Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

No to musimy sie umowic:)))
Niech moze kazda z nas napisze kiedy by pasowalo. Jesli chodzi o mnie to ja moge do polowy maja mniej wiecej. Pozniej moj maz wraca i mamy baaardzo duzo spraw w krotkim czasie do zalatwienia:/
Jesli ktos chcialby sie zabrac ze mna z przymorza to zapraszam:) 3 miejsca mam wolne:))

teraz przymierzam sie do kupna właśnie termometru, robie wywiad środkowiskowy :)
zmiane pościeli (jedną mam) kupie chyba w ikea, siostra zadowolona,
kocyk, śpiworek do wózka (o właśnie może sie przypadać na okres zimowy, co myślą doświadczone mamy ?),
poduszka do karmienia (przydatna?ktoś miał?),
nożyczki dla niemowląt, może jakiś smoczek (nie wiem jaki kolor! :),
czaje sie też na promocje pampersów 1 tych zielonych, bo dużo pozytywnych opini słyszałam (niby lepsze od pampers premium care, a o nich myślałam początkowo)

ja dziś zaliczyłam kolejny fajny dzień :) mój M dziś miał wolne, co rzadko sie zdarza, pojechaliśmy na plaże do jelitkowa, potem obowiązkowo karmazyn i ich wyśmienity żurek, lody jelitkowskie i kierunek aquapark oh ah eh. Teraz chwila leniwa po obiadku i zaraz dalej do siostry i szwagra na wieczorne pogaduchy :) sob, niedz znów całe dnie sama będę, bo M w pracy :( pojade do rodziców na relaksik na tarasie i działce :)

Aga M. dokładnie leci czas ! Ty już masz dzidzie na świecie :) dzięki za info o termometrze, właśnie nad nim sie zastanawiam

cyrtynka, Pestka, zrobiłam troche zakupów w aptece gemini i sklepie "bliżej ciebie". Jak pisałam pierdółki: podkłady poporodowe, podkłady higieniczne,majtki poporodowe, proszek do prania dla dzidzi (może w końcu ciuszki wypiore i wyprasuje :), wkładki laktacyjne z przylepcem, flanelki, przewijak, fride, gruszke, szczotke do butelek, płatki kosmetyczne dla niemowląt, sól fizjologiczna w ampułkach, zestaw kosmetyków hippa:oliwka, chusteczki, krem na odparzenia, płyn do kąpieli, krem na dzień, maść linomag i zapas femibion natal 2 plus bo w cenie 36 zł to zdecydowanie tanio :)

Pestka byłam kilka dni temu u Błęckiej na kilińskiego, ale na płatnej wizycie ;/ bo terminów jak zwykle nie ma. Chodziłam do niej regularnie przed ciążą, ale jak już zaszłam w ciąże nie mogłam sie dostać i zostałam przy medicover, w którym mam abonament, badania od ręki, zero czekania

karo_lina też chciałam na isofixa, ale mamy za stare auto ;/ kupujemy maxi cosi cabrio fix i baze easy base 2, wózek jedo fyn (spacerówka i gondola). Po roku kupie zwykłą spacerową "parasolke" na szybkie wypady :)

wrzesien koleżanki z forum licpowo-sierpniowych mam właśnie sie umawiają i też pomyślałam o nas :) ja jak najbardziej na tak jestem :)

Ja moge dojechac autem:) ,a gdzie to nie wiem,wazne zeby bylo gdzie auto zostawic:)))

Mogly bysmy sie spotakc wlasnie jakos na dniach poki cieplo:)

No właśnie byłam dzisiaj w gdańsku i o tym samym pomyslałam :) może po długim weekendzie? i jakie propozycje co do miejsca? ja dziś zaliczyłam ekspresowy spacer z moimi dziewczynami nad morzem w jelitkowie i muszę przyznać, że mają tam świetne gofry ;) i łatwo dostać sie tam skm i tramwajem dla niezmotoryzowanych. a wam gdzie by pasowało?

Mamusie ,a ja mam pytanie do wszystkich tutaj:). Co z naszym spotkaniem?:)

Cytrynka, nie nie jestem z gdyni. Obecnie mieszkam w kartuzach, kiedys mieszkałam na żabiance. Do dr Leszczyńskiej mam kawałek grogi z tego mojego za(d)upia ale odkąd poznałam ją w 2011r jak leżałam na patologii nie wyobrażam sobie powierzyć mojego malucha komuś innemu :) choć niestety wizyta do najtańszych nie należy bo to 200zł no ale cos za coś... mogę dzwonić do niej o każdej porze dnia i nocy nawet z najgłupszym pytaniem i zawsze mam pewność, że dokładnie zbada dziecko.

co do termometrów to od 3 lat mam taki: http://www.microlife.pl/produkty/fever/1second/nc-100/
wkurza mnie jak muszę zmierzyć temp dziewczynom w nocy bo jak jest wyższa niz 37,5 to zaczyna najpierw piszczeć i ekran podświetla się na czerwono a po chwili dopiero pojawia się pomiar. Zuzkę często budziło to piszczenie.

Ja też chodzę do Branickiego. Pierwszą ciąże też mi prowadził. Ale on bierze ode mnie 100 zł :-) 150 zł tylko jeśli robię dodatkowo cytologię. Lekarz bardzo dobry, w szczególności przy problematycznych ciążach.

ja do Błędzkiej chodziłam za młodu, ale zawsze mnie mega bolało i zmieniłam na Gawła :p a teraz do Zinkiewicza na nfz :) i to jest najlepszy lekarz ever ;D chodzę na nfz, bo w endomedzie to porażka z cenami :/ jak już prywatnie to do Branickiego idę. 150 zł a 210 od wizyty to mega różnica.

ja też zrezygnowałam z fotelika od wózka i od razu przy pierwszym synku kupiliśmy fotelik Recaro mocowany na isofix, o taki: http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/0-13kg/fotelik-young-profi-plus.html

teraz mamy po siostrzeńcu RÖMER, chyba ten model: http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/foteliki-samochodowe/duo-plus

obydwa godne polecenia :)

Tak patrze na te maxi cosi i chyba tez sie skusze na niego:)))

Hej mamuśie:)
Pestka co do brzuszka to dwa razy mialam twardy przez niecale dwie minuty.
Lekarz mi mowil,ze to macica sie powieksza i ze to skurcze dzieki ktorym macica przygotowuje sie powolutku na ten wielki dzien:)
Mialam tak dwa razy i spokoj teraz:)
Tez pytalam czy to nie za wczesnie,ale jednak nie.Kazdy organizm inaczej znosi ciaze i nie u kazdej musi byc tak jak opisuja w ksiazkach:)
Gdyby towarzyszyly tym twardnieniom mocne bole i krwawienie i byloby to czesto to wtedy do szpitala trzeba sie zglosic.
Tyle wiem na ten temat:)

Cześć Dziewczyny,

Ja chodzę do dr Błędzkiej do Nadmorskiego Centrum Medycznego (na nfz) i jestem bardzo zadowolona. Pierwszą ciążę też u niej prowadziłam.

Czy twardnieje Wam czasem brzuch? Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale dopiero od około 6-7 miesiąca..

No właśnie, pochwal się Aga co kupiłaś :)

Ja jeszcze nic nowego nie mam. Wózek po moich bratankach będziemy mieli, jeżeli będzie chłopiec to też ubranka. Wanienkę, łóżeczko, leżaczek-bujaczek, dziewczęce ubranka mamy po córci. Fotelik chcemy kupić, bo przy córce mieliśmy taki od wózka 3w1 i nie jestem przekonana czy to do końca bezpieczne. Wtedy zbyt często nie jeździłam samochodem, teraz zobaczymy. Wstępnie mam upatrzony Maxi Cosi Citi. Nie jest taki drogi, a całkiem dobrze wypada w testach.

Zaczęłam też powoli składać zamówienie w Aptece Gemini, ceny mają fajne i wszystko w jedynym miejscu, za jednym razem się odbierze:)

Już nie pamiętam, które z Was są po wizytach, ale super, że wszystko w porządku i maluszki rosną:) Ja muszę czekać do 6 maja, eh...

Dzisiaj pogoda piękna (jak zresztą ostatnio cały czas). Dużo czasu staram się spędzać z córką na spacerkach i zmęczona wtedy taka nie jestem i jakoś energii więcej na wszystko:) Miłego dnia:)

Aga a co kupiłaś jeśli można wiedzieć? :-)

Wrzesien super ,że wszystko wporzo u twojego synusia ;)

Ja na urodzinach u siostrzenicy byłam z młodą i teraz czuje jak mnie nogi bolą.

Ja dla starszej córki mam zwykły termometr taki elektroniczny i było ok,więc teraz też taki będe miała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej Aga :) jak ten czas leci! mamy taki:

http://www.pro-apteka.pl/thermoflash-termometr-bezdotykowy-lx-26-zielony,185571,s/

Aga termometr podobno ten do ucha i do czola. Ja mam ten przykladany do czola.

zrobiłam troche zakupów z mojej listy i od razu lepiej sie czuje :) choć lżejsza o 5 stów, a to same "pierdoły".
Dziewczyny orientujecie sie jaki najlepiej termometr wybrać dla malucha ? sprawdzony, najlepiej polecany przez położne

Dzięki za info :-)
a Ty Kaska z Gdyni jesteś?

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...