Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

W lumpkach rzeczywiscie mozna fajne rzeczy wyszperac.
Ja kupilam juz tuniki i jestem zadowolona.Dzisiaj do gina zobaczymy co powie ;p
Chociaz te mdlosci minely wiec Basieniak jest szansa ;) Minely mi dopiero gdzies w 15 tyg. wiec...

Tylko jakos nastroj siadl :(
Depresyjnie... wszystko widze czarno,wymyslam problemy, instynkt macierzynski wcielo ;/ masakra jakas ;/

Witam wszystkie Panie,

strasznie dawno nic tu nie pisałam, ale w miarę regularnie Was podczytuję. Jestem już po usg gen., z dzieckiem wszystko ok i okazało się być CHŁOPCEM :-) Imię mieliśmy tylko dla dziewczynki, więc cóż ... mamy teraz problem, bo jakoś nie jesteśmy w stanie znaleźć czegokolwiek, co mogłoby zostać zaakceptowane przez obie strony. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu, więc może nas olśni.

W temacie ubrań - jako kobieta pracująca i w związku z tym poszukująca ubrań trochę bardziej eleganckich, zwiedziłam właściwie wszystkie sklepy z ubraniami dla ciężarnych w Gdyni oraz Gdańsku i jeśli chodzi o Gdynię to coś (ja akurat ładną beżową spódnicę) można znaleźć w podziemiu Hali Targowej. Trzeba trochę pogrzebać, bo większość to jednak ciuchy sportowe, jakieś bawełniane bluzki itp., ale przynajmniej jest jakiś wybór (w przeciwieństwie do podobnych boksów w hali w Gdańsku i w Gildii) i ceny takie raczej niewyśrubowane.
Jeśli chodzi o Gdańsk to odradzam Happy Mum w Alfie - strasznie mały sklepik, wybór prawie żaden a ceny faktycznie wysokie. Polecam za to sklep we Wrzeszczu w takim pasażu (nie wiem jaka to ulica, jest to dość blisko Bałtyckiej) na pierwszym piętrze - wybór zdecydowanie największy, ubrania w większości dobre gatunkowo i ładne, a ceny różne - są sukienki za 60 - 70 zł ale są też i za 160 zł. Ja byłam tam chyba jeszcze w lutym, kiedy nie miałam brzuszka, więc kupiłam tylko ładną, letnią i bardzo elegancką bluzkę za jakieś 80 zł.
Mam już 4 kg na plusie i powoli wyrastam z większości ubrań, więc akurat dzisiaj wybieram się tam na łowy :-)
Jeśli chodzi H&M, C&A itp. mnie osobiście odrzucają zarówno kiepska jakość ubrań jak i przeważające szaro-buro-czarne kolory, jakby ciąża była czasem jakiejś żałoby. Wychodzę więc z założenia, że ciążowych ubrań lepiej mieć mniej ale lepszych gatunkowo, a poza tym fajne i eleganckie bluzki i sweterki kupuję na przecenach w np. Taranko i Solarze biorąc po prostu większy rozmiar.
Pozdrawiam serdecznie i zmykam do zajęć służbowych

hej dziewczyny ja tez dlugo sie nie odzywalam:) ja wczoraj mialam wizyte i jestem przeszczesliwa bo przytylam tylko 700 gram a jem za dwoch jak nie trzech hihi:) a brzuch to juz mam taki ogromny ze tylko w ciazowe sie mieszcze ostatnio znalazlam super ciazowki w lumpeksie rurki ale nogawki takie ciasne ze lydek nie czulam ledwo je wcisnelam wiec sobie je darowalam:) no coz narazie chodze w tym co mam a mam tego troche malo:(

Witajcie mamuśki, długo mnie nie było :)

Wzięłam jeszcze tydzień urlopu, żeby teraz z synkiem posiedzieć.

W Austrii piękna wiosenna pogoda, słoneczko, ciepło, liście i kwiaty na drzewach, a tutaj depresyjnie...

Czekam z niecierpliwością do poniedziałku, kiedy mam kolejną wizytę. Martwię się czy z kruszynką wszystko w porządku. Co prawda co jakiś czas czuję jakieś smyrnięcia bardzo nieregularne, ale tyle się przez ostatnie dni nałaziłam, że boję się czy jakoś nie zaszkodziłam.

Ledwo się pojawiłam i już narzekam, hehe, ta pogoda mnie rozstraja.

Ja też poszukuję sukieneczki na ślub na początku lipca. Do tej pory kupiłam juz dwie na Allegro,z czego jedna nie jest ciążowa, ale wygląda jakby była. Zaobydwie zapłaciłam niecałe 100 zł, a są naprawde ładniutkie :) Dokupiłam do jednej taką satynową kokarde pod biust i kokarda bardzo łądnie leż na brzuszku - taki mały prezencik ;)

Na lumpach można sporo rzeczy ciążowych zdobyć. ja zawsze pytam w każdym lumpeksie, czy przyszły jakies spodnie ciążowe i powiem Wam, że w każdym z lumpeksów jakieś spodnie były (tylko zawsze były albo za małe albo za duże :/ ). Obecnie poszukuję bluzy rozpinanej, także jak mam siły to szperam po lumpkach. No a poza tym przy okazji szukam czegos dla mojego maluszka :)

Ja od jakichś dwóch lat miałam manię kupowania bluzek, sukienek, tunik takich odcinanych pod biustem, a niżej puszczonych luźno. Teraz sprawdzałam i się okazuje, że w większość z nich zmieszczę się bez problemu, mimo że są "nieciążowe". Proponuję popatrzeć na kiecki w sklepach typu h&m, tally weijl, reserved, bershka, zwłaszcza jak są przeceny. Jest sporo tego typu rzeczy. Kupiłam sobie w tamtym roku czarną zwykłą kieckę, taką właśnie odcinaną pod biustem, poniżej ma kilka zakładek i jest tak uszyta, że nawet wielki brzuch się zmieści. Kosztowała z 80 zł. Jest uniwersalna, fajnie wygląda sama i do dżinsów też, zależnie od dodatków. Nawet byłam w niej na weselu kuzynki. Nie trzeba szukać w sklepach typowo dla ciężarnych, tym bardziej, że faktycznie czasem mają ceny jak z kosmosu.

Witamy nową mamusię :)
Od razu wpisuję na listę:

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYNEK
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. marta29 - 1 października
18. Monia Er - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. sowka - 9 październik -SYNEK
22. izulucha - 10 październik
23. misiabela - 14 październik
24. ewaaa42 - 17 październik
25. Patunga - 20 październik
26. lilo - 22 październik
27. nusia85 - 24październik
28. lucek - 26 październik
29. Basieniak - 26 październik
30. Brzoskwinka84 - 28 październik
31. gosiaczek.k - 28 październik

Wracając do ubrań, to ja mam większość używanych, kupiłam np od forumek, z allegro kupiłam sobie sukienkę i legginsy, obie rzeczy nowe, ale wiadomo za niską cenę, to jakością nie grzeszą :)
W lumpeksach jest sporo ciuszków :) sama zakupiłam piękne sukienki letnie i na brzuszek jest spokojnie miejsce :)

witam chciałabym dołączyć, podczytuje forum:) ale chyba juz pora bardziej aktywnie uczestniczyć termin mam na 17.października

dokłanie. Jak coś jest do założenia " na raz czy dwa" to cena z kosmosu.. :( przecież w ciaży też chce sie wyglądać porządnie ale ceny ubań powalają. Dobrze że póki co mieszcze się w swoje.. potem jakoś to będzie. Ale wiecie co? Zastanawiam się czy lumpeksach oferują też odzież ciążową.. ostatnio też przeglądałam allegro i niektóre używane ubrania(mi zależało najbardziej na spódniczkach i sukienkach letnich) były w przystępnych cenach. Także ja będę się ratować używanymi ciuchami.

ja mam wrażenie, że z ubraniami dla ciężarnych jest tak jak ze wszystkimi rzeczami ślubnymi wiadomo, że jak coś jest ślubne albo dla ciężarnych to od razu cena "idzie" w górę

Ewciuś
ja też ide na wesele na koniec kwietnia :) może idziemy na to samo?? :)
sukienkę mam pożyczoną od szwagierki, nie jest typowo ciążowa ale się mieszczę i myślę, że nieźle wyglądam :)

Ten sklep w Alfie o którym piszesz, to też niestety do najtańszych nie należy... :/ przycinają na ciężarnych!!

Ewciuś nie byłam tam, ale w internecie znalazłam sklep KAMAMA na Klonowej 1/8 i ich strona internetowa http://www.kamama.pl - maja różne kolekcje, kiedyś na pewno się tam wybiorę

Witam,
Ewciuś ja wiem że w Gdańsku w Hali Targowej jest sklep z ubraniami ciążowymi i sukienki też tam są.. ale ceny kosmiczne mają.
Ja już dziś po pracy, byłam jeszcze w Gdańsku i jak wracałam to takie korki.. buu.
Powiedzcie kiedy będzie prawdziwa wiosna? bo ja dostaje SZAŁU!!!

Witam,
słuchajcie dziewczynki, orientujecie się może gdzie mogę zakupić jakąś ładną sukienkę na wesele? Szukam czegoś fajnego co by pasowało na koniec kwietnia, czerwiec i koniec roku szkolnego... :) Już mam brzuszek widoczny, 4 kg na plusie i nie wejdę w moje stare sukienki :( Wiem tylko o jednym sklepie HappyMum w Alfie... ale może jeszcze coś jest? Podpowiecie?

Ruminku jak ja Tobie zazdroszczę, ja na daną chwilę jestem 2 kg na minusie i wciąż mam jadłowstręt bleee

halo halo!
nikogo tu dziś nie ma?

a ja nie czuję, jakoś tydzien temu wydawało m i sie ze czuje ale jednak nie czuje :(
oczywiscie sobie wkrecam czy oby wszysko jest dobrze....

Ligia, to wstępnie gratuluję dziewczynki :)

Ru.mink@ mi sie wydaje, że co chwilke czuję silne kopniecia mojego chłopaczka :) Nawet tatus juz czuł te pierwsze ruchy, sa naprawde porządne. Szczególnie wtedy kiedy coś słodkiego zjem. A że co chwilę sięgam po słodkości, to i kopie non-stop ;)

Dziewczyny, które maja mdłości i wymioty...jest jeden plus - nie przytyjecie tyle co ja, bo ja już 4 kg na plusie mam ;/

We wtorek ide do lek. zobaczymy co powie, moze po usg sie dowiem czegos nowego ;)

Gdyby to byla dziewczynka to chyba z 5 wyprawek by sie szykowalo ;) same laski dookola.

Jaktam z r******i? Cos czujecie?

Ja sie musze pochwalic,ze poki co od tygodniaduzo lepiej i bez wymiotow,a juz myslalam ze nigdy nie mina ;p
Dziewczyny jest nadzieja, minelydopiero w 15 tyg.,a nie jak obiecywali w 12 ale...;)

Co do rzeczy to Nam juz tez dekarowali pewne rzeczy, ciuszkow juz troche mamy,nawet szlafroczek slooodki;p

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....