Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Natalia wiem, wiem...suwak czas zmienic,jakos nie mam czasu.Maraton odwiedzinowy, jak ktoras z Was pisala, sie zaczal...

Mam problem bo nie mialam wiele pokarmu na poczatku i podalam Anielce butle ze sztucznym,teraz jak juz jestpelno to Jej za wolno leci... w najgorszym wypadku zostane przy sciaganiu i bede dawac z butli swoje...

Jesli chodzi o Wejherowo to spoko,pewnie zalezy jak sie trafi bo pielegniarki byly rozne,zalezy jaka zmiana,ale ogolnie ok. Polozne bardzo pomagaja przy porodzie,co prawda popekalam troszke w srodku,ale dlatego ze Mala sie pchala,na zewnatrz dzieki poloznej nie peklam,nie cieli.Szwy mam tylko wewn.ale ich za bardzo nie odczuwam juz i sa rozpuszczalne.

Sale porodowe dobrze wyposazone, z lazienka,prysznicem,pilka i innymi gadzetami...

Nie wiem co jeszcze Was interesuje?

Witam nową mamę:)
Ja też mam 2 torby,łatwiej będzie się doszukać:)
Natalia jak ja Cię rozumiem, mam dzisiaj tak samo jak Ty:(. Cuduje, sprzątam, piore ręcznie, myje podłogi, okna, a tu nic...Chyba sie czas poddać, nic się nie dzieje więc nie ma co się męczyć, pozostaje tylko czekać...
A mam jeszcze pytanie Natalia...Bo zaraz też będziesz po terminie:czy lekarz dał Ci dalsze zwolnienie bez problemu??Ja mam wizyte akurat w dzień terminu i jeśli mi nie da zwolnienia, to chyba zrobie dym bo nie mam zamiaru marnować macierzyńskiego jak nie mam jeszcze dziecka w domu.Powiem żeby mi wystawiła zaświadczenie,że jestem zdolna do pracy :D

pieczenienatalia u Ciebie to juz naprawde kwestia dni, kazdego dnia zaplanuj cos sobie, umow sie z kolezankami... to juz ostatnie takie "wolne dni" :)

polapola ja na Klinicznej mialam swoja sale do porodu I lazienke. Ten pokoj byl tylko dla rodzacej, wiec pelna intymnosc. Najwazniejsza wygoda.

eeee
pomalowałam sobie paznokcie u rąk na bordowo :P Zanim zacznę rodzić to pewnie i tak ze 3 razy zdąrze je zmyć...

Znowu mnie smutki złapały, normalnie jak sobie pomyślę, to chce mi się ryczeć... Wiem, może jestem nienormalna, ale jakoś tak mi źle dziś :(

ktomis witaj! ja mialam 2 torby jedna podreczna na porod plus ubranie dla maluszka. W drugiej wszystkie rzeczy dla mnie I malucha na pobyt w po porodzie. Polecam.

Dzina z moja dieta staram sie uwazac ale jem podobnie jak w ciazy. Jak widze, ze malej plamka na buzi wyskoczy to ponawiam za kilka dni. Ogolnie te krostki sa bardzo rzadko ale z bolem brzuszka to mam wyrzuty sumienia bo nie wiem na ile to moja dieta a na ile niedojrzaly uklad pok. dziecka...

ja mam spakowaną jedną torbę, ale teraz tak się zastanawiam czy nie lepiej by było spakować dwie, ale jeszcze przemyślę
póki co idę przewietrzyć szare komórki

Jeżeli ktoś szuka oprawy chrztu albo ślubu zapraszamy :)
http://flautists.cba.pl/

a co do torby to ja mam jedną ze swoimi ubraniami i dla maluszka(plus kosmetyki, dokumenty i inne szpargały) i siatkę, którą przywiezie mąż z ubraniami moimi i dzidzi na wyjście (kombinezonik, ciepły pajacyk, czy czapka)
Zawsze mam dylemat w co ubrać dzieciaczka -jeszcze róznice temperatur są ogromne dziś lato, jutro zima...

Witam nową mamę, ja dopiero też co się ujawniłam ;-) Ciekawe, kto tam jeszcze po cichu nas podczytuje...hihi

Polapola - ja zdejmowałam i szłam w koszuli i szlafroku. Ale myślę, że o ile nie wpadniesz na porodówkę z bardzo rozkręcona akcją - to możesz mieć jeszcze chwilkę na sali porodowej, by się przygotować. Ot nic im do tego!

~polapola
a jak się nazywa Twój lekarz ? Bo mój też pracuje w Redłowie ale na innym oddziale i w środę ma mi dopiero powiedzieć do kogo ostatecznie trafię. Może to będzie ten sam ?
Spytałam koleżankę, która tam rodziła - ona najpierw spacerowała po oddziale w staniku, zdjęła dopiero jak ją unieruchomili i zaczął się poród

Ja również mam dwie torby, jedną dla siebie plus rzeczy na pierwsze ubranie małego a drugą dla dziecka ze wszystkim "na później".

~Natalia
paznokcie rzeczywiście trzeba mieć zmyte, tzn. dopuszczalny jest lakier bezbarwny. Chodzi o sytuację, w której konieczne będzie podanie znieczulenia ogólnego i wtedy faktycznie ocenia się stan również na podstawie zabarwienia płytki. Przy naturalnym porodzie i innym znieczuleniu to nie ma aż takiego znaczenia, ale zazwyczaj pilnują tego.

ja mam jedną torbę a w torbie wszystko do porodu w osobnej siatce, wszystko co będzie mi potrzebne po porodzie do przebrania w drugiej siatce. A reszta rzeczy dla mnie leży w torbie luzem. Tylko dla dzidziusia mam osobną siatkę ale ta też jest w TEJ torbie.

jadę zaraz do znajomych na plotki.. może będzie mi lepiej. :) bo cały czas mam w głowie słowa doktora.. jakby Pani nie urodziła do 19.. matko..

polapola ja nie wyobrażam sobie bez stanika chodzić.. bo też mam co nosić więc za pierwszym razem miałam stanik i teraz też mam zamiar mieć. W sumie to z początku miałam nawet majtki i podpaskę bo ciekły mi wody po nogach :) dopiero jak zaczęło się robić rozwarcie i położne biegały sprawdzać to zdjęłam majtasy..

Dziewczyny, papier cały czas ten sam używam, z Biedronki, biały bez zapachu. Może bardziej chodzić o to, że częściej z niego korzystam i przez to 'podrażniam' te miejsca. Co do podmywania to używam laktacyd, ale dzisiaj umyję się tylko wodą. Jak na razie smaruje się tam kremem nagietkowym ziaji :)

Witam nową mamę, ja spakowałam się w dwie torby, za radą położnej z SR, jedna torba do porodu plus ubranko na po porodzie dla małego, a druga większa torba na później. Co prawda położna mówiła, że tak będzie wygodniej bo można torby mieć w samochodzie i po prostu je podmieniać, tylko że my nie mamy samochodu :( Jak przywiezie mnie któryś z rodziców to spoko ale gorzej jak będę jechała taxi.

A takie 'śmieszne' pytanie mam do tych dziewczyn, które rodziły. Czy przebierając się do porodu już w tą koszulkę to zdejmuję całkowicie bieliznę? Podejrzewam, że majtki trzeba od razu zdjąć, ale bardziej chodzi mi o stanik. Mam bardzo duży biust i jakoś tak nie wyobrażam sobie paradować po korytarzu bez stanika, a wiadomo że akcja nie musi się od razu rozkręcić i może trzeba będzie pospacerować trochę, czy z toalety skorzystać. Może to śmieszny problem ale dla mnie to trochę kłopotliwa sprawa.

`Monia, na tym zwiedzaniu szpitala też bardzo sympatyczne wydały mi się panie położne, a może jeszcze trafię na lekarza który prowadzi moją ciążę a tam pracuje.

A ja już po spacerku, pogadałam sobie, popatrzyłam na morze, na ludzi i od razu mi lepiej.

Poza tym chyba Opatrzność nade mną czuwała, bo po drodze wdepnęłam do koleżanki do gabinetu a tam akurat siedziała sobie "na paznokciach" ... pani, która jest położną i to jeszcze w Redłowie ! Moja koleżanka też w ciąży, więc wzięłyśmy panią położną na spytki i ... aż się na umówione spotkanie z przyjaciółką spóźniłam. Ogólnie niczym mnie nie nastraszyła, wręcz odwrotnie, jeśli wszystkie panie położne są takie miłe to nic tylko tam rodzić.

Ja aktualnie lgnę do ludzi, brakuje mi pracy, tego zamieszania i adrenaliny, nie mogę za długo siedzieć sama, ale jeśli chodzi o czas po powrocie do domu to w 100% zgadzam się z Wami - im mniej ludzi tym lepiej. Najlepiej wcale ale wiadomo, tak może się nie dać.

~Natalia
ojej, myślałam, że ten termin z USG masz na jutro. To faktycznie, masz prawo do odrobinę większej irytacji ;)

Patunga to kiepsko...ale w sumie dobrze że cc bo nie chciałabym rodzić naturalnie dzidzi ułożonej pośladkowo. A jak już wcześniej pisałaś ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc przeważnie u pierworódek..

mój leży głową w poprawną stronę ale się mu nie spieszy do wyjścia..kolejny uparciuch rośnie.
Chyba odkurzę stacjonarny rowerek :) i wieczorami będę śmigać. A teraz idę prasować. Bo mam sobotnie i dzisiejsze pranie do poprasowania.

~ Cześć nowa mamo :)

Forum zdecydowanie pomaga, bo możesz się wygadać i wszystkie jedziemy na tym samym wózku. Chyba same dla siebie nawzajem jesteśmy najlepszymi terapeutami :)
Z tą utratą inteligencji, to się niestety muszę zgodzić. Ostatnio kompletnie nie umiem się wysłowić, albo zapominam w połowie zdania o co mi chodziło albo nawet czasem zapominam, że mówiłam coś do kogoś i widzę twarz oczekującą na ciąg dalszy wypowiedzi, a ja nie wiem co mówiłam... Pisać mogę, bo najwyżej przeczytam co już napisałam i przypomina mi się co jeszcze chciałam dodać.

Jeśli chodzi o torby, to ja raczej dwie zapakuję. Jedna do porodu (dokumenty, koszulka, skarpetki, szlafrok, klapki, przekąski, woda, kosmetyki), a druga na rzeczy na później (staniki, koszulki do karmienia, majty, podkłady, pieluchy, ciuszki dla małego). Ale że ciągle nie mogę się ogarnąć z tymi torbami, więc to tylko taki plan.

~ Natalia - nam położna mówiła na SR żeby sobie odpuścić malowanie paznokci, ale nie pamiętam, czy mówiła z jakiego powodu. To z tym sinieniem wydaje mi się, że ma sens.

Hej dziewczyny :-)

Jestem po lekarzu-niepocieszona,zmartwiona,wystraszona:(

Mała lezy pośladkowo, jeśli do pon nic się nie będzie dziać, mam się stawić w szpitalu na badania-bo niunia jest spora i prawdopodobnie cc..

Rozwarcie na palec..:/ Poza tym wszystko ok.

Witam ktomis:) Ja spakowałam się w ostateczności w małą walizkę zarówno moje jak i małej rzeczy :-)

Nie mam siły chodzić :P

Witam nową mamę i oczywiście dopisuję do listy

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
20.10 - ktomis - Zaspa - SYN
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

mam pytanie z serii - dziwne:
właśnie pomalowałam sobie paznokcie u nóg nowym lakierem, to był prawdziwy wyczyn! I chętnie machnełabym sobie też u rąk, ale podobno nie można mieć na porodówce? Prawda to czy nie?
Koleżanka, która ma mamę anestezjologa cały czas mi mówi, że mam mieć czyste paznokcie, bo anestezjolodzy bo tym rozpoznają czy coś się nie tak dzieje z pacjentem (siniejące palce)

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...