Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

ligia gratuluje!

mamy już nowy wątek :)

ligia
gratulacje!!!!

piszemy już w nowym wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-24-t270111,1,130.html

hej
a ja od 8.09.2011 jestem juz mamą:) nie odzywałam się wcześniej bo żadnej nocy nie przespałam i dopiero teraz dochodzę do przytomności. Sprawa z karmieniem piersią juz opanowana prawie- tj gdyby nie fakt ze mała wisi mi na cycu cały dzień:) ale przynajmniej zaczęła przybierać na wadze i kamień z serca spadł:) dzidzia urodziła się o 10:43 po 10-godzinnym porodzie i dostała 10pkt i jest teraz naszym całym światem:)

Dziś śniadanie mi przyszło do łóżka :). Mała rzecz a cieszy :)
Z. oprócz zrobienia mi śniadania, pomył gary, posprzątał, wstawił pranie, posiekał cebulę do surówki, a teraz właśnie wiesza pranie.
Ja się obudziłam o 10 i trochę jeszcze niekumata jestem, ale miło się ten dzień zaczął :)
Mam krem z lanoliną do cycków z Aventu i drugi z Ziajki.
Będę je testować, jednego cycka wczoraj smarowałam jednym kremem, a drugiego drugim, bo piszą na obu, że można wcześniej smarować i sobie nawilżać i zmiękczać brodawki.
Z. wczoraj odegrał rolę bobasa i twierdzi, że ten Aventowy mu bardziej pasuje, jest mniej gęsty i lepszy "smakowo".

~ Lipuszka, ja czasem opowiadałam Z. na dobranoc o tym, co mogę mu upichcić i jak tylko mi naprawi piekarnik, to chyba będę to robić znowu. Przyjemne z pożytecznym - jak mówię o jedzeniu, to na bieżąco mi się wymyślają nowe pomysły :)
Tylko niestety, ostatnio zupełnie inne tematy mają pierwszeństwo.

Witam porannie :) My wstaliśmy dziś o 7.00 i generalnie miałam dziś kiepską noc... czyli zauważyłam, że nie ma co się przemęczać, bo wtedy gorzej śpię.
Ja też dziś sama w domu jestem, bo K. ma awarię gdzieś w Stegnie i nie wiem kiedy wróci. Zostało mi kilka rzeczy do zrobienia w domku, ale jakaś taka zmęczona jestem.
~ Jumelka, ja chodzę do dr Ciach w ProFemina...

i zapraszam do nowego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=270111&c=1&k=160

moje malowanie sufitu na nic się zdało :( nadal w dwupaku :)
choć tak naprawdę to w to nie wierzyłam, że się uda, chyba moja Zosia, czeka aż jej ciocia wróci z Niemiec (czyli do poniedziałku)

Nocka mineła spoko, ale obudziłam się już o 7.30. Niestety najgorzej jest z przewracaniem się bo spojenie łonowe boli jak jasna cholera.
Dzisiaj w sumie cały dzień będę sama. Małżonek zjadł śniadanie i pojechał na spotkanie, później na 14 idzie do pracy i wróci bardzo późnym wieczorem. A ja? No cóż, chyba coś upiekę, mam ochotę zrobić coś super ekstra :) no i chyba w końcu umyję te okna, bo masakrycznie wyglądają. Obiadu dziś nie będzie, mam jeszcze trochę zupy do zjedzenia i kukurydzę do ugotowania a Ł. niech się martwi o siebie :P

marta29 ja tez uwielbiam gotowac I mam podobnie, jak Ty z mezem. Moj maz tez wszystko zje co ugotuje I bardzo mu smakuje a na wyzwania to mu podtykam gazety lub ksiazki I pytam na co mialby ochote no I do dziela!

marta29 ja mam te oslonki slikonowe z Aventu uzylam 2x do tej pory, po tym jak mala na poczatku mi poranila sutka. Pierwszy raz beznadzieja, drugi raz, jak juz mialam duzo pokarmu I mala tez lepiej ssala bylo ok!

my wstaliśmy dziś przed 8 więc pospaliśmy, w nocy tylko raz się obudziłam do toalety:)
kończymy śniadanie i jedziemy na rynek po ogromniastą koszulę do porodu:)

Ewciuś, ja chodzę do dr Mastalerz, na Burzyńskiego.

Ja myłam butelki w normalnym płynie i płukałam gorącą wodą (u nas to prawie wrzątek leci). Od czasu do czasu wyparzałam, albo wrzucałam do zmywarki. Jakoś się tym nie przejmowałam i Dominik nie chorował ani nic mu nie było.

Dziś ładnie słoneczko świeci, ale chyba zimno będzie - teraz mamy 7 stopni. Może pojedziemy na działkę zobaczyć co tam się dzieje, bo już ponad miesiąc nie byliśmy ;) A za chwilę to znowu czasu nie będzie.

marta one pod wpływem ssania chyba sie wypełnią ;]
też mi przyszla paka zamawiałam na allegro u jakiegoś sprzedawcy z pruszcza wszystkie gadzety

zwlokłam sie z łóżka.. masakra nie mam co liczyc, na lepsze samopoczucie dzisiaj, jakoś ta ciąża mi tak mijała bezproblemowo a teraz mam wrażenie że jestem tak wykończona, zmęczona, że nie będę miała siły urodzić, nie mogę chodzić przez tą rwę kulszową, siedzieć jeszcze jako tako..

My się zdrzemnęliśmy wieczorkiem, a teraz szalejemy...
Ja zrobiłam nadzienie do naleśników i sos pieczarkowy, rozpakowałam zakupy, posprzątałam kuchnię, a Z. ogarnia salon do malowania. Coś nam się z czasem poprzestawiało ostatnio. Może to i dobrze, nie będzie aż takiego szoku, jak nam mały nie da spać w nocy.

ja zmykam spać bo już mi się zaczynają oczy kleić i nie chcą się otwierać, do juterka

Dziś przyszedł karton rzeczy, które Z. zamówił, są też w tym osłonki silikonowe na cycki. Jedne w zestawie z laktatorem, drugie z jakiejś zupełnie innej beczki. I zastanawiam się, czy one wszystkie tak mają, że pół palca tam można włożyć? Nie mam tak wielkich brodawek i w sumie to się pośmialiśmy, ale nie daje mi to spokoju. W nich ma zostać trochę przestrzeni, czy te osłonki powinny być całkiem dopasowane?

~ Malinowa - i jak smakowały naleśniki? :)
Podsuwanie pomysłów na obiad to moja specjalność, zawsze dziewczynom z pracy coś wymyślałam i opowiadałam jak bym zrobiła. Czasem nawet wymyślałam coś na poczekaniu... Bywało, że kiero przychodził opowiedzieć mi co upichcił i pytał, co jeszcze można z danych produktów zrobić. Uwielbiam gadać o gotowaniu :)
Niestety, ostatnio nie mam z kim, a poza tym wena mi padła. No i brak piekarnika też robi swoje.
Ale jakby co, to mogę się postarać coś podsunąć czasem, gdyby którejś z Was był potrzebny pomysł...

Wśród znajomych mam parę, w której on jest wege, a ona z powodów zdrowotnych nie może jeść wielu rzeczy. Gotowanie dla nich, to dopiero wyzwanie :)
Ehh, marzę o tym, żeby Z. mi dał jakieś wyzwanie kulinarne, ale on zeżre wszystko co zrobię, a szczególnych wymagań niestety nie ma.

Zwykłym zwykłym :-)

płyn do mycia butelek? o losie...
zwykłym a później wyparzyć...

no ja myślę, że zwykłym można. I później wyparzyć.
no bez przesady jeszcze specjalny płyn do mycia butelek... ;)

Jumelka a do jakiego lekarza chodzisz w poniedziałki? Może faktycznie mijamy się gdzieś w poczekalni. :)
Mam pytanko: czym myjecie butelki dla dzidzi, zwykłym płynem? Bo ostatnio widziałam taki specjalny dla niemowląt i się zastanawiam... czy mogę zwykłym i wyparzyć wrzątkiem...?