Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Potworność! Dziś rano to oglądałam i prawie się popłakałam.
Obejrzałam też filmik nagrany w Ugandzie, również z nianią, ojciec dziecka zainstalował kamerę.
Odradzam oglądanie wrażliwcom, bo naprawdę hardcore.
Nie znajduję słów, żeby opisać co myślę o takich kobietach i co bym im zrobiła:/
Zaczełam przez to przychylniej patrzeć na wizję zostawienia dziecka z Mamą. Wcześniej nie brałam pod uwagę tego rozwiązania, bo kiepsko się dogadujemy, jest roztrzepana i bardzo specyficzna, ale jedno jest pewne NIE skrzywdzi go fizycznie i o to będę mogła być spokojna.
A wy długo planujecie być z dzieckiem w domu?
Ja po rocznym macierzyńskim (plus zaległe urlopy)...

Masakra z tą pogodą! Jechałam niedawno Morską a tam autentyczne powodzie...
Ja też dziś źle spałam, męczyły mnie koszmary, co chwila się budziłam, zapomniałam insuliny na noc a rano byłam strasznie opuchnięta...

Czytałyście artykuł dot. "niani" z Gdańska? Jestem w szoku... nie tylko zachowaniem tej baby, ale tym, że ludzie nic nie powiedzieli rodzicom maluszka... nie reagowali... taka cholerna znieczulica...

Też miałam nieprzespaną noc... nie byłam w stanie nawet iść do pracy, bo pewnie i tak bym padła nieprzytomna! Niestety pogoda jest okropna :( A ja muszę jechać załatwić sprawy związane z przedszkolem dla starszego synka :) Ale jak mus to mus :) Muszę się zaraz spiąć i ruszyć w drogę, oby choć trochę ta ulewa ustąpiła...

Nie najlepsza noc za mną, całą niemal nie spałam. Zgaga i kwasy chciały mnie zabić :/ a teraz ulewa od samego świtu!

Hej ja w tych co czytają a mało piszą. To nasze drugie dziecko i narazie Ńie mówię że ostatnie może jeszcze będzie czas na 3. Też przy pierwszym miałam kupione dużo rzeczy jeszcze zawsze ktoś coś przyniósł. Teraz będzie drugi synek więc wszystko praktycznie mamy. Więcej muszę kupić dla siebie.
Mnie plecy najbardziej bolą i zdarza się twardnienie brzuch czy też tak macie?

mnie ciągnie coś po lewej stronie w pachwinie... na lewej nodze nie mogę stać tzn. prawej podnieść nie mogę, bo na lewej się nie utrzymam... masakra przy ubieraniu majtek, spodni, skarpetek i butów :/ chciałam dzisiaj jechać z tym "dziwnym" bólem do mojego lekarza prowadzącego, ale będzie dopiero w poniedziałek. mam nadzieję, że do tego czasu żadna inna dolegliwość mnie nie złapie ;) i że to nic strasznego dla dzidziusia, może zszedł niżej i tak się ułożył, że na coś uciska :)

paaml trzymaj się dzielnie, jak to w ciąży wszystko w jednej chwili może się zmienić. Mam nadzieję, że ból Ci odpuści jednak. Staraj się bardzo dużo pić wody!

Hej dziewczyny pisałam dwa dni temu, że czuję się wspaniale ale wczoraj wylądowałam w szpitalu bo mnie tak kuło z prawej strony i w lędźwiach że się ruszać nie mogłam, ból nie do opisania, myślałam że się poród zaczął.
Podłaczyli mnie pod ktg, po godzinie poszłam do poczekalni i do lekarza, przede mną była rodząca więc miała pierwszeństwo. Lekarz zrobil usg i zbadal, z dzidzią wszystko ok waży już 630g, tylko ja mam kolkę nerkową, macica uciska na nerki i blokuję przepływ moczu, dostałam leki p/bólowe i rozkurczowe + dużo płynów. Z zaleceń mam prowadzić oszczędny tryb życia - cokolwiek to znaczy, a ból może być ostrzejszy ale i tak nie ma miejsc, żeby mnie położyć - choć ja bym wcale nie chciała :)
Wieczorem się powtórzyło więc musiałam wziąć leki i się położyć, dziś póki co spokój.. dziś zaczynam szkołę rodzenia i szkoda by było przegapić spotkanie przez kolkę..
Jeśli chodzi o redłowo to trafiłam na dr Grzegorza Jańczewskiego, świetne podejście do pacjentki, miły, rzeczowy i konkretny lekarz, ale miejsc nie ma :)

Ja też nie mam wiele, tzn wiele mi brakuje i powoli mnie to przeraża, jak my to ogarniemy.. no ale jakoś niedługo się zabieramy za rozstawianie łóżeczek itd. :)

Chyba każda z nas przy drugim dziecku podchodzi do tego wszystkiego z większym luzem chociaż nie powiem powoli zaczyna mnie to irytować bo tak naprawdę oprócz ubrań nie mam jeszcze nic dla młodego dla siebie tak samo. Mam zamiar zabrać się za kompletowanie w sierpniu a znając mnie to pewnie i na wrzesień się przeciąganie.
Od paru dni znowu zaczęły mnie boleć piersi też tak macie ?
A jak się miewają nasze koleżanki leniuchy co nas podczytują a nic do nas nie napiszą?

dokładnie :) ja przy drugim też już ostrożnie i spokojnie :)
jeszcze nie zaczęłam żadnych przygotowań, mamy czas :)
po synku mam jakieś ciuszki, na początek na pewno wystarczy (dużo mamy nowych nawet nie wychodzonych ubranek bo przy pierwszym to się okupiłam na zaś, a przecież dzieci tak szybko rosną :P) wszystko w szafie czeka zapakowane, wystarczy przeprać, przeprasować i już :) bardziej dla siebie bym musiała pokupować potrzebne rzeczy do wyprawki do szpitala niż dla malucha, bo nic nie mam :) ale to też na spokojnie, nie śpieszę się na zaś, jak przy pierworodnym :D

pirelka ja ci wspoloczuje z tym dentysta ale najwazniejsze bedzie wszytsko zrobione.
a co chodzi o ilosc dzieci to nasze 3 dziecko i raczej ostanie no chyba ze wpadka bedzie. ale bedzie trzeba sie pozabezpieczac. ja juz stara d*pa jestem wiec trzeba jeszcze odchowac dzieciaki:)
a co do wyprawki musze podokuywac ubranak dla siebie pare drobiazgow. z kupowaniem tez nie ma co szalec bo zawsze mozna dokupic. takie podstawy wiekszosc juz mam. 3 dziecko to juz wiem co mi potrzeba. przy synku pierwszym duzo mialam pokupowane nie potrzebne:)no pierwsze dziecko wiec wiadomo:)

Witaj Kama :)

Ja po kolejnej wizycie u dentysty, na szczęście już bliżej niż dalej i myślę max. 2-3 wizyty :) reszta powinna dać radę do jesieni :)

Cześć dziewczyny ! Trochę późno ale chciałabym się dołączyć :) Mam termin na 27.09 , spodziewam się chłopca. Mieszkam w Gdańsku na Łostowicach a planuje rodzić na Klinicznej

Ja na start kupuję po jednym rożku, bo nie wiem czy się spiszą, a zawsze może dokupić jak coś albo otulić w kocyk :)
Smoczki mam na początek tylko bo też nie wiadomo czy podpasuje dzieciom.
Ja muszę zamówić większość online, dokupić komodę, fotel i materace z takich większych rzeczy.. reszta to do szpitala i jakieś drobnostki, ale kwota się uzbiera :P

Mi dopiero dziś zeszły opuchnięcia nóg z wyjazdu... Widać m kostki :))) u mnie jest to pierwsza ciąża. Generalnie chcemy mieć drugie dziecko, obydwoje jesteśmy jedynakami i chcielibyśmy zeby nasz syn miał rodzeństwo, zobaczymy czy nie zmienię zdania po porodzie ;). Finansowo dzis dostaliśmy w kość , zrobiliśmy większe zakupy w Mama i Ja, i jak zwykle przekroczyły założony buzdzet... w każdym razie cieszę sie z zakupów, a nabyliśmy : fotelik samochodowy z bazą, materacyk, rogal do karmienia , becik, ochronkę na szczebelki , pieluchy tetrowe, nożyczki do paznokci, aspirator do noska, szczotkę do włosów , zestaw butelek oraz majtasy i podkłady poporodowe. Myśle , że mamy juz 90% wyprawki :) muszę jeszcze zamówić wybrane łóżeczko, dokupić koszulki do karmienia, staniki, zastanawiam sie nad drugim becikiem ,(jest sens? ) witaminy dla noworodka, octenisept , płyn do mycia butelek ... Ale generalnie jestem juz spokojna , ze większość juz mamy . Kupujecie od razu smoczek? Ja jeszcze nie kupiłam i nie wiem czy od razu trzeba czy może obejdzie sie bez?

No my też mamy niby dwa pokoje, ale dla dzieci będzie malusi pokoik, a my w salonie z kuchnią, więc warunków na trzecie nie ma za nic w świecie :D

U mnie też możliwości finansowo mieszkaniowe - mamy dwa pokoje, co prawda duże, ale nie wiem gdzie byśmy mieli jeszcze jedno wcisnąć gdyby zaszła taka potrzeba ;)
Od kiedy kupujemy co miesiąc milion rzeczy dla dzieci to mamy kłopot by dotrwać do pierwszego, a co dopiero jak już się maluchy pojawią :0 (co prawda też sobie odbijamy na zapas czas, kiedy nie będziemy mogli wyjść i uskuteczniamy nasze hobby - zwiedzanie i testowanie restauracji, w których robiła rewolucje Magda Gessler ;) i to też uszczupla nam portfel, ale po porodzie już nie będzie czasu ani pieniędzy...

Co do szkoły rodzenia "Zaufaj położnej" to jestem bardzo zadowolona, Położna jest konkretna, przekazuje wiedzę energicznie i szczegółowo, bez ściemy, myślę, że bardzo poważnie podchodzi do swojej pracy ale i z jajem, nie jakoś nadęcie. Ogólne pierwsze wrażenie zrobiła na mnie bardzo, bardzo pozytywne i chociaż nie będę w pełni korzystać z wszystkich aspektów kursu (nie mogę ćwiczyć) to myślę, że to dobrze wydane pieniędzy - zwłaszcza, że ja nigdy niemowlaczka nie miałam na ręku, co dopiero dwóch ;)

U mnie to ostatnia ciąża ze względy na warunki finansowe i mieszkaniowe :) zresztą my chyba i tak maksymalnie zdecydowalibyśmy się na dwójkę dzieci, a może i nie :) ale że będzie dwójka to fajnie i widocznie tak miało być.
Moje samopoczucie też dobre, zero typowych objawów i dolegliwości ciążowych.. za to finansowo i psychicznie jestem wykończona i chcę, by było już po..

Dla mnie to też druga ciąża i ostatnia ale nie tyle co ze względu na samopoczucie co tak poprostu więcej dzieci nie planujemy, może to samolubne ale tak postanowiliśmy.
Ja też myślę o wakacjach ale stwierdziłam że jak już to musi to być lipiec bo później może być słabo no i z wyborem miejsca też ciężko, bo w góry nie dam rady za daleka podróż nad morzem to kicha bo mieszkamy nad morzem pozostają Kaszuby może Mazury, nie wiem coś muszę wymyślić bo mój starszak bardzo chcę gdzieś pojechać.

Inne tematy z forum

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?