Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Hej kobietki:))) czyli wstepnie 7 maj Jelitkowo ;) jeszcze godzinke trzeba ustalic:)
A gdzie jest ten karmazyn o ktorym mowicie:)?

Ja tez jestem za spotkaniem :) termin tez pasuje, chyba ze cos nagke wypadnie
Ja bede jechala z chelmu autem to tez moge kogos zabrac :)

Milej soboty dziewczyny ;)

Jestem za Jelitkowem , tylko żeby pogoda dopisała :)

a no i dzidzia moja już główką w dół ułożona, ale zapewne może sie wszystko jeszcze zmienić :)

miałam tak aktywny dzień, że trudno mi zasnąć :)

co do spotkania - jeśli 7 maja nie wypadnie mi badanie połówkowe to na pewno będę albo dojadę :) ja proponuje właśnie spotkanie w okolicach jelitkowa i może nawet karmazyn ? ja jestem z osowej więc wszędzie muszę dojechać, więc generalnie mnie aż tak nie urządza gdzie spotkanie się odbędzie. A godzina to pewnie z 11?

megi85 gratuluje ruchów maleństwa :)

Nika flanelki, które zamówiłam są właśnie z tej firmy, mam nadzieje, że sie sprawdzą :) a poduszka cenowo ujdzie jeszcze:) a śpiworek widac przydatna sprawa, trzeba też wciągnąć na liste

Tak syrop " prenalen" tez jest,tez go uzywalam na przeziebienie,ale na kaszel bardziej pomaga. Na gardlo kupilam tabletki do ssania i przeszlo,a syrop zdarzylam wypic caly kiedy mnie gardlo bolalo i nic nie pomoglo,dopiero po tabletkach przestalo :)))

A ten spiworek bardzo fajny:) musze sie rozejrzec za nimi:)

mamaKaroli, jest też syrop Prenalen, same naturalne składniki w tym czosnek lub po prostu czosnek w tabletkach, mnie to chyba pomogło ;)

Aga pytałaś o poduszkę do karmienia, u mnie sprawdziła się świetnie, polecam http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1 droga, ale moim zdaniem warta swojej ceny, a potem można jeszcze spokojnie za połowę wartości sprzedać, moja nadal wygląda jak nowa ;)
Ale wiem, że są dziewczyny, które np. karmiły głównie na leżąco, wtedy taka poduszka raczej jest zbędna ;)

A śpiworek do wózka na zimę również używałam, tym bardziej, że nasza pierwsza zima była naprawdę mroźna, więc był kombinezon +śpiworek, ale akurat nie wiem jakie są te z Ikea.

Coś takiego mam http://allegro.pl/womar-spiworek-spiwor-do-wozka-polar-13s-i4157866059.html przydał się również na sanki oraz kolejnej zimy do spacerówki ;)

Kaśka2308 dziękujemy za uaktualnioną listę ;)

Megi nie denerwuj sie:) Idz na luzie:) To czego sie nauczysz to bedziesz umiec a przez stres ,mozesz tylko zapomniec ,a po co masz sie denerwowac i maluszek?:) luz luz i luuuuz:)
Co do kopniakow to ja mimo piwrwszej ciazy wczesnie poczulam i nie mylilam sie bo teraz sie potwierdzilo ,ze to kopniaki wlasnie:))) Moj maluch czesto daje znac:)
Wczorajsze zdjecie usg wyglada tak ,zemalutek moj daje mi kopniaka:))
Stwierdzilam,ze jest podobny do takiego żółwika z bajki:)))

A miejsce na spotkanie faktycznie trzeba znalezc fajne,tylko gdzie?? :)

hej :) Dobry pomysł z tym spotkaniem, jestem za, a termin też dla mnie ok :). Tylko musimy pomyśleć nad jakimś miłym miejscem, najlepiej gdzie dają dobre lody ;D.
Słuchajcie, ostatnio chwaliłam się jak świetnie się czuje, po czym tego samego dnia w nocy zrobiło mi się tak niedobrze, że wymiotowałam :(. No i jeszcze te plecy mnie bolą trochę ;/.
Z pozytywnych rzeczy to 2 dni temu wydawało mi się, że poczułam ruchy Maleństwa, takie 3 delikatne kopniaczki- nie wiem czy to na pewno to ale wrażenie nie do porównania z niczym innym ;p.
A tak w ogóle faktycznie pogoda super, ale ja mogę się nią cieszyć w zasadzie dopiero od dzisiaj, bo wcześniej miałam bardzo dużo nauki i niestety te piękne dni przesiedziałam z dzidzią przy biurku :p. Wczoraj miałam bardzo stresujący dzień - całodzienny egzamin i ze stresu aż czułam taki fizyczny ból w dole brzucha, biedny ten mój Maluszek, że tak się musiał na stresować przeze mnie :/. Dlatego teraz tylko będę go rozpieszczać ;)

Mamakaroli nie ma problemu,zabiore Cie czy spotkanie bedzie blisko czy daleko:))
A na gardlo to mi pomagaly tablety do ssania " Prenalen" no i herbatka z cytrynka lub z zurawiną:)) ,z imbirem tez pomaga podobno,ale ja nie lubie wiec tego nie pilam:)))

A co do spotkania to ja też jestem za,tylko jeśli spotkanie w tygodniu to bym była z młodą. I jeśli gdzieś daleko to mogłabym się wrzesien zabrać z tobą jeśli będzie taka możliwosć ;)

A mnie dziewczyny coś rozkłada,albo gardło boli od ucha albo ucho od gardła. Nie wiem , bo boli to i to ,cała lewa strona jak przełykam to masakra. Może coś poradzicie co bym mogła zażyć

Ja jestem tez za 7 maja:)

A co do spotkania, to jeśli miałoby być w gdańsku to ja proponuję np.7 maja bo jedę więc byłoby przy okazji :) ale jeśli komus nie pasuje to też się dostosuję.

Przeleciałam ostatnie wątki i uaktualniłam listę, mam nadzieję, że nic nie namieszałam :)

Aga, ja dziś tez byłam w Karmazynie :) Jak mieszkałam w gd to praktycznie codziennie chodziłam tam na spacery i jak tam teraz jestem to mnie tak jakoś serce z tęsknoty boli...

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

Zdrowie najwazniejsze to oczywiste:) no to zycze Ci synka:) A imiona masz wybrane?

jeszcze nie wiem, ważne żeby zdrowe było choć nie ukrywam że marzy mi się synek:)

Witam Justyna47 :) A teraz kto bedzie u Ciebie? Synus czy coreczka?:)

Cześć dziewczyny,jeśli pozwolicie to chętnie do was dołączę:) Termin mam na 10 września. Mam już córcie(14msc),więc jestem w temacie i chętnie podpowiem co i jak :)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...