Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

No w sumie masz racje:))) Ale juz sie chyba zdecydowalam na ten:)))

Sprawdź tez ceny w smyku, tam własnie kupowała siostra i mieli wszystko na miejscu tzn. na Matarni a jak ci się bardzo nie spieszy to w paczce którą dostaniesz w szpitalu po urodzeniu malucha będzie najprawdopodobniej kupon rabatowy na wózki i foteliki do smyka -10%. Wózek wybrałyśmy z siostrą przed porodem, a jak była jeszcze w szpitalu to szwagier pojechał i go kupił.

Sorki nie doczytalam,ze Ty od siostry dostaniesz wozek hehehe

Kasia dzisiaj ogladalam ten Nico i stoi jeszcze luna:)
Bardzo fajne te wozki. No i ten stelaz nie jest taki ciezki,a ja jestem mala wiec taki mi odpowiada:)
Tylko radze ci tez zamowic w necie bo jest o wiele taniej niz w sklepie:) Czas oczekiwania na wozek okolo 3 tygodni jesli chodzi o ten moj:) odebrac mozna w gdyni:)

Nie wiem czy nadgoniłam wszystkie wątki o których pisałyście :)

witam po intensywnym weekendzie :) całą sobotę spędziłam na działce robiąc ogródek warzywny i dzięki temu wieczorem czułam każdy milimetr mojego kręgosłupa... wczoraj byliśmy na targach rodzinnych w hali awf-u, ogólnie bez szału ale dziewczyny się przynajmniej wybiegały :)

Wrzesień, ja tez będę miała bebetto tylko, że model luna albo nico. Siostra mi daje po swoim synku, ogólnie była z niego bardzo zadowolona, teraz chce się przesiąść juz na lżejszą spacerówkę. wózek po moich dziewczynach odmówił mi juz posłuszeństwa, a właściwie stelaż zaczął się zacinać przy składaniu i kiedyś zupełnie przestał się składać :) dokupie tylko taką dostawke do wózka dla młodszej córki, żeby mogła sobie stać.

Pościel mam tez po dziewczynach, zieloną z króliczkiem ale nie pamiętam jakiej jest firmy, druga na zmianę ma z krecikiem tym z bajki :)

Śpiworek na zimę, to świetna sprawa z tym, ze ja zaczęłam używać go dopiero jak przesiadłysmy sie na spacerówkę czyli ok lutego. No i potem właśnie świetnie sprawdza się do sanek.

Przewijak mam nakładany na łóżeczko i brzy obu córkach się sprawdził
.

Manka wspolczuje twojemu maluszkowi:/ cieplo sie robi ,a tu chorobsko. Ale miejmy nadzieje,ze szybko przejdzie:)

Oki czyli wiem juz na temat lozeczek:)
Bylam w sklepie bobowozki na ul.łostowickiej w gdansku. Duzy sklep,wiekszy od tego w gdyni.
Ogladalam wozek ktory chce zamowic tylko ten w sklepie niby inny model,ale tak na serio rozni sie kolorem stelazu:)))
Mi podpasowal bardzo:)
No i taka roznica ,ze w sklepie wszystko osobno wychodzi drozej,a ten w necie caly zestaw taniej :)
Takze jestem bardzo zdecydowana :)
Teraz temat lozeczka.
No wlasnie ja boje sie tych przewijakow na lozeczko:/ Mimo,ze mieszkam w bloku to poluję na t a komode z przewijakiem:) poznej i tak komoda sie przyda na pitoly przy dziecku typu jakies zabawki czy cos:)

Hejka mamuśki:)
ja przed chwilą wróciłam od lekarza z moją małą, miała dwa dni katar, dzisiaj rano lekka gorączka a okazuje się, że musi miec antybiotyk bo ma zapalenie oskrzeli, masakra jak u takiego malucha to szybko idzie :(

z tymi przewijakami to wszystko zależy od tego kto ile ma miejsca w pokoju, czy w domu. ja niestety nie mogłam pozwolić sobie na osobną komodę z przewijakiem i dlatego miałam przewijak nakładany na łóżeczko, fakt nie było miejsca na drobne kosmetyki, ale kupiłam przybornik który wieszasz na łóżeczko i już po problemie :)
teraz tak samo będzie, przybornik mamy ale muszę tylko kupić przewijak.

Wrzesień - Klupś i Pinio na bank mają łóżeczka 140x70 z szufladą na pościel :) chociaż powiem szczerze, że ja jej nie używam ;)

120x60 nie da się na nic przerobic, 140x70 mają po prostu dwuczęściowe boki - jak dziecko jest już starsze, zdejmujesz szczeble, zdjemujesz górę boków i jest tapczanik, np. http://www.klups-gostyn.pl/lozeczka2b.html

Megi85 - gdyby nie moja siostra, też bym nie wiedziała o łóżeczkach-tapczanikach :D

http://www.eswiatdziecka.pl/index.php/action,products,id,250.html

Tutaj sa te posciele rozne:)))

Ok to juz co nie co wiem:))) Cytrynka co do zakupow to kompletuje powoli ubranka,kosmetyki kupie z mezem bo nie bede tego wszystkiego sama nosic:)) Teraz zajmuje sie tym wozkie ,pokoikiem ogolnie:)
A posciel do maluszka przegladalam wczoraj i sa fajne takie spokojne. Jak znajde link do tej strony to przesle :))

Wlasnie tez mi sie spodobal ten zestw lozeczko i komoda z przewijakiem a potem zdemontowanie przewijaka:)
Lozeczka z przerobieniem na tapczanik tez widzialam i tez nie glupi pomysl:) tym bardziej ze mozna potem zrobic z teho laweczke:) tylko jedyny minus,brak pojemnika na posciel:))

Megi masz racje,ze jak mezus wroci to pewnie bedzie mnie tu troche mniej,ale na pewno bede:)))

Dawajcie znac jak z tym spotkaniem zeby zarezerwowac sobie konkretny dzien :) jakby co mam jeszcze jedno miejsce wolne w aucie:))

*"rąbitnie" to chyba słowotwórstwo jakieś, miało być inne brzydsze słowo zamiast tego ,ale może lepiej, że tak wyszło :p

hej Mamuśki :D Faktycznie weekendowa frekwencja słaba, ale co się dziwić jak pogoda cudna to łapiemy witaminę D ;). Wrzesień Ty dzielnie podtrzymujesz życie naszego forum, ale myślę,że jak Twój mężuś wróci to też nam znikniesz na troszkę na pewno ;)
Co do zakupów to ja na razie robię rozeznanie w terenie, kupować będę raczej sierpień-wrzesień, chociaż też nie wiadomo czy w tedy będę miała siłę latać po sklepach, a teraz to jest dla mnie frajda :)))
Teraz na Święta mama zwiozła mi od siostry full ciuszków po jej córci, ale na razie same neutralne, chociaż wszytko wskazuje na to, że i sukieneczki siostra będzie musiała mi dosłać hehe. Przecudowne są te ciuszki dla niemowlaków, mogłabym je przeglądać godzinami.
A właśnie wczoraj dostałam cenną wskazówkę od kumpeli, żeby do szpitala spakować takie ciuszki, których najlepiej nie przekładać przez główkę, czyli z jak największą ilością zapięć, gdyż wiadomo, takie maleństwo przebierać to na początku niezły stres :].
Cytrynka zgadzam się, że lepsze są rzeczy dla maluchów z delikatnymi motywami, ja też nie będę robić wystroju"rąbitnie" różowego, bo nie chcę uzyskać efektu przytłoczenia. W ogóle wózek, fotelik itp. kupię zupełnie w neutralnych kolorach, bo mam nadzieję, że u nas na jednym dzieciątku się nie ostanie ;p.
Karolina nawet nie wiedziałam, że takie wynalazki jak łóżeczko- tapczanik istnieją- to się wydaje praktyczne rozwiązanie , muszę się temu bliżej przyjrzeć :). Przewijak na kółkach też bardzo dobra opcja :). Jak dobrze, że mamy w swoim gronie już doświadczone mamusie - to skarb !
Pozdr.!

witam poweekendowo! byłam cały weekend bez dostępu do internetu, bo wywiało mnie w Bory Tucholskie :) niestety wczoraj musieliśmy szybciej zakończyc wypad, bo mały się rozchorował i jest na atybiotyku :(

spotkanie - jestem jak najbardziej za, tylko że ja pracuję :( najlepiej odpowiadałby mi weekend, bo w tygodniu mogę nie dac rady...

poduszka do karmienia - świetna sprawa! tak jak Nika, mam Motherhood, baaardzo żałowałam, że tak późno ją kupiłam (synek miał już ze 2 miesiące?). bardzo ułatwiała życie, szczególnie po cesarce.

łóżeczka - ja przez pierwsze 4 miesiące używałam kołyski. teraz też będę. jest to świetne rozwiązanie, bo nie trzeba za każdym razem wyjmowac dziecka, żeby je ukołysac - można pobujac :) mam 4w1 firmy Roba, potem można ją zamieic w ławeczkę.
łóżeczko kupiłam 140x70, które potem przekształca się w tapczanik, więc powinno starczyc dziecku do ukończenia przedszkola ;) niestety wybór firmy Klupś był średnio trafiony i drugiemu dziecku raczej nie kupię łóżeczka tej firmy...

przewijak - przez pierwszy rok uzywałam takiego na kółkach, wjeżdżałam nim do łazienki na czas kąpieli. super sprawa, na dole ma półki na wszystkie kosmetyki, pieluchy, itd. teraz mam taki zintegrowany z komodą (można go potem zdjąc). doświadczone mamy odradzały mi te nakładane na łóżeczko - nie ma gdzie postawic kosmetyków i wydają się mało stabilne.

Hej
My kupujemy łóżeczko i komodę z przewijakiem osobno :-) wydaje mi się, że jest to bardziej praktyczne.

A co kupujesz już? ja ciągle czekam. . . mam kilka ciuszkow wg tyle

Hej mamuśki:))) !

Mam pytanie :) Jakie kupujecie lub macie łóżeczka ? Z przewijakiem od razu czy lozeczko i osobno komoda z przijakiem,czy moze jeszcze inaczej?
Dzisiaj jade oblukać moj wybrany wozek:)
Zaczynam szał zakupowy:)))
Milego dzionka :)))

Aga moj malutek tez aktywny:) wczoraj dawal czadu:) Polozylam reke na brzuchu i takiego kopa mi zasadził,ze nie mglam wyjsc z podziwu,łobuz jeden:)))
Chyba szukal ze mna wozka hi hih:)
Dzisiaj juz spokojniejszy jest. Nie wiem czy to normalne.

Co do poscieli to tez nie kupie niebieskiej. Na poczatek raczej neutralną,spokojna bez duzej ilosci kolorow:) Ale kto wie co w sklepie mi sie spodoba:)

wrzesien mysle że nie ma co sie przejmować, dzidzia tak jak i my ma bardziej lub mniej ruchliwe dni

wrzesien fajny wózek :)
ja pościel kupie najprawdopodobniej w ikea, na pewno ani różową ani niebieską. Też szukam czegoś nowoczesnego.
spędziłam dziś leniwą niedziele u rodziców na wsi, i dzidzia cały dzień aktywna :)

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??