Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie o mdłości

dzis to mialam koszmarny dzień, wymioty, senność i okropny ból głowy..;-/
sałatka tak chodzi mi o Pogodne ;-)
jutro ide do lekaza na usg, alez sie nie moge doczekac, oby wszystko bylo w porzo z tymi pomiarami.
idę spać, rano do pracy ;/

Re: pytanie o mdłości

Witamy ligia :)

Co do porodu i wyboru szputala, jesli chcesz miec pewność, że dzieciatko po porodzie w razie ewentualnych komplikacji trafi od razu w ręce specjalistów to tylko szpitala na Zaspie ma taka obsługę. Dlatego tez ja zdecydowałam sie tam rodzić.
Co do socjalu - fajne jest to, że nikt obcy na sale nie może wejść, sale są 2-4 osobowe, ja miałam to szczęście, że byłysmy tylko we dwie z bardzo fajna dziewczyną. Pielęgniarki niestety nie latają nad Tobą i maleństwem non-stop tak jak w Swiss-med'zie, ale cos za coś... Nie jest źle :)

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Co do opinii o szpitalu - no to faktycznie nie wiem. Ale o Fiutowskim nie znalazłam zbyt wielu negatywnych opinii. Raczej mniej więcej w proporcjach 1 zła na 30 dobrych. Ale prawda jest taka, że i tak każdy pacjent ma inne oczekiwania (no poza tymi oczywistymi, że lekarz ma być fachowcem i najlepiej nie gburem) i tylko idąc osobiście można się przekonać, czy nam odpowiada.
Na następną wizytę idę ze sprawcą mojego stanu, więc będą dwie niezależne opinie.

pytanie o mdłości

W 11-12 tygodniu przeszły mi niemal zupełnie, a teraz wróciły i od kilku dni się męczę bardziej niż wcześniej. Miałyście coś takiego?
Co wam pomaga/pomagało? Znacie jakiś specyfik, który pomoże się tego pozbyć, albo chociaż złagodzić?

to prawda, można wpaść w paranoję tym bardziej, że moje jedyne jak dotąd źródło informacji na temat tutejszej służby zdrowia - tj fora ani o tym lekarzu ani o tym szpitalu nie mówią pozytywnie:)
image

Ha! Mi też się udało, ale za drugim razem. Pewnie wcześniej coś sknociłam :)

Hej,
Przyznam szczerze, że staram się nie czytać zbyt wiele o szpitalach, żeby nie popaść w paranoję już teraz, skoro pozostało mi jeszcze pół roku.
Wybrałam dr J. Fiutowskiego (chodzę prywatnie, gabinet w Sopocie na Paderewskiego). Poleciła go szefowa szczęśliwego tatusia. Nigdy nie miałam przekonania do facetów ginekologów, ale ten jakoś budzi zaufanie od razu. Starszy, miły pan, uśmiechnięty, z przyjemnym głosem i aparycją. Na pierwszej wizycie trochę nie ogarniałam, bo jak zobaczyłam Kulkę na usg to mi się mózg zachłysnął i sparaliżował:).
Pan doktor cierpliwie odpowiadał na pytania, na które już mi odpowiedział wcześniej. Badanie bardzo delikatne, i ogólnie jakoś tak ciepło i miło odbyło się wszystko. Jako że on pracuje w wojewódzkim, to tam będę rodzić (ciężko mi to słowo przez gardło i klawiaturę przechodzi...)

witam
od dłuższego czasu czytam ten watek i pomyślałam że się dołączę:) mam termin na 10 września 2011. Pomyślałam sobie że może trochę Was podpytam co i jak w tym Trójmieście:) Mieszkam tu z mężem chwilowo, tj do maja 2012 mam pracę wymagającą ode mnie częstej zmiany miejsca zamieszkania. tak więc czuję się tu trochę zagubiona. W moim rodzinnym mieście wiedziałabym do którego gin pójść i do którego szpitala się szykować. Tu- niestety nic nie wiem. Zaczęłam chodzić do swissmedu w Gdańsku do gin, ale naczytałam się tylu negatywnych opinii o tej lekarce, że ze strachu znalazłam drugą gin w Gdyni w evimedzie i tam jeżdżę równolegle - chyba ze strachu ze jak jedna coś przeoczy to może druga nie. Jedna z moich gin pracuje w wojewódzkim i tak się zastanawiam nad tym szpitalem, ale - znowu- tyle się naczytałam o gronkowcu, paciorkowcu niemiłych położnych i lekarzach którzy maja parcie na naturalny poród (mimo, że to nie oni rodzą!) pozostałe szpitale tez podobno dają gratisy w postaci gronkowca itp. A może jest jakis inny fajny szpital w trójmieście? Może ktoś mi powiedzieć w jakim szpitalu są miłe, wyrozumiałe i pomocne położne, lekarze którzy nie traktują pacjentek przedmiotowo i jest zapewniona intymność(pojedyncze, max 2-osobowe sale? myślałam o swissmedzie ale tam nie ma oddziału noworodkowego i nie chce ryzykować żeby w razie potrzeby przez moją wygodę moje dzicko musiało znosić ewentualny transport do innego szpitala. A tak poza tym czy króras z Was myslała o tym jak chce rodzić? tj naturalnie czy przez cesarkę? to moje pierwsze dziecko i jakoś nie mam opinii. a tak swoja droga trochę to dziwne ,że my tj najbardziej zainteresowane nie możemy decydowac jak chcemy rodzic (zgodnie z prawem). pozdrawiam

Właśnie też się obawiam, że pod koniec ciąży nie będzie mi się chciało chodzić po sklepach i szukać rzeczy,a teraz jest troszke wcześnie żeby gromadzić rzeczy...Ale jak już będzie wiadomo czy będziemy mieć chłopca czy dziewczynke to chyba sie nie powstrzymam:D.

PS.Udało mi się z suwaczkiem-faktycznie trudne to było heheheh:D. Dziękuje dziewczyny za pomoc ;)

Dokładnie Cie rozumiem pieczenienatalia, bo ja w pierwszej ciąży zaczełam kupowac po drobnych rzeczach dopiero w 8. miesięcu, czego póxniej żałowałam, bo przemknęły mi przed nosem różne fajne oferty cenowe. Ale tak robiłam, aby nie zapszyć...bałam sie, że moja pewność siebie, że wszytsko bedzie ok może mnie zdziwić negatywnie.

Teraz z kolei wiem, że nie będe miałą tyle czasu na chodzenie po sklepach, w lato tez pewnie nie bedzie mi sie chciało w upały szukać czegos dla maleństwa. A że bardzo chciałabym kompletować białe ubranka dla chłopczyka, a takich jest bardzo mało w sklepach to musze zacząć szukać wcześniej :)

Pepco to naprawdę fajny sklep i dobre gatunkowo ubrania, ja tam zawsze coś fajnego wyczaję, ale jakoś dla maleństwa jeszcze nie jestem w stanie nic kupic... jakoś tak, chyba jeszcze za wcześnie...

właśnie sobie poszukałam tego sklepu i gazetkę znalazłam.. kurcze naprawdę ceny super.. chyba się wybiorę bo t-shirty i pola dla mojego synka. bo w sklepach w okolicy mogę tylko pomarzyć o takich cenach..
I te bodziaczki..i pajacyki.. ale chyba za szybko żebym kupowała. :) najpierw musimy się rodzicom pochwalić że znów dziadkami będą.

Hej, hej

właśnie patrzę na zegarek i ciągle nie wierze że jest tak jasno :)
A co to za sklep pepco?? ja jeszcze o takim nie słyszałam.. mówicie że mają ciekawe ciuszki w ciekawych cenach? :) może i ja bym się wybrała coś upolować

A mnie dziś naszła ochota na frytki.. wogóle w ostatnim czasie mam na różne rzeczy ochotę.. teraz na mojej liście smakołyków są wafle. Ale takie które robi mojego męża babcia i naleśniki z twarogiem mojej babci...

ja coś dzisiaj padam na pyszczek:(padnięta jestem, w pracy pracowity dzionek, ale za to dziewczynki jaki miałam obiad - mąż zrobił devolaje:)

Weszłam na stronke www.babyboom i tam wyszukałam stronkę z suwaczkami: http://www.suwaczki.com/
Miłego komponowania!

@IzZzka@ ja suwaczek wkleiłam w ten sposób,że weszłam na stronkę http://www.babyboom.pl i tan wybrałam szablon, datę i rodzaj ikonek, póxniej zatwierdziłam i automatycznie został wygenerowany link, który wkleiłam tak jak pieczenienatalia pisała do swojego konta na forum. Powodzonka! :)

hehe, liczą się chęci Natalia:) dziękuję:)

nie moge :(

i nie wiem jak wytłumaczyć :P

hehehe wkleił się suwak a nie format

image

@IzZzka@

Suwaczek musisz wkleić w Koncie tam gdzie masz miejsce na Sygnature, suwaczek musi być w takim formacie (wklejam swój)

image