Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-21-t267219,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Witam :)
Jednak nie pojechałam na IP :( co prawda K. wrócił ok. 21.00 i był już w domu ( a dziś jest cały dzień ze mną) ale nie chciałam panikować... Poszłam pod prysznic, wypiłam miętową herbatkę i się położyłam... i zasnęłam, a co więcej przespałam całą noc bez problemów :) Kilka razy wstawałam ale potem szybko zasypiałam. Dziś jest lepiej, mała od samego rana szaleje, ale przynajmniej nic już nie boli. Ja coś podejrzewam, że to był jednak po prostu żołądek...
Na razie czuję się dobrze... ale dzięki za troskę :) Kochane jesteście :)

witam się po długiej nieobecności:)
najpierw musiałam ponadrabiac zaległości , ale już jestem na bieżąco i serdecznie gratuluję kolejnym rozpakowanym, dużo zdrówka dla Was i dla Waszych maluszków:)
ja niestety też przeziębiona, dzisiaj już troszkę lepiej, ale wczoraj nie mogłam oddycha przez nos, pełno kataru, nos cały zapchany:(, jem, ale nie wiem co jem - w ogóle nie mam smaku
dzisiaj czeka mnie kolejne prasowanie ciuszków maluszka i muszę dokupic rzeczy dla maluszka, żeby mie z głowy
i trzymam kciuki za kolejne rozpakowujące się:)

hejka!
no to ciekawe czy coś się rodzi :)
Ewciuś od wczoraj się nie odzywa... hmmm Dżina, a Ty nie miałaś jechać już wczoraj na CC na Zaspę?
Ja dziś rano odwiedziłam laboratorium, teraz dopiero zjadłam śniadanie. Skurcze jakieś mnie łapią od rana, ale to raczej nic takiego, najbardziej ściska mnie jak jadę autem, ciekawe dlaczego?

jany... jak ja mam ochotę wyjechać poza miasto...

W tym roku mało ruszaliśmy się z domu, ale męczę już P. ze za rok przygotuje na wakacje weekendowy harmonogram żeby tylko nie siedzieć w tym mieście w lato.

A ja niestety musiałam wstać i czekam na kuriera bo mój mąż sobie książki pozamawiał i nawet po pieczywo nie mogę wyjść :)

hello!

eh.. ja też nie mogę spać w nocy i jestem szczęśliwa jak robi się jasno i pora wstawać.. w nocy wogóle nie odpoczywam. Szybciej zregeneruje siły popołudniową drzemką.
Idę dziś z moim dzieckiem do lekarza.. kaszel go dusi od rana.. :/

Jeśli chodzi o ruchy dziecka przed porodem to Mateusz coraz mniej się ruszał. Dopiero jak zaczęły się skurcze takie porządne to miałam wrażenie że poprzestawia mi brzuch.. taki niespokojny. Teraz maluszek też rusza się mniej. Raczej się przeciągnie, wytknie stopę lub coś innego. Wieczorem jak się kładę to wtedy jest małe szaleństwo w brzuchu.. ale zdecydowanie w dzień ucichły jego harce.

dostaliśmy zaproszenie na 60 urodziny męża cioci na 24.09.. bardzo chętnie pójdę i potańczę sobie :) może coś dzidzie ruszy :D tylko co ja na siebie włożę.. chyba worek.

A co do worka to u nas dziś zaczynają się wykopki.. tzn. u dziadków. Uwielbiam wykopki, zapach zruszonej ziemi.. chętnie poszłabym chociaż posiedzieć na wozie ale muszę kurować synusia.

Dżina, weź sobie prysznic i zobacz czy po nim skurcze dalej będą czy się uspokoją :) Wody to tak szybko zazwyczaj nie odchodzą. Trzymam kciuki, żeby to było już.

U nas noc w miarę spokojna, nawet się wyspałam. Skurcze pojawiają się i znikają jak chcą. Myślę, że spokojnie dotrwam do poniedziałkowej wizyty, a w piątek zaliczę jeszcze fryzjera :) Moja mama ma w poniedziałek urodziny a we wtorek są urodziny babci męża - obie chciałyby dostać prezent :)

Dzina to trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie!

Dzień dobry :)
Też mnie jakoś wcześnie zerwało, może dlatego, że poszłam spać przed północą. Dziś zdążyłam pomyć gary, podgotować gołąbki.
Słyszę jak Z. usiłuje podnieść się z łóżka, ale ma świadomość, że zrobiłam mu kanapki do pracy, więc ma więcej czasu, więc tylko słyszę jak w sypialni przestawia budzik :)

Widzę, że ciąg dalszy rozpakowań będzie lada moment... Ciągle coś się dzieje, ale jakoś z miejsca nie rusza. Pewnie jak ruszy, to już lawinowo :)

Znów mnie coś w nocy pogryzło. Zwariuję chyba lada moment od tego swędzenia...

Hej , a ja nie śpie od 5 bo mam skórcze równo co 10 minut i trwają 1,5 min. Mąż pojechał do pracy i zostawił mnie ze stoperem w ręku. Pojechałabym chętnie na IP ale nie chce uchodzić za panikare.Poczekam aż będą co 5 min. Może jakieś wody by odeszły ? :)

image

ja z kolei mam tak ze rano szybko wstaję :)

zwariowałam :P
bezsenność...... to chyba przez tą pełnie :)

łażę po domu i nie mogę zasnąć, P. chrapie, na jedzenie nie mam ochoty, w tv nic nie ma.......

cisza jak makiem zasiał....

pewnie padnę nad ranem i znowu będę spała do późnych godzin

Moja Mala pod ktg aktywna bardzo byla, fakt,ze zde3cydowanie mniej sie rusza w porownaniu zwczesniejszym okresemz racji braku miejsca,ale slyszalam ze Maluchy sa niespokojne przed samym porodem.

Patunga jest czego,oj jest;) w takich warunkach to te 2 tyg.jeszcze moge chodzic ;)

A u nas nie ma prądu na całym osiedlu. Masakra;)

Inhalacje w przypadku przeziębienia zwykła solą morska:)

Ja pamiętam ze z Jasiem im bliżej porodu tym mniej się ruszał..
Mam ochotę na jajecznicę:)

Zazdroszczę masażu;)

u mnie mały cały czas jest aktywny, więc ciężko powiedzieć... na razie też nic się nie szykuje.

Myślę sobie, że Kamczik nam już urodziła, nie odzywa się. Ciekawe też co u Ewciuś.

niestety...chociaz juz sie tak nie denerwuje bo przynajmniej nie ma tylu skurczy bo to bylo irytujace nie wiedziec co jest... do tego jednak mimo,ze niezbyt bolesne to meczace to bylo ;p

Takze czekamy...a sie zrelaksowalam troche dzieki Mezowi i na chwile obecna jest fajnie :P

marta29 no rzeczywiscie mi tez sie obilo,ze tak jest...

Ewa się nie odzywa, więc może pojechała, nie pozostaje nam nic innego jak czekać na wieści...

Ruminka
a już myślałam, że jednak się coś u Ciebie zadziało :)

Dziewcvzyny musze Was zawiesc ;/ skurcze cal;y fdzien i owszem,ale duzo rzadziej niz wczoraj, chcoiaz troche bardziej dokuczliwe chyba...
W kazdym razie nadal nic...i sie nie zapowiada ;p

misiabela spokojnie kazda chyba z Nas sie zgodzi,ze ten ostatni miesiac to masakra ;)nerwowka,niepewnosc,dolegliwosci...

dzis w ogole bylam nerwowa,ale Maz pomogl w relaksie masazowo wiec leeepiej :) ja to sie przytule i juz mi lepiej :)

Hmmm mam mniejsza zgage,wlasciwie prawie jej nie mam wiec moze sie jednak brzucho obnizyl troszku.

Ciekawe Ewcius pojechalas Ty? Jedz,jedz nie ma co sie denerwowac,lepiej dmuchac na zimne.

ciszy u Nas ciag dalszy choc sluzowo strasznie :P

Dziewczyny, czy Wam wiadomo coś na temat tego, że im bliżej porodu, tym częściej i mocniej się bobas kręci? Bo mój od chyba 4 dni jest wyjątkowo aktywny i naprawdę mam wrażenie, że coś knuje.

misiabela
tak, bo tam jest anastezjolog, ktory tylko jest na porodówce :)

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...