Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Hej podjęłam próbę zrobienia nam listy, mam nadzieję że udało mi się zebrać nas wszystkie z poprzedniego wątku :
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
SandraS - 24.09.2016
pirelka - 25.09 i 26.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
basiula - koniec września
Ewa - koniec września
madzia 16 - 02.10.2016
justicia85 - około 03.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Jakbym którąś zapomniała to bardzo przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Witajcie!
Przede wszystkim madzia-16 - strasznie mi przykro! Trzymajcie się ciepło!

Po raz kolejny przepraszam, że nie odzywałam się tak długo ale fizycznie i psychicznie nie było ze mną najlepiej. No ale najważniejsze, że teraz jest już lepiej.

Jestem w trakcie 16tc. Poproszę o wpisanie daty na 24.09 bo tak mam w karcie. Dopiero od zeszłego piątku czuję się lepiej, do tej pory było... może fatalnie to za duże słowo no ale źle. I przez to samopoczucie miałam dość wszystkiego. Ale w piątek jak ręką odjął. Brzuch urósł, nie wiem jak u Was może nie być widać ;) Ja już od miesiąca noszę spodnie ciążowe bo zwykłe mnie uciskały :) Ruchów żadnych nie czuję (i przez to trochę się stresuję czy wszystko z dzidzią ok). Usg Pappa wyszło ok, z krwi chyba też. Teraz w piątek mam wizytę, lekarz mówił, że spróbujemy określić płeć. Jestem jeszcze na zwolnieniu (właśnie do piątku) ale chcę wrócić do pracy od poniedziałku. Zobaczymy jak będzie.

Fajnie, że jesteście :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się wykreślam z listy. Niestety spotkała nas tragedia. Życzę Wam wszystkim powodzenia i zdrówka.

Dzięki za info o nowym wątku ;

Sandra S. proszę o zmianę terminu porodu na 22.09 tak jak mam w karcie ciąży, ok? :) chociaż z tymi porodami to za każdym razem wyliczają inny termin, haha :D

"Hej Dziewczyny,
Jakiś czas tutaj nie pisałam... dopadła mnie na święta choroba, gorączka trzymała nie całą dobę, więc obeszło się leczenie tylko domowymi sposobami ;) do dzisiaj jednak trzymają mnie resztki kaszlu i kataru.

U mnie prenatalne wyszły dobrze na usg, test Pappa w średnim ryzyku, ale nie polecam tej statystyki bo tylko stresu można się najeść, nic dalej z tym nie robimy i myślimy pozytywnie !

Miałam już robioną krzywą cukrową, ale wyszła dobrze więc kolejna dopiero po 20-tym tyg. :) Nie taki diabeł straszny, radzę nic nie czytać opinii wcześniej, bo ja przez to prawie umierałam z nerwów, a nic mi się nie działo.

Ostatnio byłam na wizycie kolejnej, ale taka szybka była. Nie miałam zdjęć ani opisu usg..teraz mam zjawiać się co tydzień na chwilkę i co 3 tyg. na dłuższą wizytę. Jutro idę znowu to popytam jeszcze :)

Co do brzuszka to u mnie nic w ciuchach nie widać jeszcze :) nikt by nie powiedział, że jestem w 4 miesiącu z bliźniakami :D
Sama wyczuwam oczywiście brzuszek i gdzie leżą, ale jak wskoczę w swoje ubrania, wciąż pasujące to nic a nic :)
Piersi za to są większe i muszę kupić nowe staniki, bo mi się w połowie odciskają :P"

Witam
To ja tez dolaczam sie do grupy termin na 27.09. Poki co czekam na usg. A co chodzi o objawy mldosci i wymioty do tej pory. Wiec standard w sumie to trzecia ciaza i najgorzej mnie meczy :)

Witam wszystkich, poproszę o dopisanie do listy.
Ja mam termin na 03.09.2016 - puki co pierwsza zatem :)
Ciąża przebiega bezproblemowo - żadnych typowych objawów, zero wymiotów itd.
Na 2 usg "sprawiał wrażenie" chłopca i choć nie na 100% to już ubranka kupujemy chłopięce :)
Jestem z Gdyni, chciałabym rodzić w Wejherowie - ze względu na możliwość bycia w pojedynczym pokoju z mężem.
Pozdrawiam

Hej myślę że tak za miesiąc może szybciej uaktualnimy listę o parę szczegółów i nowe koleżanki.
Ja np jeszcze nie wiem co tam sobie rośnie może za dwa tygodnie się dowiem na wizycie o ile szybciej nie pojadę do lekarza bo od paru dni coś mnie znowu podbrzusze pobolewa szczególnie po lewej stronie tuż nad spojeniem łonowym i cały czas zwlekam czy powinnam iść sprawdzić czy wszystko jest ok czy niepotrzebnie panikuje. Jak wy byście postąpiły ?
Gdzie będę rodzić też nie zdecydowałam poczytuje sobie dziewczyny z innych miesięcy gdzie rodzą i jak im tam. Pierwszy poród miałam na Klinicznej i pewnie teraz też tam pojadę ale to jeszcze tyle czasu że zobaczymy.
Wczoraj pierwszy raz przepadałam wózki i wynalazłam sobie mutsy Urban Rider używany za 600 zł no ale to jeszcze za wcześnie żeby kupować.

Skoniek ja rodziłam na Zaspie w ubiegłym roku i teraz pewnie też zdecyduję się na Zaspę.
Rodziłam w trakcie remontu porodówki, więc poród odbierany na patologii. Ale dzięki temu były osobne pokoje. Podczas porodu była do dyspozycji piłka i gaz. Opieka przy porodzie super, czułam się jakbym miała prywatną położną. Opieka po porodzie również ok, większość starała się i naprawdę pomaga.
Z lekarzami to inna bajka, bo obchód trwa dosłownie minutę... Mnie do Zaspy przekonał właśnie oddział neontologiczny- jakby coś się działo z noworodkiem to miałby najlepszy sprzęt od razu.

ja na 90% mam miec chlopaka i na to sie nastawiam ale kto wie jak to wyjdzie. mieszkam sobie na Przymorzu i teraz szukam jakichkolwiek informacji na temat porodowki na Zaspie :D. To moja pierwsza ciaza w Polsce i slyszalam ze na Zaspie ciezko o zzo :/, jak tak jest to chyba Kliniczna mi zostaje choc wole jednak Zaspe bo blizej i podobno lepiej wyposazona no i oddzial do ratowania noworodkow jest lepszy (tez wyczytane). no i teraz w kropce jestem o.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Alicja miasto nie wiem, ale jak byłam na poprzedniej takiej grupie to była też płeć dzieciaczków- nie wiem, czy któraś z nas już zna? No i można dopisać szpital, w którym chcemy rodzić :)

Dużo zdrowia Alicja dla Ciebie :)

Cześć Skoniek :) Im nas więcej tym lepiej (zwłaszcza wg rządu :P)

Świetna robota, Sandra. Ja bym jeszcze dodała miasto czy dzielnicę :D Jeśli dziewczyny by chciały podawać, ja jestem z Gdyni, okolic Grabówka/Leszczynek. Moje bliźnięta pewnie się urodzą wcześniej niż ten 9 wrzesień, ludzie mi mówią, że połowa sierpnia to realniejszy termin, ale już się przyzwyczaiłam do naszej "grupy".

Jak się czujecie w ten wietrzny dzień?
Ja się rozchorowałam po świętach i ledwo funkcjonuję.

chej jestem tu nowa czy moge sie dolaczyc do tej grupy? mam termin na 29 wrzesnia ;)

Sandra dobra robota :)
Witam się w słoneczny poranek :)

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...