Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

ups wcięło mi post więc napiszę jeszcze raz to, że siusianie jest nam pisane to wiedziałam, ale zdziwiłam się , że tak wcześnie - pod koniec ciąży to chyba w toalecie wstawię sobie łóżko i telewizor , przynajniej będę miała kibelek pod ręką:)

to też siusianie nam pisane to wied

Malinowa mandarynko,
są specjalne maści do pielęgnacji brodawek, poszukaj w kosmetycznych na produktach dla dzieci (obok produktów na rozstępy) albo zapytaj w aptece :)

Niestety sikanie jest już nam wpisane na stałe :) do porodu będzie tylko gorzej hehe

mnie też swędzą piersi, a jeszcze od rana tak do około 12-13 zawsze co najmniej z 5 razy jestem w toalecie, wy też tak często siusiacie??

Hej ja dziś byłam na pierwszej wizycie w szpitalu i dzidzia ma już 5,48 i jest o 5 dni do przodu, bo wg OM jest 11t1d, a wg USG 11t6d i pan od USG mówił, że bardzo dobrze. Kolejne USG w szpitalu za 11 tyg

heja,
od przedwczoraj dość często kłuje mnie brzuch. pewnie się teraz macica intensywniej rozrasta. a co do innych atrakcji jeszcze...okropnie swędzą mnie piersi. dziś to się aż do krwi zadrapałam. teraz jest jeszcze gorzej...wie któraś z Was czy można zastosować jakiś krem/maść na brodawki, żeby choć trochę było lepiej?

co do wzdęć, to jeszcze w domu nie jest najgorzej, bo można sobie pozwolić na "uwalnianie" ale jak jestem u kogoś, to jakaś masakra...
No i najgorsze jest to, że za bardzo nie można sobie pomoc, w gre wchodzi tylko ograniczanie wzdymającego jedzenia...

na zgage możemy brać Rennie - w ulotce jest nawet napisane że ciężarne mogą brać, ale w ściśle określonych dawkach (takich jak w ulotce)

sałatka
o wzdęciach nawet nie wspominam... też tak mam, że budzę się w nocy i aż cały brzuch boli :(

Jumelka
Ty się nastawiaj, że zdasz za pierwszym razem i na pewno się uda :)

Ja na razie z dolegliwości mam wzdęcia. Niedługo pewnie jeszcze dojdzie zgaga...

Na usg 3D poprzednio byłam u dr Świątkowskiej-Freund i teraz też do niej pójdę. Nie wiem ile kosztuje ta przyjemność, ale pewnie kolo 300zł. Zadzwonię w przyszłym tygodniu, jak już będę po wizycie u mojej lekarki.

Dziś jadę zapisać się na egzamin na prawko, ciekawe ile razy będę zdawać ;)

sałatko Sandra dziekuje za buziaka:)
ja na szczescie nie mam takich dolegliwosci jak wy ale za to meczy mnie koszmarna zgaga:( juz nie wiem co mam robic w pierwszej ciazy pomagaly na nia migdaly ale teraz juz nie mleko tez nie pomaga a po wodzie jest jeszcze gorzej:(
ja usg robie u nas na jasieniu 30 przyjezdza lekarz ze swoim sprzetem i bedzie robil tlyko dokladnie nie wiem kto dzisiaj bede dzwonic sie rejestrowac to sie zapytam kto je bedzie robil a kosztuje 200 zl

Mamaosandry, przekaż prosze córeczce urodzinkowego buziaka :)

Pieczenienatalia, nie wiem co to wzmozone odbijanie, bo mi również przed ciążą dosyc często sie odbijało. Ja z kolei mam problem z gazami, jestem na maxa wydęta od powietrza w jelitach. Przez rosnący brzuszek czasami to po prostu boli, bo wszytsko uciska...:( Może tez tak ktoś ma?

Ewaaa42 wiesz może jaki jest koszt w invicie usg 4D? Ja chodzę do ginekologa do invicty i usg genetyczne też tam robiłam. Ciekawa jestem jak jest z 4d.

czy Was też męczy ciągłe odbijanie?
Normalnie mam powoli dość :( coraz bardziej mnie to męczy... jakieś sposoby na to by trochę zmniejszyć tą dolegliwość?

ja sie wybieram po 20tygodniu do invicty na usg ale nie wiem czy to bedzie 3/4G

Hej Brzuchate :)
Są tu jakieś przyszłe Mamy z okolic Gdyni Chwarzna/Wiczlina? :)

hello dziewczynki :)

ja też się wybieram na usg 4D :) jakoś na początku maja, już się nie mogę doczekać, aż poznam płeć maleństwa...
a do kogo się wybieracie?

ha a jednak idziemy na 3d:) moj mezulek zadzwonil dzisiaj i mowil ze mam sie umowic:)
kurcze ciesze sie bo zawsze dokladnie zbada maluszka tym bardziej ze u mnie na przeziernosci ciezko bylo cokolwiek zobaczyc:(

rybcia6 witam i podziwiam za odwagę. :) ale rzeczywiście nie wyjdziesz z wprawy ;)

Ja to już od ponad roku bez pieluch. Wogóle zapomniałam co to nocne wstawanie(no chhyba że mój mały jest chory)... naprawdę się tego obawiam jak za pierwszym razem albo i bardziej bo jestem bardziej świadoma

Pogoda nędzna.. Mój robaczek śpi.. na niego też kiepsko działa pogoda..
Dobrze że już jestem po pracy bo i ja się marnie czuje. Jestem normalnie "zdechła".

Co do usg 3/4d ja chyba się nie wybiorę. Troche to kosztuje. wolałabym tą kwotę przeznaczyć na coś potrzebnego.

Pozdrawiam!

witamy rybcia ;-)

ja też się wybiorę na te usg. to musi być fajne zobaczyć już buźke. tylko ciekawe czy u mnie na kolejnych wizytach bedzie usg przez brzuch. w związku z moja warstwą tłuszczu na brzuchu ciężko cokolwiek zobaczyć ;-) może jak dziecko będzie większe to będzie lepiej widoczne.

kurcze ja to bym p[oszla u nas w przychodni jest usg prenatalne 3d ale moj maz to skopmiec kurcze:) i ciagle sie zastanawia czy pojsc czy nie a czas ucieka kurcze jak bym zarabiala to nawet bym o tym nie mowila mu tylko sie zapisala i wziela go na to usg dowiedzial by sie o cenie juz po hehe

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...