Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=536222&c=1&k=16#post9402564
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Aga M. no fakt ciążą zarażona jak nic :) widziałyśmy się w listopadzie, a w grudniu byłam w ciąży :)

wrzesien jak dla mnie można przełożyć w takim układzie, kiedy więcej dziewczyn będzie mogła wpaść :)

ja mam upatrzone już kołderki, teraz tylko poczekać na info jaka płeć.

gabi powodzenia i daj koniecznie znać jak wynik ! 3 mamy kciuki

Aga skoro jestes chora a zostalysmy dwie to moze przlozymy spotkanie? Jesli chodzi o mnie to 9 maja nie moge ,a moge spotkac sie w inne dni do 14 maja. Pozniej juz odpadam bo zaczyna sie u mnie na dobre remont:)

Cześć dziewczyny,

Dawno się nie odzywałam, ale staram się czytać Was na bieżąco :) Ja po wizycie. Z maluszkiem wszystko w porządku, ale nie dowiedziałam się jaka płeć:( Lekarka powiedziała, że wydaje jej się, że to może być chłopiec, ale pewności nie ma.. więc równie dobrze może być dziewczynką. Mój "najprawdopodobniej chłopiec" z pierwszej ciąży jest teraz śliczną dziewczynką.. więc na razie się nie nastawiam. Eh ta niewiedza. W poniedziałek - 12 maja mam połówkowe i mam nadzieję, że się w końcu dowiemy.

Dostałam skierowanie na glukozę. W pierwszej ciąży się nasłuchałam jakie to obrzydliwe i straszne, a okazało się, że nie było tak źle:) Więc nie stresujcie się na zapas, bo może nie warto. Najgorsze te 2 godziny siedzenia, jajko można znieść..

Co do spotkania to ja niestety nie dam rady. Jesteśmy w trakcie przeprowadzki i ciężko z czasem. Życzę Wam miłego spotkania i słonecznej pogody:)

Hej dziewczyny:) Odzywam się po dłuższej przerwie bo chyba przez jakąś pomyłkę admin mnie zablokował;) Poza tym urwanie głowy w domu, szok, jak szybko ten czas leci...
Podczytuję Was i szczerze mówiąc podziwiam troszkę:)))) Ja zupełnie nie mam i nigdy nie miałam głowy do takich drobiazgów, żeby się zastanawiać jaką pościel wybierać, jakieś monitory, nianie, podgrzewacze itd:) Pościel dostaliśmy od znajomych i taka była dobra;) No i antygadżetowa jestem, dla mnie szkoda pieniędzy;)
A u nas też ponoć chłopczyk będzie, propozycji na imię dla niego na razie brak;)

ja niestety odpadam ze spotkania, młoda ma dalej antybiotyk, a nie mam jej niestety z kim zostawić, bo moi rodzice jadą do szpitala na badania :(

Aga bez przesady. ja sie czuje winna, bo jestes moja 9 zarażoną, a w ciaqży ciążą zaraziłam 10:) jedna juz urodziła:)

podgryzajcie marchewki, bakalie niesłone paluszki.
ja kupialm keczmerskiego posciel w akpolu i jestem zadowolona z jakosci.

Ja na pewno jedną pościel to kupię tę http://www.sklep-tosia.pl/nino-reno-green_p1728#

Dziewczyny to co jutro z tym spotkaniem? Aga i manka bo w sumie my zostalysmy:)

bardzo mi przykro ale nie będę mogła spotkać się z Wami, dzisiaj byłam u genetyka i mam wyznaczoną na jutro aminopunkcję, strasznie się boję, ale cóż :(

ostatnio co wieczór już myślę o tym co będzie jej się śniło, czy będzie płacz, krzyk czy może szybki wskok do naszego łóżka :P

zestawy czasami wychodzą dużo taniej, ja łóżeczko mam, tylko teraz stwierdziłam, że chcę kupić kołyskę aby przez pierwsze miesiące miec malucha koło siebie, bo łóżeczko stanie u Mai w pokoju - a przynajmniej są takie są plany :)

Heh widocznie cos jej sie sni co ja wykancza;)))

Te cale zestawy juz z lozeczkiem tez sa fajne:) Musze obliczyc czy taniej wychodzi kupienie wszystkiego osobno czy taki zestaw sie moze oplaca:)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-groszki-niebieskie-do-lozeczka-60x120cm.html

jak dla mnie to ta super :)

tą pościel kupowałam w mama i ja, bo ja z tych co muszą ja pomacać przed zakupem, nie powiem ci teraz czy to na pewno ta sama firma , bo już nie pamiętam, ale jak na użytkowanie jej ponad 3 lata to jest suuper :) po takiej ilości prań jaką przeszła ta pościel to narzekać nie mogę
co do pocenia się malucha to w tym nie pomogę, bo moja młoda jak spi nawet bez kołderki to i tak potrafi być spocona, wszyscy się śmieją że Majka zużywa bardzo dużo energii na spanie :)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-kule-jesien-do-lozeczka-70x140cm.html

Ta mi sie bardzo podoba:))

Czytalam jeszcze ,ze kolderki najlepiej zeby byly z wlokna bambusowego. No ludzie.. Tak na serio trzeba takiej szukac ? :)

Manka one sa sliczne :))
A ogolnie dobrej jakosci sa? Wczoraj troche wglebilam sie w temat i podobno trzeba wszystko kupic z dobrej bawelny . A kolderka to jaka? Bo napewno nie sztuczna. Podobno dziecko sie bardziej pod taka poci i wyziebia niz grzeje.

Wrzesień ja dla Mai miałam tą pościel :)
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-drabinki-z-misiami-na-kremowym-tle-do-lozeczka-60x120cm.html

zresztą mam ją do dzisiaj i na pewno będzie dla drugiego bąbla :)

http://www.poscieldladzieci.pl/category/komplety-poscieli-do-lozeczka-60x120-cm-klasyczne-3-elementowe

Mamusie a co myslicie o tych poscielach?;)

A jeszcze chcialam zapytac co do tej glukozy to po pobraniu tej pierwszej krwi i wypiciu tego dziadostwa mozna czekac i pic chociaz wode? Czy to wplynie na wynik? Dodam ,ze woda smakowa:))

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...