Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

witamy witamy Patunga... :) coś się cicho zrobiło...

No to poprawiam listę

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. gwiazdeczka - październik
17. malinowa mandarynka - 7 październik
18. izulucha - 10 październik
19. misiabela - 14 październik
20. sowka - 18 październik
21. Patunga - 20 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. Basieniak - 26 październik
26. Brzoskwinka84 - 28 październik
27. gosiaczek.k - 28 październik

Dziewczyny:)
Byliśmy wczoraj na USG:)
Dzidziuś ma już 32mm:)
USG odpowiada 10 tydz i 1 dzień:)
Wszystko dobrze, kolejna wizyta za 3 tyg, badanie przezierności:)
Termin: 20.10

czesc,

ja generalnie od pon.schudlam 4kg, ale mialam grype zoladkowa, a tak waga nie drgnie, w poprzedniej bylo podobnie...

ja jakos do porodu nie wytrzymalabym , dalej jakos utozsamialam sie lepiej z dzidzia itp , no i te imiona, przynajmniej polowe imion mialam z glowy hihi

wymiotowanie wodą też sie liczy, moim zdaniem, bo woda sporo waży:)
ja nie wymioowałam ani razu i w 9 tyg. miałam 2 kg na plusie już, z tym, że apetyt miałam taki, że jadłam co 2h..., do tego zaparcia i wogóle... czułam się ciężko.
natomiast przez następne 3 tygodnie nie przytyłam ani kg. Uspokoiły mi się hormony i jem już normalnie.
Reasumując, mam teraz +2kg, i to chyba normalne w 13/14 tygodniu.

ja kg na minusie, ale zapewne niedługo dogonię :)

Mi 2 kilo przybyło, nie wiem czy to dużo czy mało

wymiotowałam, ale samą wodą więc się chyba nie liczy... mam 2 kg na minusie...
myślę, że to od tego, że jem często i po 18-19 nic nie jem bo już raczej śpię do rana....

Ja na razie stoję z wagą :)

... i mam pytanie ile już przybrałyście na wadze? Pomijając mamusie wymiotujące:)

Ja jestem po kolejnej wizycie u gin. Serduszko bije, za miesiąc mam połówkowe i wtedy się dowiem kogo noszę pod serduchem, ale przeczuwam że to będzie chłopiec. Jak leżałam z szpitalu z 3 innymi dziewczynami które miały już rodzić to wszystkie 3 miały córeczki. Jeżeli to będzie synek i wda się w tatusia to będę miała ciężko:)

Zamierzam ponownie rodzić na Zaspie (no chyba, że mnie tam nie przyjmą), wtedy to gdziekolwiek. Co prawda Kliniczną mam rzut beretem, ale już sam budynek działa na mnie odpychająco.

Szkołę rodzenia sobie odpuszczę, ale chętnie się dowiem jaka jest lista rzeczy do zabrania do szpitala (czy się coś zmieniło przez dwa lata). Podejrzewam, że jeśli chodzi o wykłady to nic nowego się nie dowiem. Dwa lata temu wystarczyło mieć skierowanie od lekarza (ja miałam od prywatnego i było ok), żeby chodzić do SR za darmo. Tylko za partnera płaciło się 50 zł.

Z niecierpliwością czekam na to by dowiedzieć się kto mieszka w środku :) Marzy mi się córeczka, ale konkretnego przeczucia nie mam :)

Witam Was Kochane
ja od wczoraj na herbatce z imbiru, miałam koszmarny dzień, nawet płakałam z bezsilności, no ale dziś jest znośnie :)
My chcemy wiedzieć kto jest w brzuszku :)
Słonecznego dnia Wam życzę, u nas jest piękna pogoda :)

to miło słyszeć dobre opinie nt. Klinicznej. Moja tylko jedna koleżanka rodziła na Klinicznej i w sumie jest zadowolona. Jedynie bardzo długo zwlekali z podjeciem decyzji o cesarce...chyba lekarz chciał się wyspać;)
Jak na razie planuję tam ze względu na zzo...nigdzie indziej nie podają;) poza tym moja lekarka jest z tamtejszego szpitala. Może z nią pogadam o cc.... jeszcze zobaczę.

Co do płci to ja chciałam znać. To nasze pierwsze dziecko i w sumie jakoś tak wyszło na ostatnim usg, że pani dr powiedziała...że dzidzia wygląda na dziewczynkę;) teraz już mogę sobie planować po mału pokoik i takie tam...same przyjemności:)

też myślę, że fajnie dowiedzieć się przy porodzie kto to będzie. moi rodzice 3 razy mieli niespodzianki. I mnie namawiają, żebym nie usłyszała wcześniej... ale ja tego nie wytrzymam....;)

same dobre opinie koleżanek które ostatnio rodziły i to, że najbliżej. ja jestem taka, że za długo się nie zastanawiam. Wierzę koleżankom, które mówią, że jak się zacznie to będzie mi wszystko jedno gdzie będę rodzić. byle ktoś mi pomógł i było szybko :) a jak nie będzie miejsc to kliniczna. poprostu...

witam

Kiepska ze mnie forumowiczka, mało sie udzielam ale za to czytam na bieżąco. może z czasem jak ciąża będzie bardziej odczuwalna będę miała wiecej do powiedzenia. Narazie czuję sie bardzo dobrze żadnych albo sporadyczne wieczorne mdłości wszystkie wyniki super. Teraz tylko czekam na USG które mam za tydzień. To moja trzecia ciąża ostatnia 10 lat temu mam parkę, teraz chyba bardziej chciałabym dziewczynkę (jak widze reklame calzedonia to zą mnie ściska). Zgadzam się, że córki wiąża bardziej rodzine i kiedy dorastają mają naogół lepszy kontakt z rodzicami, ja mam 3 siostry i brata i my babki trzymam sie razem, chociaz z bratem kontakt tez jest ok.
Powiedzcie mi czy Wy wszystkie chcecie zanć płeć waszych bąbli, ja sie nie mogę zdecydować, w poprzednich ciążąch nie chcieliśmy wiedzieć to był magiczny moment jak po porodzie podają dziecko i mówią macie państwo CÓRKĘ albo SYNA w drugim przypadku. Nie wiem jak to jest wiedzieć co siedzi pod serduchem, chociaż przyznam sie że jestem strasznie ciekawa.
Ja jak narazie też myślę o porodzie na klinicznej, nigdy wcześniej nie chodziłam do SR i dlatego ze nie rodziłam w Polsce chyba sie zdecyduję.
Ale sie rozpisałam raz a porządnie :))))

właśnie nie wiem;)
słyszałam tylko, że w niektórych przyszpitalnych szkołach jest opłata.
A co cię skłania do porodu w wojewódzkim??

ja chciałabym rodzić w wojewódzkim i jak najbardziej wybrać się do tamtejszej SR. mam takie głupie pytanie..one są płatne? słyszałam, że na skierowanie nie. ale trzeba samemu o nie prosić lekarza? I oczywiście pewnie gin. z NFZu?

wybieracie się do szkoły rodzenia?? A może macie już jakieś doświadczenia w tym temacie? Najprawdopodobniej będę rodzić w szpitalu klinicznym i najbardziej interesuje mnie tamtejsza szkoła.