Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. @IzZzka@ - 28 września
13. cheeringup - 29 września
14. Monia Er - 4 październik
15. gwiazdeczka - październik
16. malinowa mandarynka - 7 październik
17. misiabela - 14 październik
18. izulucha - 10 październik
19. sowka - październik
20. nusia85 - 24październik
21. lucek - 26 październik
22. roli - 26 październik
23. Basieniak - 26 październik
24. Brzoskwinka84 - 28 październik
25. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

no właśnie Stachowiak w LuxMedzie koleżance nie rozpoznała ciąży pozamacicznej bo jej się USG nie chciało zrobić... ale to zależy pewnie od pacjenta.
Ja chodzę do Olszewskiej, jak na razie nie narzekam. A zmieniałam lekarza właśnie jak zaszłam w ciążę, bo mój poprzedni mnie wkurzył;)

Dzień dobry w ten deszczowy piątek :)

Chodzę prywatnie do dr Mastalerz. Bardzo fajna lekarka, można z nią o wszystkim porozmawiać, odpowiada na pytania, mogę zawsze do niej zadzwonić (jeśli akurat nie odbierze, to sama potem oddzwoni). Za wizytę płacę 80 zł (w tym usg). Jedyny problem to taki, że przyjmuje tylko w poniedziałki i tak w tygodniu nie wiem jak wygląda kontakt z nią. Na razie na szczęście nie musiałam tego sprawdzać, jednak jak by coś się działo to na pewno przez telefon skieruje mnie tam gdzie będzie trzeba.

Jeszcze muszę tylko przeczekać weekend i cały poniedziałek i zobaczę znowu moją fasolkę :)))

Ja place 100, z usg 150.

Co wejde i chce poczytac, pogadac to cisza...;p a jak wyleze to zas peeeelno do czytania jest :P

ja i Malinowa Mandarynka chodzimy do dr Barbary Frankowskiej - Konopy, prywatnie na Chełm. wizyta 100 zł - jak dla mnie jedyna do przejścia cena :( więc się chyba jakoś przemęczę.

Ja do dr Ostrowskiej-Ciskowskiej,ale tez w sumie chwale sobie. Jestdosc specyficzna osoba i wiele osob narzeka,ale ja osobiscie jestem zadowolona.

ja mieszkam w Irlandii więc odnośnie lekarza nie pomogę

ja śmigam do Lux Medu do Stachowiak-Papińskiej jak narazie nie mam na co narzekać :)
rzeczowa, miła i sympatyczna babka

Ja chodzę prywatnie do dr Katarzyny Ciach. Jestem bardzo zadowolona, miła, kontaktowa, chętnie odpowiada na pytania i zawsze odpisuje na pytania :) Jedyny minus to taki, że dość droga (180 zł za wizytę).

To jeszcze raz...do jakich lekarzy chodzicie ? i czy sie z nimi dogadujecie? Pytanie juz padlo,ale sie cos nie moge doczytac odpowiedzi;)
A mnie jak zwykle niedobrze ;p

możecie polecić "kontaktowego" lekarza, u którego prowadzicie ciążę?

Mnie dzisiaj cały dzien brzuch pobolewa, nigdy tak nie miałam zastanawiam się czy pzypadkiem nie udać się jutro na wizytę do gin, bo i tak chciałam iść do rodzinnego bo jakas choroba mnie bierze:(

jestem bardzo ciekawa którego urodzę. Mati wyszedł na świat dokładnie w dzień który wyznaczył lekarz :)

ja też zmieniłam, teraz jest wg usg... co się pewnie nieznacznie zmieni :)

Zmieniłam suwaczek :) teraz jest zgodny z przewidywaną datą porodu wg. USG.

Witajcie w ten ponury dzień..
Ja z mojego lekarza ginekologa jestem zadowolona. Chodzę do niego i na "książeczkę" i prywatnie jak mam potrzebę. Nie jest jakiś mega rozmowny..podobno niezbyt radzi sobie w sytuacjach kiedy z ciążą coś nie tak..ale mi poprowadził wzorowo pierwszą ciążę więc i teraz do niego chodzę. W razie "W" mam jeszcze jedną Panią doktor w okolicy.
Moje dziecko znowu chore... tym razem oskrzela. Na szczęście antybiotyku przyjmować nie będzie :) inhalacje powinny nas uratować po raz kolejny.
Ja jeszcze się nie zebrałam i nikt nie wie o mojej ciąży :) czekam na kolejną wizytę u lekarza i wtedy już na pewno wyjawię naszą słodką tajemnicę :)

ja od lekarza oczekuję tego, że mi w każdej sytuacji poradzi i podpowie, a jeśli nie ma czasu w tym momencie to prosi o tel. za pół h i go odbiera... bo niestety rutyna często doprowadza do tragedii.
Przypadek mojej koleżanki:
dziewczyna zaszła w ciążę, lekarka w luxmedzie na podstawie jednego pomiaru Bhcg potwierdziła ciążę w 4 tyg. Po dwóch tyg. koleżanka zaczęła plamić, pojechałą do luxmedu i pani dr ją zbadała na fotelu, dała douphaston i kazała brać 3 tabletki. Po dwóch dniach koleżanka dostała krwotoku....jak się okazało, ciąża pozamaciczna!!! Dziewczyna ma teraz usunięty jajowód, bo sie pani dr nie chciało zrobić zwykłego USG tylko rutynowo bo plamienie przepisała lek na podtrzymanie ciąży. Jak dla mnie do skandal!!!! Inna sprawa, że ja bez usg nie wyszłabym z gabinetu.... ale w końcu to jest lekarz, on wie lepiej i ja, jako ciężarna powinnam darzyc go zaufaniem!!! bo kto ma wiedzieć lepiej?? Ja czy Doktor??

natalnik
jeśli noszę synka to też będzie Antek :)

U mnie poprzednim razem jak się nie zagnieździło to tym razem moja ginka się cieszyła, że jest ładny zarodek, pęcherzyk i serduszko bije, było to bardzo miłe:) ja o każdej porze mogę napisać esa i w ciągu godziny zawsze dostaję odpowiedź co mam dalej robić

pieczenatalia masz rację, gdyby lekarze mieli się ekscytować każdą ciążą tak jak my, to byłoby to mało profesjonalne.
ale traktowanie indywidualne i z zaangażowaniem - wskazane
a co do imion to na 99% Antoś a dziewczynka- nie nam pomysłu

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

krzywe ząbki (25 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...