Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Ja jutro ide na krzywą :/

Basiula, też jutro Idę na to badanie, ble! Dzwoniłam do Invicty z pytaniem jak mam się przygotować i dowiedziałam się, że nie wolno jeść minimum 4 godziny przed badaniem. Przed chwilą zjadłam kolację :-)

Powinno się iść po normalnych posiłkach, nic specjalnie się nie oszczędzać, bo wynik może nie być wiarygodny. Wiadomo, że na czczo i nie jeść kolacji o 21-22 :P

Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy na badanie obciążenia glukozą trzeba się jakoś przygotować (mam na myśli jedzenie dzień przed). Czy jeśli o 19:00 zjadłam sporą porcję makaronu z truskawkami to mogę iść jutro czy lepiej nie? :)

amadea jakie imię wybraliście? :)
Nasza rodzina z jednego zadowolona, z drugiego różnie :P ale co mnie to obchodzi, w końcu to Nasze dzieci, a każdy miał to samo prawo wybrać sobie imię na swoje jak był czas :)

Ja po badaniu krwi dzisiaj, robiłam morfologię, toxo i cytomegalię.
Jutro znowu dentysta i w środę krzywa cukrowa i mocz :/ we czwartek znowu ginekolog.. oszaleję.

Dzisiaj w laboratorium nikt mnie nie puścił, a brzuch już widoczny, ale inna dziewczyna też siedziała i czekała przede mną więc też nikt jej nie puścił.
Potem w autobusie nikt miejsca nie ustąpił tylko każdy się gapi! Faceci muszą siedzieć, a stara kurka mało mnie nie staranowała żeby wsiąść pierwsza do autobusu :/

Witam
Dawno sie nie odzywalam.
KIka najwzniejsze ze jestes w szpitalu lez placakiem. trzymamy kciuki za Was.
Co chodzi o kobiety w ciazy to nie ze jest i duzo tylko poorstu zwracami na nie bardziej uwage:)
ja juz wiem dlateczo mam bole po lewej stronie to jak przeginam z lazaniem albo ostanio wzielam mojego pieska na raczki pozniej caly dzien sie meczylam. glupia ja
u nas juz wiadomo ze bedzie synus. potwierdzily sie nasze przypuszczenia:) bedzie w sumie 2 synkow i coreczka:)
imie juz wybrane. moja mama oczywiscie nie zachweycoan byla dlaczego takie i takie tam bla bla.. tak przypuszczalam podban byla jej reakcja ja dowiedzila sie ze jestem w ciazy. ze po co za stara jestem ze sobie nei poradze. ach no coz przykre to i to bardzo. juz sie wyplakalm i penwie jeszcze nie raz bede plakac.
milego dnia

ALicja, fajny ten fotel a wygodny i myślisz, że dobrze będzie się karmić na nim ? Boki nie przeszkadzają?

kika, trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka! Postaraj się nie martwić, jak jesteś już w szpitalu o III stopniu to mają wszystko pod kontrolą. Bądź dobrej myśli, a ja mocno zaciskam kciuki za Was :*

Sandra S podczytuje was ale nie mam natchnienia na pisanie
27 maja wypisali mnie ze szpitala w Wejherowie zalozyli mi tam szew.
w nocy ze srody na czwartek zaczelam krwawic dosyc mocno jak przy miesiaczce no i szybko pojechalismy do Redlowa w drodze myślałam juz o najgorszym.
Zbadali mnie i polozyli po chwili dostalam mocnych boli brzucha,wyszlo ze łozysko sie odkleja a ze na Zaspie sa aparatury dla wcześniakow to karetka mnie tam zawiezli.
krwawienie juz mija czasem pojawiaja sie skurcze leze plackiem staram sie byc dobrej mysli a do terminu jeszcze 3 miesiace..wiem ze musze byc silna ale łzy same cisna sie do oczu

Pirelka, taki kupiłam, beżowy, do niego dostałam dodatkowy pokrowiec ale średnio mi się podoba (pasiak niebieski)
http://www .ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49129092/
bez spacji :)

Oj tak, co rusz to kobieta w ciąży.. jakiś wysyp :P

Kilka 1987 jak tam u ciebie długo się nie odzywasz mam nadzieję że wszystko jest w porządku.
Dziewczyny macie też takie wrażenie że teraz jest wszędzie pełno kobiet w ciąży? Byliśmy dziś w Pruszczu na festynie i co któraś kobietka to z brzuchem.

Alicja pokaż fotel, bo ja też chcę kupić do karmienia :) przecież nie będe karmić na podłodze :D

Princessa, moim zdaniem powinnaś napisać skargę...

Ja się nie partolę, raz jeden w kauflandzie czekałam w kilometrowej kolejce i mam dość. Mam ogromny brzuch, za szybki puls i wywalane ;) Podchodzę w kasach do osoby, która ma być jako następna kasowana i pytam grzecznie czy mnie przepuści. Póki co udało się w kilku sklepach.

Wam też dzieciaczki układają się w poprzek? Moje chyba lubią tak leżeć, najlepiej nad pępkiem, pod żebrami - nie mogę ani siedzieć ani leżeć, chyba, że na boku. No kosmiczne uczucie ;)

Muszę się pochwalić! Kupiłam fantastyczny fotel ikeowy wmawiając mojemu ukochanemu, że no przecież muszę bo jak ja będę karmić dwójkę :D:D:D Ciąża ma swoje ogromne plusy hihi

nikol, Anka - dzięki za miłe słowo :) dodajecie mi otuchy :)

U mnie to pewnie ogólnie obawa przed czymś co nowe (zawsze tak mam). Niby jedno dziecko już mam ale raz, że niemowlakiem była już jakiś czas temu i zapomniałam jak to jest a dwa że inna płeć :) Ale jakoś to będzie. Każda z nas musi czasem pomarudzić.

Truskawki! Uwielbiam! Codziennie się zażeram :)

BAsiula nie martw się na zapas, zgadzam się z Nicol często dziewczynki są gorsze od chłopców.mój może do aniołków nie należy ale pracujemy nad tym i widzę duże postępy w zachowaniu, mój mąż niby z domu od 16 ale i tak większość wychowawczych spraw przypada dla mnie. Wszystko można wypracować chociaż kosztuje to dużo cierpliwości, ale jak widać efekty to po prostu motywuje do pracy nad dzieckiem.

Truskawkami i ja się zajadam, choć powoli mi się przejadają coś.. smakują mniej niż na początku :P ale ja nieumytych nie tknę :D

Co do wagi to ja utyłam od początku jakieś 4-5 kg, ale u ginekologa zawsze ważę tyle więcej, że zaraz mi powiedzą, że za dużo tyję :P nie wiem co oni za wagę mają...
Wszystko jakoś idzie mi w brzuch, mam taki napchany jakby miał pęknąć..

Hej dziewczyny!
U nas też wszystko w porządku młody szaleje po brzuchu który staje się coraz większy i stwierdziłam że muszę się w końcu porozglądać za większymi koszulkami i sukienkami bo jak stare założę to wyglądam jak Ferdek Kiepski.
Mi jak na razie raz zdarzyła się sytuacja z ustąpieniem w Tesco w zoologicznym matka z trójką małych dzieci ustąpiła mi miejsca a w zasadzie kazała mi wejść przed siebie i sama się śmiała że ona to dopiero przy trzeciej ciąży nauczyła się do pominać pierwszeństwa. A i w przychodni pani pielęgniarka sama wywołała mnie z kolejki, bo wiadomo te wszystkie staruszki zawsze mają tak mało czasu i wszystkie się spieszą.
Czasami też łapię doła ale to chyba przez męża ciągle pracuje od 8 do 18 nic mi nie pomaga a do tego jeszcze piep.....y ciągle co to nie zrobimy jak już urodzę bo teraz to tego nie można tamtego nie można normalnie jakbym w tej ciąży czasami była za karę. Dobra koniec gorzkich żali.
W końcu odkryłam cudowną metodę na zaparcia. Codziennie rano chodzę do sklepu po kg truskawek, połowę zjadam na powrocie a z reszty robię koktajl z zsiadłego mleka - rewelacja mogłabym pić go litrami.
A jak tam wasza waga ja jeszcze nie przekroczylam 70 czyli mam 5 kg na plusie, co jest rewelacją bo w pierwszej ciąży na tym etapie wazylam już chyba z 78.

basiula miałam podobnie, długo nie było po mnie widać.. też czekając na pobranie krwi pacjencji przepuszczali w luxmedzie panie w ciąży, a ja czekałam na swoją kolejkę bo nic nie było widać, nie spieszyłam się to nie chciałam tracić nerwów na kłotnie.

Z tym, że chłopcy się bardziej "nieposłuszni" się absolutnie nie zgodzę :) Mam 5-letniego synka i jest absolutnym przeciwieństwem niegrzecznego chłopca, mamy za to w rodzinie też 4 dziewczynki (kuzynki mojego syna) istne diablice! i małego kuzyna czysty szatan :P
Wszystko zależy od temperamentu dziecka i jego charakteru, każde dziecko jest inne :) Mam nadzieję, że moje drugie maleństwo będzie podobnie usposobione jak nasz starszy synek :)

Dziś sytuacja w NFZ (potrzebowałam wyrobić kartę ekuz na wyjazd dla siebie i męża , za granicę). Kolejka spora, wg numerka 22 osoby przede mną. Jedna babka wskazała mi że są wolne miejsca, żeby usiąść - wow pierwszy przypadek uprzejmości ,super!. Następnie minęło kilka minut, urzędniczka z jednego okienka poprosiła o pierwszeństwo dla matki z dzieckiem w wózku - brawo!. Ja grzecznie czekam. Minęła chwila, podchodzi do mnie młoda kobieta i mówi, "niech Pani podejcie do tamtego okienka - miga numerek, a nikt nie podchodzi, niech Pani idzie "(super fajnie - następna miła osoba !). Podchodzę zatem do okienka (to nie ta sama urzędniczka co poprosiła matkę z wózkiem) i mówię, że co prawda to nie mój numerek, ale nikt nie podszedł a ,że jestem w ciąży to skorzystam. I w tym momencie skończyła się miła część histori - babka stwierdziła, że u nich nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo dla kobiet w ciąży (podkreślam to było biuro NFZ) . Po zebraniu szczęki z podłogi , ja jej na to , że powinno być wszędzie i mówię z czym przychodzę dając wypełniony formularz. Z wielkim fochem zaczyna mnie obsługiwać, "tu podpisać" , "tam podpisać"...itd ok, za chwilę daję jej formularz męża a ona z szyderczym uśmiechem "mąż też w ciąży?" no to nie wytrzymałam i mówię " jakoś Pani koleżanka potrafiła wykazać się uprzejmością i przepuścić matkę z dzieckiem" . Ona na to , że dla kobiet w ciąży nie ma pierwszeństwa i jak chcę mogę napisać skargę... już nic nie odpowiedziałam bo nie chciałam się denerwować, ale szok naprawdę ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...