Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Witam was mamuśki, ale dzisiaj mam lenia nic mi się dzisiaj nie chce.
Imienia jeszcze nie udało się nam wybrać na tapecie jest Przemek no ale starszak protestuje on chciałby Aleksa albo Aleksandra a to znowu nam nie leży. Ciężka sprawa ale jeszcze czas to myślę że do końca zdążymy.
Mój Tomek ma teraz 6,5 roku i raczej cieszy się że będzie miał brata czasami zdarzają się takie dni kiedy mówi że pewnie jak się brat urodzi to będzie mu broił że on nie da swoich zabawek a za chwilę mówi że już nie może się doczekać. Lubi też dokuczać brzuchowi pierdząc w niego ustami a ja zawsze wtedy mu mówię że jak się urodzi i będzie większy to powiem jak mu jego brat dokuczał .
Dobrze że mamy jeszcze dużo czasu do rodzenia czytałyście może jaka maskara jest teraz na porodowkach aż strach rodzić.
Jak tam ruchy waszych maleństw, mój ma teraz dwa dni szaleństwa kopie ile wlezie jakby tylko czekał aż usiądę lub się położę.
Od zeszłego tygodnia zaczęłam ćwiczyć i powiem wam że wymiękam ale nie poddam się nawet kupiłam sobie piłkę taką tą dużą gumową, fajnie się na niej kręci biodrami.
Czy któraś z was które już rodziły przy pierwszej ciąży robiła sobie masaż krocza żeby uniknąć nacięcia? Ja przy pierwszym porodzie byłam nacinania teraz chciałabym spróbować tego uniknąć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,

zaraz zerknę na 'fejsa'.

Na spotkanie jak najbardziej się piszę.

Justicia, różnica u nas spora, dokładnie 8,5 roku :)

basiula, pytałaś jeszcze w zeszłym wątku jak córa zareagowała na wiadomość o rodzeństwie. Była w szoku, rozpłakała się i w pierwszym momencie nie była bardzo szczęśliwa. Ale to przez jakieś 5 minut, potem mąż zaczął jej mówić jak to będzie fajnie w czwórkę i szybko jej minęło. Teraz jest bardzo troskliwą siostrą, codziennie rozmawia z brzuchem, głaszcze i całuje :) A jak u Was?

Czas leci, to już 6 miesiąc :)

uffff :)
wreszcie sie udało :)

Tak po likwidacji wszystkich spacji jest strona grupy ;)

https: //www .facebook. com/groups/1704633719774723/
tylko musicie to wpisać bez spacji i dajcie znać czy teraz się udało :)

mi również

A mozesz podac link, bo mi nie wyskakuje jak wpisuje

Hej dziewczyny :D
Dołączajcie do grupy na fb.
Chyba w końcu udało mi się ją utworzyć. :D
Wpiszcie w wyszukiwarce na fb :
Wrzesień - Październik 2016
Grupa zamknięta
Dołączcie a ja zaakceptuje, przepraszam że tak długo to trwało :D

Hej!
Nie było mnie trochę. Miałam męża na miejscu przez 2 tygodnie (teraz znów wyjechał na miesiąc) a do tego rozłożyło mnie aż musiałam brać antybiotyk. W sumie jeszcze kaszel mnie trzyma.

My już po połówkowym, potwierdzony chłopiec :) Będzie Jasiu (starsza córka wybrała). Wszystko okej ale albo z racji wcześniejszej ciąży albo tego, że ultradźwięki źle się układały lekarka nie mogła zobaczyć przepływów w sercu i kazała przyjść jeszcze raz za 4tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko z tymi przepływami będzie okej.

Nic mi się nie chce dziewczyny, wróciła mi senność. Dobrze, że jestem na zwolnieniu to sobie w ciągu dnia odpoczywam.

Tak się zastanawiałam nad planem porodu. W pierwszej ciąży o czymś takim nie słyszałam więc nie pisałam. A teraz nie wiem. A Wy będziecie pisać?

Ja decyduje się na szkole Zostań Mamą W Redlowie bo chce rodzić w Gdyni. W tej szkole w ramach zajęć jest zwiedzanie sali porodowej i szpitala i grupy są małe Max 7 par. Oprócz tego jest spotkanie nt.bankowania krwi pepowinowej.

P. Annę Bulczak ze szkoły Zaufaj Położnej znam że spotkań w Smyku (wyprawka dla dziecka) i pisania planu porodu. Polecam serdecznie, bard zo rzeczowa, dokładna i nie ma dla niej tematu na który nie zna odpowiedzi. P. Ania jest związana ze szpitalem na Klinicznej więc jeśli chcecie tam rodzić to warto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie pogoda dzisiaj tragiczna :/ ja potem jadę do galerii z siostrą.

Ja na spotkanie jestem chętna, ale dopiero w czerwcu, w maju nie dam rady.

Hej ale straszna pogoda za oknem. Jadę dziś obejrzeć łóżeczko turystyczne i kolyske.

Byłam na polowkowym badaniu, jest już potwierdzona dziewczynka. Będzie Agatka :-). U mnie juz 23 tc.

Co z naszym spotkaniem? Organizujemy coś?

Mi do porodu jeszcze nie śpieszno ;) nie zdążyłam się nawet nacieszyć brzuszkiem, nikt nie spodziewa się, że w ciąży jestem :P ruchy też b. delikatne :) także nie mam jeszcze dość.. choć czasami chciałabym być już po i mieć dzieci w domu, wiedzieć, że wszystko z nimi dobrze.

Co do szkoły to sama się zastanawiam, ale z mężem muszę porozmawiać jeszcze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pirelka, ciesz się, że czas tak szybko leci, mi np wlecze się strasznie i codziennie myślę sobie, jakby było już fajnie gdyby był wrzesień ;)
Zainspirowałaś mnie tymi ciuszkami, ja mam tylko legginsy ciążowe i bluzkę i na okrągło w zasadzie w tym chodzę, bo najwygodniej ;)

Czy ktoś z Was bierze pod uwagę szkołę reklamowaną wyżej? Ja się zapisałam :)

Hej dziewczyny,
A ja zupełnie nie świadoma nowej strony, wciąż patrzyłam na stary wątek i dziwiłam się, że nikt nie pisze :D

W końcu udało mi się dorwać boskie, wygodne jak druga skóra staniki w Mark&Spencer, już chyba nigdy nie kupię innych :D Jak macie problem z ogromnym biustem i wrzynającym się w skórę materiałem to serdecznie polecam, mimo że ceny dość wysokie, ale pochodzę chyba do czasu karmienia, a może i dłużej :)

Kupiłam też kilka rzeczy dla dzieci w Smyku no i wózek wybrany :) kwestia gdzie zamówić, bo jak się okazało ciężko..

Kupiłam fajną sukienkę w pepco na lato, leży świetnie... namierzyłam się ciuchów w sklepie ciążowym, ale wszystko masakrycznie nie leży, a kosztuje ..... zajrzę jeszcze do C&A bo koniecznie potrzebuję spodnie. Moja figura jest jakaś dziwna, bo wyglądam jak grubsza niż ciężarna :P do tego wcięcie w pasie, spodnie na dole przycisną i góra wypływa fałdka :P
tymczasem zamówiłam trzy spódnice ciążowe i zobaczymy.

Poza tym mam siostrę i spędzam z nią 100% czasu :D czas leci jak przez palce :(

Wszystkie Panie gorąco zapraszam do szkoły rodzenia Zaufaj Położnej w Gdyni! Mam przewijaki i wanienki do nauki dla każdej pary ćwiczącej oraz modele noworodków o wadze 2,5 kg i 56 cm! Sama praktyka :) Na zajęciach mówimy o wszystkim, znieczuleniu zewnątrzoponowym, cięciu cesarskim (przebieg, co potem), karmieniu piersią oraz mlekiem modyfikowanym, seksie po ciąży. Ćwiczymy aktywny poród na każdych zajęciach :) Mam nadzieję, że wybaczą mi Panie tą "reklamę" przyjmując w ramach przeprosin 50 zł zniżki na kursy na hasło "trójmiasto.pl" ;) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Princessa - ja glukozy też jeszcze nie robiłam ale myślę, że przy kolejnej wizycie czeka mnie skierowanie ( można do płynu wcisnąć cytrynę wtedy nie jest takie mdłe )

Sandra - ja już imię wstępnie wybrałam ale teraz się zastanawiam czy chłopak nie zrobi nam psikusa i nie zmieni się w dziewczynkę :p

Justicia85 - dobrze, że już lepiej ale pewnie znaczną poprawę odczujesz dopiero za jakiś czas

Co do sukienek to ja też powyciągałam letnie ale w połowę w biuście nie wchodzę :( ale chce iśc do H&M ( tylko nie tego gdyńskiego, bo tu mały wybór ) i poszukać jakiś takich luźnych, oversize'owych by potem je też nosić :)

Sandra - gratuluję udanej wizyty!
No i ciekawe jak wypadnie wam loteria z wyborem imienia ;)
Paaml -na szczęście czuję zdecydowaną poprawę po tej blokadzie. Uwazam, że ból gdzieś w 50% zmalal, więc jest naprawdę super, mogę jakoś normalnie funkcjonować :)
Princessa - glukoza jeszcze przede mną, ale z pierwszej ciazywnie wspominam tego najlepiej - mialam okropne mdlosci po wypiciu :/
Ja dzisiaj chodzilam po sklepach w poszukiwaniu sukienki na roczek córki. Wpadło wam może gdzieś w sklepie coś, w co zmieści sie ciezarna, a rownie dobrze będzie można nosić po ciąży? :)

Ja wlasnie siedzę na badaniu z obciążeniem glukozą. Miałyście już? Roztwór tak słodki ze aż gesty i łyżka w nim stoi.. Tez zauważyłam , ze juz szybciej sie mecze w cieplejsze dni, choć nie ma jeszcze dramatu. Niestety nie weszłam w biuście w żadną z letnich sukienek myślałam ze jak luźne w brzuchu to bede nosić, a tu niespodzianka... , zamówiłam z hm mama krótkie spodenki i sukienkę. Wybrałam juz łóżeczko dla małego i wstępnie fotelik do auta :) Bedziedzie robiły sobie sesję zdjęciową ciążową?

Witam my dzisiaj po kolejnej wizycie. Z wyliczeń sprzętu mamy 20 tygodni i 5 dni mi się to zmienia. Młody ma 15 cm i waży 381 g. Kopie ostatnio jak szalony nawet udało mu się kopnąć tatę w nos jak się przysłuchiwal. Mimo tego że wiemy od miesiąca jaka jest płeć jeszcze nie wymyśliliśmy mu imenia chcemy zrobić konkurs, każde z nas ma napisać po 3 imiona i zobaczymy czy coś się będzie zgadzało.
A u mnie samopoczucie ok nawet pogoda mi nie dokucza i cieszę się że w końcu mogę się lżej ubierać. Tym bardziej że od ostatniej wizyty przytyłam 2,4 kg także fajnie założyć lżejsze ciuchy. Trzeba teraz wziąć się za siebie co by do końca za dużo nie przytyć. Wczoraj zaczęłam ćwiczyć z Youtube i powiem wam dzisiaj już czuję zakwasy nóg a niby to takie delikatne ćwiczenia no ale nie ma się co dziwić jak od stycznia nie robiłam nic.

Inne tematy z forum

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...