Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Ja jutro ide na krzywą :/

Basiula, też jutro Idę na to badanie, ble! Dzwoniłam do Invicty z pytaniem jak mam się przygotować i dowiedziałam się, że nie wolno jeść minimum 4 godziny przed badaniem. Przed chwilą zjadłam kolację :-)

Powinno się iść po normalnych posiłkach, nic specjalnie się nie oszczędzać, bo wynik może nie być wiarygodny. Wiadomo, że na czczo i nie jeść kolacji o 21-22 :P

Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy na badanie obciążenia glukozą trzeba się jakoś przygotować (mam na myśli jedzenie dzień przed). Czy jeśli o 19:00 zjadłam sporą porcję makaronu z truskawkami to mogę iść jutro czy lepiej nie? :)

amadea jakie imię wybraliście? :)
Nasza rodzina z jednego zadowolona, z drugiego różnie :P ale co mnie to obchodzi, w końcu to Nasze dzieci, a każdy miał to samo prawo wybrać sobie imię na swoje jak był czas :)

Ja po badaniu krwi dzisiaj, robiłam morfologię, toxo i cytomegalię.
Jutro znowu dentysta i w środę krzywa cukrowa i mocz :/ we czwartek znowu ginekolog.. oszaleję.

Dzisiaj w laboratorium nikt mnie nie puścił, a brzuch już widoczny, ale inna dziewczyna też siedziała i czekała przede mną więc też nikt jej nie puścił.
Potem w autobusie nikt miejsca nie ustąpił tylko każdy się gapi! Faceci muszą siedzieć, a stara kurka mało mnie nie staranowała żeby wsiąść pierwsza do autobusu :/

Witam
Dawno sie nie odzywalam.
KIka najwzniejsze ze jestes w szpitalu lez placakiem. trzymamy kciuki za Was.
Co chodzi o kobiety w ciazy to nie ze jest i duzo tylko poorstu zwracami na nie bardziej uwage:)
ja juz wiem dlateczo mam bole po lewej stronie to jak przeginam z lazaniem albo ostanio wzielam mojego pieska na raczki pozniej caly dzien sie meczylam. glupia ja
u nas juz wiadomo ze bedzie synus. potwierdzily sie nasze przypuszczenia:) bedzie w sumie 2 synkow i coreczka:)
imie juz wybrane. moja mama oczywiscie nie zachweycoan byla dlaczego takie i takie tam bla bla.. tak przypuszczalam podban byla jej reakcja ja dowiedzila sie ze jestem w ciazy. ze po co za stara jestem ze sobie nei poradze. ach no coz przykre to i to bardzo. juz sie wyplakalm i penwie jeszcze nie raz bede plakac.
milego dnia

ALicja, fajny ten fotel a wygodny i myślisz, że dobrze będzie się karmić na nim ? Boki nie przeszkadzają?

kika, trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka! Postaraj się nie martwić, jak jesteś już w szpitalu o III stopniu to mają wszystko pod kontrolą. Bądź dobrej myśli, a ja mocno zaciskam kciuki za Was :*

Sandra S podczytuje was ale nie mam natchnienia na pisanie
27 maja wypisali mnie ze szpitala w Wejherowie zalozyli mi tam szew.
w nocy ze srody na czwartek zaczelam krwawic dosyc mocno jak przy miesiaczce no i szybko pojechalismy do Redlowa w drodze myślałam juz o najgorszym.
Zbadali mnie i polozyli po chwili dostalam mocnych boli brzucha,wyszlo ze łozysko sie odkleja a ze na Zaspie sa aparatury dla wcześniakow to karetka mnie tam zawiezli.
krwawienie juz mija czasem pojawiaja sie skurcze leze plackiem staram sie byc dobrej mysli a do terminu jeszcze 3 miesiace..wiem ze musze byc silna ale łzy same cisna sie do oczu

Pirelka, taki kupiłam, beżowy, do niego dostałam dodatkowy pokrowiec ale średnio mi się podoba (pasiak niebieski)
http://www .ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49129092/
bez spacji :)

Oj tak, co rusz to kobieta w ciąży.. jakiś wysyp :P

Kilka 1987 jak tam u ciebie długo się nie odzywasz mam nadzieję że wszystko jest w porządku.
Dziewczyny macie też takie wrażenie że teraz jest wszędzie pełno kobiet w ciąży? Byliśmy dziś w Pruszczu na festynie i co któraś kobietka to z brzuchem.

Alicja pokaż fotel, bo ja też chcę kupić do karmienia :) przecież nie będe karmić na podłodze :D

Princessa, moim zdaniem powinnaś napisać skargę...

Ja się nie partolę, raz jeden w kauflandzie czekałam w kilometrowej kolejce i mam dość. Mam ogromny brzuch, za szybki puls i wywalane ;) Podchodzę w kasach do osoby, która ma być jako następna kasowana i pytam grzecznie czy mnie przepuści. Póki co udało się w kilku sklepach.

Wam też dzieciaczki układają się w poprzek? Moje chyba lubią tak leżeć, najlepiej nad pępkiem, pod żebrami - nie mogę ani siedzieć ani leżeć, chyba, że na boku. No kosmiczne uczucie ;)

Muszę się pochwalić! Kupiłam fantastyczny fotel ikeowy wmawiając mojemu ukochanemu, że no przecież muszę bo jak ja będę karmić dwójkę :D:D:D Ciąża ma swoje ogromne plusy hihi

nikol, Anka - dzięki za miłe słowo :) dodajecie mi otuchy :)

U mnie to pewnie ogólnie obawa przed czymś co nowe (zawsze tak mam). Niby jedno dziecko już mam ale raz, że niemowlakiem była już jakiś czas temu i zapomniałam jak to jest a dwa że inna płeć :) Ale jakoś to będzie. Każda z nas musi czasem pomarudzić.

Truskawki! Uwielbiam! Codziennie się zażeram :)

BAsiula nie martw się na zapas, zgadzam się z Nicol często dziewczynki są gorsze od chłopców.mój może do aniołków nie należy ale pracujemy nad tym i widzę duże postępy w zachowaniu, mój mąż niby z domu od 16 ale i tak większość wychowawczych spraw przypada dla mnie. Wszystko można wypracować chociaż kosztuje to dużo cierpliwości, ale jak widać efekty to po prostu motywuje do pracy nad dzieckiem.

Truskawkami i ja się zajadam, choć powoli mi się przejadają coś.. smakują mniej niż na początku :P ale ja nieumytych nie tknę :D

Co do wagi to ja utyłam od początku jakieś 4-5 kg, ale u ginekologa zawsze ważę tyle więcej, że zaraz mi powiedzą, że za dużo tyję :P nie wiem co oni za wagę mają...
Wszystko jakoś idzie mi w brzuch, mam taki napchany jakby miał pęknąć..

Hej dziewczyny!
U nas też wszystko w porządku młody szaleje po brzuchu który staje się coraz większy i stwierdziłam że muszę się w końcu porozglądać za większymi koszulkami i sukienkami bo jak stare założę to wyglądam jak Ferdek Kiepski.
Mi jak na razie raz zdarzyła się sytuacja z ustąpieniem w Tesco w zoologicznym matka z trójką małych dzieci ustąpiła mi miejsca a w zasadzie kazała mi wejść przed siebie i sama się śmiała że ona to dopiero przy trzeciej ciąży nauczyła się do pominać pierwszeństwa. A i w przychodni pani pielęgniarka sama wywołała mnie z kolejki, bo wiadomo te wszystkie staruszki zawsze mają tak mało czasu i wszystkie się spieszą.
Czasami też łapię doła ale to chyba przez męża ciągle pracuje od 8 do 18 nic mi nie pomaga a do tego jeszcze piep.....y ciągle co to nie zrobimy jak już urodzę bo teraz to tego nie można tamtego nie można normalnie jakbym w tej ciąży czasami była za karę. Dobra koniec gorzkich żali.
W końcu odkryłam cudowną metodę na zaparcia. Codziennie rano chodzę do sklepu po kg truskawek, połowę zjadam na powrocie a z reszty robię koktajl z zsiadłego mleka - rewelacja mogłabym pić go litrami.
A jak tam wasza waga ja jeszcze nie przekroczylam 70 czyli mam 5 kg na plusie, co jest rewelacją bo w pierwszej ciąży na tym etapie wazylam już chyba z 78.

basiula miałam podobnie, długo nie było po mnie widać.. też czekając na pobranie krwi pacjencji przepuszczali w luxmedzie panie w ciąży, a ja czekałam na swoją kolejkę bo nic nie było widać, nie spieszyłam się to nie chciałam tracić nerwów na kłotnie.

Z tym, że chłopcy się bardziej "nieposłuszni" się absolutnie nie zgodzę :) Mam 5-letniego synka i jest absolutnym przeciwieństwem niegrzecznego chłopca, mamy za to w rodzinie też 4 dziewczynki (kuzynki mojego syna) istne diablice! i małego kuzyna czysty szatan :P
Wszystko zależy od temperamentu dziecka i jego charakteru, każde dziecko jest inne :) Mam nadzieję, że moje drugie maleństwo będzie podobnie usposobione jak nasz starszy synek :)

Dziś sytuacja w NFZ (potrzebowałam wyrobić kartę ekuz na wyjazd dla siebie i męża , za granicę). Kolejka spora, wg numerka 22 osoby przede mną. Jedna babka wskazała mi że są wolne miejsca, żeby usiąść - wow pierwszy przypadek uprzejmości ,super!. Następnie minęło kilka minut, urzędniczka z jednego okienka poprosiła o pierwszeństwo dla matki z dzieckiem w wózku - brawo!. Ja grzecznie czekam. Minęła chwila, podchodzi do mnie młoda kobieta i mówi, "niech Pani podejcie do tamtego okienka - miga numerek, a nikt nie podchodzi, niech Pani idzie "(super fajnie - następna miła osoba !). Podchodzę zatem do okienka (to nie ta sama urzędniczka co poprosiła matkę z wózkiem) i mówię, że co prawda to nie mój numerek, ale nikt nie podszedł a ,że jestem w ciąży to skorzystam. I w tym momencie skończyła się miła część histori - babka stwierdziła, że u nich nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo dla kobiet w ciąży (podkreślam to było biuro NFZ) . Po zebraniu szczęki z podłogi , ja jej na to , że powinno być wszędzie i mówię z czym przychodzę dając wypełniony formularz. Z wielkim fochem zaczyna mnie obsługiwać, "tu podpisać" , "tam podpisać"...itd ok, za chwilę daję jej formularz męża a ona z szyderczym uśmiechem "mąż też w ciąży?" no to nie wytrzymałam i mówię " jakoś Pani koleżanka potrafiła wykazać się uprzejmością i przepuścić matkę z dzieckiem" . Ona na to , że dla kobiet w ciąży nie ma pierwszeństwa i jak chcę mogę napisać skargę... już nic nie odpowiedziałam bo nie chciałam się denerwować, ale szok naprawdę ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...