mnie ktoś samochodem wpuścił to na 99,9% przypadków kobieta tego nie zrobi, często nawet po złości. Sama nie wiem z czego to wynika..

o myślałam, że nie dodało mi posta więc go napisałam jeszcze raz i teraz są dwa:)

ja też zasnęłam, ale budziły mnie krzyki męża więc co najważniejsze to widziałam czyli bramki, szkoda tylko, że straciliśmy prowadzenie w ostatnich sekundach i nie ma historycznego zwycięstwa:(

ja też zasnęłam,ale budziły mnie krzyki męża, więc co najważniejsze widziałam czyli bramki, ale szkoda, że w ostatnich sekundach straciliśmy bramkę no i cóż nie ma histortycznego zwycięstwa

ZASNĘŁAM na drugiej połowie meczu ;/

Mój mąż na meczu , dzwonił przed chwilą i gardło ma nieźle zdarte ....żałuje że nie poszłam bo meczyk rewelka ,pierwsza klasa. Mamy bilety na Euro to sobie odbije (już bez brzucha jupiiii)
Lubie piłke nożną :)

image

~ Iza - mam nadzieję, że temu burakowi na motorze ktoś tak pięścią po ryju walnie - nie trawię czegoś czegoś takiego, jakieś popisy cholera wie po co.
~ Natalia - rozumiem o co chodzi, mi wczoraj jacyś kolesie przeszli w poprzek ogródka. Wprawdzie sądzę, że przyszli ze spółdzielni, żeby sprawdzić jak robotnicy naprawili podmyte płytki chodnikowe, ale do cholery, to ja płacę za ten teren i mógłby baran jeden z drugim nie łazić jak po swoim. Normalnie taka agresja mnie napadła, że aż się zdziwiłam. Więc jakby mi ktoś coś jeszcze zepsuł, albo ukradł, to chyba bym celowała w oko z wiatrówki.
Ogólnie to bywam czasami trochę agresywna, ale ostatnio instynkt terytorialny mi się zintensyfikował i każdego, kto przekracza jakieś moje granice bym trochę poobijała. I hormony hormonami, ale niektórym się wybitnie należy.

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...