Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Megi a bylas w gdyni czy w gdansku w tym sklepie? Ja w gdansku i tam jest ten wozek co pokazalas w linku w kolorze takim fajnym czerwonym,ale material przypomina jeans:) bardzo fajnie wyglada,tylko ze ja napalilam sie na czerwony stelaz:))

Megi ja tez dzisiaj bylam w tym sklepie ogladac te wozki:).tylko,ze jak juz pisalam dzisiaj wczesniej ja zamowilam z netu dokladnie ten
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5803&%3CosCsid%3E

Tylko w kolorze granatowym na czerwonym stelazu:) i w zestawie z wszystkim. Czytalam wiele opini i sa dobre,ale tez juz wspominalam nikt nikomu nie dogodzi w 100% :)
Mi bardzo ten wozek odpowiada. Wyprobowalam wszystkie opcje dzisiaj ,miesci sie do auta,baza pasuje. Wszystko lekko chodzi. Dla mnie super. :)

Co do lozeczka to tez stwierdzilam z mezem,ze kupimy teraz zwykle lozeczko z komoda i przewijakiem,a potem mebelki juz dla malego facecika:)

Byłam dziś oglądać wózki i spodobał mi się: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5805
tylko w kolorze jasno szarym.

Macie jakieś zdanie, zasłyszane opinie?

Hej. My też początkowo chcieliśmy takie łóżeczko-tapczanik, ale stwierdziliśmy, że jak po dwóch latach pojawi się druga dzidzia, to dla niej i tak będzie potrzebne łóżeczko :) I w końcu kupiliśmy zwykłe 120x60 z serii radek z Klupś i ja zdecydowanie polecam. Mamy też szufladę, ale nie taką jeżdżącą po podłodze, ale na szynach i na to moim zdaniem warto zwrócić uwagę, jeśli ktoś będzie miał łóżeczko np. na panelach :) Natomiast cieszę się, że w końcu nie zdecydowałam się na łóżeczko Klupś z serii Żyrafa itp.- one są z płyty i spotkałam się z negatywnymi opiniami o nich. No a starszak dostanie teraz już swój "dorosły" tapczanik.
Przewijak też polecam z komodą, jeśli macie na to miejsce.
Manka zdrówka dla córci!

Ja kombinezon zaczęłam zakładać koniec października i też na początku taki cieńszy.

A bodziaki zapinane 'na kopertę' uratowały mi na początku życie, a bynajmniej zaoszczędziły sporo nerwów :) Przy takim maluszku to naprawdę duże ułatwienie :)

Ja tez na początku mialam cienki kombinezon a później juz taki grubszy na zimę. Kombinezon przy takim maluchu wydaje mi sie byc wygodniejszy.

Tez na to licze;)))

My jako mamy sierpniowo-wrzesniowe jestesmy w dobrej sytuacji bo uda nam sie załapać jeszcze na fajne wyprzedaże ciuszków zanim maluchy pojawią się na świecie :)

A no to w takim razie na gorze sa te kombinezony:)

No i ciazowych jednak wiecej jest w manhattanie:) wiekszy wybor rozmiarow:))

Witam się;)

Manka ja też miałam przybornik ale bez przewijaka przy starszej córce, i teraz chyba dokupie przewijak jeszcze i wsio

Megi te ciuszki nie przekładane przez głowe na początku to świetna sprawa;) przy córce na początku właśnie takie miałam i teraz też będe mieć.

Cytrynka ja pierwszą córkę rodziłąm koniec sierpnia czyli tak jak teraz będzie i na sam począteczek miałam taką polarkową kurteczke i dopiero później zakładałam kombinezon niedzwiadek właśnie.I mi się to sprawdziło ,teraz też tak zrobie.

Wrzesień, to w alfie to h&m właśnie :) akurat byłam tam dzisiaj i było parę bluzek i spodni ciążowych np. 30 zł za spodnie albo 10 za blużkę, ale rozmiary tak 42, na mnie za duże, ale jak na kogoś pasuje to cena korzystna :)

Cytrynka ten kombinezonik z niedzwiadka jest w alfie i mi sie chyba sklep porąbał bo to nie h&m tylko na gorze dzieciecy miedzy sklepami bershka itd. Napewno znajdziesz:) i na koncu tego sklepu sa ubranka dla niemowlakow i wisza te kombinezony. Chociaz moze i to h&m tylko dla dzieci bo sa tez tam ubrania ciazowe dokladnie takie same jak w manhattanie w h&m.

Ooo to super, muszę pojechać do h&m i może też kupię :-) a w którym sklepie to widziałaś ?
Rozmiar to pewnie 62 będzie najbardziej odpowiedni co?

Cytrynka jestem tego zdania co Kasia :)
Ja kurteczki nie kupuje na poczatek tylko kombinezony:)
Widzialam ostatnio w H&M kombinezonik z polaru brazowy za 79 zl niedzwiadka:) na czapeczce uszka :) bardzo fajny i chyba wlasnie go kupie:) no i oczywiscie drugi grubszy juz na zime;)

A co do rozmiaru to lepiej trochę większy kupić, bo jak np zrobi się chłodniej można jeszcze jedna warstwę ciuszków tam zmieścić :)

Z doswiadczenia powiem wam, że kurteczki są strasznie niewygodne w zakładaniu takiemu maluszkowi. Fajne są właśnie kombinezonki, na jesień polarkowe czy welurowe a potem juz typowo zimowe. Łatwo się je zakłada, nic się nie podwija dziecku na pleckach.

Wrzesień a co myślisz o czymś takim na początek ?

http://allegro.pl/0-3m-62-nowa-kurteczka-kurtka-zip-zap-wiosna-z-uk-i4171478822.html

Za cienkie czy może być ?

Ja kupuje kombinezon zimowy i drugi cienszy z polarku:)
A rozmiar na pewno wiekszy,ale nie wiem dokladnie jaki ten rozmiar:)

Noo dokładnie trzeba jedną taką a drugą weselszą :)

A powiedzcie mi dziewczyny -zastanawiałyście się co kupić naszym maleństwom na początek? pytam o kurteczkę czy kombinezon ?
Jaki rozmiar tego kupić i czy od razu takie grube jak na zimę?
Ja mam termin na 6 wrzesień i nie sądzę że będzie tak zimno żeby ubierać mu kombinezonik zimowy

Cytrynka ładne :))
Mi sie spodobaly takie w kropeczki w tym linku ktory podalam dzisiaj:)
Tyle tego jest,ze ciezko sie zdecydowac:)
Te kolorowe tez sa sliczne i chyba wezme jedna spokojna,a druga z jakiejs bajki:)

Ja znalazłam kilka takich pościeli, może spodoba się Wam coś :)
Chętnie posłucham czy podobają się Wam takie :)

http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=posciel-do-lozeczka-3-czesciowa&ProductID=34442&producer=ceba
Ta szara jest taka spokojna , mi się podoba :)

http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=posciel-do-lozeczka-2-czesciowa&ProductID=29936&producer=feretti

lub
http://www.kids.showroom.pl/do-pokoju/posciel/743_tom-buddies-posciel-dla-dzieci-w-szara-kratke-vichy-p.html

Nie mogę znaleść tej która najbardziej mi się pododa, ehhh :)

Mam nadzieję,że się wam coś spodoba :)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...