Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (6)

Manka, ale chora sytuacja! ale ja bym tutaj opierdzieliła kasjerkę i ochronę! po co robią kasy pierwszeństwa skoro pierwszeństwa w nich nie ma?!? wina sklepu!

Wrzesień, a pamiętasz może jak tam ceny? w Manhatanie?

-Nika- niby racja z tym wózkiem. już sobie pomyślałam, że nawet nie musi być lekki, ale żeby super łatwo się rozkładał, to gondola w jedną rekę i stelaż w drugą i heja tych parę schodków ;) no i ważne żeby po złożeniu zajmował minimum miejsca. jeden model maxi cosi mega mi się podobał, po złożeniu prawie płaski , gondola też i wszedłby pod łóżeczko, ale te przednie kółka jakieś takie małe. Ja muszę mieć stabilny :P

GosiaX, zgadzam się! Kurde, jeśli już ktoś nie przepuszcza no to 'nie' i koniec, tak samo jak przepuszcza to przepuszcza i koniec, a tu w obu sytuacjach Pan Tadeusz to krótki jest :/ ale i tak dla mnie jest różnica między przychodnią a kasą w sklepie :P w sklepie nawet nie masz gdzie usiąść itd., a i tak nigdy nie będziesz pierwsza, bo ci co już mają zakupy na taśmie nie będą ich chować przecież z powrotem do koszyka...
jeszcze co do sklepu to ja się dziwię ludziom, że w ogóle nie patrzą na te szyldy! jak nie byłam w ciąży to nawet nie podchodziłam do kasy pierwszeństwa, tylko w normalnej kolejce stawałam. No chyba, że większość kas była pusta, a ta była najbliżej...Ale większość traktuje to jako zwykłą kasę :/// ale to kasjerki powinny zwracać uwagę.

Dziewczyny, a jak ze składaniem tych Waszych wózków? łatwo? i jak z miejscem po złożeniu? My mamy na razie maluteńki pokoik i musimy wszystko w nim zmieścić :(

Ale temat kolejkowy się rozwinął :-)

Dziewczyny, po to jest przywilej PIERWSZEŃSTWA, aby z niego można było korzystań bez ŻADNYCH uwag ze strony osób trzecich. Jeśli ktoś z tej możliwości nie chce korzystać (bo dobrze się czuje, bo młody itp) to nie musi i jest OK.

Ale właśnie najbardziej denerwujące jest to że osoby korzystające z przywileju pierwszeństwa ZAWSZE muszą kogoś wysłuchać i to najczęściej bardzo obraźliwe epitety, pytam się dlaczego?

Mamy bardzo smutny kraj, który nawet nie potrafi zaakceptować kobiety z brzuchem, która ma prawo do szybszej obsługi.

A co do spodni ciążowych to biegam teraz w leginsach bądź dresach. :)

dzień dobry czwartkowo :)

jeśli chodzi o wózki, to ja też mam po pierwszym dziecku (a wcześniej po siostrzeńcu) i jest to Roan Marita. jestem bardzo zadowolona, bo wózek przeżył już dwójkę dzieci i nadal jest jak nowy - po prostu niezniszczalny :D

tak Wam zazdroszczę, że macie chociaż jakieś podejrzenia co do płci, ja nie wiem nic w tym temacie... muszę czekać na majową wizytę i połówkowe ;)

Wrzesień, udanej wizyty!

Hej wszystkim mauśkom:)))
Dzisiaj cudny dzien,zobacze mojego malucha:))
Juz nie moge sie doczekac;)))

Milego dnia !;)

Co racja to racja - ludzie to świnie:/ Chociaż ja należe do osób które nie potrafią siedzieć cicho jak by się np. jakiś facio przywalił. W pierwszej ciąży było mi miło jak w sklepie młody chłopak który stał za mną zwrócił uwage panu który stał przede mną i miał naprawde dość dużo zakupów żeby mnie przepuścił bo w ciąży jestem.Także bardzo pozytywne zaskoczenie i pan stwierdził,że nie zauważył ale przepuścił;)

koro_lina- to moje drugie dziecię :) a jestem z Gdańska

Ja w pierwszej ciąży miałam taką sytuację w duuużej kolejce do rejestracji do laboratorium, że Pani rejestratorka wypatrzyła mój brzuszek i sama oznajmiła, że teraz mnie poprosi, bo w ciąży jest pierwszeństwo ;) miło z jej strony

A w sklepach itp. to raczej nie korzystałam z pierwszeństwa, bo raz jak podeszłam do takiej kasy to myślałam, że mnie ludzie w kolejce zjedzą i potem wolałam już wystać swoje, niż potem wysłuchiwać...

A z wózkiem na parter to prawie z każdym dasz radę, zawsze można wózek delikatnie 'wciągać' na tylnich kółkach, ja to największy problem miałam z wózkiem, który mi wejdzie do bagażnika w samochodzie ;)

manka dokładnie, ludzie to świnie.

Witam nową mamuśkę :)

wózek mamy wybrany jedo fyn - tylko nie wiem jeszcze co z kolorami :)

manka jestem w szoku.. Mi kiedyś jakiś dziad powiedział, że jestem, cyt: "niewychowaną świnią", bo zostawiłam wózek córki trochę w przejściu (dało się przejść), a małą na takiego konika na 2-złotówki wsadzałam. Niektórzy ludzie mają coś z głowami i najlepiej nie dyskutować, bo szkoda nerwów:)

Co do spodni to ja muszę tylko jakieś krótkie kupić, bo te z przed ciąży może i wcisnę, ale nie będzie to zbyt komfortowe ani dla mnie ani dla maluszka. Długie to mam takie na gumce, są ok i nie planuję kupować specjalnych ciążowych. W pierwszej ciąży tego typu spodnie nosiłam calutką ciążę.

My wozek mamy ;) stoi pochowany w kartonie po corce, ja mam x ladnera xa , a czy ciężki hmm... no ja gleboki po schodach dam rade wniesc, spacerowka niby lżejsza ale za to maluch wiekszy ;p

Mileczka dlugie tez sa w h&m w manhatanie:) ja kupilam tam dwie pary i jestem zadowolona:)
Sa i krotkie i srednie i dlugie,jeansy,z materialu,dresy:) co kto woli:)

Witam nowa mamusie ;)
Ja dopoki dobrze sie czuje to sobie grzecznie stoje w kolejce w przychodni, nie mam cisnienia aby wejsc szybciej. A co do sklepow to w pierwszej ciazy mialam dosc nie przyjemna sytuacje w carrefour'rze na morenie, stanelam z mezem w kasie pierwszeństwa z czystego przypadku, a bylam juz na koncowce ciazy, jakas pani z obslugi kas powiedziala ze mam rozlozyc zakupy za ostatnia osoba ktora jest juz rozlozona na tasmie, czyli mialam tak naprawde wyprzefzic jednego pana, ale pan tak zaczął na mnie sie drzec ze odechcialo mi sie wszytskiego, probowala go uspokoic kasjerka ale nic to nie dalo, zrobił taka awanture ze ochrona przybiegla zobaczyc co się stalo. Koniec konciw facet nas nie wpuscil, a do tego byl zlosliwy nawet jak pakowal zakupy, najpierw czekal az wszystko pani mu skasuje , pozniej zaplacil, chowal pieniądze a dopiero pozniej zaczal pakowac zakupy do siatki, tak ze nie moglismy zostac skasowani dopóki on nie zabrał swoich zakupów.
Po tym wiem ze ludzie to sa jednak swinie i odechciewa mi sie kolejnej takiej afery.

Karolina dobrze ze mowisz o Galerii baltyckiej:) musze sie tam wybrac tez i zobaczyc co jest:))

uf, a już myślałam, że jakaś wredna jestem :P
Pestka_ u mnie też są krzesełka i zawsze korzystam :)
co do wyboru, to byłam w h&m w galerii to sporo, ale nie mam porównania z innymi więc nie wiem, gdzie największy.
Wrzesień, widziałam krótsze takie, ale ja na razie dłuższych szukam :P ogólnie w sumie problem potem się skończy, jak to jest? Często widzi się panie w zaawansowanej ciąży w ciasnych jeansach zapiętych pod brzuchem. to się rzeczywiście sprawdza? na razie, póki dzidziuś nisko mam wrażenie, że wszystko mnie ciśnie, ale potem jak będzie na górze? ktoś wie? :)

dziewczyny, macie już wózki? ja nawet typu nie mam. masakra :( to musi być coś mega lekkiego, bo niby parter, ale żadnych podjazdów i sama będę wnosić do góry, ale z drugiej strony musi być stabilny i bezpieczny. ech.

Mileczka i Megi85 zgadzam się z Waszym podejściem. Ja w ciąży czuję się świetnie, brzuszek mam malutki. Nie sądzę, że jako kobieta w ciąży powinnam mieć pierwszeństwo przed osobami, które mogą czuć się zdecydowanie gorzej niż ja, a w ciąży nie być. Młoda kobieta czy młody facet "bez brzuszka" może cierpieć na masę innych schorzeń, których w ogóle nie widać i tak samo potrzebować tego pierwszeństwa. Nie wiem jak jest w Waszych przychodniach, ale u mnie są krzesełka, na których można spokojnie poczekać na swoją kolej.

Co do płci to ja jeszcze nie znam, nawet tej prawdopodobnej, a ciekawość mnie zżera:)

cisza, bo pogoda rzeczywiście cudna :) ja dzisiaj też pół dnia na balkonie i spacerku ;)

u mnie II trymestr lepszy niż I, chociaż wieczorem szybko padam. niestety w drugiej ciąży brakuje czasu na słodkie lenistwo :)

chyba największy wybór jest w H&M w Galerii Bałtyckiej. kupiłam tam jakiś czas temu spodnie za 79 zł, a teraz jest dużo krótkich spodenek na lato i też mnie kuszą :)

co do kolejek... rzeczywiście w przychodni trochę trudna sprawa... ja chodzę do Medicovera i tam z rana naprawdę potrafi przyjść np. 5 ciężarnych albo i więcej. w pierwszej ciąży, kiedy byłam już na zwolnieniu, to nigdy nie pchałam się na otwarcie, bo wiadomo, że wtedy przychodzi dużo osób, które spieszą się do pracy. skoro mi się nigdzie nie spieszy, to mogę spokojnie sobie zajechać przed 9:00. też mnie wkurzały zaawansowane ciężarne, które stawiały się w laboratorium tuż po otwarciu, a widać było, że w takim stanie już raczej nie pracują.
w sklepach to co innego. tak jak piszecie - tam nie ma jak usiąść i warto korzystać ze specjalnych kas. ja nie mam skrupułów :)

witam nową mamę :) pierwsze dziecko? skąd jesteś? :)

Mileczka masz racje z tymi cenami,ale trzeba grzebac w tych jeansach:) ja np,szukalam spodni i jedne kupilam za 130 a drugie byly przecenione na 60 zl :)
Na moj brzyszek juz sa dobre,mam nadzieje,ze rozciagaja sie z brzuszkiem:))
Widzialam tez fajne wlasnie w cenie 60 zl jasne przed kostke:) juz bym je brala tylko byly troche n mnie za duze w nogach:) ja chuda jestem to mam problem ,ale jeansy da sie znalezc :)

Nieee w alfie nie ma raczej:) jestem tam dosc czesto i ani jeden ciuch ciazowy nie wpadl mi wmoczy w tym sklepie:)
Za to duzy wybor i te spodenki sa w Manhattanie w h&m:)

hej Nika :) chyba w h&m w alfie jest największy wybór - nie sprawdzałam tak słyszałam :)

Dziewczyny, a w którym h&m jest największy wybór ubrań ciążowych? Wrzesień, gdzie te spodnie na lato widziałaś? Takich poszukuję, bo niedługo może się zrobić całkiem ciepło :)

Wrzesień, też właśnie kupiłam jedne w h&m, ale są jeszcze za duże w brzuszku :P ale ogólnie drogie te spodnie, w sumie 130 zł, a ponosi się max pół roku :(
Aga_Kr to link do sklepu http://www.kamama.pl/?sklepy,21
z tego wynika, że blisko pętli, ale moja orientacja w terenie jest zawodna :P
-Nika-, witamy :)

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...