Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Hej podjęłam próbę zrobienia nam listy, mam nadzieję że udało mi się zebrać nas wszystkie z poprzedniego wątku :
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
SandraS - 24.09.2016
pirelka - 25.09 i 26.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
basiula - koniec września
Ewa - koniec września
madzia 16 - 02.10.2016
justicia85 - około 03.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Jakbym którąś zapomniała to bardzo przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Witajcie!
Przede wszystkim madzia-16 - strasznie mi przykro! Trzymajcie się ciepło!

Po raz kolejny przepraszam, że nie odzywałam się tak długo ale fizycznie i psychicznie nie było ze mną najlepiej. No ale najważniejsze, że teraz jest już lepiej.

Jestem w trakcie 16tc. Poproszę o wpisanie daty na 24.09 bo tak mam w karcie. Dopiero od zeszłego piątku czuję się lepiej, do tej pory było... może fatalnie to za duże słowo no ale źle. I przez to samopoczucie miałam dość wszystkiego. Ale w piątek jak ręką odjął. Brzuch urósł, nie wiem jak u Was może nie być widać ;) Ja już od miesiąca noszę spodnie ciążowe bo zwykłe mnie uciskały :) Ruchów żadnych nie czuję (i przez to trochę się stresuję czy wszystko z dzidzią ok). Usg Pappa wyszło ok, z krwi chyba też. Teraz w piątek mam wizytę, lekarz mówił, że spróbujemy określić płeć. Jestem jeszcze na zwolnieniu (właśnie do piątku) ale chcę wrócić do pracy od poniedziałku. Zobaczymy jak będzie.

Fajnie, że jesteście :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się wykreślam z listy. Niestety spotkała nas tragedia. Życzę Wam wszystkim powodzenia i zdrówka.

Dzięki za info o nowym wątku ;

Sandra S. proszę o zmianę terminu porodu na 22.09 tak jak mam w karcie ciąży, ok? :) chociaż z tymi porodami to za każdym razem wyliczają inny termin, haha :D

"Hej Dziewczyny,
Jakiś czas tutaj nie pisałam... dopadła mnie na święta choroba, gorączka trzymała nie całą dobę, więc obeszło się leczenie tylko domowymi sposobami ;) do dzisiaj jednak trzymają mnie resztki kaszlu i kataru.

U mnie prenatalne wyszły dobrze na usg, test Pappa w średnim ryzyku, ale nie polecam tej statystyki bo tylko stresu można się najeść, nic dalej z tym nie robimy i myślimy pozytywnie !

Miałam już robioną krzywą cukrową, ale wyszła dobrze więc kolejna dopiero po 20-tym tyg. :) Nie taki diabeł straszny, radzę nic nie czytać opinii wcześniej, bo ja przez to prawie umierałam z nerwów, a nic mi się nie działo.

Ostatnio byłam na wizycie kolejnej, ale taka szybka była. Nie miałam zdjęć ani opisu usg..teraz mam zjawiać się co tydzień na chwilkę i co 3 tyg. na dłuższą wizytę. Jutro idę znowu to popytam jeszcze :)

Co do brzuszka to u mnie nic w ciuchach nie widać jeszcze :) nikt by nie powiedział, że jestem w 4 miesiącu z bliźniakami :D
Sama wyczuwam oczywiście brzuszek i gdzie leżą, ale jak wskoczę w swoje ubrania, wciąż pasujące to nic a nic :)
Piersi za to są większe i muszę kupić nowe staniki, bo mi się w połowie odciskają :P"

Witam
To ja tez dolaczam sie do grupy termin na 27.09. Poki co czekam na usg. A co chodzi o objawy mldosci i wymioty do tej pory. Wiec standard w sumie to trzecia ciaza i najgorzej mnie meczy :)

Witam wszystkich, poproszę o dopisanie do listy.
Ja mam termin na 03.09.2016 - puki co pierwsza zatem :)
Ciąża przebiega bezproblemowo - żadnych typowych objawów, zero wymiotów itd.
Na 2 usg "sprawiał wrażenie" chłopca i choć nie na 100% to już ubranka kupujemy chłopięce :)
Jestem z Gdyni, chciałabym rodzić w Wejherowie - ze względu na możliwość bycia w pojedynczym pokoju z mężem.
Pozdrawiam

Hej myślę że tak za miesiąc może szybciej uaktualnimy listę o parę szczegółów i nowe koleżanki.
Ja np jeszcze nie wiem co tam sobie rośnie może za dwa tygodnie się dowiem na wizycie o ile szybciej nie pojadę do lekarza bo od paru dni coś mnie znowu podbrzusze pobolewa szczególnie po lewej stronie tuż nad spojeniem łonowym i cały czas zwlekam czy powinnam iść sprawdzić czy wszystko jest ok czy niepotrzebnie panikuje. Jak wy byście postąpiły ?
Gdzie będę rodzić też nie zdecydowałam poczytuje sobie dziewczyny z innych miesięcy gdzie rodzą i jak im tam. Pierwszy poród miałam na Klinicznej i pewnie teraz też tam pojadę ale to jeszcze tyle czasu że zobaczymy.
Wczoraj pierwszy raz przepadałam wózki i wynalazłam sobie mutsy Urban Rider używany za 600 zł no ale to jeszcze za wcześnie żeby kupować.

Skoniek ja rodziłam na Zaspie w ubiegłym roku i teraz pewnie też zdecyduję się na Zaspę.
Rodziłam w trakcie remontu porodówki, więc poród odbierany na patologii. Ale dzięki temu były osobne pokoje. Podczas porodu była do dyspozycji piłka i gaz. Opieka przy porodzie super, czułam się jakbym miała prywatną położną. Opieka po porodzie również ok, większość starała się i naprawdę pomaga.
Z lekarzami to inna bajka, bo obchód trwa dosłownie minutę... Mnie do Zaspy przekonał właśnie oddział neontologiczny- jakby coś się działo z noworodkiem to miałby najlepszy sprzęt od razu.

ja na 90% mam miec chlopaka i na to sie nastawiam ale kto wie jak to wyjdzie. mieszkam sobie na Przymorzu i teraz szukam jakichkolwiek informacji na temat porodowki na Zaspie :D. To moja pierwsza ciaza w Polsce i slyszalam ze na Zaspie ciezko o zzo :/, jak tak jest to chyba Kliniczna mi zostaje choc wole jednak Zaspe bo blizej i podobno lepiej wyposazona no i oddzial do ratowania noworodkow jest lepszy (tez wyczytane). no i teraz w kropce jestem o.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Alicja miasto nie wiem, ale jak byłam na poprzedniej takiej grupie to była też płeć dzieciaczków- nie wiem, czy któraś z nas już zna? No i można dopisać szpital, w którym chcemy rodzić :)

Dużo zdrowia Alicja dla Ciebie :)

Cześć Skoniek :) Im nas więcej tym lepiej (zwłaszcza wg rządu :P)

Świetna robota, Sandra. Ja bym jeszcze dodała miasto czy dzielnicę :D Jeśli dziewczyny by chciały podawać, ja jestem z Gdyni, okolic Grabówka/Leszczynek. Moje bliźnięta pewnie się urodzą wcześniej niż ten 9 wrzesień, ludzie mi mówią, że połowa sierpnia to realniejszy termin, ale już się przyzwyczaiłam do naszej "grupy".

Jak się czujecie w ten wietrzny dzień?
Ja się rozchorowałam po świętach i ledwo funkcjonuję.

chej jestem tu nowa czy moge sie dolaczyc do tej grupy? mam termin na 29 wrzesnia ;)

Sandra dobra robota :)
Witam się w słoneczny poranek :)

Inne tematy z forum

jaką kupić prostownice???? (50 odpowiedzi)

hey,dziewczyny prosze o rade,zamierzam kupic prostownice byłam dzis na polowaniu ale wybor jest...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (5 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...