Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (6)

He he Megi masz rację;))) jak zrobili to niech też rodzą z nami:))))
Aga 8km???:) ja ledwo z zakupami wracam:) Moze niebawem przejdzie mi takie zmeczenie:)

haha Megi85 no tak nadzór musi być ! :)
o tym nie pomyślałam .. :) ale dam rade, mnóstwo kobiet rodziło, rodzi i będzie rodzić i poradzić sobie trzeba.
Spacer dziś ok. 8 km zaliczony :) jak dałam rade to nie wiem, ale pogoda była pięękna

Laseczki, mamuśki, wszystkiego dobrego w te Święta, oby nasze wiercipiętki urodziły się zdrowiutkie jak ryby, tego nam życze.

hej, a więc wychodzi na to, że chłopcy są w przeważającej większości na terminy wrześniowo-październikowe :D Ciekawe, czy trend się utrzyma dalej :).
Dziewczyny cieszę się, że wasze badania wyszły dobrze teraz możecie spokojnie cieszyć się Świętami a co najważniejsze, jak słusznie Wrzesień zauważyła możemy cieszyć się świątecznymi pysznościami i nie liczyć kalorii choć raz ;p!
Co do porodu, to jeszcze dużo czasu, ale ja będę wolała, żeby mąż był przy mnie i mało mnie interesuję czy będzie to dla niego przyjemne doświadczenia, ktoś musi nadzorować robotę ;)
Jeszcze raz Wesołych :)))

Bardzo sie ciesze,ze u wszystkich maluszkow jest wszystko dobrze:))

Ja rowniez zycze Wam zeby te swieta byly dla Was wyjatkowe,bo kazda z nas ma malego nowego mieszkanca i czlonka rodzinki:)
Zeby wszystko ukladalo sie po dobrej mysli az do rozwiazania,duzo usmiechu i radosci:) !!
I nie zalowac sobie pysznosci ,ktore beda na wielkanocnych stolach:))
Wesołych Świąt !:)

w końcu po wizycie u ginekologa :) wszystko w porządku i ledwo można było wyłapać serduszko do posłuchania, bo taka wiercipięta we mnie rośnie :) niestety nie wiem jeszcze, jakiej płci...

za 4 tygodnie połówkowe i mam powtórzyć badanie na toksoplazmozę, bo nie mam przeciwciał.

wszystkim życzę zdrowych, bezproblemowych Świąt i radości z oczekiwania na maluszki!

co do mężów przy porodzie to mi się przypomniało jak koleżanka opowiadała, co usłyszała z sali obok rodząc na Zaspie. Kobieta obok krzyczała, że już nie może, że strasznie ją boli a jej mąż na to ze wściekłością w głosie "Zamknij się, RÓDŹ!!' także nie każdy mąż jest wsparciem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej kobitki! :D
ja po dzisiejszym usg :) wszystko ok, 29 mam połówkowe. I chyba potwierdza się wentylek ;) chociaż powiedział, że upewnimy się na połówkowym :P ale i tak wracając kupiłam niebieskiego bodziaka :D a mały wiercił się dzisiaj niemiłosiernie, na głowie fikołki robił i ciężko było zrobić to usg :P zauważyłam, że tak działa na niego milka truskawkowa ;d po tej czekoladzie czuję też ruchy :D
co do tych plamek krwi to wszystko ok, to mogły być jakieś naczynka. Mówił też, że czasem coś z szyjki macicy może polecieć, np. po wysiłku, ale to są 'metry' od ciąży i nie wpływają na maluszka. uf.
i dzisiaj kończę antybiotyk! :D czas zdrowieć.

co do porodu to oboje z mężem chcemy by był :) oczywiście od strony głowy :P

Wszystkim życzę zdrowych, spokojnych Świąt. Żeby nasze maluszki zdrowe rosły, żebyśmy miały łatwe porody we wrześniu, żeby w rodzinach się dobrze układało i wielu łask od Boga dla Was wszystkich i Waszych Rodzin! Niech radość ze Zmartwychwstania trwa każdego dnia :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale musiałam Was nadgonić :)

ja po wizycie u endokrynologa, a za godzinę zmykam do ginekologa - dosłownie odliczam minuty :D

jeśli chodzi o porody rodzinne - opłata za nie jest NIELEGALNA. rodziłam w zeszłym roku na Zaspie z mężem (po 15h skończyło się na CC) i wszystko było za darmo. mąż dostaje szpitalne wdzianko już na izbie przyjęć, położne nawet wolą, żeby była osoba towarzysząca, bo tak jak już ktoś napisał - położnej nie ma cały czas przy rodzącej.
mój mąż nie cierpi spraw medycznych, krwi, zabiegów, itd., a spisał się rewelacyjnie. dzięki niemu pilnowałam oddechu (a właściwie on pilnował) i zamiast wydzierać się wniebogłosy z bólu, po prostu ładnie oddychałam. no ale to mieliśmy przećwiczone w szkole rodzenia ;)

z kolei w sali obok rodziła kobieta, której mąż miał wszystko w nosie i w końcu wyszedł. wrzeszczała, położna prosiła męża, by z nią oddychał, a facet po prostu nie dał rady. zastąpiła go mama :)
także Aga - uważam, że już lepiej rodzić bez męża, zabrać kogoś innego, niż ciągnąć go na siłę i później mieć dwa razy więcej stresów ;) ja na pewno znowu będę rodzić z mężem, nawet, jeśli skończy się na CC.

Weronika gratuluję!:)) fajnie,ze wszystko dobrze.
Ja juz sie nie moge doczekac wizyty za tydzien:))

Milego dnia zycze wszystkim mamusiom:) i duzo sily w przygotowaniach do swiat:)

Cześć dziewczyny :) ja już wróciłam od ginekologa i z uśmiechem zakomunikował , że wszystko ok, no i porobił mi parę fotek 3d/4d , no muszę powiedzieć, że dzidziuś raczej do mojego męża będzie podobny :P wiem , wiem, trochę to za wcześnie na takie gdybanie, ale jakoś tak mi się buzia sama uśmiecha jak patrzę na te zdjęcia i widzę te oczka , nosek i buzię :) szkoda tylko , że maleństwo tak cały czas się rączką zasłaniało ... a, no i ja to oczywiście lekarza nie pytałam o płeć dziecka i sam jakoś tak wystrzelił z diagnozą, że to coś między nóżkami według niego sugeruje małą armatkę ;) ale też sama mogłam mu powiedzieć, że nie chcę się dowiadywać płci aż do porodu, ale jak tak to chociaż wiem , że raczej będzie synek i już nie będę o nim myśleć jako tak po prostu o dziecku ale właśnie o małym Jasiu :) a jak urodzi się jednak dziewczynka to dopiero będzie niespodziewajka :) teraz to mam takiego banana na ustach , że aż chce mi się zabierać za sprzątanie, miłego dnia kobietki :)

No tak te nasze plany:) ja tez dzisiaj mam tyle do zrobienia,a juz mi sie odechciewa :))

Kasia masz tak samo ambitne plany co ja :P ciekawe co z tego wyjdzie :) tylko najpierw muszę jeszcze pojechać do sklepu po lalkę od kucyków pony :P wczoraj w carrfourze akurat tej jednej o której mówi moja córa nie mieli, mam nadzieje ze w tym sklepie koło auchan będą mieli.

Ja mam dzis duże plany, chcę upiec już wszystkie ciasta i wieczorem zabrać się za mięsko, ale jak znam zycie to nawet pi połowy z tego nie uda mi się zrobić... :)

He he Kasia ja tez czytalam wczoraj:) Udalo mi sie zasnac okolo 00.30 :)
Sa postepy:)))
A teraz wstac mi sie nie chce.

Wrzesien, a ja mimo że jestem wieczorami strasznie zmęczona siedzę i czytam książki na potęgę bo stwierdziłam, że za pół roku to już może być z tym kiepsko. wczoraj skończyłam chyba o 1,30 :)

Moja siostra rodziła w zeszłym roku, pierwsze dziecko i absolutnie nie chciała mieć meża przy sobie :) ja dwa razy rodziłam z mężem 1. i 3. a 2. sama bo na porodówce wylądowałam prosto z patologii i akcja rozwijała się nad wyraz szybko. wszystko zależy od nastawienia i chęci ciężarnej, jeśli Aga stwierdzisz nagle że jednak chcesz męża to też go wpuszczą :) ale jeśli mąż ma jakieś opory to mężczyzny lepiej nie ciągnąć na siłę bo nie każdy dobrze znosi takie przeżycia i może na tej porodówce bardziej przeszkadzać niż pomagać :) ja mam niestety taki urok, że mam tzw. bóle krzyżowe podczas porodu, nic fajnego i przy pierwszym porodzie maz naprawdę mi pomógł bo masował mi te plecy ile się dało i trochę pomagało, ale też strasznie się przejął i po wykładach na szkole rodzenia zachowywał się jak położna, która mówi mi co mam robić ;)

Mamakaroli jak narazie sie nie udaje :)

No to dobranoc;) ciekawe czy uda Ci się zasnąć hehe

Dziewczyny dobrej nocy zycze:))
Z racji tego,ze ostatnio zasypiam o godzinie 3 w nocy,dzisiaj zamierzam to zmienic:))
Buźki dla Was:)

Jatez chciałam Maję ale moje starsze córki stwierdziły, ze to imię kojarzy im się z imieniem dla psa. Mnie sie bardzo podoba ale jednak bedzie Lenka :)

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?