Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

proba suwaka...;)

W moim przypadku niestety nie.

Wczoraj z rana rozmawiałam z mężem nt. tego że nie jestem zadowolona ze swojego lekarza prowadzącego a On zaspany wypalił: Nie martw się, jakby co to następną twoją ciążę będzie prowadziła Kluzik-Rostkowska :)

Hej, ja milczę - bo mnie córcia goni do robienia ludzików z kasztanów - i nie mogę jej odmówić ;-)
Poza tym mam napad senności!

Rozumiem że cisza spowodowana jest porodami :)

url=http://www.maluchy.pl]image [

Dzień dobry
Noc minęła całkiem przyzwoicie.Mały spał w swoim łóżeczku całą noc, nie skusiłam się i nie wzięłam go do nas ( narazie śpimy u niego w pokoju) i w końcu się wyspałam. Znaczy wyspałam to za dużo powiedziane bo moje dziecko całą dobe je co 3 h niezależnie od tego czy jest dzień czy noc. W dzień to nie problem , ale w nocy jak go karmię (a je gdzieś z 30 min) to normalnie zasypiam!
Była u nas wczoraj położna na patronażu i też zostawiła info o szczepieniach. Nie stać mnie na te skojarzone , a dodatkowych nie biore.Tylko obowiązkowe, na moje im mniej szczepień tym lepiej. Dzieś nawet szczepią na ospe -dla mnie głupota , każde dziecko zawsze przechodziło ospe i jakoś żyje .Nie zamierzam mu aplikować tyle chemii, to tylko w Polsce taka jest nagonka na te szczepienia.

witajcie,

u mnie znów świeci słońce... :)
Patunga mój synek w nocy też się strasznie ruszał.. od 2 do 4 nie mogłam spać... Do tego ten tępy ból krzyża... i to tak ciągnie w stronę brzucha.
Ja dziś obudziłam się roztrzęsiona.. w żołądku jakieś sensacje.. zgaga..

My planujemy jak zwykle ogarnąć mieszkanko, kawka u babci, pranie( Mateusz dostał masę ubrań- co prawda już noszone ale nie zniszczone. Wszystko czyste i wyprasowane ale wolę w naszym proszku wyprać).Oczywiście spacerek, obiadek... ogólnie nudy :)

Hej wam
moj synek to chyba nocny marek tak jak ladnie w nocy spal to teraz od kilku nocek jak sie kolo 2 obudzi to nie spi do 3 a dzisiaj to nawet do 4 nie spal
a co do spania w jednym pokoju to Sandra spala z nami w pokoju gdzies do 8 miesiecy a teraz Kystiana kladziemy od samego poczatku u dzieci w pokoju :)

Witam po długim czasie, mój maluszek dzisiaj przespał prawie całą noc od 20 do 4.30:) i potem obudził sie przed 7, ogólnie zawsze bardzo ładnie śp, ale przeważnie się budzi ok 24, i wiecie co, z rana po jedzeniu jak siedzieliśmy sobie i patrzeliśmy sobie w oczka to mały zaczął sie do mnie uśmiechać!!! Wydaje mi się że to był już swiadomy uśmiech, bo ja też się uśmiechałam a on to odwzajemniał- piękna sprawa taki uśmiech.

A tak w ogóle to się ociągacie z rodzeniem, już prawie koniec września

hej hej
ie chce zapeszać ale chyba rwa mnie pomału opuszcza a miałam juz widmo że ie będe mogła chodzić do porodu
śmigałam wczoraj w ogródku wyrwałam resztki warzyw :)

witam się z rana
dziś w nocy obudziłam się jak zawsze na siku i ogarnął mnie jakiś lęk przed porodem, że zaczełam się zastanawiać czy oby na pewno chcę rodzić :P Wiem, że mam już teraz g.... to gadania ale cóż...

marta29
wiem o co chodzi z tą Twoją agresją, ja mam to samo! najbardziej mnie wkurza, jak ktoś mi mówi, jak powinnam postępować z dzieckiem i jakich produktów mam dla niego używać. Przecież to wyłącznie moja sprawa, jeśli będzie mnie stać, to dlaczego mam używać np najtańszych pieluszek?
Ostatnio mąż mnie wkurzył u znajomych, którym niedawno urodziło się dziecko, mówiąc: "No fajnie, że używacie tych tanich pieluszek, bo Natalia to oczywiście musi mieć Pampers'a" Przemilczałam to, ale później bura mu się dostała w drodze do domu...

Dzień dobry :)
lilo ja też lecę na morfologie i oddać siuśki:P, dzisiaj mam w planie ambitne zadania :) a potem o 16 wizyta. Zobaczymy czy mały to klopsik czy kruszyna:)

miłego dnia dziewczyny

witam się z rana

moja noc nie należała do udanych, właściwie to była jedną z najgorszych, wstawałam często do toalety, a co najgorsze potem jak się kładłam to już nie mogłam zasnąć, jak już się obudziłam po 5 tak już nie zasnęłam - czyżby to był trening przed pojawieniem się maluszka??:)

zaraz wychodzę na badania, może to już ostatnia morfologia i mocz kto wie,,,

miłego dzionka dziewczyny

moja od 2 nocy spi w swim pokoju, wiec witaj w klubie! Pierwsza noc byla super a dzisiejszej to chyba miala taka kolki bo cala noc stekala i nic nie pomagalo...

O matko dziewczyny,zaraz oszaleję,mała urządziłą sobie jakąś mega imprezę w brzuszku.. Tak się krci że ani siedzieć,ani leżeć ani stać:) A mąż tylko zgaduje co to za część ciała:) Mam wrażenie ze zaraz się posiuisam :D

Zasypiam na stojąco, wpadłam powiedzieć dobranoc i poczytać Was, żeby zaległości sobie nie zrobić ;-P
Boli mnie dzisiaj lewy jajnik, a rwa kulszowa tak mnie łapie, że padam od razu na kolana - no i zaczynają się skurcze - myślę, że przepowiadające, ale w końcu coś się dzieje! niech się rozkręca !

Cześć dziewczyny :-)
Ja dzisiaj wymęczona, wyspacerowana, boli mnie wszystko;)
Idę właśnie zjeść zupkę mleczną, mniam :) Może będę lepiej spała..
Ja jeśli będę musiała mieć tą nieszczęsną cc to decyduję się na Zaspę.

Spokojnej nocy, może jeszcze zajrzę :)

hej, hej :)

ja na razie nad szczepionkami się nie zastanawiałam.. starszy był szczepiony skojarzonymi ale teraz nie wiem jak będzie... pewnie decyzję podejmiemy jak już będzie zbliżać się czas szczepień.
Mateusz spał w swoim pokoju od 2 miesiąca życia.. ja nie miałam z tym problemów a jeżeli ktoś miał to trudno. teraz nie wiem jak będzie bo nie mamy osobnego pokoju dla drugiego synka.. wszystko zależy jak będzie spać maluszek, jak będzie jeść.. wyjdzie w praniu.

dobrej nocy ;)

~ Mangolia
Ja mam łóżeczko małego w sypialni, koło naszego łóżka i zapewne z powodów "przestrzennych" tak będzie przez dłuższy czas, więc innej opcji nawet nie mam jak brać pod uwagę.
Ale nie pozwól innym wmawiać Ci, co jest lepsze dla Twojego dziecka i nie pozwól, żeby ktoś spowodował, że będziesz się czuła źle z decyzją do której masz prawo. Nie daj się.

Ostatnio strasznie mi skacze agresja, jak ktoś próbuje mi się wtrącać i mówić co mogę, a czego nie, albo co powinnam, a czego nie. A szczególnie jak używa odkrywczych argumentów: "przecież jesteś w ciąży" albo "przecież będziesz miała dziecko". Ledwo się powstrzymuję od bluzgania. Naprawdę. Ale chyba lada moment przestanę się powstrzymywać, bo tłumienie złości nigdy na mnie dobrze nie działało.

Dżina , może to głupio zabrzmi ,ale daj znać jak ta noc minęła:)

Mały ma wyszykowany swój pokoik i ja bym bardzo chciała żeby po miesiącu od narodzin spał u siebie . Oczywiście spotkałam się z krytycznymi opiniami i oburzeniem.

Girls , a ja mam dzisiaj pierwszy dzień odwyku !
Moje dziecko leży samo w pokoju w swoim łóżeczku!!!! Pierwszy raz !!! a ja w innym pokoju !!!( do tej pory leżało w wózeczku koło mnie całymi dniami ) Bardziej ja się tym stresuje niż on bo on generalnie po jedzeniu zasypia gdziekolwiek . Takie małe dziecko w domu to mega stres !
image

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...