Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-21-t267219,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Mandarynka ja bym nie brała macierzyńskiego przed porodem , fakt te zwolnienia 3 tyg to dla mnie masakra , ale zwolnienie Ci się należy a potem tych dwóch tygodni macierzyńskiego ( jak przenosisz) nikt Ci nie odda:(

Mangolia ja mam tak samo, totalnie rozregulowana jestem przez te co 3tygodniowe zwolnienia.
Teraz mam do końca miesiąca. I naprawdę się zastanawiam, czy prosić jeszcze ogólnego o tydzień zwolnienia na początku października jeśli nic się nie będzie działo, czy już od 1.10. brać macierzyński i mieć zawsze wypłatę za pełen miesiąc?
jak myślicie?

Natalio:)

Nie myśl o tym tyle :) córcia sama będzie wiedziała kiedy chcę na świat przyjść :)

u mnie jest tak przeważnie że jak się nastawiam na coś to jest wprost przeciwnie:) wiec raczej obstawiam że mały pojawi się po 14 paź :) może to zadziała i zrobi nam niespodziankę wcześniej :)

lilo patrzac na moją kartę ciąży miałam ostatnio wizyty co 3 tyg. teraz była 7.09 a następna 28.09 wiec dokładnie 21 dni.
Wtedy będę miała usg, ktg i wizytę. Za późno się dowiedziałam bo mogłam sobie zrobić wypasione ubezpieczenie w medica i płaciłabym 77 zł za wszystko mies. :(

A tu kicha bo tyle kasy idzie na to wszystko- i jeszcze do tego nie czuje pełnej wypłaty na koncie przez te zwol na 21 dni.

Hehehe,

mi ginka ostatnio powiedziała, że nic się jeszcze nie dzieje i nie zapowiada, ale jak ustalała następną wizytę to stwierdziła, że może jej już nie być.

Jak to kiedyś pisałam: nie znasz dnia ani godziny - wszystko może się zacząć nawet zaraz :) albo za 4 tygodnie...

Witam się w nowym wątku!
Jestem po wizycie u gin i nie mam najlepszego humoru. Ostatnio tak mnie nastawiła, że szyjka się skraca, że mam leżeć 2tyg, żeby nie urodzic itp a tu dzisiaj jak usłyszałam słowa "uu jeszcze daleko" to myślałam, że się na tym fotelu rozpłacze! :( No i powiedziała, że wygląda na to, że zobaczymy się spokojnie 21 wrześnie na wizycie... A ja się już nastawiłam, że urodzę szybciej i co? I D....!!

Lipuszko, w Tobie nadzieja, bo urodziłaś chyba grubo 2 tyg przed terminem. Powiedz, czy lekarz na wizycie nastawiał Cię na szybszy poród czy raczej nie? Ja ciągle się łudzę, że może jednak coś pójdzie szybciej...
Teściowa mi o październiku mówi, o nie! nie ma mowy o październiku!!!

lilo u mnie było tak, na początku wizyty co 4 tygodnie i takie te dostawałam zwolnienia, później co trzy, i też zwolnienie do następnej wizyty. Teraz z kolei wizyta po 2 tygodniach, ale lekarz wystawił już do końca (niecałe 4 tyg.) Tak czy siak pewnie musiałabyś przyjść na wizytę po dwóch tygodniach więc to chyba nie chodzi o wyciągnięcie kasy.

Tak, tylko spróbuj coś zwrócić w LIDLU. Raz kupiłam wadliwy drążek i nie udało mi się go oddać. Aby reklamować musiał dzwonić na jakąś dziwną infolinię. Pani przekonywała mnie że nie mogę zwrócić rozpakowanego towaru. Jasne, tylko jak go niby inaczej miałam sprawdzić....

Kurcze jak miesiac przed porodem a u mnie nic... ;) uuu ;)

mi czop tez odszedl itp jakos z miesiac przed porodem i tez mial konsystencje jak Jumelka opisala...teraz nic takiego nie zauwazam, ale je termin z OM mam na 10.10, tylko, ze jest cukrzyca...to przyspieszenie na poczatek 38tc.ja jutro jade znow na ktg...
lilo , ze zwolnieniem nie pomoge...

Jumelko obawiam sie raczej,ze czop odejdzie np. podczas wizyty w toalecie i nie zauwaze ;p
Kurcze moja gin. niewiele mi powiedziala ostatnio, sprawdzila czy wszystko ok,ale w sumie liczylam na wiad. czy sie Mala zaczyna wpasowywac, czy szyjka miekka etc. ale... mam nadz.ze nie dotrwam z brzuszkiem do nastepnej wizyty bo teraz uwazam,ze wyrzucam pieniadze w bloto ;] skoro ide, ona tam sobie zajrzy a mi i tak nic nie powie...,ale nic...nie narzekam juz ;)

Ten czop to po prostu taki galaretowaty śluz, więc jeśli się pojawi to zauważysz (chyba, że odejdzie w trakcie porodu dopiero) :)
Mnie też przy skurczach pęcherz boli, szczególnie jak jest pełny, hehe.

Co do zwolnienia, to ja dostaję od wizyty do wizyty u ginki, teraz też kazała mi przyjść za dwa tygodnie, więc zwolnienie dostałam tylko na dwa tygodnie.

Do terminu zostały dwa tygodnie, więc góra za cztery mały będzie już na świecie. Ja oczywiście wolałabym już ;) Ja też czekam na tą pełnie, hehe. W końcu taki sen miałam, więc może ;)))

Kurier przyjechał, więc mam co czytać.

lilo wydaje mi sie ,ze to zalezy od tego jak czesto teraz bedziesz chodzila na wizyty, mysle ze lekarze daja od wizyty do wizyty. Biorac pod uwage,ze ja te koncowke nadal mam wizyty co okolo 3-4 tyg. a nie co dwa to na takie okresy zwolnienia dostaje...chociaz musze przyznac,ze teraz juz przed meta dostalam do 27 wrzesnia zwolnienie natomiast wizyte mam 22...

Izzzka , Natalia nie tak szybko jeszcze ja jestem przed Natalka halo tak?:P:P:P
Łudze sie,ze uda sie wczesniej bo kolezanka, jak juz pisalam, miala na 21 i 2 dni temu urodzila ;p
Powiem Wam,ze juz chce byc po,ale sie boje jednoczesnie tego co mnie czeka ;/ ;p

Ufff skurcze sa meczace ;p, w nocy bylo ich mniej, albo po prostu mniej rejestrowalam,ale za tro kurcze obolala troche bylam ;/ przy tych bolach strasznie pecherz czuje, pobolewa... tez tak macie?
Pewnie, znajac swoje szczescie, przechodzimy termin ;/

sałatko gratuluję!!! Faktycznie duuuzy ten Wasz facecik :)

Jumelka zazdraszczam ;) ja tam nie wiem czy w ogole zauwaze odchodzacy czop ;p;p;p

hop hop!

My juz po pierwszej wizycie u pediatry dr Rzeczyckiej. Pani Doktor bardzo konkretna i smpatyczna.
Nasza Julcia wazy 3006 :D Jednym slowem nadrabiamy!
Dzisiaj po raz pierwszy uzylismy adapterow do fotelika maxi cosi cabrio fix na stelaz xlandera xq - rewelacja! Ogolnie napisze jeszcze raz jestesmy zachwyceni xlanderem xq. Ten wozek nie prowadzi sie on po prostu plynie :)
Dzisiaj jeszcze wybieramy sie na spacer :)

o jaka niespodzianka, czarna, sałatka serdeczne gratulacje, niech się synowie zdrowo chowają:)
nusia następnym razem będzie dobrze i na pewno zdasz na prawko:)
dziewczyny mam takie pytanie, zwłaszcza do tych cvo rodzą mniej więcej w tym terminie co ja, już piszę o co chodzi: 31 sierpnia wzięłam od lekarki pierwsze zwolnienie i dostałam tylko na 16 dni i stąd moje pytanie, czy tak to jest, że się dostaje na 2 tygodnie bo do porodu zostało ponad miesiąc czy dlatego, że wiecie kolejna wizyta i kolejne pieniądez zostawione u niej

sa co pół roku a ja kupowałam w maju,wiec niedłgo powinny sie pojawic =]

rybcia6 mały to już taki nie mały :) 3,2kg to może dobić do 4:) .
Chętnie bym kupiła w lidlu ale nie wiadomo kiedy będą znowu, możliwe że nawet za rok.

A nasz synek wazy juz 3200gr =] lozysko dojrzale ,lekarz mowil ze kazdego dnia musimy byc gotowi na porod, moze to bedzie dzisiaj a moze za 3 tyg =]

GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAM =]

ja termometr kupowałam w Lidlu jest super jeszcze musze dokladnie instrukacje przeczytac =] w aptekach czy sklepach dzieciecych taki termometr kosztuje od 90 do 200zł ja kupiłam za 59zł radze poczekac jak sie pojawi w Lidlu 3 lata gwarancji i naprawde super =] A DLA NOWORODKA I TAK UZYWAŁAM TYLKO TEGO ELEKTRYCZNEGO DO pupKI =] dopiero jak maly teraz podrosl i poprostu nie da sobie nic wcisnac w pupke to kupilismy ten bezdotykowy =]

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...