Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. @IzZzka@ - 28 września
13. cheeringup - 29 września
14. Monia Er - 4 październik
15. gwiazdeczka - październik
16. malinowa mandarynka - 7 październik
17. misiabela - 14 październik
18. izulucha - 10 październik
19. sowka - październik
20. nusia85 - 24październik
21. lucek - 26 październik
22. roli - 26 październik
23. Basieniak - 26 październik
24. Brzoskwinka84 - 28 październik
25. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

Mnie mdłości nie oninęły, ale za to nie wymiotowałam. Tak sobie myślę, że jestem ogromną szczęściarą że tą ciążę przechodzę na razie bez żadnych problemów, bo mam dobrą koleżankę, która również jest w ciąży i bierze 15 tabletek dziennie!! Tygodniowo to wychodzi 105 tabletek!! Masakra, no ale dzięki nim teraz jest w 3 trymestrze

Hej! A ja wczoraj byłam u ginki, wszystko w porządku. Zrobiła badania genetyczne i wyszły idealnie. Teraz tylko zbieram się do zrobienia tego testu PAPP'a. Dzidzia ma już od główki do końca nóżek aż 10 cm... normalnie wielkolud :)

Póki co nie wybieram się na zwolnienie. Dobrze się czuję i zamierzam trochę popracować. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 8 miesiąca (czyli do końca maja). Teraz obawiam się upałów, więc możliwe, że na zwolnienie pójdę szybciej. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Obecnie znacznie szybciej mam problemy z kręgosłupem i czasami wieczorem nie mogę chodzić.

Uzupełniam listę:

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. @IzZzka@ - 28 września
13. cheeringup - 29 września
14. Monia Er - 4 październik
15. Patunga - październik
16. gwiazdeczka - październik
17. malinowa mandarynka - 7 październik
18. izulucha - 10 październik
19. misiabela - 14 październik
20. sowka - październik
21. nusia85 - 24październik
22. lucek - 26 październik
23. roli - 26 październik
24. Basieniak - 26 październik
25. Brzoskwinka84 - 28 październik
26. gosiaczek.k - 28 październik

A mnie cale szczęście te wstrętne mdłości ominęły,może ze 3 razy się zdarzyło :), tylko senność mnie nie oszczędziła, ale też już całe szczęście mam to za sobą.

no mi ginka powiedziała, że są bezpieczne dla dzidzi i w aptece w przeciwnym razie by mi ich nie wydali ze względu na ciążę, mieszkam w Irlandii, na daną chwilę mdłości nie ma :)

Przy pierwszej ciąży miałam mega mdłości i wymiotowałam równo do 3 miesiąca... KOSZMAR:(
Teraz znowu... nie wytrzymam :P
Tabletki nawet nie wiedziałam,że są.. lekarz mi za pierwszym razem nie proponował :)

No dziś ginekolog mi powiedziała, że po poprzednim poronieniu jestem objęta szczególną troską i nawet lekkie plamienie od razu kładzie mnie do łóżka na min 2 tygodnie więc leżę i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, no i dostałam tabletki na mdłości

Jasiek urodził się 28.10 2009 roku:) Miałam termin najpierw na 7,potem 11.. i w końcu urodziłam 3 tyg po terminie :D
Pracowałam do sierpnia :)

Basieniak, też miałam taką sytuację w 7 tyg i też wylądowałam na pogotowiu bo panikowałam.Zobaczysz wszystko będzie dobrze :)

No i teraz termin porodu wyszedł na 28.10, ale to zapewne będzie się non stop zmieniać

No a ja dziś byłam u ginekologa, bo rano wstałam i zauważyłam plamienie czerwone więc panika, ale po USG z dzidzią jest wszystko ok, serduszko bije, dzidzia ma 13mm, tętno też 155, dało się wyróżnić już główkę i tułów (znaczy całą resztę). Nie widać żadnych krwiaków ani nic niepokojącego więc może to od silnych torsji coś pękło, no i do Polski już nie mogę lecieć, powiedziałam dziś mamie, że jestem w ciąży, a ona mówi, że dziś idzie do lekarza, bo chyba anginę ma więc i tak bym musiała siedzieć w innym pomieszczeniu...może jednak lot w moim przypadku nie był dobrym pomysłem. No i 2 tygodnie siedzę na zwolnieniu lekarskim. No i mama oczywiście się ucieszyła :)

Właśnie dziewczyny od kiedy planujecie iść na zwolnienie??:)

Cześć dziewczyny:)
Niedawno zrobiłam 2 testy,potwierdziły moją ciążę, miesza mi się radość z zaskoczeniem:) Ale jesteśmy szczęśliwi:) Wyliczając termin będzie około października. W tym tyg do lekarza!! :)

Mnie też bardzo często boli głowa i są to bardzo silne bóle, a pracować trzeba, ale na szczęście od 15 kwietnia idę na urlop a od maja zwolnienie.

Ominie z pewnością :)
Kurcze też czekam z niecierpliwością na wyniki i czwartkową wizytę u lekarki, bede miała robione NT, a czas jak na złość tak wooooolno płynie...:/

No to jestem :)

Ja dziś zrobiłam badania (krew, mocz i glukoza), jutro odbieram wyniki i odliczam dni do wizyty :)

Załapałam kolejnego stresa, w pracy jedna osoba zachorowała na półpaśca (dziś piliśmy razem poranną kawę -tzn, ja piłam herbatkę- i siedziałam w drugim końcu pokoju). Do tej pory nie przechodziłam ospy, więc trochę się martwię. Mam nadzieję, że mnie znowu ominie...

Heeej,coś ten nasz wątek ucichł ostatnio :)
Mnie też cos ostatnio głowa boli,a do tego żołądek od kilku dni dokucza...Obojętnie czy coś zjem czy nie:/ i jeszcze do pracy trzeba chodzić i się męczyć, ale cóż począć:)

kurczaczki, coś mi się ubzdurało, że w poprzednim wątku jest ponad 200 postów wiec założyłam nowy :P dopiero teraz zobaczyłam że jest 158...
wybaczcie, że tak szybko :)

a jak tam samopoczucie?
mnie od niedzieli pobolewa głowa, nie wiem dlaczego, najczęściej po śniadaniu... na szczęście już dokładnie za tydzień idę do ginki!!!! je je je :D