Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Basieniak, ale dlaczego szpital przez wymioty? Ja się u każdego lekarza teraz żale z nich, i żaden nie wspomina o szpitalu...;/
ja też bym się nie zastanawiała nad antybiotykiem i lekarzowi zaufała. skoro w tak wczesnej ciąży dostałaś to nie może być byle co. trzymaj się. ja jutro do pracy wracam :

@IzZzka@

współczuję choroby! ja to bym się jednak zastanowiła nad tym antybiotykiem, lekarz wie co robi, a może jak go nie weźmiesz to jeszcze gorzej choroba się rozwinie...

Mi jak nie przejdą wymioty to mam skierowanie do szpitala, a na daną chwilę mam czopki przeciwwymiotne, mam też odstawić wszystkie tabletki na podtrzymanie i inne, które brałam, no i wciąż zwolnienie mam

Cześć dziewczyny:). Coś cichutko u nas dzisiaj:)
Izulucha współczuję przeżyć i bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło.
A mnie rozłożyło jednak... zatoki i zmiany płucne. Oczywiście bez awantury w przychodni się nie obyło:/. O 7 rano nie było już miejsc żeby zarejestrować się na godziny popołudniowe! Mimo wszystko poszłam i powiedziałam Pani doktor, że nie wyjdę z gabinetu póki mnie nie przebada, na co Ona bezczelnie że jest cały dzień w pracy i już nie wie co robi, a z katarem, bolącym uchem i kaszlem mogę spokojnie poczekać do jutra:/. Całe szczęście druga Pani doktor okazała się człowiekiem i argument ciąży do niej przmówił... Ale bez antybiotyku się nie obyło:( Boję się go jednak brać i spróbuję wyleżeć chorobe:(.

hej dziewczyny ja wczoraj mialam nadprogramowa wizyte u gina bo od kilku dni boli mnie brzuch i to tak dziwnie ze zacelam sie niepokoic ale na szczescie to tylko stres i nic strasznego sie nie dzieje mam tylko brac nospe lub scopolan jak by mnie brzuch bolal dalej ale mi ulzylo po wizycie:)
izucha oby teraz przyszedl czas na same szczesliwe zdarzenia:)
a pasy zapinam zawsze jakos nie wyobrazam sobie jazdy bez pasow chyba bym zwariowala ze strachu w czasie jazdy:)

izucha
Coś kiepski czas masz ostatnio, dobrze, że nic Wam się nie stało!!
Ale nie martw się, teraz będzie już tylko lepiej :)

ja rozjaśnia włosy, tzn robię zawsze pasemka.
Nie wiem dlaczego te kolory czasem nie wychodzą, chyba to kwestia hormonów...

nusia a gdzie robisz usg gen.? ;-)

izulucha, całe szczęście, że wszystko w porządku i wyszłaś Ty i maleństwo z tego cało! Współczuję, że musiałaś takie stresy przeżywać... :(

pieczenienatalia, a jaki kolor robiłaś? :) W ogóle dziewczyny, umiecie mi wytłumaczyć, czemu dziewczynom w ciąży często nie wychodzi kolor albo trwała u fryzjera? Ciągle o tym słyszę, a w sumie nie mam pojęcia czemu tak jest... :)

Sałatko, gratuluję chłopczyka :)

Izuluchna - współczuję bardzo. :( taki stres w takim momencie :(

Ja jestem po wizycie u lekarza, lekarka była zadowolona z mojej ciąży. Nie widziała, żeby coś się odklejało, ale zapobiegawczo dalej muszę brać luteinę.
Maluszek wg usg ma 10 tyg i 1 dzień, czyli dokładnie tyle, ile wg wyliczeń od ostatniego okresu, więc data porodu bez zmian :) Nasz olbrzymek ma już 3,34 cm ;)
kolejne usg (genetyczne) już z mężem 19.04 :)

Salatko, gratuluje i bedziecie mieli parke hihi

ja dochodze do siebie, ale i tak w czwartek mam znow usg prywatnie...

Witajcie

izulucha dobrze że nic wam nie jest. Ja mam zawsze zapięte pasy. Ale to to też różnie bywa z tymi pasami..

Ja mam coś ostatnio gorsze dni.. przesilenie wiosenne działa na mnie negatywnie. Czuje się do dupy. Boli mnie głowa, nic mi się nie chce..szkoda gadać.

Miłrgo wieczoru!

Jestem świeżo po USG. I jestem najszczęśliwszą, bo dowiedziałam sie, że maleństwo rośnie zdrowo i jest... synkiem :) JUUUUPIII!!!!

Izulucha, chiwle zgrozy przezyłaś, ale najwazniejsz, że wsio OK z dzidzią. TY sie wyliżesz. To prawda - pasy to podstawa, ja nawet dokupiłam sobie do pasów taki Be Safe: http://allegro.pl/be-safe-adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-i1518525403.html (uzywane sa w atrakcyjnej cenie). Mój mąż juz wiele razy udzielał pomocy kobietom w ciąży (jest lekarzem). Pasy ratują dwa życia!

izulucha ale ty masz ostatnio przygody:( i z taxi i usg:( a ja nadrobiłam właśnie zaległości - w końcu od piątku w ogóle się nie udzielałam. Dzisiaj wróciliśmy z rodzinnych stron - na wsi życie kręci się zupełnie innym torem, aż się nie chciało wracac jest tam tak spokojnie:( no ale jeszcze tylko ponad trzy tygodnie i znowu wyjeżdzamy na święta:) zmykam się rozpakowac dziewczynki

dziewczyny, ja dzis miala rano wypadek samochodem taxi, w pracy przestraszyli sie, bo jechalam taxi oplacona przez mojego pracodawce, aby byc na 6 rano i robic exp, dzis zerwalismy kontrakt z firma taxi, bo kierowca na rauszy i itd..., i bylam w szpitalu caly dzien, na szczescie dzidzia jest ok i pieknie wszystko widzialam, tylko ja poobijana plus w szoku...ale sprawdzono mnie bardzo dokladnie, a pozniej dziecko...mam foty dzidzi

dziewczyny miejscie zapiete pasy w samochodzie...mowie wam...

ufff kolor wyszedl taki jak zawsze :)
w końcu wyglądam jak człowiek :D

o to napisz pozniej jak tam po wizycie. ja sie piatkowej wizyty nie moge doczekac ;-)

ja dziś wieczorem idę na kontrolę do lekarza, po 10 dniach od wizyty na izbie przyjęć.
Po 3 dawce luteiny plamienia ustały zupełnie, jestem dobrej myśli.

Samopoczucie dosyć kiepskie, od wczoraj głowa boli...

Ja zamierzam się jutro ufarbować (lekarka dała zielone światło :)). Poza tym szykuję się do wyjazdu w niedzielę. Jadę na konferencję i zostawiam moich chłopaków samych.

a co tu taka cisza dzisiaj?
Godzina 13 a tu ani jednego wpisu? Skandal jakiś :)

haloooo, pobudka! jak dziś samopoczucie???
ja dzisiaj do fryzjera! mam nadzieje, ze nie bede plakac wieczorem :P

Cześć dziewczyny :) mam nadzieję, że wasze dzieciaczki mają się dobrze, trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegało pomyślnie i nastrój dopisywał! :)

Tymczasem zapraszam do siebie na zdjęcia ciążowe, czasami warto pomyśleć o zrobieniu sobie takiej pamiątki na przyszłość, kiedy zatęsknicie za brzuszkiem :) Kilka dziewczyn z forum było już u mnie na zdjęciach, a że robi się coraz cieplej można myśleć o pięknych fotkach w plenerze! Trochę moich zdjęć można obejrzeć na http://www.jbfotograf.pl :)