Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Megi a bylas w gdyni czy w gdansku w tym sklepie? Ja w gdansku i tam jest ten wozek co pokazalas w linku w kolorze takim fajnym czerwonym,ale material przypomina jeans:) bardzo fajnie wyglada,tylko ze ja napalilam sie na czerwony stelaz:))

Megi ja tez dzisiaj bylam w tym sklepie ogladac te wozki:).tylko,ze jak juz pisalam dzisiaj wczesniej ja zamowilam z netu dokladnie ten
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5803&%3CosCsid%3E

Tylko w kolorze granatowym na czerwonym stelazu:) i w zestawie z wszystkim. Czytalam wiele opini i sa dobre,ale tez juz wspominalam nikt nikomu nie dogodzi w 100% :)
Mi bardzo ten wozek odpowiada. Wyprobowalam wszystkie opcje dzisiaj ,miesci sie do auta,baza pasuje. Wszystko lekko chodzi. Dla mnie super. :)

Co do lozeczka to tez stwierdzilam z mezem,ze kupimy teraz zwykle lozeczko z komoda i przewijakiem,a potem mebelki juz dla malego facecika:)

Byłam dziś oglądać wózki i spodobał mi się: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5805
tylko w kolorze jasno szarym.

Macie jakieś zdanie, zasłyszane opinie?

Hej. My też początkowo chcieliśmy takie łóżeczko-tapczanik, ale stwierdziliśmy, że jak po dwóch latach pojawi się druga dzidzia, to dla niej i tak będzie potrzebne łóżeczko :) I w końcu kupiliśmy zwykłe 120x60 z serii radek z Klupś i ja zdecydowanie polecam. Mamy też szufladę, ale nie taką jeżdżącą po podłodze, ale na szynach i na to moim zdaniem warto zwrócić uwagę, jeśli ktoś będzie miał łóżeczko np. na panelach :) Natomiast cieszę się, że w końcu nie zdecydowałam się na łóżeczko Klupś z serii Żyrafa itp.- one są z płyty i spotkałam się z negatywnymi opiniami o nich. No a starszak dostanie teraz już swój "dorosły" tapczanik.
Przewijak też polecam z komodą, jeśli macie na to miejsce.
Manka zdrówka dla córci!

Ja kombinezon zaczęłam zakładać koniec października i też na początku taki cieńszy.

A bodziaki zapinane 'na kopertę' uratowały mi na początku życie, a bynajmniej zaoszczędziły sporo nerwów :) Przy takim maluszku to naprawdę duże ułatwienie :)

Ja tez na początku mialam cienki kombinezon a później juz taki grubszy na zimę. Kombinezon przy takim maluchu wydaje mi sie byc wygodniejszy.

Tez na to licze;)))

My jako mamy sierpniowo-wrzesniowe jestesmy w dobrej sytuacji bo uda nam sie załapać jeszcze na fajne wyprzedaże ciuszków zanim maluchy pojawią się na świecie :)

A no to w takim razie na gorze sa te kombinezony:)

No i ciazowych jednak wiecej jest w manhattanie:) wiekszy wybor rozmiarow:))

Witam się;)

Manka ja też miałam przybornik ale bez przewijaka przy starszej córce, i teraz chyba dokupie przewijak jeszcze i wsio

Megi te ciuszki nie przekładane przez głowe na początku to świetna sprawa;) przy córce na początku właśnie takie miałam i teraz też będe mieć.

Cytrynka ja pierwszą córkę rodziłąm koniec sierpnia czyli tak jak teraz będzie i na sam począteczek miałam taką polarkową kurteczke i dopiero później zakładałam kombinezon niedzwiadek właśnie.I mi się to sprawdziło ,teraz też tak zrobie.

Wrzesień, to w alfie to h&m właśnie :) akurat byłam tam dzisiaj i było parę bluzek i spodni ciążowych np. 30 zł za spodnie albo 10 za blużkę, ale rozmiary tak 42, na mnie za duże, ale jak na kogoś pasuje to cena korzystna :)

Cytrynka ten kombinezonik z niedzwiadka jest w alfie i mi sie chyba sklep porąbał bo to nie h&m tylko na gorze dzieciecy miedzy sklepami bershka itd. Napewno znajdziesz:) i na koncu tego sklepu sa ubranka dla niemowlakow i wisza te kombinezony. Chociaz moze i to h&m tylko dla dzieci bo sa tez tam ubrania ciazowe dokladnie takie same jak w manhattanie w h&m.

Ooo to super, muszę pojechać do h&m i może też kupię :-) a w którym sklepie to widziałaś ?
Rozmiar to pewnie 62 będzie najbardziej odpowiedni co?

Cytrynka jestem tego zdania co Kasia :)
Ja kurteczki nie kupuje na poczatek tylko kombinezony:)
Widzialam ostatnio w H&M kombinezonik z polaru brazowy za 79 zl niedzwiadka:) na czapeczce uszka :) bardzo fajny i chyba wlasnie go kupie:) no i oczywiscie drugi grubszy juz na zime;)

A co do rozmiaru to lepiej trochę większy kupić, bo jak np zrobi się chłodniej można jeszcze jedna warstwę ciuszków tam zmieścić :)

Z doswiadczenia powiem wam, że kurteczki są strasznie niewygodne w zakładaniu takiemu maluszkowi. Fajne są właśnie kombinezonki, na jesień polarkowe czy welurowe a potem juz typowo zimowe. Łatwo się je zakłada, nic się nie podwija dziecku na pleckach.

Wrzesień a co myślisz o czymś takim na początek ?

http://allegro.pl/0-3m-62-nowa-kurteczka-kurtka-zip-zap-wiosna-z-uk-i4171478822.html

Za cienkie czy może być ?

Ja kupuje kombinezon zimowy i drugi cienszy z polarku:)
A rozmiar na pewno wiekszy,ale nie wiem dokladnie jaki ten rozmiar:)

Noo dokładnie trzeba jedną taką a drugą weselszą :)

A powiedzcie mi dziewczyny -zastanawiałyście się co kupić naszym maleństwom na początek? pytam o kurteczkę czy kombinezon ?
Jaki rozmiar tego kupić i czy od razu takie grube jak na zimę?
Ja mam termin na 6 wrzesień i nie sądzę że będzie tak zimno żeby ubierać mu kombinezonik zimowy

Cytrynka ładne :))
Mi sie spodobaly takie w kropeczki w tym linku ktory podalam dzisiaj:)
Tyle tego jest,ze ciezko sie zdecydowac:)
Te kolorowe tez sa sliczne i chyba wezme jedna spokojna,a druga z jakiejs bajki:)

Ja znalazłam kilka takich pościeli, może spodoba się Wam coś :)
Chętnie posłucham czy podobają się Wam takie :)

http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=posciel-do-lozeczka-3-czesciowa&ProductID=34442&producer=ceba
Ta szara jest taka spokojna , mi się podoba :)

http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=posciel-do-lozeczka-2-czesciowa&ProductID=29936&producer=feretti

lub
http://www.kids.showroom.pl/do-pokoju/posciel/743_tom-buddies-posciel-dla-dzieci-w-szara-kratke-vichy-p.html

Nie mogę znaleść tej która najbardziej mi się pododa, ehhh :)

Mam nadzieję,że się wam coś spodoba :)

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...